X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu Zoe wrote:
    To pierwszy dzień i pierwsza próba. Jeżeli obecny sposób zasypiania nie odpowiada Ci to za wcześnie żeby się poddać. Trzymam kciuki.
    Nie odpowiada mi. Ale co mam zrobić? Na kolejną drzemkę znowu próbować godzinę usypiać i się poddać? Przecież ona nie odpuści. A ja dłużej jak godzinę nie wytrzymam.

• Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój już pewnie z miesiąc jest uczony spać w łóżeczku a ja czuje że do Foxy mam jeszcze lata świetlne, żeby w końcu wejść położyć go i wyjść. Właśnie na drzemkę kotłował się 45 min, przez to że wracając z przychodni zamknął oko dosłownie na 2 min. Czasem zaśnie w 10 min czasem w 50 🤦‍♀️
    Kładę go na prawdę dużo i często. Teraz uczy się chodzić przy barierce w łóżeczku. Stawia niepewne kroki i asekuruje rękoma. Czuje że pod koniec tygodnia będzie smiagl w łóżeczku 🥲 będzie jeszcze gorzej go kłaść. Jedno jest pewne, jest duzo mniej płaczu niż na początku. Często bez płaczu uda się zasnąć.

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak się zastanowię, to nie sposób usypiania mi nie odpowiada. Nie odpowiada mi jak Ulka śpi w nocy. Ona się kilka razy prawie każdej nocy budzi bawić! Na początku brałam ja na matę i czekałam aż się wyszaleje,ale już od kilku miesięcy ja usypiam po prostu. I co? Nic nie pomaga. Ona wstaje o 22,1,3,5 i chce się bawić.
    A ja muszę czuwać, bo śpi z nami w łóżku. Jakby nauczyła się zasypiać sama, to by u siebie spala odłożona. Ale nie ma na to żadnych szans. Wyć mi się chce. To dla mnie największy koszmar. Ja się nauczyłam już tak wysypiac, ale psycha mi siada jak idzie noc, bo wiem co znowu będzie.

Wysłany: 21 lutego 2022, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_syrenka wrote:
    Nie odpowiada mi. Ale co mam zrobić? Na kolejną drzemkę znowu próbować godzinę usypiać i się poddać? Przecież ona nie odpuści. A ja dłużej jak godzinę nie wytrzymam.

Zaklinaczka mówiła, że trzeba być stanowczym w tym co się robi bo dziecko czuje niepewność rodzica. Dla mnie druga drzemka jest gorsza do uspania bo on w tej przerwie dużo się bawi i ma sporo rozrywki. Niby najłatwiejsze jest usypianie na noc. Może popróbuj z nocą.
    U mnie najszybsze i najmniej drastyczne jest zawsze usypianie na pierwszą drzemkę.

Wysłany: 21 lutego 2022, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi nocnymi zabawami to ciagle tylko piszą o higienie snu. W dzień rytm dnia ma być zachowany i stałe pory drzemek. Nie za dużo bo w nocy będzie wyspana. Ale u mnie tego problemu nie było wiec tutaj zaklinaczki nie dopytywałam o dokładne szczegóły jak sobie z tym radzić. Co raz ta z insta cień wiatru tez o tym mówi.

• unify Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santi_14 wrote:
    Ciaialm zacytować nie polubić. Faktycznie pisałaś o tych obniżonych neutrofilach. Ciekawa jestem bardzo co powie hematolog ✊🏻 już po pobraniu. Jak poszło?

Unity i jak te tarczycowe wyniki? Ok?
    Tak,tarczycowe okej. Tylko w morfologii kilka zaniżonych. Wizyta dopiero o 14,także zobaczymy co powie. Mały dalej śpi na mnie. Jak nie moje dziecko

atdc2n0a92hantdh.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję,że u nas zaklinaczka niewiele pomoże. Bo ja jestem zbyt miękka. Jeszcze spróbuję na noc ja położyć.
    Co do higieny snu, to myślę,że u nas wszystko gra. W dzień za dużo nie śpi, do 3 godz. Rutyna jest zachowana. Jest rytuał na noc. Starsza o 18 hałasuje i tak dopoki zaśnie. Tego jedynie bym się mogła czepić. Ale wiadomo, u siebie się tak nie widzi.
    Mam dość, myślę jaka antykoncepcję wybrać, bo o ile małe dziecko w domu zniosę, jęki, humory itd, to kolejnych lat takich nocy sobie nie wyobrażam.

Wysłany: 21 lutego 2022, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bez powodu brak snu jest jedna z metod torturowania

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak powiedziałam o tym mężowi, to stwierdził,że wymyślam;D bardzo skuteczna tortura!

Wysłany: 21 lutego 2022, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kiedyś bąknął że przez tyle czasu nie spania po nocach to przyzwyczaiłam się do tego. Ha! Od razu mu wypomniałam jak przez pierwsze dwa miesiące wstawał do małego o 2 żeby go nakarmić. I co? Wyspałeś się? Przecież przez tyle czasu to można się przyzwyczaić
    🤯🤬 od razu spokorniał i więcej tematu nie było. W weekend zabierał małego po 6 żebym mogła jeszcze pospać. Czasem powtarzam mu, że jak chce to z każdą pobudką małego będę go budzić i nie pozwolę zasnąć dopóki mały nie zaśnie. Rano zapytam jak mu noc minęła i czy się wyspał.

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojego chyba zacznę budzić, bo on mi prawie każdego ranka powtarza,że dzisiaj to Ula chyba nie wstała;D taki ma dobry sen. A ja spaceruje po 2 godziny w nocy.

• Chaos Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z drzemkami nie ma problemu z uspaniem, ale od kilku dni jest problem z zaśnięciem na noc. Troche we wszystkim przeszkadza starszak, ktory jest jak huragan i ja wybudza. A jak się mala dwa razy wybudzi to potem man klopot. Wczoraj padla dopiero przed 22, fakt ze jeszcze inne rzeczy mialy na to wplyw bo bylismy u dziadkow, spala w aucie na powrot... Ale bylam już zla... Bo wiecie czekaly na nas te chipsy i film, a ta jojczy ale nie pójdzie w kime... 🙈 😂😂

3jvzg7rf8l045ugq.png
    ckai43r818gdn5mx.png

Wysłany: 21 lutego 2022, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie obczailam że jest dziurka w lewej górnej jedynce. Zaraz będzie ząb 💪

Chaos, Santi_14, Bajka111, unify, Noelle, Sumireguska, Cyprysek89 lubią tę wiadomość

• Nikola Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczy co do osteopaty, to sama nie wiem. Chodzimy to super fizjo. uważam ze najlepszego. On nie widzi potrzeby takiej wizyty z małym. Sama już nie wiem. Ale pomyśle, może zadzwonię i skonsultuje.

Co do pobrania moczu, to znam to. Mam chłopca i nie było łatwo, a co dopiero pobrać u dziewczynek.

Unify czekam co powiem wam lekarz. U nas wszystkie odchylenia byly związane z niedoborami żelaza.

Co do drzemek… wozek jedzie dziecko spi. Wozek stanie i po śnie. A w tych wiatrakach, deszczach nie jestem w stanie długo spacerować, tak aby się wyspał. Mam wrażenie, ze teraz dokuczają mu te dziąsła…

• unify Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po wizycie. Powiedziała,że morfologia jest w porządku. Osluchowo czysty, gardło tez, ona nie wie czemu on gorączkuje 🤷 mogą być ząbki,ale wtedy by też gorączkował przy pierwszym ząbku.. mamy spróbować złapać mocz i jutro o 13 teleporada. Jakby się pogorszyło to przyjść 🤦

atdc2n0a92hantdh.png
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unify mój syn tylko przy jednym ząbku zagorączkował. Raz jeden jedyny, nie przy każdym. 🤷‍♀️

aaZap2.png
    bOz9p2.png

Wysłany: 21 lutego 2022, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie każdy ząb inaczej. Właśnie przebił się trzeci a po gorączce ani śladu. Przy drugim przy pojawieniu się dziurki miał gorączkę, nawet poliki były różowe. A dziś jakby nie zaliczył upadku przy wspinaczce na stoliczek to bym nie zauważyła że coś zaczęło się dziać.

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka tak zrobie, pierdziele. Ja podaje posiłki, zje to zje nie to nie i wuj. W marcu robie żelazo i morfologie i tyle. Bajwyzej bedziemy brać suple. Dzisiaj troche zjadł z kolei. Bio makaron z bio soczewicy z bio passatta pomidorową z dodatkiem bio wołowiny. I smakowało. XD ale chyba z torbami pojde jak on takie premium rzeczy tylko bedzie jadł :p

Santi u nas usypianie po imprezie bylo trudne bo mały padł jak kłoda ale skrzypiał cały czas z zamknietymi oczami. W nocy budził sie co 2h takze ani dobrze ani zle w sumie..

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • unify Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pediatra wprowadziła w błąd🙈 liczę ,że to te ząbkowanie i wyczekuje dziurki

atdc2n0a92hantdh.png
  • unify Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale martwi mnie też to,że nie sprawdziła mu uszu. 🤷Jutro poruszę z nią ten temat

atdc2n0a92hantdh.png
‹‹ 1553 1554 1555 1556 1557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ