Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Mala_syrenka wrote:Espoir, miło,że się odezwałaś. Ty to dopiero masz wesoło że swoją gromadka. Będzie jeszcze jeden maluszek?
Mala_syrenka, Cccierpliwa, Chaos, Santi_14 lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
a Wy myślicie, że ja planowałam tyle lat spać na podłodze między łóżkami dzieci? 😜 dopiero od 2 miesięcy śpimy z Mężem w swojej sypialni, a Szymek jest pierwszym naszym dzieckiem które odkładam w tym wieku do łóżeczka 😜 nie zaplanujesz 😜
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2022, 20:28
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
To u nas furorę robią suche, wyciągane chusteczki i papier toaletowy 😁
Ola nic nie pokazuje palcem, mówi mama i tata. Zrobi papa no i ojciec ja nauczył, że jak mówi cześć to ona podnosi rękę 🙈 jak się chłopy na boisku witają 🙈🙈🙈 taka dama 🤣 i dopiero niedawno zaczęła się śmiać na głos. Tego mi bardzo brakowało 😁
No i Ola cały czas śpi sama w łóżeczku koło nas 😊
Espoir super, że się odezwałaś 😊 pozdrawiamy serdecznie Wasz gang 😊
espoir lubi tę wiadomość
-
Espoir odzywaj sie czesciej
Syrenka no masz racjeogolnie z dziecmi nie ma żadnych reguł
Jejku wyszłam na 5h jestem taka uhahahana i zadowolona ze szok 😂 wypiłam nawet drinka z aperolem. Spotkaliśmy Izabele Janachowska w knajpie takze spoko bylo zobaczyc ją na żywo. A tak to chlopaki cudnie sobie poradzili a mały zeżarł mega dużą kolacje. No i tu wiadomo, nie bylo cyca wiec zjadł duzo a jak ja mu daje cyca co 2h to co sie potem dziwie ze nie chce jesc 😂espoir lubi tę wiadomość
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Tak w temacie spania w komplecie to jak tak bredziłam przed porodem, że Klara będzie spała sama w swoim pokoju to moja mama się za głowę chwytała i mi mówiła, że nie dam tak rady bo będę ją chciała mieć przy sobie i mam ją przenieść do sypialni. Ja jej oczywiście, że pierdolety i będzie po mojemu… 😏 No ale Klara się urodziła i faktycznie od tamtej pory śpi z nami, a ostatnio moja własna matka stwierdziła, że ona nie rozumie jak ja mogę z nią spać i że jak ona mi radziła ją brać do sypialni to miała na myśli przeniesienie jej łóżka do naszej sypialni i że ona w tym łóżeczku miała spać. 🤦🏻♀️ No dobrze, że teraz mówi. 🤣Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️
-
matko! dziewczyny kilka(naście) dni i tyly nie do nadrobienia.
dziewczyny kciuki za transfery! My wracamy do kliniki najszybciej pod koniec roku, tym razem z zupełnie innym podejściem, pełnym ekscytacji ale bez ciśnienia. Fajnie był być w ciąży ale zdaje sobie sprawę, ze ciąża z drugim dzieckiem to nie jest już taka sielanka jak z pierwszym.
L. nie pokazuje palcem, nie naśladuje zwierząt, nie robi pa pa ani brawo, brawo, choć próbuje. Książki pożera niestety dosłownie, nie w przenośni, Mówi tylko ma ma ma, ba ba ba. Boje się, że jak pójdzie za dwa miesiące do żłobka to będzie dziki bo na razie na topie cały czas jest ciągniecie za włosy, gryzienie w nos i walenie zabawkami o podłogę.
Z dobrych wieści Młody mocno wyrobił sie w poprawnym siadaniu i czworakowaniu. Nie ma już asymetrii. Ostatnio mamy problem z ćwiczeniami w domu, nie jestem w stanie z nim ćwiczyć, za bardzo się wyrywa. Fizjo, powiedziała, ze skoro wszystko idzie w dobrym kierunku to damy mu się wykazać i widzimy się z nią po świetach. Dla mnie jego rozwój motoryczny to niebo a ziemia po Vojcie, więc mimo tego ryku, wrzasku było warto. Na razie traumy nie ma bo jak przychodzimy na zajęcia to się do Fizjo uśmiecha i wspina się do niej po zabawki, dopiero jak bierze go w obroty to jest ryk.
Espoir, super, ze się odezwałaś!Chaos lubi tę wiadomość
-
Foxy ciesze sie ze metoda Vojty pomaga, tez slyszalam ze jednak najwieksze efekty przynosi:) jak wygladaja wasze spotkania z fizjo? Czy potrafi mimo placzu jakos zachecic Malego do wspolpracy?
Kurde tydzien temu do mieszkania obok wprowadziła soe 18letnia corka sąsiada, i juz są imprezyniby grzecznie bo dopiero 21 i jest to z 10 lasek ktore sie chichrają ale jakos mnie to irytuje. Marzy mi sie dom, chyba juz stara jestem
Mały znowu obudził sie przed chwila z przerazliwym krzykiem, nie dało rady go uspokoic, musiałam zapalic swiatła i go wybudzac co w ogole jest trudne. Nie wiem, chyba mu sie cos sni bo zaraz zasnal na rekach21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Jezu w piatek mieliśmy lecieć na wakacje, ale podobno woda jest tam tak cholernie zimna...że chyba odpuścimy 🙄 chciałam żeby Ignacy trochę się pobawił w wodzie, a za siedzenie w hotelu nie zapłacę 10 k 🙄🙄👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Karolina90 wrote:Jezu w piatek mieliśmy lecieć na wakacje, ale podobno woda jest tam tak cholernie zimna...że chyba odpuścimy 🙄 chciałam żeby Ignacy trochę się pobawił w wodzie, a za siedzenie w hotelu nie zapłacę 10 k 🙄🙄
Karolina ale woda w morzu czy w basenie? Bo w basenie to myślę ze moze na brodziku nie będzie tragedii?
No i wiesz w razie czego, Ignacy to nie ogarnie nawet, ze ominela go atrakcja. Bedzie milion innych. Nasza w październiku tez sie nie kapala juz, będzie miala jeszcze od groma okazji🤪
Ja tematu wyjazdu bym nie odpuscila. Tak bardzo potrzebuje takich odskoczni! W czerwcu chcemy gdzieś pojechac i potem na jesien w jakies ciepelko. Zobaczymy co z tego wyjdzie..
-
Sumi, u nas wygląda to tak, ze na widok Fizjo, Młody od wejścia się uśmiecha. Rozbieram go na stole do ćwiczeń. Zostawiam tylko ostatnią część garderoby, najczęściej skarpetki albo jeden rękaw od bodziaka i to w zabawie ściąga mu Fizjo. Młody chwile lata po stole, dostaje jakąś zajawkę bawią się. Poźniej zaczynają się ćwiczenia. Przy każdym powtórzeniu jest oczywiście wrzask, ale jak tylko skończą L. dostaje smoczek, babka bierze go na ręce, coś tam oglądają i znów jest uśmiech. Generalnie ona zaproponowała nam żeby robić tak, że to ona się nim zajmuje podczas ćwiczeń. Smoczek dostaje tylko w przerwie między powtórzeniami. Ja jestem cały czas obok, patrze, mówię ale uściski ze mną są na koniec. Wtedy wie, ze jak już idzie do mnie na ręce to jest koniec. To nam się bardzo sprawdza, dla mnie głównym wyznacznikiem jest to, że jak przychodzimy na zajęcia, między powtórzeniami i na koniec jest uśmiech. Czasem jak zdarzyło się, ze miał gorszy dzień skracaliśmy zajęcia i płaciłam za połowe, nic na siłę. Jak chodziliśmy na bobath to od wejścia do gabinetu było nieprzerwany ryk. Chodziliśmy 2 razy w tyg. + starałam się codziennie ćwiczyć w domu.
-
Chaos no właśnie w basenie niby, w oceanie podobno nieźle. Zaczęłam szukać hotelu z podgrzewanym basenem i owszem są
muszę dziś zadzwonić do Tui i się spytać na 100%. Tylko wylot przesunąłby się nam na niedzielę
Chaos lubi tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Foxy ja byłam raz na vojcie i bardzo podobnie to wygladalo tylko bez smoczka, bylam zadowolona ale fizjo sama powoedziała ze jest ok wiec nie chodzilam dalej.
Karolina ja planuje w maju, bardzo bym chciała zeby maly mogl popluskac sie w brodzikumyslalam jakas Grecja.. a wy macie juz wybrane miejsce?
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Ja poczulam wakacyjny zryw i od wczoraj robilam rekonesans i tak od tygodnia w Gdyni stanęło na 10 dniach na Sycylii. W drugiej polowie maja. Przyklepane juz wszystko, znalazlam piekny apartament z widokiem na morze, loty od nas z miasta. Jaram się jak pochodnia. No i beda to pierwsze rodzinne zagraniczne wczasy na wlasna rękę. Odkad pojawil sie synek to za granicę lataliśmy z biurem, ale nabraliśmy juz chyba odwagi hehe.
Sumi, a Wy niw mieliście lecieć do Czarnogóry/Albanii? Tak cos mi sie kojarzy.
Karolina, daj znac na czym stanie!
-
Jeju, odebralam dzis Nathana okulary ale marnie widze jego chodzenie w nich😅
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Chaos tak dobrze kojarzysz, lecimy do Czarnogory ale dopiero we wrzesniu, na 2 tyg
A mnie teraz nosi
A na sycylie gdzie lecicie? Jakies wakacje all inclusive czy na wlasna reke ten apartament znalezliscie?21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10