Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc dziewczyny. Ja mam czas tylko Was czytać
Jestem wykonczona dziewczyny, serio….Te noce mnie wykończą. A ja nadal nie wiem jak pomoc i ulżyć dziecku. Usg wyszło ok, badania krwi tez tylko żelazo ani drgnie. Mocz ok. Maly je tyle co nic. W poniedziałek ma wizytę u gastro i to moja ostatnia nadzieja.
Mój Franek gada data, tatata, baba, papa i to tyle. Wstaje wszędzie, hopa itp. Ale do Klarci to mu brakuje! Ja mogę liczyć na pomoc teściowej. Rodzicow tez, ale mieszkają 100km od nas. Ja tez bym wyjechała na wycieczkę, ale jechać na wakacje i nie sypiać w nocy to bez sensu:/ -
Dziewczyny zazdroszczę tych wyjazdów 🙂 my podróżujemy dużo ale po Polsce i to rowerami 😅 przyczepka dla małego już jest, czekamy tylko na sprzyjająca pogodę i ruszymy na wycieczki w trójkę 😊
Cierpliwa nie widziałam ze twój synek będzie nosił okulary, chyba mi to gdzieś umknęło ale wyglada w nich uroczo 😊
Mama po gratulacje 😃 u mnie rekrutacja do żłobka będzie dopiero na początku maja. Pod koniec kwietnia idziemy na dzień otwarty.
My z synkiem chodzimy na zajęcia (coś jak gordonki właśnie) odkąd skończył trzy miesiące i bardzo polecam 🙂 piosenki, wierszyki, masaże, sensoryka, ogólnie fajna sprawa no i matka ma okazje raz w tygodniu wyjść do ludzi 😅
-
U mnie wiosna. Właśnie natrzepalismy ponad 5 tys kroków. Bylismy w urzędzie odebrać dowód. Jeszcze tylko ustalić z koleżanka urlop na wrzesień i będę mogła rezerwować hotel.
U mnie kierunek dowolny. Dałam już swoje wymagania do biura, lot do 3 godz, blisko do hotelu, hotel pod dziecko (aquapark dla dzieci obowiązkowo) i oby można było wyjść na spacer na plaże, min 4 gwiazdki. Reszta mi obojętna, bo z takim malcem raczej za dużo nie zwiedzimy 🙃 -
Zazdroszczę tych zajęć z maluszkiem. U nas to lipa z tym, ale czego oczekiwać jak się mieszka na wsi 🙈 Dlatego coraz to bardziej się przekonuję, że dobrze że wybraliśmy żłobek zamiast Tagesmutter. Mam nadzieję, że tam rozwijających zajęć jej nie zabraknie.
Agrafka super też takie wycieczki rowerowe. Mój rower w opłakanym stanie, a tutaj po przeprowadzce mamy dużo ścieżek rowerowych, że aż szkoda nie korzystać. A czy siedzonko na bagażnik jest dobre dla maluszka na krótkie trasy?
A wiosna to u nas już była 😄 Aktualnie bardziej jesiennie. -
Ann a masz jakis hotel do polecenia? Zoe jak ci cos polecą to podrzuć na forum, ja tez sie rozgladam jeszcze
Ja uwielbiam organizowac an wlasna reke wycieczki, bardzo mnie to jara. Ale pierwsza wycieczka tak daleko z niemowlakiem to jednak wolałabym zeby to było odgornie zorganizowane i jednak all in. A wycieczki jezeli bedziemy mieli ochote to sobie sami na miejscu zorganizujemy21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Jejku Nikola tak mi szkoda Maluszka.. czy jakies ząbki wam wyszły?
A zelazo macie na jakim poziomie, jest ok?
Ja sie wysypiam i jestem na maksa podirytowana jak Maly jeczy w ciagu dnia wiec bez snu na pewno bylaby masakra.
U nas odpukac swietne nocki. Cyc o 1:00 i o 4:00 i spi do 8 wiec wysypiamy sie naprawde dobrze. Ale za to w dzien jest jeczybuła masakryczna, i nie chce spać w wozku kompletnie. Chodziłam dzis z nim godzine i nie zasnal. Wrocilam do domu i padł na rekach takze znowu zwrot..
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Ja tez wam zazdroszczę na maxa. Ale…może jeszcze kiedy będzie dobrze i normalnie.
Sumi świetnie! Żelazo mamy poniżej normy cały czas, po półtorej miesiąca suplementacji. Ferytyna jest ok. Nowych zebow nadal brak. Palce wpycha jeszcze głębiej do buzi jakby mu conajmniej czwórki szły.
U nas jest o wiele cieplej jak na ostatni czas, ale co chwile pada i raz słońce, a zaraz pochmurnie. Pragnę tej wiosny. -
Nikola u nas to samo z tym wpychaniem palców, aż nieraz mam obawy, że zwymiotuje🤦♀️ Czy mógłby mnie ktoś oświecić jak wyjadają wychodzące górne czwórki? Bo ja tam nic nie widzę, a ciągle grzebie po prawej stronie jakby jednak coś było na rzeczy i płacze przez sen.
-
U nas noce kiepskie. I jeczybula w dzień. Zdarzyło mi się na nią krzyknąć. Jestem zmęczona dziećmi. Od przyszłego tygodnia ide na siłkę, wcześniej nie chciałam, no szkoda mi było ze wspólnego czasu urywać godziny, których i tak jest mało. Ale muszę dla głowy. Też pcha Paluchy aż ja cofa;D a żelazo muszę sprawdzić, czy podskoczyło. Dzisiaj znowu o 3 chciała się bawić. Przypomniało jej się 🤦♀️🤦♀️
-
Ann, moja wciąż bezzebna!!
Co do wyjazdu na wlasna rękę, to must have dla nas to apartament z wyposazona kuchnia. Sniadania będziemy jesc pewnie w domu, na kolacje będziemy chodzic na miasto, a w kuchni w razie w mozna dodatkowo cos na szybko upichcic. Mysle ze nikt z glodu nie umrze.
U nas tez juz wiosna dzis! Wczoraj przeprosilam sie z szczotka do ciala z tej okazji haha!
Ann11 lubi tę wiadomość
-
Sumireguska wrote:Ann a masz jakis hotel do polecenia? Zoe jak ci cos polecą to podrzuć na forum, ja tez sie rozgladam jeszcze
Ja uwielbiam organizowac an wlasna reke wycieczki, bardzo mnie to jara. Ale pierwsza wycieczka tak daleko z niemowlakiem to jednak wolałabym zeby to było odgornie zorganizowane i jednak all in. A wycieczki jezeli bedziemy mieli ochote to sobie sami na miejscu zorganizujemy
Na Krecie byliśmy w Silver Beach w Gerani. Hotel ok, jedzenie dobre, basen z brodzikiem dla dzieci. Hotel tuż przy morzu ze swoją plażą. Jedynie jest na kompletnym zadupiu, do głównej ulicy ze sklepami trzeba kawałek przejść, wtedy nam to odpowiadało. Myślę, że warto szukać w okolicach Gerani, Platanias bo to dobra baza wypadowa no i z Chanią jest komunikacja "miejska" więc dzieć w wózek i po południu można pobłąkać się uliczkami Chanii 🙂
-
Mama pp, ogolnie czy fotelik, czy przyczepka sa polecane chyba od 18 miesiaca jak dobrze pamietam, a jak juz koniecznie cos wczesniej musi byc to przyczepka, ale tez im pozniej tym lepiej... fizjomommy zdaje mi sie ostatnio o tym pisala
Mama po przejściach lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
U nas wakacje klapnięte 😅 mój mąż ma fanaberie dotycząca ilości basenów w hotelu. Jak jest jeden to za nic nie chce lecieć. Więc wybrałam mu taki z 7 basenami 😅😂
A my też dużo zwiedzamy, tzn rozkładamy wakacje tak pół na pół na ogółzobaczymy jak będzie tutaj
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
https://www.instagram.com/p/Cbb-YkoMuPY/?utm_medium=copy_link
Wrzucam lik do tego artkulu fizjomommy nie wiem czy bedzie dobrze dzialal... jak Mia byla mala to pamietam te same zalecenia, ostatecznie zaczela z mezem jezdzic rok temu dopiero
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Mama pp dla małych dzieci są foteliki montowane na kierownice. Ale nasze maluchy są i tak za małe. Do przyczepki która mamy są montowane specjalne hamaczki bądź wkładki dla maluszków które dają dodatkowe zabezpieczenie. Są niby przeznaczone dla dzieci już od 6 mż. No i przyczepka musi być amortyzowana.
Szczerze mówić to nie wiedziałam ze są takie zalecenia ze dzieci mogą jeździć od 18 mż. Muszę to w takim razie skonsultować z moją fizjo.