Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Sumi ale przynajmniej motywacji do spacerowania i ruchu w ciąży przy synku Ci nie zabraknie 😜
U nas kolejna sąsiadka na osiedlu u ciąży. Kolejna w pierwszej, zdrowej ciąży, a żadna nie robi tylu km co ja w ciąży 🤣 Zbierają siły 🙈
Gdy na dzisiaj zaplanowałam sobie upieczenie sernika to moje dziecko zaplanowało sobie, że nie pośpi nawet tych 30 min. Na dodatek w trakcie pieczenia przypomniało jej się, że nie lubi dźwięku miksera i robiłam sernik z akompaniamentem 🤦♀️ Jak się uda to chyba będzie cud 😄
-
Mama pp dlatego ja wybrałam do zrobienia szybkie słodkości. Babeczki, babkę wielkanocną i montenegro. Dzieciaki zadowolone a ja się nie nastałam w kuchni. Młody przecież musi mieć pełen nadzór nad tym co gotuję więc robienie z nim na biodrze to żadna przyjemność.
Narobiłam też wiele innych dań i ogólnie zmykamy zaraz do rodziców trochę poświętować więc życzę Wam wszystkim spokoju, zdrowia, bezbolesnego ząbkowania, świętowania za stołem bez wrzasków, pisków, płaczy i żeby Wasze dzieci zachowywały się jak żona w gościach 😅🤣 -
A ja robie absolutne minimum na ktore mam ochote, wiec robie sernik, barszcz bialy i salatke jarzynowa... no i jajka... i to tyle, wiecej nic nie robie...
Jutro na obiad jedziemy na grilla wiec z glowy, w poniedzialek sie ukreci rosol i jakies sznycle z piersi, albo pieczen i spokoj...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Sumi jak wyczytasz coś fajnego, to pisz:)
Co do kawy ja teraz pije jej naprawdę dużo i jem tyle słodkiego:( Ale co począć.
Noelle ja od porodu byłam 3 razy. A dziś boli mnie tak dziwnie podbrzusze, ze aż się martwię. Czuje każdy krok w dole brzucha i nie wiem co mnie. Może moja macica już jest tak ciężka😄 Kurcze to wcale nie jest śmieszne, bo naprawdę czuje się bardzo niekomfortowo. -
Noelle może to sprawdzić na usg co tam sie dzieje? Czy wszystko ok
Mama pp u nas ryk też do miksera chyba że mu najpierw pokaze na rękach jakie urządzenie robi taki dzwiek, on chwile popatrzy a potem juz chce isc dalej i nie zwraca uwagi. Dla niego najgorzej jak ktos nagle wlaczy cos glosnego i nie wie skad ten dzwiek dochodzi, i w sumie nie dziwie sie
Ja robie tylko jajka faszerowane. Jutro jedziemy do teściow a pojutrze do mojej rodziny. U teściow zawsze stół jest po brzegi, jedzenia jest zdecydowanie za dużo, az nie wiadomo co jesc. I teściowa zawsze mi mowi 'no wez se dołó, no wez, no wez ziemniaka, wez mało zjadłaś miesa, tu se posyp koperkiem, wez". Ja wiem że to z troski ale was też to tak strasznie wkurza? 😂 Ja wiem ile chce czego zjesc 🤷🏻♀️
Za to w mojej rodzinie zdecydowanie na stole nie ma duzo, wrecz czasem brakuje ale u nas sie z kolei stawia na atmosfere, jest spiewanie, alkohol i impreza taka konkretna bez soedzenia przy stole.
Dobrze ze bedziemy tu i tu to przynajmniej i sie najemy i wybawimy 😂21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Ja nie narzekam jak ktoś mi dokłada bo lubię jeść dobre rzeczy 🤣 nawet obrałam weselną strategie. Jak za dużo zje się dwóch pierwszych dań to później nie miałam miejsca na inne dobrości. Dlatego, każdego dania podłubię, spróbuje, malutko nałożę np. Trzy kluski śląskie i maleńki kawałek mięsa. Dzięki temu spróbuje i za chwile idę na ucztę do słodkiego stołu 🤪 mam miejsce na przekąski. Matko jak uwielbiam takie imprezy z jedzeniem 😆 ja już myśle jakie dobre rzeczy będą na komunii i cały dzień zastanawiam się czy teściowa zrobi na jutro strogonof 😆
-
Taaaak ja mam te sama strategie, na stole tyle dobrego ze wole zjesc malo obiadu a potem wszystkiego poprobować dlatego tak nie lubie jak mi ktos usilnie te strategie chce zaburzyć 😂😂21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Oj mija teściowa to samo. Uważam ze jem naprawdę dużo. A ona zawsze mało zjadłaś, a sama nie je praktycznie nic. U nas zawsze jest za dużo jedzenia. Zawsze obiecujemy sobie, ze nie robimy za wiele, a potem jest jak jest. Ja zrobiłam ciasto i sałatkę i więcej nie chciałam, bo jestem zmęczona i nie chce mi się, pomimo, ze bardzo lubię kucharzyc.
-
Jej, nie było mnie tu kilka dni a tu taka wiadomość 😃 Sumi - gratuluje 🥰🥳🥳 aż się wzruszyłam 😀
Dziewczyny życzę zdrowych i spokojnych świąt 🐣
My u teściów, jedzenia jest zdecydowanie za dużo 🙈 i tez wszyscy zaglądają w talerz i namawiają na więcej czego nie lubię 🙈
No i doczekałam się tez komentarzy typu po co ja małego jeszcze kp ? On już duży jest białą kiełbaskę mógłby zjeść 🙈🙈🙈
Hehehe jednak dobrze ze nie mieszkamy blisko siebie 😂 -
Wczoraj przyjechał mąż po tygodniowej nieobecności. Mały był ucieszony, takiej reakcji jeszcze u niego nie widziałam 😍 siedział na kolanach taty, opierał się o niego głową, odwracał się w kierunku twarzy taty, przyglądał się, odwracał głowę i uśmiechał pokazując z radości wszystkie zęby. Za chwilę robił to samo. Popatrzył się w oczy taty, odwracał się do mnie i szeroko uśmiechał 🥰 takie powinno być macierzyństwo
Santi_14, Sumireguska, Noelle, Cyprysek89, _agrafka_, Bajka111 lubią tę wiadomość
-
A ja dzisiaj testowałam niepodkładanie Klarze cycka „bo wydaje mi się, że dawno nie jadła” tylko czekanie aż się sama dopomni… Chciała cyca dwa razy żeby zasnąć na drzemkę. 🥲 W zasadzie to jedną turbo drzemkę i teraz na noc (o ile jest to już sen nocny 😂).
Jestem mega dumna ale jednocześnie jest mi smutno… Nie wiem, nie pytajcie dlaczego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2022, 18:31
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Sumi tylko przez te momenty dałam sobie dwa lata żeby podjąć decyzje o kolejnym dziecku 🙈 zobaczę jak sytuacja rozwinie się z większym mieszkaniem, nadpłatą obecnych hipotek, podwyżką w pracy i wtedy podejmę decyzję.
Mama pp bo to był wasz świąteczny prezent 😁 my byliśmy u tesciowej. Tam byli jego kuzyni drący japy i pies. Cały czas bziuczal i bal się ich. Mąż wyszedł na spacer na półtorej godz, zdrzemnął się i sytuacja ubiegła na chwile poprawie. Później tamci pojechali to wrócił nasz syn i babcia była zachwycona. Chwaliła ze to takie super pogodne dziecko.
Rzecz jasna właśnie drzemie w aucie. Pewnie na noc pójdzie spać dopiero bliżej 20 -
My wczoraj byliśmy u mojej kuzynki, było tam całe domowe przedszkole. Wszystkie dzieci bawiły się ładnie, takiego luzu nie miałam dawno. Dzisiaj rodzinnie w domu, a jutro do tesciow. Ogólnie jest tak cudownie ostatnio, mało awantur, Iga nawet ładnie je rozne rzeczy, sceny jakieś krótkie 30sekundowe jedynie robi, Ula bawi się i nie jęczy cieszy się w końcu na tatę. On szczesliwy, bo ciągle zabiega o ich atencję, a one tylko mama, mama, a teraz zaczęły go dostrzegać. Dzięki temu ja nie jestem oblepiona dziećmi. No, żyć nie umierać. Jak tak będzie częściej, to może się skusimy na jeszcze jedno kiedyś. Ale to za rok dwa najwcześniej.
Pewnie zaraz znowu stwierdzę,że koniec, bo znowu u nas katar. Ula ma zielone smarki. Cały tydzień spokoju był aż.
Noelle, rozumiem. Ja Uli dalej podkładam pod nos, jakbym tego nie robiła, to nie wiem, ile razy by się upomniała. A zrobiła się taka zarta,że aż się martwię. Ciągle by chciała jeść. Jak ktoś ma ręce coś do jedzenia, to ja mogę nie istnieć. Pochłania olbrzymie ilości wszystkiego. W sumie fajnie, przecież niedługo żłobek. -
Ja ogólnie czuje, że zaczyna mi odwalać… Młoda jest ze mną 24 h na dobę więc wszystko tylko mama mama mama… Jak dzisiaj teściowie zaproponowali, że we wtorek wezmą Klarę na spacer na godzinkę żeby zaczęła się przyzwyczajać, że jest sama z kimś innym to poczułam taką złość i zazdrość, że ktoś chce mi ją zabrać… Nawet nie wiem jak to opisać bo te emocje były dla mnie jak lawina wściekłości. 🤦🏻♀️ Odburknęłam tylko, że jeżeli chcą spędzić godzinę z płaczącym dzieckiem i wracać na syrenie to proszę bardzo. 🙄 Teraz mam wyrzuty sumienia bo wiem, że chcą to zrobić dla jej dobra i po to żebym odpoczęła ale nie jestem w stanie powstrzymać tych emocji. Moja zaborczość sięga zenitu, a ja nie potrafię nad nią zapanować. 😔Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️
-
Mój mały tez ostatnio ma tatoze 😃 każdy spacer kiedy idziemy w trójkę kończy się tym ze mały jest u taty na rączkach jo inaczej jest płacz. Ze mną jedzie spokojnie w wózku albo śpi.
W domu tez za nim biega i chce na ręce. A jak wraca z pracy to jest radość jakby go tydzień nie widział 😆 ale tez cieszy mnie ta ich więź.