Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
_agrafka_ wrote:Mój mały tez ostatnio ma tatoze 😃 każdy spacer kiedy idziemy w trójkę kończy się tym ze mały jest u taty na rączkach jo inaczej jest płacz. Ze mną jedzie spokojnie w wózku albo śpi.
W domu tez za nim biega i chce na ręce. A jak wraca z pracy to jest radość jakby go tydzień nie widział 😆 ale tez cieszy mnie ta ich więź.
U nas ze spacerami jest tak samo, u mnie nigdy nie ma awanturki, bo wie, że ja jej nie wezmę na ręce. Tatuś to co innego, jak idziemy we 3 albo stary sam ją bierze w weekend to zawsze są rączki.
Syrenka, Noelle, ja też podtykam cyca i Nina też tyle je że ja nie wiem gdzie to się mieści. Najbardziej mnie śmieszy jak wygrzebuje nawet najmniejsze kawałeczki z kieszonki śliniaka i dojada 😅
Sumi jak się czujesz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2022, 21:42
-
Batylda dziekuje na razie czuje sie normalnoe
glupio stwierdzić ale przez 99% czasu zapominam o ciąży 🤦🏼♀️ może to lepsze niż moje poprzednie szaleństwo robienia bety i proga non stop i sprawdzanie czy na pewno ok..
Tym razem będzie na spokojnie..
Noelle ależ ty jestes zakochana w Klarzeja tak trąbie że chetnie bym Młodego sprzedała komukolwiek a dzisiaj jak pieknie bawił soe z siostrą Starego w naszym wieku to też już byłam lekko zazdrosna 🤦🏼♀️😅
Tak ja też podtykam cyca ale zupełnie niepotrzebnie, dziś praktycznie cały dzień bez cyca i zadowolony. Też mi z tym smutno ale tak bedzie lepiej..
Czyli wszystkim swieta sie udały? Jakoeś historie smieszne ?Jutro też idziecie na Świeta?
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Ja nie w temacie Świąt, ale muszę się pochwalić, no muszę 🥳 Lisa już śpi 3 godziny ciągiem, a my wypiliśmy wino, normalne zaskakuje ta nasza Princessa 😄
Parę poprzednich wieczorów też juz było dużo lepszych niż normalnie, mam nadzieję, że idzie ku dobremu 🙏🏻
Aha, ale porzuciłyśmy naukę samodzielnego zasypiania, to nie dla nas 🙈
Cierpliwa to Ty kiedyś wspominałaś, że Mia miała kubek twistshake 360? Warto kupić?
Muszę kupić jakiś inny oprócz doido, bo teraz pije tylko ze słomki Avent.
-
Noelle ja jestem taka, że nie wyobrażam sobie mieć drugiego dziecka, chcę być cała dla Lisy, ale na godzinkę chyba bym oddała 🤣
Może spróbuj, najwyżej zadzwonisz do nich pod jakimś pretekstem by wracali wcześniej 😉 Ale też nic na siłę...
Moja też się cieszy na widok taty. Lubi siedzieć pod oknem gdy on pracuje na zewnątrz i puka, a raczej wali, na niego w szybę 😄 -
Sumi no kocham tego mojego czorta nad życie. 😪 To chyba kwestia tego, że tyle na nią czekałam i teraz nie wyobrażam sobie nawet 5 minut bez niej nawet jeśli jestem zmęczona…
Mama pp spróbuję. 😔 A co do tego, że chcesz być cała dla Lisy to ja mam dokładnie to samo z Klarą. 😉 Wiem, że jeżeli uda mi się zajść w ciąże to będę się czuła najgorszą matką świata ale z drugiej strony zawsze chcieliśmy mieć przynajmniej dwoje dzieci z małą różnicą wieku - nie mogę dać wygrać mojej chorej głowie. 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2022, 00:17
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
To ja na początku Ulke bym trzymała, kochała, lulala,ale teraz bym oddala na cały dzień albo nawet kilka jakby przestała jesc cyca
Noelle, ciekawe, czy Ci przejdzie ta zaborczość jak będzie dwójką?
Sumi, obyś długo nie czuła,że jesteś w ciazy;) kiedy planujecie powiedzieć rodzinie? -
My dzisiaj zostajemy u rodziców. Dzień bez gości „zewnętrznych”. Chyba że będą to niespodziewani goście.
Pewnie po południu ruszymy do swojego domu bo słyszę, że mąż na dole nadal rzęzi. Jutro z samego rana ruszy do lekarza.
U mnie żadnych śmiesznych sytuacji nie było. Jedynie teściowa wyszła z pokoju jak mały jadł kawałki. Powiedziała, że to nie na jej nerwy 😅 on sobie jadł normalnie, kulturalnie a ona bała się że się zakrztusi -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny! Dawno mnie nie było ale wszystko nadrobiłam💪🏼
Przede wszystkim Sumi - ogromne gratulacje! Mam nadzieje, że będzie to dla Ciebie nudny i spokojny czas! Druga ciąża jest zupełnie inna ale to już zaczynasz dostrzegać
Mama po przejściach szukałaś kiedyś strojów dla siebie i Lisy. Ja zamawiałam tutaj https://storemeandmom.com/pl/10-mama-i-corka
Noelle doskonale Cię rozumiem, ja też nie lubię komuś zostawiać dziewczyn mimo, że jestem okrutnie zmęczona 🙈u nas o tyle łatwiej, że obie nie przepadają za „obcymi” 😏
Foxy pisałaś kiedyś o metodzie Vojty - chciałam Ci odradzić ale w sumie dobrze że nie napisałam 😁 ja byłam mega niezadowolona, Laura aż zwymiotowała z tego płaczu ale u Was jest zupełnie inaczej więc dobrze, że się zdecydowaliście ☺️
Nikola mam nadzieje, że znajdziecie przyczynę dolegliwości Franka. U nas Sara baaaardzo długo się budziła w nocy z płaczem, teraz robi to zdecydowanie rzadziej no ale ma już 4 lata🙃 ona nocami bardzo przeżywa emocje całego dnia - te negatywne i te pozytywne. No ale to pewnie żadne pocieszenie dla Ciebie…
Chwile mnie nie było a tu już rowerki…🙈W porównaniu do waszych maluchów to my jesteśmy sporo do tylu 😬 Laura dopiero po koniec marca usiadła i zaczęła pełzać. Do czworakowania jeszcze długa droga ale cały czas jestesmy pod opieką fizjoterapeuty. Generalnie nie wypuszczą nas z Ośrodka Wczesnej Interwencji dopóki Laura nie zacznie chodzić…pewnie jeszcze pół roku. No ale lepiej, że jest pod okiem specjalistów, lepsze to niż problemy w przyszłości. Zębów póki co brak, jedzenie też kiepsko nam idzie więc czuje się jakbym miała 5- miesięczniaka 😅
Na pewno chciałam pisać coś jeszcze ale już nie pamietam 🤦🏼♀️
Mama po przejściach lubi tę wiadomość
-
Syrenka planujemy na roczek Igora powiedzieć. Akurat to bedzie 3 miesiąc wiec po wszystkich badaniach. Chce zrobić znow genetyczne ale kartkę z płcią otworzyć dopiero z całą rodziną
Zoe no moja rodzina też jest w szoku z tymi kawałkami. Moja mama ciągle Małego 'ratuje'.
Mama pp i jak nocka? Spała? Dała wam wypocząć?
U nas nareszcie bez gluta i kaszlu. człowiek zaczyna to doceniać że dziecko zdrowe..
Fajnie że dziś macie na spokojnie. U nas dzisiaj impreza na prawie 30 osób 🤦🏼♀️🤦🏼♀️ bardzo nam sie ze Starym nie chce ale co zrobić.
Veruka super że wszystko idzie do przodu, najważniejsze że dziecko zdrowe a jeszcze na pewno będziemy klęły jak te maluchy zaczną łazić. Ja z tęsknotą przypominam sobie czasy jak Igor leżał na brzuszku w swoim kąciku i tylko kręcił soe wokol wlasnej osi 😅🥺
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Mama pp, z twistshake mamy bidon ze slomka, ten jest super, ale Mia juz dluzszy czas z niego nie pije, teraz ma taki duzy bidon z Nuby ze slomka dla starszych dzieci...
Ale i tak ostatnimi czasy oboje pija glownie z 360 z Nuk... tzn Mia to poza domem, bo w domu ze szklanki...
Nathanowi chce teraz jeszcze kupic binod z MAM bo z Mia nam sie ekstra sprawdzilMama po przejściach lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Hej hej
udało mi się trochę nadrobić
My dziś rano wrociliśmy już do domu...ehhh jak ja kocham urlopy i ciepłe kraje 😅
Chciałam oficjalnie napisać, że mój syn spisał się na medal podczas lotów. Wylatywalismy o 20.50. Ignacy padł 21.15 i ledwo go dobudzilam po 7 godz żeby do ubrać 😅 zdecydowanie gorzej lot zniosły większe dzieci, które sporo płakały.
I ja oczywiście wstałam cała połamana, bo Ignacy spal mi na rękach.
A i w końcu nauczył się pić z bboxawypija takie ilości wody, że mam wyrzuty sumienia, że wczesniej jakiś odwodniony chodził 😅
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
7 godzin?! A ja się chwalę trzema 🤣🙈
Cierpliwa, to widocznie musiałam coś pomylić. A te kubki 360 czymś się różnią między sobą, czy obojętnie jaka firma? Gdy Lisa dostaje teraz doidy to myje sobie w nim ręce 🤦♀️ A oczywiście już zdążyłam się naczytać,że picie tylko z bidonu jest bardzo złe, więc poszukuję jakiejś alternatywy.
Wczorajsza dłuższa drzemka faktycznie była tylko jednorazowym prezentem, dzisiaj znowu tylko 2×30 min. -
Mama pp, roznia sie, bo przerobilam lovi rossmannowskie, nuka, munchkiny, dzialaja ogolnie tak samo, bardziej roznica jest w trudnosci picia, otwierania wieczka, nawet sklada sie kazdy troche inaczej... yo jak ze slomka, niby bidon ze slomka to bidon ze slomka a jednak kazdy inny...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Zoe:
https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.1051581001.html
Fajne kąpielówki plażowe ma też HM i ZaraPo prostu Zoe, Sumireguska lubią tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️