WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_syrenka wrote:
    Mama pp, mam do przedszkola z 7 km;) ojciec ja wozi jak jedzie do pracy. Ale kłamstwo by było fajne;)
    Jeszcze miesiąc i Ula idzie do zlobka, nie będzie trzeba klamac;)

Dokładnie 🤣

OrT4p2.png
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwie siostry i dwóch braci. Mamy super relacje. Każde może na siebie liczyć. Spotykamy się nie tylko na święta. U nas są sprzeczki że jak jednemu trzeba pożyczyć gotówkę to kłótnie które ma pożyczyć bo każdy może pożyczyć 🤣
    To są dobre pożyczki gotówkowe bezprocentowe, bezprowizyjne i raty dogodne do spłaty 🤣
    Mąż ma jedną siostrę i 😏 jeździmy jak musimy albo zaprosi i nie ładnie już odmówić

Dziś w nocy mały dostał jeść o 22:30 bo tak szlam spać i później dopiero śniadanie o 8 bo spał do 7:30 😳 chciał dłużej ale już obudziłam. Bez przesady moi drodzy 🙃 raz musiałam interweniować o 2, trochę pobrzęczał i zasnął do 5, później wrzuciłam do siebie na łóżko i spał dalej.

Cyprysek tez na dniach dostanę nowe przeliczenie rat. Co jaki czas masz przeliczaną ratę? Ja co trzy miesiące.

• Noelle Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala syrenka a może za jakiś czas się przekona i się pokochają? ☺️

Będzie dobrze dziewczyny! Momentami ciężko ale dobrze!
    Ja tak sobie ogólnie myślę, że macierzyństwo składa się z wyrzutów sumienia… 😂 Ja od momentu jak urodziła się Klara mam tylko wyrzuty sumienia. 😂

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelle ja myślę,że jak niedługo będą naprawdę rowno traktowane, to się odwróci. Jeszcze moze z rok i się będą cieszyc swoim towarzystwem mam nadzieje;)
    A z tymi wyrzutami sumienia to trafiłaś!

Noelle lubi tę wiadomość

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka, to u mnie bylo odwrotnie... Mia byla cudownym, bezproblemowym, rozkosznym noemowlakiem, zawsze dobrze spala, nigdy z nia problemow z drzemkami czy na nic nie mialam żadnych pobudek o swicie, duzo sie potrafila sama soba zajac, no ogolnie to jej narodziny nie przewróciły nam zycia do gory nogami, serio wszystko szlo tak, jakby od zawsze z nami byla, wiele sie nie zmienilo... az tu nagle urodzil sie maly terrorysta, ktory wiecznie czegos ode mnie chcial/chce i czulam sie ja sama mega okradziona z tego czasu dla Mii... do tego duzo gorszy sen, milion pobudek, ja niewyspana i mniej cierpliwa... ogolnie masakra...
    Ale powiem wam, ze ciesze sie, ze sie tak szybko zdecydowalam, bo jakbym odlozyla decyzje o drugim na czas jak Mia bedzie miala te 3-4 lata, to juz na bank bym sie nie zdecydowala... ona jest teraz luksusowym dzieckiem, sama wezmie jogurt sobie, czy actimela, powie jak jej sie picie w kubku skonczy, powie jak jest glodna, chodzi sama na toalete, zasypia sama, spi cala noc w 99%, wiele juz z nia i w domu zrobie i pojade z nia wszedzie bez jekow i stekow... zbyt wygodne to zycie by bylo, zebym sobie wywracala do gory nogami...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tak z ciekawości, każdy ma takie podwyżki raty czy to zależy od umowy kredytowej?

OrT4p2.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy, kto ma kredyt z oprocentowaniem zmiennym. My mamy stałe na 5 pierwszych lat i musimy nadpłacić, ile sie da, bo potem jak nam dowala, to wolę nie wiedzieć ile byśmy mieli płacić. Znajomi płacą 500-1000 więcej, w zależności od wysokości kredytu. To jest masakra.
    Nie dość, że wszystko drożeje, to jeszcze kredyt wzrasta o tyle. Jedynie wypłaty jakoś slabo rosną.

Noelle lubi tę wiadomość

• Noelle Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala syrenka polubiłam przesuwając paluchem…🙄
    My mamy zmianę oprocentowania w czerwcu i nawet nie chcę wiedzieć o ile wzrośnie…

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależne od umowy kredytowej (zmienności stopy procentowej). Od jakiegoś czasu są kredyty ze stała stopa procentowa ale one tez są okresowe np stała stopa na 5 lat. Nie sa tak popularne. Ja np mam w umowie zapisane, że co kwartał na nowo przeliczają ratę na postawie aktualnej stopy procentowej, stawki wibor i dostaje wtedy nowy przelicznik. Jak Nie ruszają stopy to zmieni się mało, nawet nie odczujesz. Teraz chcą zatrzymać inflacje i co chwile podnoszą stopy procentowe. Dlatego raty tak wystrzeliły w górę. W okresie pandemii stopy spadły niemal do zera i rata była przyjemna. Teraz stopa wynosi chyba ok 4,5%.
    Dla zobrazowania na moim mniejszym kredycie. W pandemii płaciłam ratę 800 zł, teraz 1110 zł ale jeszcze nie dostałam harmonogramu po ostatniej podwyżce. Wiec tez się nie zdziwię jak będzie w sumie 80% większa niż w okresie pandemii.

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie tak jak pisze Syrenka. My w zeszłym tyg wpłacilismy wszystkie nasze oszczedności na spłacenie 70% kredytu. Bolało jak skurczysyn no i zostaliśmy w troche ryzykownej sytuacji bezforsiaści ale myśle że to dobry ruch. Moja teściowa pracuje w banku i podobno stopy mają rosnąć aż do 8%.. to jest jakaś paranoja co to będzie.

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam dziś z samego rana byłam w banku znowu nadpłacić kredyt. Babeczka pokazała mi jak zrobić to samemu w domu to już nie będę musiała latać do banku 😎

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W okresie pandemii byłam zła,że mamy stałe.
    Kuzynce rata spadła o 400 zł.
    Teraz jej wzrosła fest i też czeka na harmonogram. Boi się.
    Mam nadzieję,że to będzie ostatni wzrost, ale obawiam się,że moze być gorzej.

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumi ryzykownie. Ja muszę mieć pare groszy na koncie bo inaczej spać spokojnie nie mogę. Podwyżki na razie traktuje jako „płacz i płać”. jestem w na tyle komfortowej sytuacji, że nasze mniejsze mieszkanie zyskało bardzo na wartości, że jakbyśmy je sprzedali to spłacilibyśmy pewnie z 85% obu kredytów.

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała syrenka to nie będzie ostatnia podwyżka z tego co czytam. Widziałam prognozy, że stopy zaczną spadać być może pod koniec 2023

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ok, wszystko jasne, czyli tak jak tutaj, są różne umowy kredytowe. My mamy ze stałymi ratami.
    Wzrost o 80% przecież to rozbój w biały dzień 😡

Cyprysek na jednym ze zdjeć Twoja Mała miała taka ładną szeroką opaskę na główce. Podpowiesz gdzie można takie dostać?
    My właśnie wróciłyśmy ze spaceru, wieje strasznie,a Lisa cały czas uparcie zdejmowała czapkę. Moja pierwsza myśl, że jakbym miała spacerować z taką dwójką to bym się poddała 🙈🤣

OrT4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ekonomiści mówią że szczyt będzie na przełomie roku, a potem zacznie się to normować. Teraz mamy najwyższe stopy od 2012 roku. Wiadomo to jest ekonomia, a hipoteki są na długi okres czasu, więc raz raty będą wyższe raz niższe w zależności od sytuacji na rynku. Teraz muszą czymś zatrzymać inflację więc dźwigają stopy do tego doszedł COVID, wojna wszystko się nakłada i mamy sytuację taką a nie inną.

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp gwoli ścisłości stałe raty to nie to samo co stałe stopy 😉
    Ja tez mam stałe raty. Raz 800 raz 1110 ale z formy spłaty kredytu są stałe. Można wybrać malejące wtedy mniej odsetek się spłaca ale raty początkowe są wysokie.

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp ale to dopiero początek wzrostu, to jeszcze mocno wybije podobno w góre... :(

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe w sumie ja się nie bardzo na tym znam, to działka męża, wiem tylko co podpisywałam😄 Stała kwota, stałe raty i stałe oprocentowanie na cały okres spłaty kredytu.

OrT4p2.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumi, powtarzasz jeszcze betę? Umówiłaś już pierwsza wizytę do gin?

‹‹ 1626 1627 1628 1629 1630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ