Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Sumi, ja też tak czuje. Nawet zaczęłam już zbierać rzeczy i żałuję, że oddałam już wszystko maluszkowe. Najwyżej będę nowa wyprawkę kompletowac:D
Ja chciałam z drugim zajść,żeby nie wracać do pracy, miałam czas ograniczony, w starej kończyła mi się umowa. Złożyło się super,umowa się skończyła, dostałam świetnie płatna, fajna pracę, tuż przed odpowiedzia od firmy wysikalam ll. Już na l4 przedłużyli mi umowę na czas nieokreślony. A tak, miałabym teraz 1000 kosiniakowego.
mam do czego wracać. Jak ogarnę się dobrze, to i ho będzie często.
Teraz się cieszę,że tak się złożyło, bo inaczej bym była w czarnej d.. wiec może i u Ciebie Noelle musi się inaczej poukładać, żebyś miała lepiej, dlatego się teraz nie udaje? -
Kasia bedzie dobrze z tym kp zobaczysz, najwazniejsze sa pierwsze miesiace i naprawde długo juz karmimy. U mnie ciotki babki moja mama i teściowa to są w szoku ze jeszcze kp. Z tym że one żyją w blednym przekonaniu że to już leci woda 😅
Ja powiem szczerze ze teraz czuje ze byłby idealny moment na odstawienie bo on nie jęczy za cycem. Zjada duże porcje stałego. Poszłoby gładko. Czuje że niedługo może wjechać emocjonalna chęć possania cycka bo już dzisiaj mi szarpał koszulke tylko po to zeby na chwile sobie pociokać..21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
KasiaC jak powiesz dorosłej już Soni, że walczyłaś o laktację, żeby karmić ją jak najdłużej to odpowie Ci, że trzeba było dać butelkę i po kłopocie 🙂 natomiast za rodzeństwo (być może z niewielką różnicą wieku) może być Ci wdzięczna i to chyba będzie dla niej w życiu ważniejsze 🙂
Ja mam braci ale jest między nami spora różnica wieku. Mamy dobre relacje, możemy na siebie liczyć ale przyjaciółmi nie jesteśmy, żeby dzwonić do siebie na pogaduchy itp. Zawsze chciałam mieć siostrę w podobnym wieku 😭😭
My też się nie zabezpieczamy, właśnie los zadecyduje 😆 Prawdopodobnie nic i tak z tego nie wyniknie, chociaż pod względem medycznym wszystko było ok. U nas niepłodność idiopatyczna (idiotyczna)
Nie wiem czy bym w ogóle jeszcze jedno chciała, wyczekuje chwili, kiedy będę mogła oddać mała np na cały dzień do dziadków lub wyjść gdzieś ze starym wieczorkiem... Jednocześnie wciąż wstrzymuje się, żeby sprzedać niemowlęce ciuszki, maty, karuzelki itp. I weź tu zrozum kobietę 🤣 -
Zoe chciałabym ale przy tym wzroście kosztów życia nie ma opcji. 😔
Mala syrenka może tak być chociaż wiadomo, że jak sobie coś człowiek usra to chce już teraz i natychmiast. 🙄
Klara znowu ma zaostrzenie AZS… Chodzi i się ciągle drapie. 😫Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2022, 19:18
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Sumi tak bez butlowy pije z bidonu😁😆😄Ale w końcu pije, a starałam się już od 4 miesiąca😁trochę nam się zeszło 😄
Jej biedna Klarcia!
Mała syrenka to się nazywa nie głupota, a kocham być mama😁 Ja zawsze chciałam 2, a teraz nie chce, to znaczy chciałabym dla Frania, ale nie dla siebie. Wiecie o co chodzi. -
Masz moze racje Ann
Ja w ogóle z obserwacji stwierdzam, ze najlepiej dogadują sie siostry. Z moja mamy 5 lat różnicy o większość życia to bliżej było do nienawiści niż milosci, ale od wielu lat jesteśmy dla siebie najważniejsze na świecie. I takie coś obserwuje tylko u sióstr. Bracia albo mieszane rodzeństwo juz różnie ma w życiu dorosłym. Zreszta jak mówiliście nie ma żadnej reguły natomiast w moim otoczeniu wszystkie siostry w dorosłym życiu sie super dogadują.
I z jednej strony bym chciała siostrę dla Soni a z drugiej synka dla siebie. Także co sie nie urodzi będę jednocześnie szczęśliwa a z drugiej czuła niedosyt. Musze mieć trójkę 😅 tylko nikt mi płci nie zagwarantuje 😂
Co do wizyty lekarskiej to podobno wszystko super z wynikami z endometrium itp. Mam czekać na miesiączkę kolejna, od 2 dnia cyklu brać estrofem i w 9-12 dc zacząć monitoring przed transferem. Także pierwsza proba jal wszystko dobrze pójdzie końcem majaNoelle, Mama po przejściach, Bajka111, Cccierpliwa lubią tę wiadomość
-
Trzymam za Was wszystkie kciuki ✊
Piszecie, że niektóre maluszki przestawiły się i chodzą później spać, w takim wypadku wstają też później, czy śpią krócej?
Dzisiaj mam taką marudę, że jeśli któraś ma tak codziennie to podziwiam i współczuję.
Za to jak pojechaliśmy na miasto to grzeczniutka siedziała w wózku, nawet czapki nie zdjemowała. Ludzie chwalili, zagadywali do niej, u rzeźnika nawet chcieli poczęstować ją kiełbasą 🤣 Jakie zdziwnie jak powiedziałam, że jeszcze jest za mała😄🙈 Zauważyłam, że tutaj to w ogóle standard maluszek zagryzający precla😄 -
Oliwiera przestawiłam na jedna drzemkę przy okazji zmiany czasu. Chodził spać o 9 (teraz jakby 10) ale przez trzy dni trochę przesuwałam tą 10 bliżej 11. Udało się i teraz chodzi spać o 11. Śpi do 13-13:30. Wytrzymuje do 19. Czasem nawet jeszcze o 19:30 kotłuje się w łóżeczku. Jemu wystarcza taka drzemka w południe. Nie jest marudny wieczorem, chyba że zęby wychodzą wtedy jęczy cały dzień. Wstaje różnie 6:15 a max co osiąga to 7:30. W nocy karmie ok 22. Od wtorku nie je więcej w nocy. Na razie jeszcze się budzi po 2. Jeżeli nie uspokaja się w łóżeczku to wrzucam na chwile na łóżko. Jak poczuje łóżko to chwila i śpi. Wtedy czekam ze trzy minuty i wraca do łóżeczka. Niebawem przestane tak robić. Tak nauczył się głośno drzeć japę że uszy więdną
-
Dobrze, że wczoraj testowałam bo dzisiaj zrobiłam sobie pyszne placuszki z cukinii, zjadłam je ze smakiem, a teraz jest mi tak niedobrze, że nie wiem co ze sobą zrobić. 🤦🏻♀️ Jakby nie ten wczorajszy test to bym dzisiaj świrowała. Oczywiście i tak kotłuje mi się w głowie czy go nie powtórzyć bo wczorajszy test zrobiłam z wieczornego wymuszonego sika… Ale nie dam się tym głupotom. 😂Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️
-
Noelle pamietam, że u mnie na początku było silne pragnienie. Półtora litra wody wypijalam do południa gdzie zazwyczaj miałam to na dwa dni 😅 czułam ze jest coś na rzeczy ale test pink negatywny. A później na wakacjach nie mogłam jeść wszystkiego w takich ilościach jakbym chciała. Jadłam i nagle przy kolejnym gryzie czułam że niestety to był ostatni kawałek.
-
Noelle masz zapas testów? To powtarzaj, a co Ci szkodzi, może akurat ten nie wykrył 😉✊
Na ząbkowanie lepszy paracetamol czy ibuprofen, co podajecie? Kończą nam się czopki z paracetamolem i koniecznie muszę coś kupić, jeszcze tyle zębów przed nami 🙈
Bajka jak się czujecie? Synka nie dopadło?
A Natka co u Was? Udzielasz się na Facebooku czy już do nas nie zaglądasz? -
Pediatra powiedziała mi kiedyś, że ibuprofen działa dłużej. Daje paracetamol. Jak widzę, że od rana bziuczy i pojawiła się dziura w dziąśle to daje jedną dawkę paracetamolu. Wystarcza mu na cały dzień. Jeżeli potrzebuje to następnego dnia rano daje znowu. Ibuprofen mam w domu. Jak kiedyś miał gorączkę przez trzy dni to kupiłam żeby dać na noc.