Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Nooo to my tak samo, mamy lepsze na wyjscia, po domu wlasnie c&a, h&m, lidl, aldi albo nexty itp ale z vinted
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Dzięki Dziewczyny, ale na wesele idziemy za tydzień 😁
Narazie to mam dylemat co do kiecki. Wczoraj jak robiłam mężowi pokaz sukienek to spuentowal to tak, że powinnam częściej chodzić w samej bieliźnie i szpilkach 😂😂
Więc tak mi pomógł 😅
Co do ubrań to Ignacy po domu śmiga najczęściej w Sinsayu i Lidlu, no i potem Hm i Zara/Newbie. I potem się okazuje, że wszystkie droższe które kupiłam idą na strych, bo za małe i nienoszone 😂
Noelle ja właśnie w tym cyklu robię owulaki. Kupiłam jakieś w Lidlu, ale narazie negatywy a dziś już 15 DC 🤔 i śluz płodny leci po nogach 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2022, 12:17
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Karolina może nie wszystko jest tak dobre jakościowo z lidla jak te ubranka 😜
U Was to jeszcze te nienoszone ciuszki mają okazję się przydać. Ja wszystkiego na bieżąco się pozbywam, więc stawiam na minimalizm.
A ją mojego męża to bym nawet o sukienkę nie pytała 🙈 -
U nas też lepsze na wyjscia okazywały się za małe więc śmiga we wszytskim 😄 zwracam tylko uwagę, żeby ładnie jadła banana bo niczym nie mogę sprać.
10 lat starań
26.08.2018r. decyzja o ivf
28.01.2019 I ICSI punkcja - 7 komórek - 4 zarodki 3-dniowe 26 kwietnia FET22 czerwca FET
28 sierpnia - 2 zarodki nie rozmroziły się
17.01.2020 II pICSI punkcja - 6 komorek - 1 wczesna blastocysta 22.01 ET
13.08. 2020 III pICSI punkcja - 9 komórek - 5 blastocyst - 4.1.1, 3.3.3, 2bl, 2bl, 2bl
12.10 FET
7dpt beta 134,31mIU/ml
9dpt beta 318,49mIU/ml
11dpt beta 745,15mIU/ml
Usg 30.10.2020r. -> pęcherzyk żółtkowy
Usg 31.10.2020r. -> krwawienie, pęcherzyk na swoim miejscu
(21dpt hcg total 27973,8mIU
23dpt hcg total 34761,5mIU)
23dpt beta 34558,50mIU/ml
16.11 usg, jest śliczne serduszko ❤ -
U nas tez mały chodzi w lidlu, sinsay i innych sieciówkavh. Jak dostaje bonusowe punkty z pracy to wydaje w sklepie Pinokio bo bardzo lubie tamtejsze ciuszki tylko drogie są. Ogólnie dla mnie troche bez sensu kupowac nowe ciuchy drogo jak na vinted mozna wyrwać nówki za grosze
U nas dziś już 2:45h drzemki. Ciekawe czy pobije swój wczorajszy rekord 3h. Bardzo mi sie podoba to przestawienie na jedną drzemke, nareszcie mam czas coś zrobić albo nawet posoedzoeć odpocząć 😁21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Sumi z tego samego powodu lubię jedna drzemkę.
Dostałam torbę leków i ledwo ciągnę. Mąż zaraz wychodzi i znowu będę z małym sama 🥲
Mały zdrzemnął się 15 min w samochodzie i dopiero teraz poszedł spać 🥲 będzie ciekawie wieczorem
Oliwer chodzi w ubraniach po kuzynach. Jak kupuje cos tak jak teraz na święta czy komunie to szukam na Vinted. Czasem dorwę cos w smyku w outlecie. Teraz do szkoły będę co raz kupować bo po domu chodzi w znoszonych 🙂 -
Sumi to aż nie wypada aż tak się chwalić 😜 żart! 🙈
Myślałam, że jesteśmy razem w niedoli, że obie mamy dzików co na tyłku nie usiedzą, ale skoro Twoje dziecko potrafi spać 3 godziny to już inna bajka 😄 Moja spała do tej pory tylko 25min. A teraz szaleje i zaraz chyba nam salon zdewastuje, sięga coraz wyżej 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2022, 13:37
-
Co do mleka mój nie chciał pic bardzo długi żadnego. Wytestowalam chyba wszystkie, ale każdego dnia konsekwentnie podawałam, az pewnego dnia nas zaskoczył i zaczął je pic.
Co do ciuszków u nas tak samo lecimy na sieciówkach i zalando. Kupowanie lepszych jak dla mnie jest bez sensu nawet na wyjścia:)
Mój Franek w ciągu dnia tez nie usiedzi na tulku, ale z drzemkami zazwyczaj nie ma problemu, ale to pewnie tez ze fatalnie spi w nocy.
500+ już złożyliśmy. -
To ja akurat kupuje lepsze ciuchy - mam jakąś schize na tym punkcie i lubię jak obie są dobrze ubrane. Dostaliśmy pare ciuchów gorszych jakościowo i po kilku praniach wyglądały jak szmaty. Tak samo nadal wszystko prasuje 🙈 no ale tak jak mówię, ewidentnie mam jakiś problem z tym😁
-
Ja przestałam prasować jego ubranka codzienne jak zaczął dobrze jeść w dzień. Czasem tak uświni że trzeba przebrać po połowie dnia. Często tez tak robię, że gdy wychodzimy na zewnątrz przebieram go w „wyjściowe” ubrania. Zakładam fartuszek do jedzenia ale on tymi rękoma tak operuje ze zawsze coś wpadnie pod. Do tego nie ma jedzenia bez upapranych włosów 🤷♀️
Przestałam też prasować swoje dresy. Ostatnio nawet udaje mi się przeczytać kilka stron książki 🥰 -
Ja tylko raz prasowałam ciuchy, jak robiłam wyprawkę
Jeżu ja myślałam dziś że oszaleje. Nie dość że Mały jęczał CAŁY dzień (poza cudowną drzemką) to jeszcze Teść i jego uwagi podczas wizyty u dziadków.. eeech
Ale powiem Wam że jakieś wielkie pokłady cierpliwości na mnie spłynęły, jestem OAZĄ SPOKOJUWiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2022, 21:08
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
U nas króluje next i hm. Dużo dostalam od kolezanki po córce, co nieco kupuje na vinted. Nowki najczęściej w hm online bo najwygodniej.
Nie mam lepszych na wyjscia, no chyba ze mowimy o takich na ktorych nie ma zadnych plam, to te sa na wyjścia 😂
U nas od dawna juz tylko jedna drzemka ale tylko 1,5-2h jak spie z nia, a jak sama to raptem godzina. No co ja mam zrobic w godzine? 🙈😅 To kładę sie z młodą 🤪🤪
-
nick nieaktualnyPo prostu Zoe wrote:Czy któraś ma wykupioną platformę z serialami z Amazon? Czytałam, że wykupienie jej od razu na rok kosztuje tylko co Netflix za miesiąc. Szukając oszczędności rozważam tą opcję. W końcu seriale to seriale 🤷♀️ Jest tam coś wartościowego?
Ubranka c&a,h&m, lidl, pepco, auchan, kik, next jest ok czasem smyk i cocodrillo. Mleko little steps 2.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2022, 02:56
-
Zoe, ja mam wykupionego netflixa od kogoś, korzystamy sobie we 4 i się na niego składamy po 15 zł. Mają zrobić,żeby to nie było możliwe, ale póki co, fajnie działa;)
Moje dziewczyny są ubrane średnio. Najwyższa półka u nas to hm. Iga w nich chodzi do przedszkola. Mamy też sporo Pepco, ale to kupiłam,żeby mieć dużo spodni do nauki siusiania. Ula ma dużo Lidla, głównie do domu. U nas wygląda tak,że w domu ubieram jak leci, a jak wychodzę, to to samo, ale patrzę,czy nie ma plam. Mam kilka odłożonych ładnych, ale to na urodziny itd. u Igi niedługo trochę poszaleje, u Uli nie ma sensu. Ona się potrafi zaswinic wszystkim. A prawie wszystko je sama, więc wiadomo jak to wygląda.
Ula chyba chce przejść na jedną drzemkę. Ma 2, o 9 jakąś godzinę i o 14 1.5godz. ale potem o 20 idzie spać i to z wielkim płaczem. Muszę ją powoli przeciągać do 11. -
I mam ogromną chęć przejść na mm, już drugi raz w ciągu miesiąca mam zapalenie piersi, czuje się jak kupa. Nie wiedziałam,że to możliwe przy ustabilizowanej laktacji. Ostatnio mnie w ten cyc uzarla,może zagryzła kanalik. Nie wiem, ale mam powoli dość.
-
Ja już się cieszyłam ze młoda przestawiła się na jedzenie raz w nocy i doopa. Od paru dni znów dwie pobudki. Drzemkuje raz dziennie (jak narazie).
Ubranka u nas różne i lepsze i gorsze: lidl, hm, benetton, newbie (bardzo lubię ale kupuje na wyprzedażach i to wtedy kiedy dostaje info ze jest dodatkowe 20% na wyprzedaż). Dodatkowo czasem jak jestem w tk maxx to upoluje jej coś fajnego za grosze. Na wyprzedaży w Zarze tez kupiłam trochę spodenek (bluzeczki z Zary to w większości po jednym praniu do kosza). Polecam większość legginsów/spodenek z Zary (jak są na wyprzedaży poniżej 20 zł 🤪).
Ja niestety nie mam w rodzinie dzieci i wszystko musiałam kupić.
Na Vinted kupuje ale raczej „grubsze” rzeczy, jakieś kurtki czy kombinezony.