Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
No u mnie okresu nadal nie widać. 😅
Mała syrenka u nas to samo z zasypianiem w wózku a jak poprawie to awantura…
Mam idiotyczne pytanie. 🙈 Klara nie jadła jeszcze makaronu bo nie mogę jej podać jajka - dzisiaj kupiłam wstążki z lubelli i tam w składzie jest tylko mąka makaronowa i dopisek, że może zawierać soję. Czy to będzie okej? 😕Ann11 lubi tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Z tego, co wiem, to jak piszą,że coś może zawierać, to przeważnie nie zawiera, ale to dupochron, bo w danej fabryce ten składnik występuje do innej produkcji. Więc pewnie zawiera jedynie mąkę. Ja bym podała.
A z jajkiem to aż taka masakra,że śladowe ilości też jej robią krzywdę? I Ty pewnie też masz dalej dietę taka mocno ograniczona? Ale Wy jesteście z tym biedne.. -
Mała syrenka jajka nie próbowałam bo mamy kategoryczny zakaz od dermatologa i alergologa do roku - nie wiem, nie pytam, po prostu nie podaję. 😅 Za to mleko krowie robi jej masakrę ze skórą i brzuszkiem więc boję się pomyśleć co mogłoby zrobić jajko. 🙈Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️
-
My do tej pory byliśmy na diecie bez jajka kurzego (tylko przepiórcze). Białko mleka krowiego je już chwilę. Wczoraj podałam jej naleśnika na normalnym jajku i było ok. Dziś zrobiłam pastę z twarożku i pół żółtka na twardo i jak narazie tez jest ok. Mam nadzieję że ten etap alergii mamy już za sobą.
-
Pediatra powiedziała mi,że Ulka ma anemię i pewnie inne niedobory witamin, bo jest kp. Moje mleko nie ma już żadnych wartości, mam zastąpić kp posiłkiem z mm.
Poszłam po interpretację wyników, a nawet nie wiem, co mówiła, bo jak to usłyszałam o moim mleku, to przestałam słuchać. -
Mała syrenka 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Kryśka ja mogę sobie pozwolić na coraz więcej ale nadal mleko w mojej diecie skutkuje dramatem więc nawet nie próbuję wprowadzać młodej. 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2022, 18:46
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Masakra co lekarze wymyślają
Ale mały dziś okropnie poszedł spać. Darł się tak, że aż tracił głos. Coś strasznego. Ani na rękach, ani w łóżeczku. Masakra. Już boje się nocnej pobudki. Nie mam pojęcia co się dzieje. Syrop dałam tak jak zaleciła pediatra. Podałam z pol godz przed snem żeby zdarzył zadziałać. -
Syrenka ja chyba zaczne tych lekarzy gdzieś zgłaszać. Naprawde..
Brednie jakich mało jezeli chodzi o składniki
Chociaz co do żelaza to na pewno w mm jest wiecej ale co za problem kp plus suplementacja żelaza do tego
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
A i na stronie dietetyków wyczytalam ze minimalne ilości miesa i kasz aby uzupełnić dzienne zapotrzebowanie na żelazo to 20 gram mięsa i 20 gram suchej kaszy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2022, 22:01
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Kurcze naprawdę ręce opadają. Polska służba zdrowia!
Te zeby to paskudy są! Słyszałam ze w Norwegii robią malucha jakieś zabiegi i ząbkowanie nie siedzi takie uciążliwe, ale nie mam pojęcia na czym to polega.
A mój Franek wszoraj tak spidował raczkując, ze poleciał na buziaka PLASK i przez godzinę leciała mu z wagi krew. Już sie bąkałem, ze będzie trzeba jechać na szycie jakieś, ale w końcu sie uspokoiło.
Dziewczyny wasze maluchy tez wszystko ściagają co maja w zasięgu raczek? -
Oliwier tez wszystko ściąga. Obgryza meble. Mąż już mu odgraża że pieniędzy z komunii nie zobaczy bo starzy wymienią meble i zaślinioną kanapę
Czy u Was przy zębach tak mało jedzą? U mnie pierwszy raz tak mało i pierwszy raz takie zachowanie. Posiłków łyżeczką ze dwie może max 5 łyżeczek. W kawałkach potrafił zjadać 6 placków na raz, teraz 1,5 i ryk. Mleka na noc wypijał 180, teraz 90. Rano jak nie chciał zjeść kaszy dałam 160 mleka, wypił połowę. CZy to trwa aż ząb wyjdzie się się unormuje po chwili? -
Haha agentki z tych Waszych dziewczyn, że tak zasypiają w wózku.
Mała Syrenka pediatrzy powinni obowiązkowo zaliczyć jakieś szkolenie odnośnie kp, żeby nie wygadywać takich durnot. Ta ich wiedza wymaga aktualizacji. Nigdy nie spotkałam się z takimi twierdzeniami, czy to u pediatry w przychodni czy w szpitalu. Zawsze mówią, że to super że karmię piersią.
Zoe jak nocka? Matko 6 placków?🤣 A ja myślałam, że jak moja zjada 3 to jest bardzo dużo i czy ja przypadkiem jej zbyt dużo nie daję 🙈🙈
U nas poranek masakra, darcie się non stop i rączki. Dostała paracetamol, dziąsła posmarowane, właśnie leci pierwszy drzemka. Wstała o 5.45. Jak dobrze, że jest majówka, stary przejmie poranne wstawanie 😎😎 -
Haha a ja mu mówię, ze będzie płacił ze swojej kasy za te wszystkie zniszczenia i straty😂 (bo 500 odkładamy na jego konto). No i to samo wszędzie na paluszkach i co gorsze uwielbia kontakty i kable:/
Zoe u mnie tak od początku ząbkowania. Nic praktycznie nie je.