Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ann u mnie podobnie jak u Twojego męża, co roku mam wizytę u dentysty i nigdy nic do zrobienia. Za to Tomek juz normalnie co jakiś czas coś musi zaleczyć. Wiec niech ma moje zęby
A przy okazji higieny jakie macie metody na mycie zębów ? Ja oczywiście mam problem z myciem … mamy szczoteczkę soniczna, która swieci i Sonia ja lubi. Myjemy rano zęby razem ja swoją ona swoją a wieczorem w kąpieli. Ale za każdym razem wyglada to tak samo czyli kilka sekund dosłownie myje jej ja a potem sie szarpie i sama wkłada szczoteczkę ale wiadomo ze to rodzic musi te dwie minuty jechaćudaje sie Wam jakos ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2022, 09:58
-
Też słyszałam,że żeby jak później wyjdą, to trwalsze. Myślę,że coś może w tym być. W końcu są kilka miesięcy krócej narażane na czynniki zewnętrzne. Do tego im starsze dziecko, tym rzadziej je w nocy, a wtedy się tych zębów nie myje.
Ja mam ciągle coś do zrobienia u siebie, a mąż nie ma ubytków. Tylko, że ja mam białe zęby jak perełki, a on ma ciemne od zawsze. Ale wolałabym jednak trwalsze, majątek zostawiam u dentysty.
Też wygooglowalam tego lekarza;D totalnie nie mój typ, ale widzę,że może się podobać. -
Kasia, Sonia ma swoją szczoteczkę soniczną? Ja bym się bała dać mojej, bałabym się ze sobie krzywdę zrobi 🙈😄
Ja myję jej, a raczej probuję, zwykłą, ale tak jak piszesz po momonecie wyrywa, bo chce sama, ale tym sposobem mam chwilę by ją ogarnąć po kąpieli. -
Nie no ten dr to też nie mój typ, ale na żywo jego uśmiech robi wrażenie :p poza tym to jedyny lekarz, który za KAŻDYM razem jak wstajesz z fotela czy leżanki podaje Ci rękę na podtrzymanie 😁
A jeszcze Zoe chciałam napisać, że on kiedyś (nie wiem czy teraz też) pracował w szpitalu na Karowej. I swoje pacjentki kieruje tam często na cykl badańkładziesz się dwa razy na oddział na 2 i 3 dni i robią Ci kompleks hormonów plus krzywe cukrowe, USG itd. i wszystko na NFZ. Mnie on nie pomógł, ale wiem że jeżeli np przeszkodą są tylko hormony czy jakieś pco/pcos to spokojnie da sobie radę
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Co do mycia zębów to my mamy soniczna i najpierw próbuje mu ja umyć, a potem on sobie gryzie ta szczoteczkę 🙈
Dziś od rana mamy nowe słowo: PUPA 😅😅
I Ignacy ma 8 zęba - dolna dwójka w końcu wyszła
Mama po przejściach, Ann11 lubią tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Braawo gratuluje zabka
U nas na poczatku leżał spokojnie jak szorowałam te dwa pypcie ale teraz koniecznie chce sam wiec mu daje te szczoteczke do gryzienia. Najpierw tylko sie z nim bawie ze robie glupie miny i jak otworzy paszcze to szoruje i soe wtedy z tego smieje. Poszoruje ze 30 sekund i oddaje mu juz do zabawy zeby faktycznie nie narobic traumy z myciem zebow21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Aż się muszę pochwalić, bo kiedyś był taki temat.
Sprzedałam dzisiaj naszą łupinę z cybexa i to tylko 30€ taniej niż sama kupiłam 😁 Mąż robi mi wyrzuty, ale przecież nikogo nie oszukałam, tylko wyhaczyłam wtedy super promocję 😄
Czy planujecie tort dla Waszych dzieci na roczek?
Na naszej sesji zdjęciowej ma być scenka z tortem i poszukuję pomysłu. Tort bez cukru czy robicie wyjątek na urodzinki? 😉 -
Mama pp, brawo! Skoro ktos kupil w takiej cenie, znaczy, ze mu odpowiadala
ja sprzedalam Mii lupine z baza 70€ taniej niz kupilam, to tez po 35€ na lupine i tyle samo na baze by wyszlo... i tez dlatego ze wyhsczylam super promke i kupilam na chek24 za niecale 300€ gdzie w sklepie ten zestaw byl za 459€
Teraz tez dobra promke wyhaczylam i sprzedalam z nieiwelka strata, a kupujacym bylo na reke, bo obecnie musieliby das w sklepie sporo wiecej za ten zestaw bo nigdzie nie ma tak korzystnej promki
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
A! Co do tortu, robie z cukrem
Mia na roczek i tak torty zjadla lyzeczke i miala w powazaniu to raz, a dwa to ja i tak wszystko robie duzo mniej slodkie, bo sama nie przepadam, jak robie jakies ciasta z przepisu to zawsze o conajmniej polowe cukier redukuje...
Jedyne co to nie moge sie namyslic nad wygladem
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ja robię normalny z cukrem. Wątpię zeby zjadl wieciej niż kilka łyżeczek.
U nas motyw safari więc i tort będzie w tym klimacie.
Będziemy mieć 18 osób. Wczoraj kminilam czy wypada postawić talerzyki papierowe. Miałam kupić nową zastawę, ale średnio mi się uśmiechało wydać prawie 1000 zł na nowe ładne talerze. Siostra mi podesłała zastawę z liści palmy. Nie dość, że naturalne to idealnie się wpiszą w motyw przyjęcia 😁👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Ja jeszcze nic nie zaczęłam planować. Ale to będzie tylko grill, sąsiadka zrobi tort. Wygląd obojętny, będzie z cukrem. Inni już się dopytują. Chrzestna niestety tak przyjeżdża zza granicy ze my wtedy akurat mamy być nad morzem, w kolejnym tyg ona ma wesele w sobotę i niedziele, później już wyjeżdża 🤷♀️ Zostaje nam pierwszy weekend czerwca.
Oliwier wrócił do żywych. Dokazuje po swojemu. Dziś niestety nie poszedł do żłobka. Trochę jeszcze leci z nosa i chrypkę delikatna ma. Dziś po 14 idę z nim na kontrol to może da coś na chrypę. I od poniedziałku do żłobka. W niedziele oby jeszcze tą komunie odbębnić i będzie z głowy.
Wakacje nad morzem a po powrocie do pracy 😭 -
Ja robię normalny tort. Nie wiem,czy w ogóle Ula zje. Ale ona już zna smak cukru. Niestety, starsza je i zawsze coś spadnie. Ale pilnuje,żeby jej dieta była jak najlepsza.
Wczoraj robiliśmy urodziny Igi. Każdy miał dać kasę, bo kupiliśmy jej rower i to miało być od wszystkich. A i tak od chrzestnego zamiast kasy jakieś ciulowe plastikowe zabawki. Nawet jej to nie interesuje. Jestem zła, bo to młodzi ludzie, nie powiedzieli,że się z tym nie zgadzają.
Jak już uważają,że dziecko ma dostać zabawkę, to mogli zapytać, to byśmy zasugerowali coś, co ją interesuje. Serio, zabawki mi się walaja wszędzie, one mają za dużo, ostatnio oddałam 3 kartony zabawek, a znowu coś dostała. Uwielbia LEGO Duplo, a jest taki rozstrzał cenowy, że mogli kupić nawet to za tą kwotę, która wydali, a dzieciak miałby zabawę kilka dni/tygodni. Teraz urodziny Uli, ona kompletnie nic nie potrzebuje, kupimy jej scoot and ride, trochę na siłę, bo w domu i rowerek i hulajnoga i różne inne jezdziki. Ale coś kupić trzeba. Jak od nich znowu coś dostanie, to nawet z kartona nie wyjmę.
Jestem zla i zawiedziona. Chce uczyć dzieci szacunku do rzeczy i cieszenia się z prezentów, a nie pakowania w dzieciaki,że aż się wylewa.
Co do roczku Uli, to robimy tort i kolacje. Grilla, albo jakies ciepłe danie i sałatki. Miał być roczek z chrztem, ale nie możemy tego zgrać,żeby wszyscy byli, więc chrzest będzie kiedyś. Mąż się uparł,więc niech załatwia, mi nie zależy. -
Taki tort miała Iga, chciała z konikiem. Miał niedociągnięcia, barwił język i żeby;D
Chyba każdemu smakował albo z grzeczności mówili,że dobry;) chyba nikt się nie potrul;D ogólnie jestem zadowolona z tego jak wyszedłWiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2022, 11:54
Mama po przejściach, Bajka111 lubią tę wiadomość
-
Byłyśmy u dentysty. Mamy 2 razy dziennie dokładnie myć zęby pasta z fluorem. Czyli jednak będziemy się szarpać. I kazała zrezygnować z kp w nocy, bo niby koło roku mleko się robi bardziej cukrowe i to bardzo źle wpływa na zeby. Zaczynamy usypianie nie przy cycu i w nocy też bez mleka. Zobaczymy co z tego wyjdzie