Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Noell współczuje. Jak tak czytam to coraz bardziej boje się tego żłobka tym bardziej ze mój mały będzie miał tylko dwa tygodnie na adaptacje i to bez rodzica bo u nas rodziców nie wpuszczają 🙈
Wczoraj jak wróciliśmy z tego szpitala mały znowu miał wysoką temperaturę ale na szczęście wypił syrop i spał do 7. Teraz już ma pierwsza drzemkę. Zjadł nawet trochę śniadania ale po chwili zrobił luźną kupę na szczęście już bez krwi. No nic muszę go obserwować i jutro znowu do pediatry. -
U nas pojawiły sie pozyvje na liście żłobkowej no i do żłobka nr 1 jesteśmy na 63 miejscu a do zlobka nr 2 jestesmy na 10 miejscu! Wiec duza szansa ze sie dostaniemy. Jestem w szoku21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Cyprysek no nie dogodzisz 😅 Ale ważne, że ma wybór modnisia 😉
Ja zamówiłam do sprawdzenia Attipasy w mniejszym rozmiarze tj.21.5 i śmiga w nich po domu dużo lepiej niż w tych większych. Na zewnątrz jeszcze próby nie było, bo leje od rana. Chyba te też zostawię, a te drugie będą na później, może do żłobka się przydają. Nie wiem jak szybko rośnie stopa.
Sumie w takim razie gratulacje. Ile to nerwów, żeby dostać miejsce a potem jeszcze z adaptacją trzeba się zmierzyć 🙈
-
U mnie też jest lista do żłobków. Do najbliższego jest 170 w kolejce, trochę dalej jest 73 a najdalej ma największe szanse, jest 21 (tylko że tam jest moloch na ponad 100 dzieci). Tam będę miała ok 20 min tramwajem ale jakby się dostał to będę to celebrować przy każdym płaceniu rachunków. No i miałabym go pod nosem z pracy stacjonarnej. Nowa siedziba po drugiej stronie ronda. Przynajmniej 2 tys w kieszeni zostanie. Niby złożyłam wniosek o to 400 zł miesiąc temu i jak na razie bez jakiegokolwiek odzewu.
-
Noelle a ty nie wracasz do pracy od września? Czy coś mi się pomyliło?
Głowa mnie dziś boli od tego wszystkiego. Od tych żłobków, list na nie, pracy która mnie czeka od 17 do 21. Mały zaczął właśnie gorączkować. Jutro znowu muszę iść do pediatry a dokładnie tydzień temu od niej wyszłam. Muszę zadzwonić do szefowej czy mogę do końca tyg pracować wieczorami. Ech. Co za dzień. -
Opinia o żłobku do którego mamy największe szanse żeby się dostać 🤣
Dzieciaków tam napakowane jak Januszy na promocji Crocsów w Biedrze.
Opiekunki mają przewalone jak Indie z Pakistanem wśród rozchisteryzowanych mamuś i zagubionych jak ślepców ojców ofiar 500+ i samych rozbieganych trutniów nie trzymających zwieraczy a jednak zawsze uśmiechnięte, jak się coś spytam to powiedzą nawet jak się nie pytam to mówią. Zdjęcie wrzucą na Live kids, każdy dzieciak ma "anioła stróża" który powie rodzicom na co mają zwrócić uwagę. Dla mnie jest elegancko. Ogólnie polecam jak dzik trufle z lasu.Santi_14, Noelle, Sumireguska, Chaos, Cyprysek89, Bajka111 lubią tę wiadomość