Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
KasiaC, strasznie mi przykro, ze musisz przez to przechodzic
ja w pierwszej poronionej ciazy musialam miec zabieg, bo beta rosla, mimo, ze ciąża sie nie rozwijala... wyszoam kilka godzin po zabiegu i moglam odrazu po pierwszej @ sie znow starac gin dal zielone swiatlo, a klinika potwierdzila i zaczelam stymulacje...
A ja potrzebuje polecajki przyczepki rowerowej... ktos cos?
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Mieliśmy dzisiaj cudny dzień w tym parku rozrywki. Mała była przeszczęśliwa, jeszcze nigdy nie widziałam jej takiej radosnej 🥰 Była zaciekawiona wszystkim. Typowy tatuś, dusza towarzystwa i niczego się nie bała 😅 baaa nawet z urody po tatusiu i ciągle mówi tata tata🙈
Czuję lekką zazdrość 😂🙈
_agrafka_, Chaos, Noelle, Sumireguska, Cyprysek89, Nikola, Santi_14 lubią tę wiadomość
-
Kasia strasznie mi przykro, że musicie to wszystko przeżywać. To ciężki czas… Dużo siły!
Espoir dbaj o siebie - na ile to tylko możliwe:)
Dziewczyny współczuje tych chorób. U nas taki armagedon był w zeszłym roku jak starsza rozpoczęła przedszkole. Od września do grudnia inhalatora i leków nawet nie chowaliśmy 🙈 No i pierwszy antybiotyk Laura dostała jak miała 4 miesiące.
Laura ogólnie dużo rzeczy ogarnia - pokazuje palcem, podaje zabawki o które proszę, sporo mówi, robi papa, brawo itp. Mówi kot, bam, miau, hau, na psa „pie”, powie jak robi małpka. Ogarnia nawet większość zabawek siostry 😅 ale za to fizycznie jest daleko w tyle😬 od zeszłego tygodnia dopiero próbuje stawać bez trzymania (pare sekund jej się udaje).
Co do żłobków/przedszkoli to mam porównanie placówki prywatnej i publicznej. Nie napisze nic nowego - całą robotę robi kadra. Publiczne to był koszmar pod względem podejścia pań, obowiązujących zasad, adaptacji, itp, chociaż moja przyjaciółka, której dziecko jest w innej placówce publicznej jest mega zadowolona. U nas np. było zmuszanie do spania w dzień i jedzenia chociaż przed zapisaniem pani dyrektor nas zapewniała, że takich praktyki już od dawna nigdzie się nie stosuje. Zmieniliśmy na prywatne i jest lepiej chociaż też pare uwag mam 😁
-
Napewno w lato pójdziemy jeszcze raz, bo mają przyjechać dzieci brata. Wtedy wezmę jej strój, bo jest też tam taki plac zabaw z fontannami. Nocy za bardzo to nie zmieniło, chociaż do północy spała bardzo ładnie. W ogóle ostatnie czasy, jak już lepiej śpi, to ale tylko pół nocy. Jak do północy daje popalić to potem do rana już spokojnej i odwrotnie. No cóż, dobre i to, od czegoś trzeba zacząć 😅
A dzisiaj urodzinki już na spokojnie w domu. Właśnie zapoznaje się z scoot&ride 😅
100 lat dla Niny, naszej forumowej bliźniaczki😉 🥳
-
Jezeli chodzio mlodego to fantastycznie. Nocka była bardzo udana pomimo chłodu i małego materaca. Ale mieliśmy ciepłe śpiwory i finalnie było gites.
Niestety pokłóciłam sie z teściem i finalnie całą noc nie zmrużyłam oka bo byłam tak podbuzowana. No ale nic, przelała sie czara goryczy po prostu, kiedyś musiała...21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Najlepszego dla dzisiejszych solenizantek!
Mama po przejściach, Batylda lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Mnóstwo zdrówka dla dziewczynek🥳🥳🥳
Zoe kurczaków….z tym antybiotykiem:/ mnóstwo zdrówka dla Oliwiera!
Sumi ja byłam bliska takiej sytuacji po raz kolejny z teściowa. Ogólnie jest dobra, kochana itp. ale wtrąca się i komentuje rzeczy które nie są jej sprawa i moralizuje mnie. A ja nie jestem dzieckiem i jej dzieckiem aby słuchać gadem moralizatorskich czy stosować praktyki które zupełnie nie są zgodne ze mna!Mama po przejściach, Batylda lubią tę wiadomość
-
Dzięki Nikola. Tylko ten mały łobuz nie wyglada na kogoś kto jest chory. A od wczoraj powiedziałabym, że nawet katar zniknął. Czasami zakaszle. Ucho jeszcze jest nie do końca super i dlatego mówiła żeby przedłużyć antybiotyk. Ostatnio jak bylismy to mowila że teraz ciężko jest wyleczyć uszy. I tak już zaplanowałam że zostanie w domu do poniedziałku.
-
Wlasnie wyszłam z prenatalnych. Mamy 10 cm szczęścia ❤️
Cccierpliwa, Veruka, Mama po przejściach, Lilak , Noelle, Bee, Karolina90, Cyprysek89, _agrafka_, Batylda, Chaos, NatkaZ, Santi_14 lubią tę wiadomość
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
W państwowych mają raczej wszystko gdzieś bo może mniej zarabiają i im nie zależy. W prywatnych czesto są młodsze przedszkolanki i bardziej się starają.