Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasia, mocno tule. Swoja druga ciaze poronilam w 6 tyg, na wakacjach.. Cieszyliśmy sie z niej moze z 2 tygi i jeb. Organizm sam się oczyszcil i mielismy zielone swiatlo od razu.. Udalo sie w 2gim cyklu. Trzymam za Was kciuki. I kciuki za jutro!
Sumi, czadowo z namiotem. My się wybieramy w środę pod namiot na dlugi weekend nad jezioro jesli pogoda sie nie zepsuje. Z jednym dzieckiem bylismy raz, zobaczymy jak z dwójką 😅😅 ale zamierzamy w te wakacje duzo namiotowac 😅🙈
-
Mój mały w końcu wraca do sił, zaczął tez coś tam jeść. Katar mu zgęstniał i mało co kaszle. Ale martwię się bo mało siku robi. Za to mnie rozłożyło totalnie. Poszłam dzisiaj na kawę z koleżankami z którymi się dawno nie widziałam i już nie chciałam im odmawiać ale siedziałyśmy w jakimś przeciągu i się doprawiłam 😔
-
Jestem dziś dumna z Oliwiera. Bylismy u brata. Ma 2 lata starszego syna. Oliwer zawsze sie go bal, były jęki i placzki. Dziś nie siedział jak zwykle u nas na kolanach tylko… bawił (!) się na podłodze. Brał różne zabawki. Zaglądał wszędzie. Mało tego. Adam go nawet karmił łyżeczką i poił! Był fajnym pogodnym chłopakiem 🥰 bawili się razem na kanapie, siedzieli obok (!) siebie.
Chaos, _agrafka_, Cyprysek89 lubią tę wiadomość
-
Sumi jestem pełna podziwu. A ja boje się lecieć i jęcząc dalej jak 100km. Mąż chce za granice, a Ja nie, bo się boje🤦🏼♀️🤷♀️
A jak mały ? Jak byłam młoda to często jeździłam pod namiot.
Agrafka super!
Zoe wiec na wszystko przyjdzie czas:)
KasiaC nie wiem co napisać…Tule mocno!
U nas z drzemkami na maxa różnie!
Z jedzeniem marnie… i chyba czas skończyć zwalać na ząbkowanie. Wazy jakieś 9,2kg. A rok kończy 28. -
Kasia trzymaj się. Dzisiaj będzie taki słodko gorzki dzień przez to. Na pewno ciężki.
My też dzisiaj robimy roczek. Grill na działce. Mąż mówi grill jak grill tylko, że nie dostrzega różnicy, że na dwa razy więcej osób niż zwykle. Plus mam dużo większą spinę przy teściach, którzy wszystko oceniają. Oni generalnie uważają, że nie mam co narzekać bo starszaki to już odchowane i nie potrzebują nic od nas. Nie jedzą, nie brudzą, nie potrzebują matki. Sami sprzątają, piorą i gotują. I weź się z takimi kłóć.
Będzie jak będzie, przynajmniej pogoda dobra ale już zapowiedziałam, że więcej takich imprez nie robię. -
Kasia C wszystkiego dobrego dla Soni! Zdrówka! ❤️
Lilak mój mąż też twierdził, że to tylko grill, a ja się urobilam jak głupia 😅
On miał za zadanie posparzatac w domu to wziąć panią do sprzątania 😂
Ale no trafiła Wam sie super pogoda więc miłego imprezowania! ❤️👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
A i chciałam napisać, że mój synio dziś przespał calusieńką noc od 22 do 8 rano bez pobudek 😁
Było mi przykro, że odstawiłam kp, ale doceniam te przespane noce 😁Chaos lubi tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Pisałam już kiedyś, że moje dziecko nigdy nie współpracuje jak są jakieś plany? 🙈
Mamy zamiar wybrać się do parku rozrywki, gdzie są też atrakcje dla tak małych dzieci, a przy okazji my też może się na czymś przejedziemy 😅 Wszystko przygotowane, tylko Mała nie chce zasnąć na drzemkę, już 45 min. ją noszę 😤 Na niebie ani jednej chmurki, a my dopiero wyjedziemy w samo południe jak
dobrze pójdzie🙈 Ale gdzie z marudą...
Życzymy udanych dzisiejszych imprez roczkowych 😚
Buziaki dla Soni 😚
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2022, 11:03
-
KasiaC wrote:Dziewczyny czekam na poronienie. Na szczęście nie była to ciąża pozamaciczna a tego najbardziej się bała lekarka. Niemniej zarodek nie chce się rozwijać. Beta ciągle rośnie, ale powoli. Jeśli do środy rano sam organizm się nie oczyści to muszę jechać do szpitala. Jak będzie w domu, ale mocno bolało też mam jechać do szpitala.
Jutro mamy roczek w restauracji. Mam nadzieję, że tam sie nie zacznie.
Ale i tak najbardzej sie stresuje szpitalem, bo nie wiem jak długo tam będę i jak Soniusia to zniesie. Akurat i tak długi weekend i mąż z nią bedzie, ale na pewno bedzie przezywać, ze mnie nie ma.
I najgorzej, ze dwa cykle po poronieniu musze odpuścić.
Czyli wracam do pracy, Sonia idzie do zlobka. I moje marzenie o różnicy wieku ponizej 2 lat powoli odchodzi w zapomnienie
do nas wczoraj przylecieli na miesiąc moi rodzice. pierwszy raz odważyli się wsiąść w samolot, ale chcieli nam pomóc teraz kiedy mam ciąże zagrożoną. nie widzieliśmy się 3 lata (covid i ich problemy zdrowotne), a dzieci do nich poszły od razu, mimo, że normalnie np. Wojtek i Szymek się boją obcych. może uda mi się wyjść ze Starym gdzieś we dwoje pierwszy raz od 3 lat 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2022, 13:02
Chaos lubi tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
U mnie też noc przespana. Wstalam o 6.00, patrzę mała śpi, w nocy nie obudzilam się na karmienie. Myślę "chyba Ula odrzuca mleko"... po czym patrzę, obok męża butelka z niedojedzonym mm. Nawet się nie przebudziłam jak ją karmił ❤
Santi_14 lubi tę wiadomość
10 lat starań
26.08.2018r. decyzja o ivf
28.01.2019 I ICSI punkcja - 7 komórek - 4 zarodki 3-dniowe 26 kwietnia FET22 czerwca FET
28 sierpnia - 2 zarodki nie rozmroziły się
17.01.2020 II pICSI punkcja - 6 komorek - 1 wczesna blastocysta 22.01 ET
13.08. 2020 III pICSI punkcja - 9 komórek - 5 blastocyst - 4.1.1, 3.3.3, 2bl, 2bl, 2bl
12.10 FET
7dpt beta 134,31mIU/ml
9dpt beta 318,49mIU/ml
11dpt beta 745,15mIU/ml
Usg 30.10.2020r. -> pęcherzyk żółtkowy
Usg 31.10.2020r. -> krwawienie, pęcherzyk na swoim miejscu
(21dpt hcg total 27973,8mIU
23dpt hcg total 34761,5mIU)
23dpt beta 34558,50mIU/ml
16.11 usg, jest śliczne serduszko ❤ -
Kasia trzymaj się kochana. 😔 Ściskam Cię mocno. ♥️
Dziewczyny potrzebuję dwóch polecajek:
1. Kostka/stolik/tablica manipulacyjna albo jakaś alternatywa - najlepiej duże i stabilne bo Klara lubi się na wszystkim uwieszać… Wstępnie mam na oku kostkę Janod.
2. Spacerówka typu parasolka tak do około 400 zł - wiem, że ten temat był tutaj poruszany milion razy ale wtedy mnie nie dotyczył, a teraz nie umie tego znaleźć. 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2022, 15:36
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Nadrabiam po długiej nieobecności.
KasiaC trzymajcie się, przytulam 😔
Espoir to bardzo miło ze strony twoich rodziców a i chłopcy będą mieli dziadków przez miesiąc. Dbaj o siebie, oby wszystko było dobrze.
Zdrowia dla wszystkich chorowitków. Lato za pasem, niech te choróbska wreszcie odpuszczą.
Laura jak narazie (odpukać) miała tylko lekkie zapalenie ucha. Pewnie jeszcze wszystko przed nami. Na stanie dalej jeden ząb, już od ponad miesiąca... Próbuję ją odstawiać od piersi, mm tylko pierwszym razem weszło gładko, teraz trochę pociągnie lub nie i odpycha butlę. Podróż zniósł bardzo fajnie, cały lot w obie strony przespała🙂 do zwiedzania też się nadaje.