X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak, moja pediatra ma lepsze ucho niż inni lekarze i ona usłyszała, że Iga brzydko kaszle i tu już trzeba antybiotyk 🤮 Kiedyś Uli powiedziała dokładnie to samo. Jej ulubiony tekst, ja nie lubię antybiotyków, ale tu trzeba. Yhy.
    Tu są dupa nie lekarze, a gdybym była zdrowa, to bym sama poszła Ige przebadać. Ale już dostaje. Antybiotyk nie trucizna. Mnóstwo dzieci dostaje bez podstaw i żyją. Nam zależy,żeby wyjechać na urlop w czwartek. Inaczej bym nie podała i czekała kilka dni jeszcze. Dziwna sprawa też, bo o 19 Iga dostała pierwsza dawkę i nagle przestała kaszleć. Dziwny przypadek 🤣🤣 ale teściowa będzie gadać,że to na pewno pomogło. Ehh.

• espoir Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak wrote:
    Ale ma na różne godziny i różnie kończy.
    Musisz zrobić mu śniadanie w domu i dać na wynos do szkoły plus picie (starsze dzieci unikają stołówek jak ognia, sklepik u nas zamknięty). Jeśli pracujesz i nie możesz odebrać dziecka to gdy skończy lekcje o 11 to siedzi na świetlicy i czeka na ciebie do 16. Na świetlicy dostanie kartkę i kredki i ma sobie radzić. Większość dzieci już jest odebrana przez niepracujących rodziców lub dziadków i świetnie bawi się na placu zabaw.
    Chłopcy mniej się przykładają więc musisz sprawdzić czy lekcje odrobione, czy wszystko spakowane czy worek na buty zabrany, strój na wf, dynia na plastykę ewentualnie bibuła w kolorze, którego nigdzie nie kupisz.
    A to wycieczka do kina i zbiórka na 12 gdy ty w pracy.
    Do przedszkola dziecko zawozisz bez śniadania bo zje w przedszkolu, nic mu nie dajesz. Zostawiasz, wychodzisz i odbierasz najedzone, wybawione, zmęczone. Popołudnie masz luz.
    Taka oto subtelna różnica 🙈🤣
    za to kocham szkole w UK - wszystkie klasy zaczynaja o 8.45 i kończą o 15.15, więc przy 5 dzieci będę wszystkich zaprowadzała i odbierała o tej samej godzinie. gdyby mi każde zaczynało o innej i o innej kończyło, to bym pierd*lca dostała 🤪

ja dzisiaj zaliczyłam szpital, bo zaczęłam krwawić i to tak na maxa. już byłam pewna, że to koniec, ale na USG wszystko ok z dzieckiem tylko krwiaka mam i tryb oszczędny mam prowadzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2022, 21:18

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir też mnie tak zalało w 11 tygodniu. Jechałam do szpitala z myślą, że to koniec. Też krwiak i leżenie przez kilka tygodni. Na szczęście wszystko było ok ale współczuję stresu.

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Espoir, ale się narobilo. Dobrze,że wszystko ok!

• Lilak Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą szkołą to super rozwiązanie. Nasz system póki co nie jest do niczego przystosowany a zwłaszcza nie do pracujących rodziców.
    Jeszcze zapomniałam dodać zajęcia dodatkowe typu piłka nożna. Jeździłam na drugi koniec miasta zawieźć dziecko i czekałam 1,5h aż skończy. I tak 2 razy w tygodniu plus angielski również 2 razy.
    Od jakiegoś czasu się wycwaniłam i na lekcje typu angielski czy matma biorę nauczycieli do domu. Jakbym ich tak miała wozić to bym sobie w łeb palnęła.

15b891ccdb.png
  • Chaos Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synek chodzi teraz do prywatnego przedszkola i szczerze to placówka jest beznadziejna. Płacę za to ok 1100 zł. To i tak nic przy cenach za prywatne zlobki. Rotacja cioc, dzieci bardzo malo wychodza na dwor, fatalna organizacja/komunikacja. Z plusów to to ze synek przeszedl tam razem z ekipa zlobkowa więc bylo mu latwiej, no i mamy blisko. Od września idzie jedbak do przedszkola publicznego bo udalo nam się dostac. Beda wieksze grupy i jedzenie ze stolowki, a nie wyszukany catering za 22 zl dziennie, ale dzieci chodza 2x dziennie na dwor (widzę przez okno), maja wycieczki, festyny.. Sa tez pewnie minusy, ale za 400 zl to chyba wezme je na klatę 😅

O szkole to jeszcze nawet nie chce myśleć. Przeraża mnie wlasnie ta organizacja i w przypadku planu lekcji i zajec poza. A gdzie ja sie pytam czas dla rodzica? Hehe🙈

Espoir, dbaj o siebie! Ale musialas się najesc strachu🙄

3jvzg7rf8l045ugq.png
    ckai43r818gdn5mx.png
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir tez miałam tak jak mi pekł krwiak, było dużo krwi ale takiej brązowej. Na isg było wszystko ok. Odpoczywaj... Hah o ile mogę tak poradzić bo w sumie rozumiem ze pewnie nie masz koedy :D

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Monia66 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2022, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis od 4 na nogach, bo Olgierd stwierdzil, ze jest wyspany 🤦‍♀️ ogolnie wstawal po 7,czasem przed 8,a dzis taki numer.
    Jutro mamy impreze z okazji roczku i chrzciny przy okazji 🙈 ja jestem niewierzaca, ale moj M się upał i w sumie siostra juz dawno sie cieszyla, ze zostanie chrzestna, wiec machnelam reka. Za to kwestia komunii pojdzie mocno do dyskusji, bo nie chce, zeby maly szedł.
    Wyniki rekrutacji do zlobka beda w srode, zobaczymy czy sie dostaniemy. Zawsze jest jeszcze uzupelniajaca, wiec na razie sie nie załamuje 😅
    Przed nami jeszcze dzis kwiaciarnia, bo moja mama konczy 50 lat za 5 dni, wiec dostanie kwiatka w doniczce z tej okazji 😎

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2022, 08:55

qb3cj48ae751dsv6.png
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2022, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo Monia to same imprezy 😁😁😁
    Ola wstała o 6 i jest marudna, ewidentnie się nie wyspała no nic do 11 jakoś damy radę. Matka wypije ☕️ i idziemy na dwór.
    Mój stary spędził pol nocy na izbie przyjęć 🙈 jak wrócił z pracy to się zorientował, że ma całe spochniete kolano, woda mu podeszła i trzęsie się jak galareta 😂 po 6h czekania dowiedział się, że to wcale tak źle nie wygląda i powinno się wchłanąć 😂😂😂 a kolano jak bania 🙈 na szczęście go no boli.

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • Nikola Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2022, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z własnego doświadczenia powiem, ze nie łatwo znaleźć fajna prywatna placówkę. Ze szkoła jest może trochę łatwiej pod tym względem jaki ma się cel. Mam na myśli np. Szkole językowa. Osobiście największe zaufanie mam do placówek państwowych, chodź mam koleżanki po fachu, które pracują w fajnych placówkach prywatnych i tu bardzo dużo zależy od dyrekcji. Rekomendacje rodziców to najlepsza reklama.

Mała syrenka współczuje:( ja dziś czuje się lepiej i modlę się aby Franek nie załapał nic więcej jak katar:/

Espiro tez miałam tak w ciazy z Franiem.

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2022, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zwykle wszystko zależy od kadry :)
    A my właśnie ruszyliśmy.... Na mazury 😂
    Pod namiot 😅
    Spontanicznie..

Zobaczymy jak będzie bo w nocy widziałam ze 10 stopni.. no ale damy rade mam nadzieje. Najwyzej rozgrzany kamień z ogniska do namiotu i jedziemy.

Chaos lubi tę wiadomość

• Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2022, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espiro ciekawe jak przy Twojej gromadce masz odpoczywać 🙈

Lisa miała wczoraj dłuższą drzemkę tj.1,5 godziny, wrzuciłam na luz i spała na mnie w bujanym fotelu. W nocy milion pobudek, ale chociaż wieczór był spokojny. Już nie wiem jaką taktykę przyjąć, by było lepiej z jej spaniem 🙈

Nie wiedziałam, że krwiaki w ciąży są takie częste ☹

OrT4p2.png

Wysłany: 11 czerwca 2022, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumi podziwiam 😅
    Udanego wypadu!

OrT4p2.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2022, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir, wspolczuje stresu! Ale cale szczescie, ze wszystko dobrze!
    Ja z Nathanem tez na poczatku caly tydzien na przemian krwawilam i plamilam...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2022, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumi 🙈
    W czasach nastoletnich niemal całe wakacje spędziłam pod namiotem. Teraz jestem już zbyt wygodna 😁 muszę ogarnięta łazienke i wygodne łóżko 🤪

Mama pp nie czytaj tego

Maly od kilku dni śpi super. Przesypia do rana. Czasem dzień zacznie o 5:30 ale cóż. Nie można mieć wszystkiego. Nie wybudza się. W dzień drzemka długa. Już nie wybudza się po 40 min, przekręca się na bok i śpi dalej. Bałam się że doczekam takiego momentu dopiero jak będzie nastolatkiem i zamknie mi przed nosem drzwi do pokoju.
    Moja koleżanka urodziła dwa tyg temu i współczuje jej tego wstawania. Jeszcze mówi ze mleko późno jej się pojawiło i nie dużo, musi dokarmiać mm i walczyć z laktatorem bo mały nie chce cycka ssać

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2022, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas takie długie spanie na drzemce pojawiło sie po przejściu na jedną drzemkę :)

Wysłany: 11 czerwca 2022, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe po tym ostrzeżeniu tym bardziej kusiło żeby przeczytać 😂🙈
    Mimo wszystko cieszę się Waszym szczęściem 😉

OrT4p2.png
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2022, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio wjeżdżała piękna pierwsza drzemka o 9 bo aż 2h. Teraz mamy skok i standardowo przy skoku problemy z drzemkami w dzień. Właśnie padł na pierwszą i pewnie ostatnią.
    Kuźwa mówiłam, że początek chodzenia to koniec spokoju. Włazi wszędzie tam gdzie na czworaka nie mógł. Dzisiaj dostał się do koszy, w których segregujemy plastiki i szkło i urządził segregację po swojemu.

15b891ccdb.png
  • KasiaC Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2022, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czekam na poronienie. Na szczęście nie była to ciąża pozamaciczna a tego najbardziej się bała lekarka. Niemniej zarodek nie chce się rozwijać. Beta ciągle rośnie, ale powoli. Jeśli do środy rano sam organizm się nie oczyści to muszę jechać do szpitala. Jak będzie w domu, ale mocno bolało też mam jechać do szpitala.
    Jutro mamy roczek w restauracji. Mam nadzieję, że tam sie nie zacznie.
    Ale i tak najbardzej sie stresuje szpitalem, bo nie wiem jak długo tam będę i jak Soniusia to zniesie. Akurat i tak długi weekend i mąż z nią bedzie, ale na pewno bedzie przezywać, ze mnie nie ma.

I najgorzej, ze dwa cykle po poronieniu musze odpuścić.
    Czyli wracam do pracy, Sonia idzie do zlobka. I moje marzenie o różnicy wieku ponizej 2 lat powoli odchodzi w zapomnienie :(

• Karolina90 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2022, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaC nic mądrego nie napiszę :(
    Tule mocno! ❤️ Jesteś bardzo dzielna.
    Trzymam kciuki, żeby mimo wszystko jutrzejszy roczek był dla Was mile spędzony :)

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
‹‹ 1726 1727 1728 1729 1730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ