Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilak sto lat, sto lat! 🎂🥰
U nas drugi dzień porządnego żłobkowania od 9 do 14. 🙈
wczoraj leciałam o 13 jak na skrzydłach żeby ratować dziecko z tego strasznego miejsca, a odprawili mnie z kwitkiem bo młoda zasnęła. 😅 Także dzisiaj była już na śniadaniu, drugim śniadaniu, obiedzie i teraz wjeżdża drzemka, a później podwieczorek. Jestem dumna z tego mojego bziuka ale wczoraj płakałam bo już mnie nie potrzebuje… ja nie wiem czy to jest kwestia hormonów przez to karmienie czy mi poprostu odwaliło. 🙄
Dzisiaj śmiała się do cioci jak ją zobaczyła ale jak ją wzięła na ręce to zaczęła płakać. I wali im tam codziennie kupę. 😜
Miałam mega problem z odciągnięciem mleka i w sumie przez całą noc i ranek okazało się, że odciągnęłam niecałe 80 ml… a ta gnidunia i tak tego nie chciała. 😅Lilak , Chaos, Cyprysek89 lubią tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
nick nieaktualnyNoelle wrote:Lilak sto lat, sto lat! 🎂🥰
U nas drugi dzień porządnego żłobkowania od 9 do 14. 🙈
wczoraj leciałam o 13 jak na skrzydłach żeby ratować dziecko z tego strasznego miejsca, a odprawili mnie z kwitkiem bo młoda zasnęła. 😅 Także dzisiaj była już na śniadaniu, drugim śniadaniu, obiedzie i teraz wjeżdża drzemka, a później podwieczorek. Jestem dumna z tego mojego bziuka ale wczoraj płakałam bo już mnie nie potrzebuje… ja nie wiem czy to jest kwestia hormonów przez to karmienie czy mi poprostu odwaliło. 🙄
Dzisiaj śmiała się do cioci jak ją zobaczyła ale jak ją wzięła na ręce to zaczęła płakać. I wali im tam codziennie kupę. 😜
Miałam mega problem z odciągnięciem mleka i w sumie przez całą noc i ranek okazało się, że odciągnęłam niecałe 80 ml… a ta gnidunia i tak tego nie chciała. 😅
O widzisz!
A tak sie balas. Te male stworki są dzielniejsze niz my i nam sie wydaje;) -
Nikola ja to wyczytałam w internetach jak czytałam o tej szczepionce ale w internetach może być wszytsko. Najlepiej dopytać lekarza
Echh mam USG 11-14 tyg we wtorek i już mam podwyzszone ciśnienie jak o nim pomyśle.. troche mnie stresuje..
Noelle ja mam podobnie że mnie zazdrość łapie jak Igor sie z jakąś ciocią zaczyna dobrze bawić a prawda taka że Ty zawsze będziesz najważniejsza. Jeśli ona sie tam dobrze bawi to tylko trzeba się cieszyć
Ja też patrze na tego szkraba i myśle sobie łojessu jaki on wielki już. Jak on sie patrzy, jak gada, jak pokazuje. Jak wie kto jest kim itp. Mamy jakiś skok chyba bo dopiero poszedł na drzemke a wstał o 7. W nocy pierdyliard pobudek, cycki mam wyssane do granic, nawet ich nie chowałam dziś. Budzi sie, gada, chodzi spać po 21. No jest grubo21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Aaaa i dopiero rozkminiłam te pozycje w kolejce do żłobków. Otóż okazało sie że to nie jest lista rezerwowa jak myślałam wcześniej więc jeśli nie zmieni sie za dużo do 15 czerwca too... dostaliśmy sie do żłobka
Fakt że jest najdalej no i grupa tam jest najliczniejsza, niestety. Ale z drugiej strony ze wszystkich żłobków jest najbardziej zachwalany i został wybudowany 2 lata temu więc wszystko nowiutkie21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
no my jesteśmy 80 na liście a okazuje sie ze to pozycja od miejsca zerowego. W tym żłobku jest 90 miejsc wiec sie dostaniemy jeśli nas nie wyprą.
W innym żłonku jestem 15 a okazało sie że jest 5 miejsc. Trzeba kliknąć w link do żłobka i tam na stronie jest napisane ile jest miejsc w sumie.21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
My w czerwcu zeszłego roku byliśmy 50 na liście rezerwowej do państwowego żłoba… już nawet tego nie kontroluję bo stwierdziłam, że jezeli Klara ma być jedynaczką (a póki co na to się zapowiada i nawet mój mózg powoli tą informację przyswaja) to chce żeby była dopieszczona. Nie mówię, że żłobek państwowy jest zły bo tak nie uważam ale jakoś mam przeświadczenie, że prywatnie lepiej się nią zaopiekują - do tego mam informacje na aplikacji, pikniki, zabawy i inne pierdoły. Chociażby to, że we wtorek robią jej urodziny z tortem - gdzie takie coś w państwówce. 😅 Jak będzie jedna to i do pkola pójdzie prywatnie. ☺️Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️
-
Noelle dużo zależy od ludzi którzy tam pracują. Moja siostra uczy w przedszkolu. Jak mi odpowiada co się wyprawia to 🙈 a pracowała w prywatnym i państwowym. Nie sądzę że w prywatnym bardziej się starała 😉
Jakbym miała do wyboru płatny żłobek a później przedszkole to wolałabym zapłacić za prywatną podstawówkę bo tam wydaje mi się że najwiecej maluch skorzysta, patrząc przyszłościowo. Koleżanki córka chodzi do prywatnej podstawówki. Super to u niej wygląda. Jakbym do tego czasu miała stanowisko z porządną pensją pięciocyfrową to zainwestowałam w podstawówkę i szkołę średnią. Dostanie jedno mieszkanie (spłacone 🤪) do swojej dyspozycji a ze studiami niech radzi sobie sam -
Noelle totalnie zależy!! U mnie Państwowe żłobki są bardziej zachwalane niż prywatne
Mam jeden prywatny finansowany przez miasto na liście i chyba go usunę.
W prywatnym jest 18 maluchów i 2 opiekunki a w Państwowym 30 maluchów ale podzielonych na 2 grupy i 3 opiekunki. Więc na 15 maluchów przypadają 3 opiekunki więc znacznie lepsza opieka.
Rozmawiałam z mamami dwóch publicznych gdzie rekrutujemy no i:
Urodziny każdego są wyprawiane i to na pełnej
Kuchnie mają własną a w prywatnym żłobku jest tylko catering. Kuchnia dostosowuje posiłki do maluchów, jak któreś nie lubi kakao to mu zrobią owsianke bez kakao. A jak lubi rodzynki to mu dodadzą rodzynki. A jak chce zjesc za godzine to mu zrobią jedzonko za godzine. Fakt że apki nie ma ale no cała reszta to jest hit.
Nie wspominając o tym że u mnie prywatne żłobki mają maleńkie podwórka lub w ogóle a dwa publiczne do których rekrutuje maja olbrzymie tereny i dzieciaki tam pół dnia spędzają, sadzą roślinki itp. To chyba naprawde zależy od żłobka
A no i jak gadałam to wszyscy mówili że ciocie są wybitne. Wrzucają fotki codziennie, zresztą przechodze obok jednego żłobka spacerem i widze że są cudowne te babeczki. Publiczny nie równa się gorszy, ale to prawda że zdarzają sie złe żłobki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2022, 14:13
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Pracowalam w prywatnym przedszkolu i swojego dziecka bym tam nie posłala, bo dziewczyny nie były w porządku do dzieciaków. Ale zależy to od kadry, tak naprawdę kto jakim jest człowiekiem, a nie gdzie pracuje. Teraz w prywatnej podstawowce nauczycielki nieba by dziecku uchyliły. Sama wolałabym zorientować się co do kadry, a nie będę zważać czy państwowe czy nie.
Mama pp, bo może pokazywać całą rączką, a paluszek jedynie delikatnie odwodzić i to też jest ok. Na początku pokazywanie całą ręką jest normalne. To już świadczy o komunikacji między wami. Wszystko jest dobrze, a twoja córeczka niedlugo cię zaskoczy i bedzie tylko chodziła i wszystko palcem pokazywała 🙃
Zabawy rozwojowej mamy na insta o tym pisala 29kwietnia. Możesz odszukać i poczytać 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2022, 14:19
Mama po przejściach lubi tę wiadomość
10 lat starań
26.08.2018r. decyzja o ivf
28.01.2019 I ICSI punkcja - 7 komórek - 4 zarodki 3-dniowe 26 kwietnia FET22 czerwca FET
28 sierpnia - 2 zarodki nie rozmroziły się
17.01.2020 II pICSI punkcja - 6 komorek - 1 wczesna blastocysta 22.01 ET
13.08. 2020 III pICSI punkcja - 9 komórek - 5 blastocyst - 4.1.1, 3.3.3, 2bl, 2bl, 2bl
12.10 FET
7dpt beta 134,31mIU/ml
9dpt beta 318,49mIU/ml
11dpt beta 745,15mIU/ml
Usg 30.10.2020r. -> pęcherzyk żółtkowy
Usg 31.10.2020r. -> krwawienie, pęcherzyk na swoim miejscu
(21dpt hcg total 27973,8mIU
23dpt hcg total 34761,5mIU)
23dpt beta 34558,50mIU/ml
16.11 usg, jest śliczne serduszko ❤ -
A, no i każdy maluch jest jakby przypisany do swojej Cioci. Ciocia ma Twój numer i na bieżąco z tobą pisze jeśli tego potrzebujesz. W sumie mi to wystarczy.
Adaptacja jest taka że możesz być w trakcie i oglądać jak dziecko sobie radzi. I co lepsze, salki w publicznym wyglądają mega. No ale to jest budynek z 2020 więc nowoczesnyNaprawde ciężko im się tam do czegoś przyczepić
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Lilak, to będziecie świętować cały weekend. Wszystkiego co najlepsze dla Julka🎁
Lilak lubi tę wiadomość
10 lat starań
26.08.2018r. decyzja o ivf
28.01.2019 I ICSI punkcja - 7 komórek - 4 zarodki 3-dniowe 26 kwietnia FET22 czerwca FET
28 sierpnia - 2 zarodki nie rozmroziły się
17.01.2020 II pICSI punkcja - 6 komorek - 1 wczesna blastocysta 22.01 ET
13.08. 2020 III pICSI punkcja - 9 komórek - 5 blastocyst - 4.1.1, 3.3.3, 2bl, 2bl, 2bl
12.10 FET
7dpt beta 134,31mIU/ml
9dpt beta 318,49mIU/ml
11dpt beta 745,15mIU/ml
Usg 30.10.2020r. -> pęcherzyk żółtkowy
Usg 31.10.2020r. -> krwawienie, pęcherzyk na swoim miejscu
(21dpt hcg total 27973,8mIU
23dpt hcg total 34761,5mIU)
23dpt beta 34558,50mIU/ml
16.11 usg, jest śliczne serduszko ❤ -
No to wszystko zależy w takim razie. Opieram się na opiniach jedynego państwowego żłobka w moim mieście i to przechowalnia a nie miejsce dla małego dziecka stąd moja opinia. 😅 Ale tak jak mówicie to wszystko zależy.
Klara też ma swoją opiekunkę i już ją uwielbia. 🙈 Dzisiaj tak się do niej uśmiechała jak wychodziłyśmy, że byłam w szoku. 🤭 No nie jest źle.Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️