X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2022, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu Zoe wrote:
    Noelle dużo zależy od ludzi którzy tam pracują. Moja siostra uczy w przedszkolu. Jak mi odpowiada co się wyprawia to 🙈 a pracowała w prywatnym i państwowym. Nie sądzę że w prywatnym bardziej się starała 😉
    Jakbym miała do wyboru płatny żłobek a później przedszkole to wolałabym zapłacić za prywatną podstawówkę bo tam wydaje mi się że najwiecej maluch skorzysta, patrząc przyszłościowo. Koleżanki córka chodzi do prywatnej podstawówki. Super to u niej wygląda. Jakbym do tego czasu miała stanowisko z porządną pensją pięciocyfrową to zainwestowałam w podstawówkę i szkołę średnią. Dostanie jedno mieszkanie (spłacone 🤪) do swojej dyspozycji a ze studiami niech radzi sobie sam

Ja akurat bym w zyciu do platnej podstawowki, średniej nie poslala. Dla mnie zlobek, przedszkole ok. Wyzej nie.

• Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu Zoe wrote:
    Oliwier dał mi dzis popracować w dzień. Śpi już 4 godz. Widzę że żyje bo zmienia pozycje 😅

Nie mogę tego czytać 🙈🙈🙈 😅😅😅

OrT4p2.png
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak 🥳🥳🥳 Wszystkiego najlepszego 🥳

Lilak lubi tę wiadomość

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf ja też tylko żłobek i pkole. ☺️ Później nie chce posyłać prywatnie.

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak, najlepszego dla Julka🥳🥳🥳

A ja dzis juz oficjalnie zostalam certyfikowana stylistka rzes😁 czekam tez jeszcze na doslanie certyfikatu z manicure hybrydowego😁 a najchetniej juz bym szla na kolejne szkolenie🤣

Lilak , Noelle, _agrafka_, Cyprysek89, Chaos lubią tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa gratulacje!

Cccierpliwa lubi tę wiadomość

Wysłany: 10 czerwca 2022, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejściach wrote:
    Nie mogę tego czytać 🙈🙈🙈 😅😅😅

Ale dodam, że wczoraj miał problem zasnąć na noc. Półtorej godz rzucał się po łóżeczku. W końcu usnął mi na rękach o 20:30. Dziś wstał o 6:45 jak nigdy i pewnie w południe odsypiał

• Lilak Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ciociom w imieniu Julka za wszystkie życzenia 😘

Ja nie mam siły świętować. Jadę na przeciwbólowych ale wyć mi się chce. Urodzinowego grilla robimy w niedzielę jeśli dojdę na działkę.

Uwierzcie bądź nie ale okres żłobkowy i przedszkolny to najlepszy okres w życiu matki mimo chorób. Kiedy zaczyna się szkoła to dosłownie równia pochyła. Czekam na wakacje jak na zbawienie.

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego szkoła nie? Tez dziecka w domu nie ma xD

espoir lubi tę wiadomość

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumireguska wrote:
    Dlaczego szkoła nie? Tez dziecka w domu nie ma xD

Ale ma na różne godziny i różnie kończy.
    Musisz zrobić mu śniadanie w domu i dać na wynos do szkoły plus picie (starsze dzieci unikają stołówek jak ognia, sklepik u nas zamknięty). Jeśli pracujesz i nie możesz odebrać dziecka to gdy skończy lekcje o 11 to siedzi na świetlicy i czeka na ciebie do 16. Na świetlicy dostanie kartkę i kredki i ma sobie radzić. Większość dzieci już jest odebrana przez niepracujących rodziców lub dziadków i świetnie bawi się na placu zabaw.
    Chłopcy mniej się przykładają więc musisz sprawdzić czy lekcje odrobione, czy wszystko spakowane czy worek na buty zabrany, strój na wf, dynia na plastykę ewentualnie bibuła w kolorze, którego nigdzie nie kupisz.
    A to wycieczka do kina i zbiórka na 12 gdy ty w pracy.
    Do przedszkola dziecko zawozisz bez śniadania bo zje w przedszkolu, nic mu nie dajesz. Zostawiasz, wychodzisz i odbierasz najedzone, wybawione, zmęczone. Popołudnie masz luz.
    Taka oto subtelna różnica 🙈🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2022, 19:20

15b891ccdb.png
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to jest najlepsze podsumowanie odwiecznego problemu z materiałami na plastykę zaczerpnięte z netu 🤣🤣🤣 Polecam

Poniedziałek, 21.00 na zegarze. Za oknem ciemno, zimno, pada.
    Młodsza już śpi. Starsza szoruje zęby w łazience.
    Czujecie już dramat wiszący w powietrzu, nie?
    Bo otóż Starszej się PRZYPOMNIAŁO. O 21.00.
    Że na JUTRO listki jesienne panifychofafczyni kazała przynieść. I dynię.
    NA JUTRO. 21.00. Ciemno, zimno, pada.
    Ja w domu nie przeklinam, cisnę więc kurwami do wewnątrz, implozja lvl master.
    Listki chuj, mieszkamy na zadupiu, tu jest dużo listków. Mokrych, zmarzniętych, burych. W ciemności za oknem.
    Dynia na naszym Zadupiowie? Trzy najbliższe sklepy to monopolowe, w których można co prawda kupić dyniówkę, ale póki nikt nie wynajdzie odwrotnej destylacji, to kupiłabym ją tylko celem zaaplikowania doustnego, aby znieczulić skołatane nerwy.
    Wysyłam więc Starego, odpowiednio go motywując, bo wiecie, chłop nie ogarnia, o co dramat. Peroruję zawzięcie i on już prawie wierzy, że jest kosmonautą, że leci z misją na Marsa, Stary, zdobądź dynię a uratujesz ludzkość, od ciebie zależy los wszechświata!
    Ja tymczasem kładę Starszą do łóżka, po czym przyodziana w siedemdziesiąt warstw odzieży i przeciwdeszczową kapotę, z latarką-czołówką poszukuję listków, które nie byłyby zeżarte, obdeptane, bure i mokre w chuj. Powoli dociera do mnie, że to misja samobójcza.
    Karykaturalnie schylona w rowie dyskutuję przez telefon ze Starym, który mówi, że sklepy pozamykane, ale pod MarketemNieDlaPospólstwa jest instalacja artystyczna. Bierz, mówię, bierz! Ale on się boi, uwaga, że kamery. Wkurwiona do granic, mokra, wypięta krzyczę szeptem (każdy kto ma dzieci umie krzyczeć szeptem): kamery srery, ZASŁOŃ RYJ I BIERZ! Ja tu się w rowie wypinam, boję się, że mnie jakiś jeleń dojedzie, a ty dyni nie podpierdolisz?
    Godz. 23.00. Zmęczeni, brudni, wymarznięci odparowujemy z organizmów resztki adrenaliny.
    Starsza budzi się, tupta do salonu i mówi, że jej się PRZYPOMNIAŁO, że panifychofafczyni mówiła, że te listki i dynia to DLA CHĘTNYCH.
    Więc jeśli w lokalnych wiadomościach usłyszycie, że w okolicach Piły (wielkopolskie) ktoś masowo kradnie dynie albo że odnotowano jakieś dziwne wycie i zawodzenie w lesie, chyba wilki, to nie martwcie się.
    To tylko my..."

Mama po przejściach lubi tę wiadomość

15b891ccdb.png
  • _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak 🙈😂😂😂😂😂😂 padłam 😂😂

• Bee Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf dlaczego wyzej nie do prywatnego? Pytam z czystej ciekawości od drugiej strony 😊

o148hdge5msg47fv.png
    10 lat starań
    26.08.2018r. decyzja o ivf
    28.01.2019 I ICSI punkcja - 7 komórek - 4 zarodki 3-dniowe 26 kwietnia FET =( 22 czerwca FET =( 28 sierpnia - 2 zarodki nie rozmroziły się =( =(
    17.01.2020 II pICSI punkcja - 6 komorek - 1 wczesna blastocysta 22.01 ET =(
    13.08. 2020 III pICSI punkcja - 9 komórek - 5 blastocyst - 4.1.1, 3.3.3, 2bl, 2bl, 2bl

12.10 FET
    7dpt beta 134,31mIU/ml
    9dpt beta 318,49mIU/ml
    11dpt beta 745,15mIU/ml
    Usg 30.10.2020r. -> pęcherzyk żółtkowy
    Usg 31.10.2020r. -> krwawienie, pęcherzyk na swoim miejscu
    (21dpt hcg total 27973,8mIU
    23dpt hcg total 34761,5mIU)
    23dpt beta 34558,50mIU/ml
    16.11 usg, jest śliczne serduszko ❤

Wysłany: 10 czerwca 2022, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wiecie czy po antybiotyku powinna być przerwa przed szczepieniem? Ja będę miała przerwę 6 dni i teraz nie wiem czy nie przełożyć terminu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2022, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee wrote:
    Gf dlaczego wyzej nie do prywatnego? Pytam z czystej ciekawości od drugiej strony 😊

Dziecko nie ma do czynienia z roznymi srodowiskami, obraca sie tylko w "elicie" co wg mnie nie jest dobre jezeli chodzi o wychowanie, o obycie w roznych srodowiskach

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak, sto lat!;)
    Ta historia to samo życie. Jakiś czas temu stary przypomniał o 17,że na drugi dzień bal kosmiczny. Nie było gdzie kupić stroju, w końcu cały wieczór szyłam, a okazało się,że dzieci i tak były przebrane za królewny i inne Spidermany. A strój kotka leżał w domu. Co będzie w szkole to nawet nie chce myśleć.
    Ale ja jednak czekam na okres szkolny. Teraz wraca taka Iga z placówki i dopóki spać nie pojdzie, to się drze i na chwilę nie odchodzi ode mnie. Starsza myślę,że wyjdzie na dwór albo do swojego pokoju i da matce żyć. Wolę to z tymi wszystkimi dodatkami. Tak mi się teraz przynajmniej wydaje;D
    Cierpliwa gratuluję!;)
    Sumi, przesrane z tym lekarzem. Dobrze,że to USG niedługo.
    Co do placowki prywatnej czy państwowej to ja bym wolała mniej płacić. Chociaż trochę jednak myślę,że w prywatnych bardziej się starają. Wiem tez,że zarabiają tam śmieszne pieniądze, pewnie to samo, co w państwowych, więc w sumie pewnie nie ma różnicy, ale jakoś tak głupio myślę.
    Noelle, cieszę się,że Klarcia tak się przystosowała szybko jednak;) ale dlaczego ma być jedynaczką? Nie masz jeszcze okresu, szansę na ciążę są bardzo małe, ale jak będziesz karmić mniej, to może i płodność wróci i będziesz szybciej w ciąży niż Ci się wydaje.
    Kasia, wszystko ok? Długo się już nie odzywasz.

Lilak lubi tę wiadomość

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas choroby dalej. Iga na antybiotyku, nie wiem, czy powinna brać, bo już miała z 10 razy przepisanyw swoim życiu, a my nigdy nie daliśmy, ale teraz nie chce mi się być znowu mądrzejsza od lekarza. Nie mam na to siły.
    Ja już lepiej, z zatok spływa mi dosłownie błoto i głową mi pęka, ale jestem w końcu w stanie funkcjonować. Co za cholerstwo nas dopadło, nie wiem. A Ula kaszle, kataruje i wymiotuje wieczorami. Martwię się,że się znowu skończy szpitalem. Jakbym miała mieć trzecie dziecko, to bym chyba z całą trójką siedziała w domu, dopóki do pracy bym nie wróciła. Właśnie że względu na choroby. Od listopada ciągle. Samo wychowywanie dzieci jest trudne, a jeszcze jak chorują to zero radości z tego wszystkiego. Na chwilę obecną jestem przeczolgana i zniszczona chorobami.

• Lilak Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała syrenka moja pediatra jak nie jest pewna czy to wirus czy zakażenie bakteryjne to zanim wypisze antybiotyk każe zrobić morfologię z obrazem i CRP.

Ostatnio nie zleciła od razu i wpakowała Julianowi antybiotyk. Jak mu nie przeszło to wtedy dopiero kazała zrobić krew i okazało się, że wirusówka.

15b891ccdb.png
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoła prywatna szkole prywatnej nierówna. Moje bratanice chodzą do prywatnej podstawówki (wybrali tak bo zawsze na 8 i mogli je razem odbierać, poza tym ich stać 😁) I u nich poziom marny 🙄 dziewczynki odnoszą sukcesy w szermierce więc dużo czasu zajmują im treningi, same mówią, że się wcale nie uczą a mają i tak 3 😁😁😁. I myślę, że odczują dużą różnice jak będą już w szkole średniej, wyjdą braki i niedociągnięcia. Ogólnie chodzą tam faktycznie mniej zdolne dzieci bogatych rodziców. Ale jest też u nas w mieście prywatna szkoła z renomą, gdzie zdolne dzieciaki dostają stypendia by móc się tam uczyć 😁

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka no u was naprawde jest hardkor :( co to za obrzydlistwo was zlapalo...

Lilak padłam xD

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
‹‹ 1725 1726 1727 1728 1729 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ