X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2022, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim mieście w przedszkolu wypłynął skandal,że pani przywiązywała dzieci do krzeseł. Była to placówka prywatna. Strach oddać dzieci.

• Lilak Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2022, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla świętujących dzisiaj 🥳🎂

Batylda, Mama po przejściach lubią tę wiadomość

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png
  • ola1 Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2022, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko to rzeczywiście zależy gdzie się trafi. Koleżanka akurat jest przedszkolanką i przeszła z prywatnego do państwowego i mówi że jest lepiej ale to akurat dlatego że w prywatnym byla nienormalna kierowniczka.

ubranka dla niemowląt
  • Bee Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2022, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, szukam sandalków dla Ulki. Zamówiłam jedne z lasockiego, dobra podeszwa, ale uciskają ją na zgięciu jak chodzi, są za wysoko chyba zabudowane. Jakie wy macie modele na latko?
    Nie wiem jakie wybrac, wiem o podeszwie o 1cm luzu przed palcami, ale jak w gąszczu znalezc te wlasciwe 🤦🏻‍♀️

Cyprysek, przypomniało mi.sie, że ty masz elefanteny. Wlasnie mam podobne. Jak u was sprawa z tym językiem przy zapięciu? Wląsnie to uciska na zgieciu

W sumie mierzyłam bez skarpet. Z doswiadecznia te skarpety mogą coś zmienić?
    Kurde, to dla mnie czarna magia. Dla siebie kupuję i już 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2022, 18:46

o148hdge5msg47fv.png
    10 lat starań
    26.08.2018r. decyzja o ivf
    28.01.2019 I ICSI punkcja - 7 komórek - 4 zarodki 3-dniowe 26 kwietnia FET =( 22 czerwca FET =( 28 sierpnia - 2 zarodki nie rozmroziły się =( =(
    17.01.2020 II pICSI punkcja - 6 komorek - 1 wczesna blastocysta 22.01 ET =(
    13.08. 2020 III pICSI punkcja - 9 komórek - 5 blastocyst - 4.1.1, 3.3.3, 2bl, 2bl, 2bl

12.10 FET
    7dpt beta 134,31mIU/ml
    9dpt beta 318,49mIU/ml
    11dpt beta 745,15mIU/ml
    Usg 30.10.2020r. -> pęcherzyk żółtkowy
    Usg 31.10.2020r. -> krwawienie, pęcherzyk na swoim miejscu
    (21dpt hcg total 27973,8mIU
    23dpt hcg total 34761,5mIU)
    23dpt beta 34558,50mIU/ml
    16.11 usg, jest śliczne serduszko ❤
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2022, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee fizjomommy robiła chyba przegląd sandałków :)!

Zdrówka dla naszych świętujących dzisiaj! ❤️🍰

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2022, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beee Ola chodziła w nich 3 dni na razie ale właśnie tylko w skarpecie żeby stópka się przyzwyczaiła (sama se tak wymyśliłam 😂) I jednego dnia miała je na prawdę długo i nie było widać żadnych zaczerwienień ani takich odgnieceń. A chodziła w nich bardzo płynnie więc chyba jej to nie przeszkadza. My mamy rozmiar 21, moze to też ma wpływ. Ja jestem zadowolona z zakupu. Karolina ja właśnie wybrałam te elefanteny z jej polecenia, ma je tam wymienione jako ok. A z tym cm luzu to jest chyba różnie, ostatnio wypowiadał się jakiś fizjoterapeuta w Dzień Dobry TVN i on mówił, że nie powinno się kupować większych. Fizjomommy zaleca od 5- 10mmm luzu i ja tak kupiłam. I mam nadzieję, że wystarczą na cały sezon sandałkowy .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2022, 19:59

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2022, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych świętujących pierwsze urodzinki 😊🥳

• Batylda Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2022, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za życzenia i wszystkiego najlepszego dla Lisy! Nina już taka dorosła że dziś z okazji urodzin w ciągu całego dnia spała 20 minut 🙄 była teściowa i pasła ją ciastem i owocami, więc chyba na tym cukrze jechała cały dzień.
    Próbuję ją powoli odstawiać z nadzieją że zacznie przesypiać noce, w ciągu dnia miała 2 karmienia, chcę już przejść na jedno, ale ona chyba nie jest gotowa 😫
    Kasia bardzo mi przykro z powodu Twojej straty, oby następnym razem się udało ❤️

Mama po przejściach lubi tę wiadomość

relgtv73ymxx11gn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2022, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_syrenka wrote:
    Wcale tak nie jest,że się w prywatnej zarabia więcej. Moja znajoma w prywatnej placówce zarabia 2200 na rękę. Nie wiem,czy można dostawać mniej.
    Sumi, pięknie!
    Kasia, przytulam.

To tak jak w prywatnych placówkach medycznych, czesto zarabia sie mniej, bo nic nie reguluje pensji. W państwowych sa ustawy i mniej nie można. Wiadomo sa to pensje jakie sa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2022, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee wrote:
    Dziewczyny, szukam sandalków dla Ulki. Zamówiłam jedne z lasockiego, dobra podeszwa, ale uciskają ją na zgięciu jak chodzi, są za wysoko chyba zabudowane. Jakie wy macie modele na latko?
    Nie wiem jakie wybrac, wiem o podeszwie o 1cm luzu przed palcami, ale jak w gąszczu znalezc te wlasciwe 🤦🏻‍♀️

Cyprysek, przypomniało mi.sie, że ty masz elefanteny. Wlasnie mam podobne. Jak u was sprawa z tym językiem przy zapięciu? Wląsnie to uciska na zgieciu

W sumie mierzyłam bez skarpet. Z doswiadecznia te skarpety mogą coś zmienić?
    Kurde, to dla mnie czarna magia. Dla siebie kupuję i już 🤪

Bee, ja dzis w befado dla Zosi kupilam. Pokaze ma fb

• Chaos Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2022, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla naszych kolejnych Solenizantek! 🌻🌻🌻

Ja myślę, ze nie ma reguly ktora placówka panstwowa czy prywatna lepsza. My poki co i zlobek i pkole prywatne i szalu nie bylo. Cora tez idzie do prywatnego. Syn zacznie od wrzesnia nowe pkole tym razem panstwowe. Kolezanki maja dzieci w roznych miejscach i opinie sa tez rozne. Moim zdaniem to glownie kadra robi robote. W przypadku zlobka na korzysc prywatnego male grupy. W przypadku przedszkola to juz chyba mniejszy problem.

Mam nadzieje ze wszyscy zlobkowicze trafia na fajne cieple miejsce i kochane ciocie

My sandalkow nie mamy. Lata albo w attipasach albo na boso. Poki nie chodzi sama nie bede kupowac nic innego🙈

Mama po przejściach lubi tę wiadomość

3jvzg7rf8l045ugq.png
    ckai43r818gdn5mx.png
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2022, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla solenizantek 😁🎉

Jejku jak to zleciało 😱 Rok temu o tej porze byłam już w szpitalu i czekałam na cięcie. Aż ciężko uwierzyć że jutro minie rok, a ta mała gadzina już chodzi, wspina się na wszystko co się da i od kilku dni ciągle drze się "mama".

W ogóle to syn wczoraj przyprawił nas o zawał. Wyżyna mu się kolejna czwórka i dojrzeliśmy, że dosłownie rozerwała mu dziąsło. Ma taki trójkąt skóry, który można delikatnie podwadzić i unieść 😱

Mama po przejściach, Noelle lubią tę wiadomość

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2022, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy za życzenia 😚

Batylda skąd ja to znam, a teraz przeszło godzinę usypiałam na noc🙈 To miałam czas na wspomnienia i podsumowania. Czas tak pędzi, że nawet przeoczyłam godzinę o której się urodziła, bo wtedy usypiałam na pierwszą drzemkę. Te jej problemy ze spaniem zabierają mi naprawę dużo radości z bycia mamą😔

Sumi piękne wieści 😊 A jak się czujesz? Energia wróciła?

Też myślę, że Attipasy wystarczą nam na lato. Chodzi już sama, ale wiadomo co to za chód, a skoro są dobre dla nogi to niech będą, nawet zaczęły mi się podobać 😅 Teraz mamy z letnim motywem lodów 😂

OrT4p2.png

Wysłany: 13 czerwca 2022, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka 😱 co to musiał być za ból. Jak Mały to znosi?

Ja tylko mogę zajrzeć do jej ust jak się drze, ale ciężko coś dostrzec, więc nie wiem jak się mają opuchnięte dziąsła, czy coś już dalej ruszyło.

OrT4p2.png
  • _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2022, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały nie ma butów no bo jeszcze nie chodzi. Mam dla niego takie miękkie kapcie na rzep o zakładam mu jak jest chłodniej no i ma jedne adidasy które założyłam mu pare razy do wózka ale staram się zeby w nich nie stawał. Za tydzień idziemy do fizjo to jej podpytam o buty. Chętnie puszczała bym go boso ale nie wszędzie mamy do tego warunki 🤷‍♀️

• NatkaZ Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2022, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp nawet nie chce sobie wyobrażać 😱 Teraz już wiemy czemu wczoraj odrzucał smoka i nie mógł usnąć na drzemkę (dziąsło dojrzeliśmy podwieczór jak się chichotał w czasie zabawy). Teraz nie jest źle. Dzwoniliśmy dzisiaj do naszej pediatry bo mały miał stan podgorączkowy to mamy podawać lek przeciwbólowy. Po prostu ząb za szybko wychodzi i dlatego tak wyszło 🙈 A przez kilka dni miał naprawdę ogromna bombę w tym miejscu.

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2022, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp bardzo dobrze dziekuje, mdłości przeszły. Jutro robie nifty no i za tydzień we wtorek na urodziny Igora otwieramy kopertę z płcią :)

Igor rozciął sobie wlasnie warge i dopiero zasnął. Alez mi duzo tego wieczoru zostało dla siebie... Ojacie.

U nas najlepiej przyjely sie te papucie ktore poleciła kiedys Zoe. No mega są. Mieciutkie lekkie. Jak wychodzimy na zewnatrz i jest potrzeba to chodzi w tych papuciach :D

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2022, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumi a masz jakieś przeczucia co do płci? 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2022, 22:18

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2022, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy 2 pary attipasów i one sprawdzają się najlepiej. Sandałki też 2 pary Lasockiego i póki co są super. Wczoraj na działce założyłam mu jakieś inne sandałki, które dostałam i masakryczne go obtarły. W domu chodzi na boso ale na działce się boję, tyle dzieciaków się u nas przewija, że w tej trawie to można skarby znaleźć albo na nie stanąć.

Mój syn mnie rozwala. Ja wiem, że lubi jeść i pcha do gęby wszystko ale wczorajszy robak z ziemi to już było przegięcie. Myślałam, że zwymiotuję. Za to tortem urodzinowym pluł.

Ann11 lubi tę wiadomość

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png

Wysłany: 13 czerwca 2022, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak padłam 🙈😂 robaków w naszym menu jeszcze nie było 😂

Natka moja odrzuciła smoczek w lutym jak zaczęły jej wychodzić cztery górne zęby prawie jednocześnie i już do niego nie powróciliśmy. Na dobre wyszło. Może u Was to też ten moment 😉
    A tak z ciekawości, chodzą Wasze dzieci ze smoczkiem również w ciągu dnia?
    Wczoraj widziałam sporo starszych dzieci biegających ze smoczkami, trochę mnie to zdziwiło...

Sumi ale będzie niespodzianka 😊

OrT4p2.png
‹‹ 1729 1730 1731 1732 1733 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ