Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Syrenka u nas juz 2 dzień z rzędu daje popalić. Wróciłam dziś z działki i dwa pierwsze dni był fantastyczny a od wczoraj jest masakra mega...
Jęczy na potęge, ciągle na rękach gdzie jeszcze przedwczoraj w ogóle go nie nosiłam bo bawił sie sam. Wczoraj to w ogóle miałam straszny kryzys. Ja niewyspana, on chyba też. No masakra jednym słowem.
Dziś zaparłam sie i karmienie oddzieliłam grubą kreską od zasypiania. Zero cyca na łóżku w sypialni. Chciałam żeby sie do mnie przytulił i posłuchał jak mu opowiadam bajke.
I słuchajcie po przeczytaniu ksiazeczek jak juz ziewał i tarł oczy. Gasze światło, on sie barłoży a ja sie kłade i zaczynam opowiadać szeptem bajke. Oczywiście ryk, ale nie orzerywałam opowiadania. Po 10 min. Położył sie koło mnie i dalej ryk i szarpanie koszulki. Nadal opowiadałam. Po 5 min szarpania przestal płakać, przytulił sie i zasnął... Spróbuje być konsekwentna, mam nadzieje ze sie uda juz tylko tak zasypiać
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Sumi, graty. Fajnie... Odkladaj na wiekszs lodowke, bo chlopy duzo jedza! 😅😂
A imie ma sie Wam podobac po prostu!
Santi, a jak wysoka goraczka? U nas poki co wszystko ok. To chyba od pneumo bo po mmr objawy niepozadane to najczęściej oej miedzy 5, a 14 dniem.
-
Mikołaj to bardzo ładne imię 😊
Moj mały tez mnie dzisiaj zaskoczył podczas zasypiania, jak widzę ze nie jest jeszcze bardzo zmęczony to czytam mu Pucio mówi dobranoc żeby go wyciszyć i dzisiaj zaczynam czytać a ten mi usilnie przewraca kartki na koniec, myśle sobie o co mu chodzi a tam na ostatniej stronie jest czerwony przycisk lampki która dziecko ma zgasić na koniec bajeczki i on przewracał te kartki żeby juz nacisnąć i iść spać 😅 dałam mu cyca i odleciał w 5 minut a ja myślałam ze będzie jeszcze brykał po łóżku 🙈😅Chaos lubi tę wiadomość
-
Chaos wrote:Sumi, graty. Fajnie... Odkladaj na wiekszs lodowke, bo chlopy duzo jedza! 😅😂
A imie ma sie Wam podobac po prostu!
Santi, a jak wysoka goraczka? U nas poki co wszystko ok. To chyba od pneumo bo po mmr objawy niepozadane to najczęściej oej miedzy 5, a 14 dniem.
Chaos haha to co ja mam powiedzieć. 4 chłopów w domu i całe towarzystwo żyrte jak nie wiem. Stary to wiadomo zjeść lubi, dwóch nastolatków ma żołądki bez dna i Julek, który pałaszuje wszystko co mu wlezie w pole widzenia. Biedra ma na nas żniwa.Chaos lubi tę wiadomość
-
Ostatni dzień wakacji u dziadków Lisa postanowiła nie tracić ani chwili więcej, od godziny już nie śpi 🤦♀️ Walczę by zasnęła ponownie. Niby narzekają tutaj, że na krótko przyjechałyśmy, ale po ostatnich nocach chyba jakby trochę mniej 🤣🙈
Zeby niby idą jej ekspresowo, ale buły na dziąsłach miała już od wieków i potem bądź tu mądry i się zastanawiaj ile dni ten ząb potrafi ją boleć🙈
Sumi a do Was na Święta przychodzi Mikołaj? U nas Mikołajki są 6.12 i na Święta wcale nie byłoby dziwnie dać takie imię. Zresztą żartownisie zawsze znajdą sobie powód do śmieszków. Jeśli się Wam podoba takie imię to się takimi rzeczami nie przyjmujcie.
Karolina kompletnie się nie znam na becie, ale w dalszym ciągu ✊
Jak się mają maluchy po szczepieniach? Jak nocka, gorączka spadła? -
Karolina myślę że jak ma 5dpt nie jest wcale taka mała ✊🏻💪🏻💪🏻🤰🏻
U nas nocka od 18:00-23:00 ok - bez pobudek, temperatura spadła (była 38,2) i już nie urosła. Od tej 23 budził się już praktycznie co godzinę. O 2:00 dostał czopek ale nie spał przez to lepiej. O 6:00 mąż zabrał go do salonu a ja nosyaram się szybko naładować baterię ma cały dzień i trochę przespać.
Miłego dnia dla was!!!Adaś 20.06.2021 ❤️
1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
25.01.19 ET 8A -> Bhcg >2,3I/U ❌
2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius Katowice M.P.
29.09.20 ET 8A -> 8dpt Bhcg 16I/U, 10dpt 68I/U, 13dpt 220I/U, 20dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
3️⃣09.2023 procedura IVF Invimed Wrocław
Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
02.10.23 - ET 2x 8A -> Bhcg >2,3I/U❌
04.12.23 - FET 4AA -> Bhcg >2,3I/U❌
27.02.24 - FET 4BB ->Bhcg >2,3 I/U❌
29.11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U, 31.12.24 CP p.stronna -> leczenie Metotreksatem (bez efektu), 09.01.25 usunięcie prawego jajowodu ❌
4️⃣ 05.2025 procedura Angelius Katowice -> M.P.🙏🏻❤️
Zarodki:❄️❄️❄️ 4AB, 2x 3AA
06.25 ET 8A 🍀 -> 8dpt 37I/U, 10dpt 108I/U, 14dpt 349mIU/mL, 17 dpt 919I/U, 20dpt 1937 I/U
04.07 - 24dpt USG -> pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
18.07 - 38dpt USG - jest ❤️ -
Ja w ciąży nie robiłam bety, lekarz kazał mi czekać na serduszkowe żebym nie stresowała się niepotrzebnie. Za to przed ciążą dziesiątki razy 🙄
Tymczasem powiedzcie mi czy tam coś jest czy nie ma, bo ja już świruję
https://zapodaj.net/27a03daef74c8.jpg.html
-
Mama pp my to powinnismy się normalnie spotkać z tymi naszymi czortami😁 U nas z nocnym zasypianiem jest koszmar do 22:30 muszę go na sile kłaść i wpada w taka histerie ze nie idzie go uspokoic. Piżamka cała mokra. Po czym uspokoję go i pada🤷♀️
Batylda a to będzie niespodziewajka
Karolina 🤩🤩🥰
Sumi 👶🏻👶🏻👨👩👦👦🥳🥳🥳
U nas od 3 dni pobudka o 5. Sam schodzi i idzie wiec. Od 30 minut już spi!
Co do mycia zebow Franek lubił, a teraz nie nawidzi:/ i jak tylko chce umyć to ryk. Ale on ma wszystkie dziąsła jak balony.
A jeszcze co do jedzenia. Straciłam jakakolwiek motywacje do gotowania. Albo nie je albo wszystko rozpieprza po całej chacie. Wiem ze zabkuje, ale w końcu nabawi się niedoborów.Mama po przejściach lubi tę wiadomość
-
Batylda cos tam jest, a wiadomo, ze na fotach widac gorzej... teraz tylko veta prawde ci powie jak chcesz sie szybko upewnic...
Karolina, na 5dpt jest ok, beta zaczyna sie wytwarzac dopiero po zagniezdzeniu...
Mama pp, ale szybko ten tydzień zlecial!
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Dzięki Dziewczyny ❤️
Jutro grzecznie zrobię przyrost. Ale wyniki znów pewnie będą w nocy.
Batylda lecisz na betę?
Ja robiłam Facelle z Rosmanna strumieniowy i wylapal taka niska w sumie betę. Może siknij jeszcze razcoś tam się chyba przebija 🙈
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Ja z Nathanem tez robilam facelle i 6dpt 4dniowego zarodka juz tez byl cien, a 7dpt nawet ewidentna kreska...
Tylko ja z nin 14dpt mialam taka sama bete jak wczesniej z blizniakami😅 i nie powiem, do dnia usg mialam zawal, ze sie podzielil zarodek i znow beda blizniaki
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Nie idę na betę, jutro znowu siknę, staram się nie nakręcać.
U nas ostatnio problem z kąpielą, jak tylko zbliżamy się do wanny jest ryk, jak tylko ją wkładam wstaje i wyje. I tak musimy ją myć na stojąco i na dodatek na sygnale. Nie wiem o co chodzi, bo zawsze lubiła kąpiel. Nic się nie zmieniło, woda ma normalną temperaturę, nie wiem o co chodzi. W krzesełku też nie wysiedzi, chwilę poje i chce wychodzić, potem mamy pół godziny conajmniej dokarmiania, ja siedzę przy stole, a ona krąży, co jakiś czas przychodząc i otwierając dzioba jak pisklak. Jak ma kawałki to podaję jej na widelcu, jak coś papkowatego to łyżeczką. Ładnie zjada, z apetytem, tylko szkoda że w biegu. Nie wysiedzi nawet jak włączę bajkę albo piosenkę.
Sumi u nas tez bez cyca nie ma spania, karmię ją przed drzemką w południe, potem na noc i potem w nocy, ostatnio było fatalnie, ale teraz znowu mamy 1-2 pobudki, z czego wczoraj i przedwczoraj jak obudziła się koło 5 to pojęczała, pokrecila się po łóżeczku i zasnęła sama. Ale jak chcę ją na noc ululać to jest to samo co u Ciebie, wyrywa się z rąk i tak się zanosi, jakby miała zwymiotować, tylko ja wytrzymałam maks 15 minut.
Karolina a sikałaś dzisiaj? Ja wierzę w ciemniejącą kreskę 🤪
-
U nas mąż uczy go teraz kąpieli na silikonowej macie pod prysznicem bo mamy już dość wanienki (tez w niej wstaje, łazi). Na razie boi się prysznica ale w końcu przywyknie.
Żeby nie było tak pięknie to dziś rano dwa razy zakaszlał 🙃 mam nadzieje, że z powodu zachłyśnięcia śliną a nie rozwijająca się infekcją.
Koleżanka od dziś na urlopie wiec zostałam na straży. Będzie ciekawie jak się rozchoruje 😏
-
Haha, to mają takie same zagrania 😅 Lisa też podczas kąpieli nie siądzie już od dawna. Ale bez jej wanienki jest dużo mniej cudowania, szybciej. Choć trochę szkoda, bo jak wyrosła z takiej niemowlęcej to kupiliśmy specjalnie taka rozkładaną i ona teoretycznie miała być do 3 lat. Trudno, sprzedam albo oddam i znowu jeden grat w domu mniej.
-
Hahahaha, nie wiem kto to wymyslil, ze ta wanienka ma do 3 lat sluzyc... jak mowimy o ten samej, to tez ja z Mia mielismy, ale ona to ostatecznie starczyla na tyle, ze wrocilismy do tradycyjnej w rozmiarze xxl🙈 a Mia maly kurczak przeciez byla...
My na szczescie teraz mamy tez normalna wanne (jak Mia byla mala mielismy tylko prysznic), wiec bardzo szybko przeszlismy na ta opcje, czesto jak Mia sie kapala, to wsadzalismy mlodego szybko, zeby tylko umyc... dluzsze kapanie bylo mozliwe tylko jak juz siadal, ale jeszcze nie stawal... wtedy siedzial i sie bawil... teraz go po 2 minutach wyciagac trzeba, bo tak cuduje w tej wannie, ze oczami wyobrazni widze jak glowa rozbita, zeby wybite, a naprawde nie jestem ani triche matka panikara
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Batylda, tez cos tam widzę... 🙈🙈🙈
Karolina, powtorz jutro i zobaczymy. Ja nie znam sie na wartosciach bety na takin bardzo poczatkowym etapie, ale wierze ze to jest to! Kciuki zacisniete!
Santi, mam nadzieję ze gorączka juz nie wroci!
U nas mloda kapie sie w duzej wannie z brstem odkad sama siedzi. Wanienke oddalam uchodzcom. Teraz to juz w ogole sobie noe wyobrazam jak mialaby w niej wysiedzieć. Ale ona uwielbia wode i pluskanie. Czy to wanna, basen, morze czy jezioro 😂
Zaczynamy zlobek jednak od poniedziałku, tak zasugerowala dyrka zeby byla ciągłość, a nie ze pojdzie i zaraz weekenend
A wczoraj byly wyniki rekrutacji i od wrzesnia bedziemy miec dofinansowanie 👌💪