Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Alaia witamy! Fajnie, że dołączyłaś☺️
Monia to się pewnie stresu najadłaś...dobrze, że to nic groźnego, oby więcej się nic takiego nie pojawiło. Łożyskiem się nie przejmuj, na przedniej ścianie to nie problem
Ja się cieszę, że już po świętach. Głupio się przyznać ale te świąteczne jedzenie i tłum ludzi przy stole mnie męczą 🙈 dobrze, że sylwestra spędzamy sami...Dzisiaj planuje wysłać męża po wino bezalkoholowe na sylwestra. Od paru dni chodzi za mną grzaniec taki z pomarańczą i goździkami 🤗
My chyba musimy dokupić fotelik dla maleństwa. Poprzednio pożyczaliśmy od szwagierki ale go sprzedali. Szkoda bo był bardzo fajny. Macie jakieś swoje typy? Albo coś czego na pewno nie polecacie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2020, 15:02
-
Mam pytanie do doświadczonych mam. Jesteśmy na etapie kupna przewijaka, w sumie mamy wybrany (termin dostawy 6 tyg. więc chcemy już zamówić) ale teraz jeszcze kwestia tej nakładki (czy jak to się nazywa 🙈). Widziałam, że są takie gumowe/foliowe albo bawełniane, jakie macie doświadczenia, które lepsze?
Mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi 😆 -
Veruka, my mielismy poprzednio kiddy evoluna i-size i z fotelika bylam bardzo zadowolona, z bazy nie bardzo...
Teraz bedziemy wybierac raczej miedzy maxi cosi pebble pro lub britax römer baby safe ² i-size ale zmierzymy, ktory lepiej bedzie do samochodu pasowal...
Mama po przejsciach, ja ci napisze z doswiadczenia, lepiej te ceratowe i dokupic przescieradelka/bawelniane pokrowce my mielismy wlasnie bawelniany od kraftkids, do tego jasny i mimo, ze na to podklady szly, to i tak dramatycznie po roku wygladal, bo wiadomo kurz, to mi mala ulala, to z mokrych wlosow slady pozniej itp, a tego sie nie da porzadnie wyprac, bo to wypelnienie ze srodka ci sie cale rozwali, mozna na bardzo delikatnym albo reczne, a na takich mi sie to nie dopieralo jak jakas plamka byla, tyle, ze z kurzu odswiezone, a.do tego bez wirowania lub na minimalnym to dlugo schnelo i w tym czasie byliśmy bez...
A tak ubieram pokrowiec, pozniej zmieniam jak posciel, zakladam kolejny, ten do prania i nawet jak podkladu nie dam (mam tez wielorazowe) a zdarzy sie jakis wypadek, to w mig sie zmieni pokrowiec i gotowe...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cccierpliwa wrote:
Mama po przejsciach, ja ci napisze z doswiadczenia, lepiej te ceratowe i dokupic przescieradelka/bawelniane pokrowce my mielismy wlasnie bawelniany od kraftkids, do tego jasny i mimo, ze na to podklady szly, to i tak dramatycznie po roku wygladal, bo wiadomo kurz, to mi mala ulala, to z mokrych wlosow slady pozniej itp, a tego sie nie da porzadnie wyprac, bo to wypelnienie ze srodka ci sie cale rozwali, mozna na bardzo delikatnym albo reczne, a na takich mi sie to nie dopieralo jak jakas plamka byla, tyle, ze z kurzu odswiezone, a.do tego bez wirowania lub na minimalnym to dlugo schnelo i w tym czasie byliśmy bez...
A tak ubieram pokrowiec, pozniej zmieniam jak posciel, zakladam kolejny, ten do prania i nawet jak podkladu nie dam (mam tez wielorazowe) a zdarzy sie jakis wypadek, to w mig sie zmieni pokrowiec i gotowe...
Dziękuję, wiedziałam że na Twoją odpowrdz mogę liczyć 😚
Akurat ja znałam takie bawełniane co można zdjąć i wyprać tylko tą poszewkę bez wypełnienia a i na to są na rzepy albo ćwieki frotowe mniejsze podkłady dwa na zmianę. Na zdjęciu sprawia wrażenie bardzo miękkiego, przytulnego miejsca ale właśnie nie wiem czy praktyczniejszy i tak nie będzie ten ceratkowy. Te cerwtkowe napewno są twardsze, co? Tak to jest z zakupami przez interent 😉 -
Przewijak też polecam ceratowy! Mieliśmy na niego bawełniane „prześcieradło” które się zdejmowało do prania + jednorazowe podkłady a i tak nieraz wszystko można było prac 3 razy na dobę. Jeżeli chodzi o wydalanie to dzieci mają takie zdolności, że czasem się zastanawiasz gdzie to małe ciałko mieści taki ładunek 🤔 Sara miała też alergie i zanim udało się ją rozpoznać to co jakiś czas fundowała nam takie atrakcje, że poza przewijakiem podłoga była do mycia, raz nawet ściana 🙈 a ile ciuchów wyrzuciliśmy....reasumując weź to co najłatwiej utrzymać w czystości
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2020, 16:31
-
Mama po przejściach wrote:Dziękuję, wiedziałam że na Twoją odpowrdz mogę liczyć 😚
Akurat ja znałam takie bawełniane co można zdjąć i wyprać tylko tą poszewkę bez wypełnienia a i na to są na rzepy albo ćwieki frotowe mniejsze podkłady dwa na zmianę. Na zdjęciu sprawia wrażenie bardzo miękkiego, przytulnego miejsca ale właśnie nie wiem czy praktyczniejszy i tak nie będzie ten ceratkowy. Te cerwtkowe napewno są twardsze, co? Tak to jest z zakupami przez interent 😉
Co do przytulnosci, to te ceratkowe sa wlasnie grubsza i mieksze te materialowe mimi wygladu w necie sa dosc cienkie i czuc bardziej na nich twardosc deski z przewijaka niz na ceratowych
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
My przy młodej Tosi mieliśmy ceratowy sztywny i u nas nie do końca się sprawdził, bo małej nie pasował. Tym razem postawiliśmy na ceratowy ale miękki. I tak jak Cierpliwa pisała, na to najlepiej zaopatrzyć się w te prześcieradełja. Najlepiej kilka sztuk bo nigdy nic nie wiadomoNadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
My mieliśmy ceratowy twardy, wolnostojący. Ale nie mieliśmy ani jednego prześcieradła i w sumie się cieszę przeciętnie z 5 razy dziennie przewijak był brudny. Ale żeby dzidziusiowi było miło, zawsze podkladalismy pieluszkę tetrową. Łatwo było je podkładać i prac. Jak były plamy nie do sprania to je po prostu gotowałam. Do dziś wyglądają jak nowe.
-
Ja mam wolnostojący przewijak z Ikea, a na to zwykły cerstkowy z Hubiworld
Dziewczyny piszą o prześcieradełkach.. Kupiłam kilka i nie użyłam żadnego. Spodobała mi się wielofunkcyjność podkładów jednorazowych mała zrobiła siku, pobrudził się, ulala.. Po prostu wyrzucałam i brałam nowy. Kupiłam duże opakowanie w którejś aptece i do tej pory nie poszła mi jeszcze połowa. Dla mnie to rozwiązanie było najbardziej praktyczne. Prania i tak jest sporo, a przeważnie te prześcieradła i tak się nie dopierają.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 wrote:Ja mam wolnostojący przewijak z Ikea, a na to zwykły cerstkowy z Hubiworld
Dziewczyny piszą o prześcieradełkach.. Kupiłam kilka i nie użyłam żadnego. Spodobała mi się wielofunkcyjność podkładów jednorazowych mała zrobiła siku, pobrudził się, ulala.. Po prostu wyrzucałam i brałam nowy. Kupiłam duże opakowanie w którejś aptece i do tej pory nie poszła mi jeszcze połowa. Dla mnie to rozwiązanie było najbardziej praktyczne. Prania i tak jest sporo, a przeważnie te prześcieradła i tak się nie dopierają.
Niezapominajka, a który przewijak macie , Ikei? Też się nad nimi zastanawiamy, ale nie mam pojęcia który wybraćNadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Ja sobie juz Picolo kupilam, bede saczyc z corka😂
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Mama po przejściach wrote:Mam pytanie do doświadczonych mam. Jesteśmy na etapie kupna przewijaka, w sumie mamy wybrany (termin dostawy 6 tyg. więc chcemy już zamówić) ale teraz jeszcze kwestia tej nakładki (czy jak to się nazywa 🙈). Widziałam, że są takie gumowe/foliowe albo bawełniane, jakie macie doświadczenia, które lepsze?
Mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi 😆
-
NatkaZ wrote:Niezapominajka, a który przewijak macie , Ikei? Też się nad nimi zastanawiamy, ale nie mam pojęcia który wybrać
NatkaZ lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
A ja mialam cos takiego, na drewniany nakladany na lozeczko przewijak materacyk piankowy, on ma sciagany pokrowiec, ja do tego uzywam jeszcze jednorazowych podkładów i sluzy mi do dzis.
https://woodies.pl/produkt/materac-do-przewijaka-cot-top-changer/
Picolo na szalonego domowego Sylwestra nie mam, wyłamie się i kupię sobie jakieś dobre piwko 0,00%.. 🙈😊