Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
My zastanawiamy się nad Gabrysia albo Anastazja😊 ale pewnie zmieni nam sie jeszcze kilka razy.
Ja wczoraj miałam strasznie płaczący dzien. Od rana, z byle powodu, a raczej tak po prostu. Czułam się z tym okropnie, bo mój myślał, że to przez niego, że coś zrobił albo powiedział nie tak. Ma już syna 14 letniego i czasami jak rozmawiamy na temat tego co można kupić dla dzidzi, to mi mówi, że przy synu oni tego nie używali. No i tak chyba też trochę mi już przykro było. Ogólnie nie jestem placzkiem, ale już od kilku dni mnie tak nosilo. -
Ja i mąż nie jesteśmy jacyś super wysocy, a nasza córka przerosła nas i oczekiwania lekarzy 😄 no i przy urodzeniu miała 57cm a przez pierwszy miesiąc spokojnie mieściła się w ubranka na 56. Podgrzewaczy nie kupuje, przy pierwszym dziecku w ogóle go nie potrzebowałam. Karuzele też się u nas nie sprawdziły, bo córkę bardzo łatwo było przebodźcować. Wszystkie oddaliśmy ale teraz się chyba rozejrzę, może druga córka będzie inna
Ze spaniem nie mam żadnych problemów, poza tym, że za krótko córka nadal budzi się w nocy pierdyliard razy więc każda minuta snu jest na wagę złota 👌🏼
Słodka u nas co prawda będzie dziewczynka ale dla chłopca mieliśmy wybrane Julian ☺️ Teraz szukamy dla dziewczynki...
Co do wózka to brałabym ten czarny w kwiaty, w końcu to nie jest różowy... no i podzielam pogląd Cierpliwej - to ma cieszyć Ciebie, dziecku wszystko jedno byleby wygodny był a i przy okazji trochę zaoszczędzisz ☺️ Czarnego koloru nie ma się co bać, my mamy czarną spacerówkę i nie zauważyłam żeby się nagrzewała. Fakt, ważna jest wentylacja, ale w naszym klimacie to i tak kwestia dosłownie kilku tygodni w roku 😄. Możesz wziąć ten w kwiaty a jak Ci się nie sprawdzi to zawsze możesz kupić inny
Natka my mamy Bebetto Holland, w sumie byliśmy zadowoleni ☺️
Monia nie przejmuj się, to pewnie po części hormony ale też takie teksty wkurzają chyba niezależnie od tegoWiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2020, 12:19
slodka100 lubi tę wiadomość
-
My póki co wybraliśmy Julka wiadomo, to może się jeszcze zmienić, ale póki co tak mówimy do brzuszka Monia tez mam czasami takie płaczliwe dni i to zupełnie bez powodu, wszystko mnie denerwuje albo doprowadza do płaczu. A swojemu facetowi wytłumacz ze sprawia Ci przykrość jak mówi o tym co mu się wcześniej przydało itp Faceci to proste stworzenia, jak nie powieś wprost to nie załapie
-
nick nieaktualny
-
Nie jestem osobą, która czepia się pierdół, ale wczoraj to łzy mi same leciały, no cos okropnego.
Wozek będę kupowała używany, ale to bliżej kwietnia, to samo z lozeczkiem. Ale to z racji tego, że póki co jeszcze mieszkam na 30m, wiec nie będę na razie zagracac mieszkania. -
Ja też powoli wracam do życia. ☺️
Melduję, że spanie na poduszce ciążowej jest najlepszą rzeczą jaka mnie w życiu spotkała. 😄
Co do imion to u nas będzie Klara albo Remek. ☺️
A jeśli chodzi o wyprawkę to od stycznia zaczynamy remont pokoju bo chcę być gotowa na każdą ewentualność do 30 tygodnia - czyli do kwietnia. 😄
Planuję spakować już torby do szpitala, umeblować pokój i poukładać wszystko w szafeczkach. 😌Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Ja też planuje najpóźniej do 34-35 tygodnia mieć wszystko gotowe, dzisiaj jadę po ciuszki do koleżanki (czeka na mnie 6 reklamówek ). A torbę do szpitala chyba tym razem będzie pakował mąż, bo później przy porodzie i zaraz po nie mógł niczeho znaleźć😂 już nie mówiąc że nie rozróżniał, co to body, pajace. A musiał mi przywieść z domu do szpitala bo byliśmy dłużej. Wiec warto uświadomić mężów gdzie co leży i co jest co.
Noelle, _agrafka_ lubią tę wiadomość
-
Ja ostatnio dzien przed szpitalem pakowalam torbe, czyli 39+5😂😂😂
Bo 39+6 stawialam sie w szpitalu...
Ale ubranka zaczelam w 32tc prac, jak juz meble staly i troszke wywietrzaly...Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2020, 14:47
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ja w domu pokoik tez mialam ok 2 miesiace przed tp gotowy, ubranka jakos 4-6tyg przed poprane i poprasowane...
No a torba... w sumie tyle co nic w jiej miec musialam, wiec stwierdzilam, ze w razie co, maz ogarnie😅
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Witam się po świętach, 2 dni Was nadrabiałam!
Jeśli chodzi o kosmetyki to także ograniczaliśmy do totalnego minimum, identyko jak dziewczyny.
Jeśli córa pozostanie córą to będzie Joasia.
Ruchy też już czuję ręką na brzuszku.
A moja znajoma miała różoowo-fioletowy wózek dla syna i też było ok.
Kciuki Ekta za wyniki!
Szczęśliwego nowego roku!
-
To był dziwny rok na pewno, ale dla mnie mimo wszystko pozytywny, nosimy pod sercem nowe życie i już za parę miesięcy się poznamy! 😊😊😊 Życzę Wam, zeby ciąże byly juz tylko łaskawe, a nowy rok dobry, a najlepiej lepszy od tego! 🥂🥂🥂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2020, 16:37
_agrafka_, Monia66, Kitaja lubią tę wiadomość
-
Mam już wynik. Będzie chłopczyk z zespołem Downa. Widocznie tam na górze ktoś tak zadecydował.
espoir lubi tę wiadomość
16.05.2022 - jest ❤️ 5+5
06.05.2022 beta - 607 , 04.05.2022 beta - 176
30.04.2022 - ⏸️ ☘️
Miłoszek ❤️30.04.2021 (31+5) 🖤 17.05.2021 💔
Czekamy na synka z ZD ❤️
13.10.2020 - 🍀⏸️ (22 dc)
21.08.2020 - puste jajo 8tc 💔
2000 - syn, 2002 - syn, 2014 - syn -
Ekta nie chce pisać, że mi przykro bo dzieciaczki z zespołem Downa są na prawdę cudowne ale to na pewno bardzo ciężka sytuacja. 😔
Macie dużo czasu żeby oswoić się z tą myślą.
Trzymam za Was kciuki kochana i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. ❤️Ekta lubi tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Ekta, każdy marzy o zdrowym dzieciątku, wiadomo. Ale dzieci i dorośli z zespołem downa często nieźle sobie radzą, pewnie wiele zależy od stopnia zaawansowania choroby.. Sama nie wiem. Wiem natomiast, że macie duzo czasu, żeby się do tego przygotować, zgłębić temat. Dobrzr, ze wiecie juz teraz. Na insta jest profil dzieciaki cudaki, tam babeczka ma zdaje się dwojke dzieci z ZD. Jest tez pewnie wiele innych podobnych kanałów/portali, które pozwolą się oswoić z tematem i zasięgnąć wiedzy. Trzymaj się ciepło!
Ekta lubi tę wiadomość