Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Kryska tez się właśnie zastanawiałam nad tymi kapciami ze te z elementami gumy mogą być lepsze. Co prawda w naszym żłobku na sali jest dywan ale w łazience już nie ma a mój mały to taki jakiś nieporadny jest ze co chwile się wywraca 🙈
My ruszamy w czwartek do żłobka ( na godzinkę) i ja do pracy 🙈 ależ mi się nie chce 😅
Co do jedzenia łyżka i widelcem to mój mały sobie radzi. Z łyżki mu wypada/wylewa się ale on już nie daje się karmić. Dzisiaj rosół sam jadł. Oczywiście jak ma ochotę to wspomaga się rączkami.
Za to ma problem z jedzeniem właśnie jabłek. Ugryzie, pomieli trochę w buzi i wypluwa. Tak samo robi z mięsem z kurczaka. Jakby sobie nie radził z tym 🤷♀️ A suszone morele zjada.
Przebiła mu się w końcu dolna czwórka. Do końca tygodnia czekam aż przebije mu się ta górna bo znowu ma taką ciemną gule, jak się nie przebije to musimy lecieć do dentysty.
KasiaC współczuje Ci bardzo, słabo to wyszło ze strony kliniki. Trzymam kciuki żeby za miesiąc obyło się bez przeszkód i z powodzeniem 😚
Sumi to się strachu najdlas, biedna. Mam nadzieje ze uda Ci się zrelaksować na wyjeździe. -
Kryska, mamy zamszowe. Nie wiem co się z tym dzieje, jak się wyślizgaja. Póki co, są naprawdę fajne. No, ale ta gumę dopasować to masakra. Ulka ma gruba stopę i jej się mocno wbijała. Jak zrobić,żeby nie spadały i nie wzynaly się w skórę..
Ale są ładne, oddychają, stopka fajnie pracuje. Ulka je chętnie ubiera.
Boję się to napisać 🙊🙊
Miałam 1 pobudkę😊 O 5 rano!medimind, Santi_14 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMala_syrenka wrote:Kryska, mamy zamszowe. Nie wiem co się z tym dzieje, jak się wyślizgaja. Póki co, są naprawdę fajne. No, ale ta gumę dopasować to masakra. Ulka ma gruba stopę i jej się mocno wbijała. Jak zrobić,żeby nie spadały i nie wzynaly się w skórę..
Ale są ładne, oddychają, stopka fajnie pracuje. Ulka je chętnie ubiera.
Boję się to napisać 🙊🙊
Miałam 1 pobudkę😊 O 5 rano!
Może idą te nocki ku lepszemu, a zmienilas coś? -
Syrenka gratulacje. A teraz powiedz ile razy obudziłam się w tym czasie 🙈
Chodzi do żłobka od dłuższego czasu chłopczyk. Przychodzimy zazwyczaj w tym samym czasie. Nie wiem czy chociaż raz widziałam go jak nie płakał. Zawsze wjeżdża na syrenie. Od zakrętu ich słychać. Nie ważne czy jedzie w wózku, niesie go na rękach czy w nosidle -
Kryśka my własnie mamy bobux soft sole. Tylko mało się mogę wypowiedzieć, bo one były przeznaczone do żłobka a teraz są u teściów. W domu od zawsze chodzimy na boso i u teściów też większosć boso, chociaż czasem jak jest chłodniej jej zakładają na płytki. Z moich obserwacji to na pewno nie trzymają tak jak goła stopka, która się nigdy nie poślizgnie. Ale z kolei na pewno dużo lepsze niż skarpetki. Z pewnością nie rozjeżdżają tak po prostu, ale pewnie to nie to samo właśnie co goła nóżka. Do innych kapci natomiast nie mam wcale porównania, gdyż nie mamy,
-
gf95 wrote:Może idą te nocki ku lepszemu, a zmienilas coś?
Wyszły czwórki, ale idą trójki, więc nie wiem,czy to żeby. W sumie nie ma znaczenia dlaczego jest lepiej. Niech tak zostanie♡♡
Ulka drugi dzień w żłobie. Nie chciala się od nogi odkleić.
Zoe, ja na miejscu tych rodziców bym nie wytrzymała. Ale ja jestem miękiszon. W przedszkolu Igi też taki jest. Obok nas mieszkają. Tata go rowerem na syrenie wiezie. Niby w trakcie dnia się wycisza, ale ja go widzę to zawsze płacze.
Koleżanka przedszkolanka mówi,że to normalne,że dzieci czasem tak mają. Ale jakoś dla mnie to takie brutalne. Niby to normalne,że dzieci płaczą w różnych sytuacjach, ale jakoś tak.. nie wiem sama.. -
KasiaC nie jestem w stanie sobie wyobrazić jak się poczułaś jak Ci odwołali transfer 😱🤦🏻♀️ bardzo mi przykro bo wiem ile nerwów, organizacji i pieniędzy kosztuje przygotowanie do tego. A rozczarowanie musiało być maksymalne.
Sumi straszna historia. Szczęście że to nie wy!! Jak się czujesz?
Mama syrenka! Cieszę się że miałaś możliwość się wyspać i zregenerować wreszcie 😀❤️ mogę tylko trzymać kciuki żeby tak już zostało ✊🏻✊🏻
Dziewczyny pytałam na FB o buciki elefantena ale po braku komentarzy stwierdzam że żadna z was nie miała kontaktu z tymi bucikami - wielką szkoda bo liczyłam na jakikolwiek opinie. Wiem że tematy bucików przewijają się tutaj co chwilę ale nigdy za bardzo nie przywiązywałam do nich zbyt dużej wagi bo Adaś jeszcze nie potrzebował dobrych bucików bo nie chodził. Ale z racji tego że coraz więcej zaczyna sam dreptać potrzebujemy czegoś na dwór. W związku z tym powiedzcie mi z waszego doświadczenia czy wszystkie buty Elefanten są miękkie i można kupować każdy model w ciemno?Adaś 20.06.2021 ❤️
1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
25.01.19 ET 8A -> Bhcg >2,3I/U ❌
2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius Katowice M.P.
29.09.20 ET 8A -> 8dpt Bhcg 16I/U, 10dpt 68I/U, 13dpt 220I/U, 20dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
3️⃣09.2023 procedura IVF Invimed Wrocław
Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
02.10.23 - ET 2x 8A -> Bhcg >2,3I/U❌
04.12.23 - FET 4AA -> Bhcg >2,3I/U❌
27.02.24 - FET 4BB ->Bhcg >2,3 I/U❌
29.11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U, 31.12.24 CP p.stronna -> leczenie Metotreksatem (bez efektu), 09.01.25 usunięcie prawego jajowodu ❌
4️⃣ 05.2025 procedura Angelius Katowice -> M.P.🙏🏻❤️
Zarodki:❄️❄️❄️ 4AB, 2x 3AA
06.25 ET 8A 🍀 -> 8dpt 37I/U, 10dpt 108I/U, 14dpt 349mIU/mL, 17 dpt 919I/U, 20dpt 1937 I/U
04.07 - 24dpt USG -> pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
18.07 -> USG 🙏🏼❤️?? -
Tak Santi, rozczarowałam się okrutnie. Te z Was, które miały in vitro wiedzą jak się czeka do dnia transferu i do niego odlicza.
Ja czekałam ponad 2 miesiące po poronieniu i już przebierałam nogami. A tu jestem w drodze i super telefon... wiadomo, że nie tragedia, ale kolejny miesiąc czekania to męczarnia. Tym bardziej, że uważam, że to ich wina. Teraz jak sprawdzam to jednak 6 miesięcy to badanie jest ważne. Zrobili mi w lutym jak poszłam pierwszy raz zapytać kiedy mogę podchodzić do kolejnej próby, czy muszę odstawiać kp itp. I w maju był aktualne, ale w lipcu się skończyły. Więc już w lipcu mogłam robić, podleczyć się antybiotykiem i iść teraz na luzie.
Najlepsze, że już kiedyś też nie miałam jakichś badań, ale mnie puścili. A to oni przecież wiedzą co mam badać, ja nie dostaje żadnej rozpiski tylko w trakcie wizyt mi pobierają albo wymazy albo krew. A badań oczywiście pierdyliard.
Trudno nic nie zrobię ;/
Syrenka, ale jaja by to były, gdyby faktycznie żelazo aż tak działało.
A co do płaczu to ja też miękiszon jestem okropny. Inaczej jak mi dziecko przy nodze tak po prostu jęczy bo się nudzi a wiem, że nic jej nie jest. A co innego, że dokładnie wiem, że się boi lub tęskni lub czuje się niepewnie w obcym środowisku. Dla mnie to za trudne emocje dla takiego maluszka. Tym bardziej mojegoNie wiem czy pamiętacie, ale Sonia panicznie się bała kobiet - 5 dni to trwało, ale już zapomniała na szczęście.
Więc trzymam kciuki za wszystkich żłobkowiczów, by nie był tymi płaczliwymi przypadkami. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny jeszcze raz wielkie dzięki za opinie o kapciach.
Syrenka mocno trzymam kciuki aby te nocki były coraz lepsze.
Santi ja z elefantenami niestety nie pomogę bo nie mieliśmy. Mamy za to emelki i są naprawdę fajne. Macalam wczoraj w sklepie różne modele i większość była w miarę miękka. U nas stopka drobniutka wiec emelki się sprawdzają. -
Mała syrenka byłabym baardzo wdzięczna❤️
Kryśka właśnie pooglądałam te buciki Emel i wybór jest ogromny i są śliczne. Muszę się im dokładniej przyjrzeć 😊 w jakim sklepie można je znaleźć?Adaś 20.06.2021 ❤️
1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
25.01.19 ET 8A -> Bhcg >2,3I/U ❌
2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius Katowice M.P.
29.09.20 ET 8A -> 8dpt Bhcg 16I/U, 10dpt 68I/U, 13dpt 220I/U, 20dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
3️⃣09.2023 procedura IVF Invimed Wrocław
Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
02.10.23 - ET 2x 8A -> Bhcg >2,3I/U❌
04.12.23 - FET 4AA -> Bhcg >2,3I/U❌
27.02.24 - FET 4BB ->Bhcg >2,3 I/U❌
29.11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U, 31.12.24 CP p.stronna -> leczenie Metotreksatem (bez efektu), 09.01.25 usunięcie prawego jajowodu ❌
4️⃣ 05.2025 procedura Angelius Katowice -> M.P.🙏🏻❤️
Zarodki:❄️❄️❄️ 4AB, 2x 3AA
06.25 ET 8A 🍀 -> 8dpt 37I/U, 10dpt 108I/U, 14dpt 349mIU/mL, 17 dpt 919I/U, 20dpt 1937 I/U
04.07 - 24dpt USG -> pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
18.07 -> USG 🙏🏼❤️?? -
Syrenka, cudownie! Obu tak dalej!
Santi, nie kazde elefanteny sa fajne, jedne sa bardziej nawet niz ok, inne ok, a jeszcze inne totalna klapa... ja juz mniej wiecej po podeszwie sandalki i polbuty poznaje ktore na bank beda elastyczne i fajne... ale z adidaskami nie mialam az tak do czynienia, nie macalam wszystkich...
Napewno adidaski skechers sa super, sama tez je mam i uwielbiam, no i te nike, ktore (chyba) Karolina tu wrzucala, bo te ma Mia...
Napewno kalosze z elefantena w porownaniu do innych sa ciezkie i sztywne... ale takie malenkie rozmiary jak 20 to tylko oni mieli...
Tak samo jest z Geoxem, trzeba macac, bo nie wszystkie sa miekkie i elastyczne...
Mama pp, czy ty masz ogrzewanie gazowe? Pytam, bo jestem ciekawa jak sprawa cen gazu w waszych stronach wyglada
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
A! I primigi tez sa w 99% super elastyvzne i miekkie! I butki Däumling tez sa super! No i Ricosta, ale tylko te z brazowa podeszwa, reszta to roznie... w ogole to teraz chyba wiecej firm butow dla dzieci znam jak dla doroslych🤣
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Santi_14 wrote:Mała syrenka byłabym baardzo wdzięczna❤️
Kryśka właśnie pooglądałam te buciki Emel i wybór jest ogromny i są śliczne. Muszę się im dokładniej przyjrzeć 😊 w jakim sklepie można je znaleźć? -
Mała Syrenka chwaliłaś ją wczoraj a dzisiejsza nocka jeszcze lepsza. Chwal Ulkę częściej 😄 miejmy nadzieję, że to już idzie ku lepszemu. Moja dziś też spala dobrze bo od 20 do 6.30 bez żadnego zająkniecia nawet. Zazwyczaj nad ranem koło 5 lądowała u nas w łóżku bo chciała już wstawać a u nas jeszcze sobie pośpi. Może gwiazdy czy księżyc sprzyjały. Mama pp a jak dzisiejsza nocka u Cb?
Santi do mnie dziś przyjdą elefanteny w tym typie co wstawiała Cyprysek (takie zamszowe z brązową podeszwą) to dam znać. Tych które wstawiałaś nie macalam ale ogólnie wszystkie, które macalam z tego typu podeszwą były wg mnie twardsze, nawet te adidasy co wstawiała Karolina. Moja się przeprosiła z sandałkami także chociaż miesiąc były noszone 🤪