X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2022, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka jak wyglada adaptacja u ciebie?

My ruszamy w czwartek na godzinę. Jeden rodzic może być z dzieckiem w żłobku przez ten czas. Rozkład jazdy na dalszy czas adaptacji będzie ustalony podczas pierwszego dnia adaptacji. Najgorsze ze będzie pewnie tam masa dzieci 🥲

• Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2022, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia przytulam 😚 Bardzo słabo ze strony kliniki.

Syrenka też czekam na relacje z pierwszego dnia.

Cierpliwa dzięki. Właśnie rozglądałam się z kurtką softshell, ale może faktycznie cały kombinezon będzie lepszy.

OrT4p2.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2022, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, bardzo szkoda. Chciałabym,żeby jak najszybciej Wam się udało. Nie wiem jakbym sobie radziła, jakbym poronila. I to odliczanie. Że już by były ruchy czy coś. Straszne. Mam nadzieję,że się za miesiąc od razu uda i latem przyszłego roku Sonia przestanie być jedynaczka.
    U nas adaptacja 8-11. Bez rodzica. 1.09 ma być już pełen wymiar. Zobaczę jak będzie sobie radziła, ale planuje 8-14. W pn też i we wtorek 6.30-16. Chyba,że dziadkowie ja odbiorą, to o 14.
    Mieliśmy z nimi rozmowę rozmowę, będą brali pod opiekę chore dziewczyny we wrześniu. I 2-3 razy w tygodniu odbiorą Ule wcześniej. Wymusiliśmy na nich.
    Co do zlobka, to ja się staram,żeby Ula nie czuła mojego nastawienia. Ale wiadomo, dzieci czuja. Jestem przeciwniczka oddawania takich małych dzieci i nic tego nie zmieni.
    Moglam się lepiej przygotować,odkładać kasę i iść spokojnie na wychowawczy. Ale nie przewidziałam wzrostu rat kredytu, cen gazu i prądu i olbrzymiej inflacji.
    A ogólnie było średnio. Ula że mnie nie schodzi, nie ucieszyła się na mój widok. Jest osowiala i jakby smutna. Zobaczymy jutro. Już będzie wiedziała po co idzie. Że zostanie itd.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2022, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_syrenka wrote:
    Kasia, bardzo szkoda. Chciałabym,żeby jak najszybciej Wam się udało. Nie wiem jakbym sobie radziła, jakbym poronila. I to odliczanie. Że już by były ruchy czy coś. Straszne. Mam nadzieję,że się za miesiąc od razu uda i latem przyszłego roku Sonia przestanie być jedynaczka.
    U nas adaptacja 8-11. Bez rodzica. 1.09 ma być już pełen wymiar. Zobaczę jak będzie sobie radziła, ale planuje 8-14. W pn też i we wtorek 6.30-16. Chyba,że dziadkowie ja odbiorą, to o 14.
    Mieliśmy z nimi rozmowę rozmowę, będą brali pod opiekę chore dziewczyny we wrześniu. I 2-3 razy w tygodniu odbiorą Ule wcześniej. Wymusiliśmy na nich.
    Co do zlobka, to ja się staram,żeby Ula nie czuła mojego nastawienia. Ale wiadomo, dzieci czuja. Jestem przeciwniczka oddawania takich małych dzieci i nic tego nie zmieni.
    Moglam się lepiej przygotować,odkładać kasę i iść spokojnie na wychowawczy. Ale nie przewidziałam wzrostu rat kredytu, cen gazu i prądu i olbrzymiej inflacji.
    A ogólnie było średnio. Ula że mnie nie schodzi, nie ucieszyła się na mój widok. Jest osowiala i jakby smutna. Zobaczymy jutro. Już będzie wiedziała po co idzie. Że zostanie itd.

Też byłam przeciwniczką,też mówiłam nigdy nie dam tak małego dziecka ale jak mówisz czasy takie a nie inne. Jednak dałam i nie żałuję. Zośka szczęśliwa, ja się spełniam w pracy. I uważam, że żłobek to cudowna instytucja;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2022, 13:36

• Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2022, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś miała swego czasu awans zawodowy i może mi powiedzieć jak procentowo powinna wyglądać podwyżka z tym związana?
    Ostatni awans zawodowy miałam jak zmieniałam pracę a wewnątrz jeszcze nie

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2022, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka jak pierwszy dzien? Jak zostawienie, płakała? Co ciocie mowily?

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)

Wysłany: 29 sierpnia 2022, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa możesz mi trochę rozjaśnić w głowie co mam jej najlepiej kupić do żłobka na koniec jesieni/ zimę?Softshelloverall, Regenoverall ocieplany czy od razu lepiej Schneeoverall? Czy potrzebne jest wszystko?🙈 Jak to u Was w praktyce wygląda? Wiadomo można poczekać, ale już wolę robić rozeznanie,może trafi się coś fajnego 🙃 Przepadłam na ebay kleinanzeigen 😅🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2022, 14:14

OrT4p2.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2022, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumireguska wrote:
    Syrenka jak pierwszy dzien? Jak zostawienie, płakała? Co ciocie mowily?
    Nie płakała. Żadne nie płakało. Dałam Pani na ręce i szybko wyszłam plakac;D
    Ula podobno płakała trochę, ale bawiła się i było ok. Nie jadła kanapki, ale zupy 5 łyżek,więc zawsze coś. Ciocie mowily,że Ok. Zobaczymy jutro. Pierwszy dzień to dziecko nie wie, o co chodzi. Dopiero później się zjarzy,że matka zostawia na jakiś czas. Póki co zapowiada się względnie.

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2022, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zaczelo sie zycie w biegu😅
    Znow ruszyły zajecia w szkole tanca, wiec ledwo po przedszkolu weszlismy do domu, a juz sie z niego zbieraliśmy tylko M sie przebralq, bo jechalismy rowerami, a ze to 8km to chwile wczesniej trzeba bylo wyjechac...

Wtorek nam mega zawalili od koncowki wrzesnia... bo M chciala bardzo na zajecia ze szkoly muzycznej organizowane u niej w przedszkolu, wiec pani ja z grupy zabiera przed 15, ja ją o 15:30 odbieram, a dziś info, ze jej spielgruppe dla dzieci wielokezycznych rusza za 3tyg wlasnie we wtorek o 16🙈 bedziemy tam chodzic tylko jak M bedzie w pelni sil jeszcze, jak bedzie pqdnieta po szkole muzycznej to bedziemy zostawac w domu...

W srode zas ma N spielgruppe dla maluszkow wielojezycznych w jej przedszkolu juz, wiec znow popoludniu do przedszkola...

Bedziemy sie z mezem wymieniac, bo jeszcze ja 2 popoludnia do pracy na 3h,🙈

Teraz on pojechal z N dalej pojezdzic rowerem, q ja siedze z M w szkole tanca, tzn ona tanczy, a ja odpoczywam🤣

Jeszcze w apce z przedszkola zaktualizowali terminy i za 2,5tyg mamy pierwsza "impreze" w przedszkolu, za 3tyg mamy zebranie rodzicow 19-21:30😅, w pazdzierniku w przedszkolu jesienny festyn🙈 i dni otwarte na zapisy na kolejny rok przedszkolny maluszkow... jak dzis te terminy zobaczylam to mnie zatkalo🙈

Mama pp, my mamy wszystko🤣
    Tzn w przedszkolu mialam kurtke i gacie przeciwdeszczowe nieocieplane lub lekko na czas taki jak zaraz sie zacznie, jak juz bylo chlodniej to mialam ocieplane i z mojego doswiadczenia, do przedszkola/zlobka wygodniej gacie i kurtka, bo czasem miala pupe i nogawki jakby sie w blocie tarzala i jak miala kombinezon, to cala ja rozbierac musialam a tak tylko gacie... no a w zimie, to w zaleznosci jak zimno bylo, jak nie jakos na maca to te ocieplane przeciwdeszczowe i kurtka zimowa, a jak pizgalo zlem to ten narciarski set z lidla/aldika gacie+kurtka...

Ja ogolnie bardzo lubie kombinezony ducksday i reima mega mi sie sprawdzały, oplaca sie kupic uzywki bardzo! Ale zazwyczaj mialam tak, ze zestawy spodnie te takie ogrodniczki+kurtka lidl/aldi do przedszkola, bo jak poniszczyly sie albo nie dopraly, to nie bylo szkoda, a na spacery i wypady po przedszkolu kombinezon wlasnie ielm softshell albo ducksday ten cienszy, a zimowe ducksday albo reima...

Teraz jak juz odpieluchowana to kombiaki mega niepraktyczne bi za duzo sciagania jak sie siku chce...

A! I polecam tez pqtrzec czasem maja wyprzedaze w aldikach jak dlugo cos po gazetce zalega, ja tak kupilam Mii komplet przeciwdeszczowy wiosenny za 7€

Mama po przejściach lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2022, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaC, o kurcze ;/ wspolczuje strasznie! Nie doac ze sie nie popisali, tym, ze w huj wydalas zeby sie przygotowac, a oni w ostatniej minucie odwolali, to jeszcze wlasnie mega rozczarowanie, ze kolejny miesiac czekania to raz, stres czy wyniki beda ok to dwa i to rozmyslanie... tak doskonqle rozumiem, jak sie po poronieniu wylicza, w ktorym tc by sie juz bylo, a tu nawet perspekyywy na ciaze nie ma :( ja po poronieniu w kolejna zaszlam po prawie 3 latach😢 wiec wiem jak to rozzalenie wyglada bardzo dokladnie

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Nikola Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2022, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam u mnie ostatnio totalny brak czasu. Wyjazd, imprezy, goście…ale jakoś Was nadrobiłam:)

Zebranie w żłobku trwało od 17 do 20. Jestem pozytywnie zaskoczona. Bardzo ładne, zadbane. Sala Małego ma soja łazienkę, stołówkę i sypialnie. Są kamery, wózkownia i lampy bakteriobójcze włączane codziennie. Dyrekcja wydaje się bardzo przyjazna. Franek będzie miał nawet dogoterapię:) jestem o wiele spokojniejsza po tym spotkaniu. U nas adaptacja 1,2 po dwie godzinki z rodzicami, a potem już dzieciaczki zostają same na 2,3 h.

Syrenka tak mi przykro…Bardzo współczuje wiem jak bardzo takie noce są wykańczające:( u nas Ferytyna była 14 a reszta parametrów świadczących o anemii tez poniżej normy. Dziś tez F wstał o 3:10 i balował do 5:30 i tak robi mniej więcej co trzy nocki. Raz w swoim życiu przespał noc.

KasiaC jej…ale w końcu doczekasz się drugiej dzidzi. Bardzo mocno trzymam za Was kciuki.

Sumi gdzie lecicie?

Cyprysek a ja myślałam ze masz nocki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2022, 17:50

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2022, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola, ale długie spotkanie! Moje trwało 30 min. I w sumie wystarczyło. Ale mój żłobek malutki jest. Właśnie przejrzałam jadłospis i bardzo słaby się wydaje. Rano kanapki albo kaszka manna, zupy chyba ok, obiad prawie zawsze smażone i podwieczorki słodkie. Nie wiem,czy mi się to podoba. Ale w sumie co się martwię, jak Ulka na większość nie spojrzy nawet :D
    Zaczęła lepiej jeść i już 3 noce miałam 2 pobudki. Boję się przyzwyczaic;D pochwaliłam, więc dzisiaj będzie dramat;D

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2022, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh dzięki dziewczyny 😘

Nikola brzmi jak nasz żłobek - tzn w którym Sonia była godzinę :D tez swoją stołówka sypialnia i łazienka i oddzielna jeszcze sala zabaw taka z zjeżdżalniami. I tak samo było dużo zajęć wcyym dogoterapia raz w miesiącu :) wiec brzmi fajnie u was

Syrenka u Was Ulcia sie bawiła to super. Sonia przeplakala cały pobyt nie bawiła sie kompletnie nic. Dali jej jakaś zabawkę i nie bawiła sie nią tylko bita godzinę trzymała w ręce i dalej płakała. Moje dziecko turbo złe zniosło ten pierwszy dzień. Pewnie do tego czasu juz by było super ale na szczęście mam opcje tego nie testować póki co

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2022, 20:28

• Karolina90 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2022, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia kurcze...kiepsko :( zwłaszcza, że to klinika zawiniła. Ale no może po prostu drugie bobo też chce być czerwcowe :p

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Kryśka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2022, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia No masakra.

Zoe niestety nie pomogę w kwestii awansu.

Syrenka super że pierwszy dzień Uli w żłobku był fajny. Oby tak dalej.

Nikola opis Waszego żłobka brzmi super. Ja dIs byłam na krotki spotkaniu u nas. Szału nie ma bo to państwowy żłobek prosperujący już długie lata. Wiadomo odświeżany ale wiadomo na tyle na ile fundusze pozwalają.

tm01qjv.png
  • Kryśka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2022, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któreś z Waszych maluszków ma może skórzane paputki z zamszową podeszwą? Coś ala bobux soft sole lub ekotuptusie. Nie ślizgają się jeśli nie ma tych podhimowań?

tm01qjv.png
  • Bee Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2022, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy https://sklep.zetpol.pl/pl/p/ZETPOL-kapcie-dzieciece-skorzane-paputki-rzep-rozowe-/1563
    Mała uczyla się w nich wstawać, bo przy czworakowniu zdzierała skórę na palcach stóp. Nie poślizgnęła się w nich ani razu, a skarpetki z abs były zdradzieckie.

o148hdge5msg47fv.png
    10 lat starań
    26.08.2018r. decyzja o ivf
    28.01.2019 I ICSI punkcja - 7 komórek - 4 zarodki 3-dniowe 26 kwietnia FET =( 22 czerwca FET =( 28 sierpnia - 2 zarodki nie rozmroziły się =( =(
    17.01.2020 II pICSI punkcja - 6 komorek - 1 wczesna blastocysta 22.01 ET =(
    13.08. 2020 III pICSI punkcja - 9 komórek - 5 blastocyst - 4.1.1, 3.3.3, 2bl, 2bl, 2bl

12.10 FET
    7dpt beta 134,31mIU/ml
    9dpt beta 318,49mIU/ml
    11dpt beta 745,15mIU/ml
    Usg 30.10.2020r. -> pęcherzyk żółtkowy
    Usg 31.10.2020r. -> krwawienie, pęcherzyk na swoim miejscu
    (21dpt hcg total 27973,8mIU
    23dpt hcg total 34761,5mIU)
    23dpt beta 34558,50mIU/ml
    16.11 usg, jest śliczne serduszko ❤
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2022, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryśka wrote:
    Dziewczyny czy któreś z Waszych maluszków ma może skórzane paputki z zamszową podeszwą? Coś ala bobux soft sole lub ekotuptusie. Nie ślizgają się jeśli nie ma tych podhimowań?
    Mia miala, slizgaja sie ;) moze nie tak, jak skarpwty, ale jednak... zwlaszcza jak sie podeszwa wydepta

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

Wysłany: 29 sierpnia 2022, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa dzięki za odpowiedź 🙃

OrT4p2.png
  • Kryśka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2022, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za opinie. Już sama nie wiem jakie jej te kapcie do żłobka zamówić. A któraś ma jakiś model bobux’ow jako kapcie?

tm01qjv.png
‹‹ 1867 1868 1869 1870 1871 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ