Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja niby też, ale kurde chce człowiek temu dziecku dać jak najlepszy start, ale czasami to już wysiadam. Już i tak pofolgowałam trochę z moją schiza dotycząca jedzenia i czasem dostanie chałke z masłem lub kanapkę z serem 😅
W ogóle chciałam Wam polecić puzzle ROK w lesie. Jest 10 zwierząt leśnych, składa się je z dwóch części.
Codziennie je układamy po 10 razy 😅 i Ignacy już np.super dopasuje każde zwierzątkowidziałam że mają też książeczki i menory z tej serii
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Myślę że na spokojnie
niby to są "zabawki" 2+ ale tak jak mówię Ignacemu tak podpasowało, że uwielbia je układać
I ostatnio jeszcze zaskoczył mnie jedną rzeczą.
Cytowałamu doslownie po 1 zdaniu z każdej części Jano i Wito, a on mi przynosił poprawne książki 😱
Np. A gdzie są bilety? To przynosił Jano i Wito w mieście :p
Potem...np..babcia chrapie..ciii..poszukajmy sami - przyniósł Jano i Wito na wsi 😁
Akurat byłam w ciężkim szoku, bo nie byłam świadoma że taki maluszek ogarnia takie rzeczy 🤣👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
To ja się też pochwale. Jakos tydzień temu Ula usiadła na nocnik, zaczela stękać. Zawsze siada i nic nie robi, a teraz robiła ewidentnie kupę. Spytałam, czy zrobiła, ona,że tak. Oczywiście zrobiła w pampersa, ale na czas robienia usiadła na nocnik. Pewnie przypadek, ale i tak byłam w szoku.
-
O matulu my tu zaraz będziemy w temacie odpieluchowania xD
Karolina ja wczoraj przezylam taki szok wlasnie. Powiedziałam mu dla śmiechu że zostawiłam auto w sypialnia w szafie i zeby mi je przyniósł. I poszedł po to auto i mi dał 🥺21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Oliwer tez czai co i jak. Przynosi zabawki o których mówię. Byłam zaskoczona. Powiedziałam mu jak bylismy kuchni że jeżeli chce pic to jego picie stoi na ławie. Popełzał i się napił. Tutaj z piciem jest dobry. Bidon jest dla niemowlaczkow. Starszaki piją z kubka i prosto z butelki. Tutaj są małe wody 0,33 l, w końcu zrobiliśmy mu dziurkę nożyczkami w korku i doi prosto z butli, mniej się zalewa 😁 a jaka frajda.
Dziś czuje się super.
dziś na obiedzie stał na kanapie i zrobil 3 kroki. Nareszcie! Ale nadal jeszcze długo sam nie stoi. Kilka sekund i jak się zorientuje ze stoi to siada -
Kurcze ja to już wręcz oczekuję od Lisy, że wie co i jak 😅🤣 Jak jej się zdarzy trochę dłużej pomyśleć o co kaman to jestem zaskoczona 😅🙈 Mogłaby już zacząć mówić, bo często ona mnie lepiej rozumie niż ja ją 😅
Jak narobi do pieluchy to pokazuje na tyłek, że jest do przebrania, ale pisałyście że na nocnik jeszcze czas, więc jeszcze nawet nie kupiliśmy.
Zoe "najważniejszy pierwszy krok" 🤣 👏👍 -
I dzięki, też poszukam puzzli w tym stylu. Wczoraj na spacerze próbowała "sklejać" połamane kolby kukurydzy 😅🙈
A teraz leje to siedzimy sobie w domu i bawi się naklejkami, odkleja, nakleja spowrotem i tak w kółko. Niby za mała na naklejki a u nas się sprawdzają. Muszę dokupić 😅 -
Zoe nasz też zaczął na urlopie :p może te majowe chłopaki tak mają 😅😅👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
U nas ogólnie faza na 'daj' przybrała na takiej sile w tym tygodniu że juz nie wyrabiam xD
Wszystko jest 'daj' i reka wyciagnieta. A jak mowie że za chwile, poczekaj, to słysze za plecami takie słodkie długie "daaaaaaaaaaj" 😅😂21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Sumi u nas jest cały czas Daj to. Jak chce zjeść to pokazuje na lodówkę i mówi daj to. Jak chcę coś co akurat trzymam to też daj to.
I też kuma. Jak pytam gdzie kotek to przynosi wszystkie książeczki gdzie są koty. -
Tak, ale musiałam go nauczyć. Nauczyłam na czekoladzie 😅 jęczał że chce ode mnie czekolade to mowie 'powiedz daj', powiedział to mu dałam. Zakumał za 3 razem. Potem jak jęczał to mowilam, zeby powiedział daj i pokazał paluszkiem. I od tamtej pory wszystko jest daj i pokazuje co chce 🤷🏻♀️ I musze przyznać że zmniejszyło to troche jęki. Tzn, teraz jak mowoe zaczekaj albo nie to zamiast jęków jest pełnoprawna histeria xD
A dzisiaj powoedział 'daj cycy' 🥺Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2022, 23:48
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Hej…u nas masakry ciąg dalszy dziś równy tydzień jak mały się rozkodował i końca nie widać! 🤯 Dziewczyny nic z nim lepiej! Ja sama jestem chora, noce nadal słabe na mnie 💀Jak rak ma wyglądać cały rok, to nie przeżyje.
Serenka ściskam mocno:(!!! Tak wróciłam, ale na cały etat wracam dopiero z końcem października. Chociaż żłobek i choroby! Mały nadal niezaadoptowany 😩 Sumi suuuper! U nas tak kolorowo nie jest:/ a teraz po takim czasie wszystko na nowo! Jedno szczepienie odwołane i chyba poniedziałkowe również się nie odbędzie😏 Ooo masakra!
Karolina u fizjo u nas zawsze jest cis do poprawy, a mały totalnie nie współpracuje:/
Zoe Ty to potrafisz się ustawić
Lilak omg! Współczuje. -
Sumi 🤣👍 My nadal jemy słodycze w ukryciu 😅🙈
Nikola, ale to przez zęby? Współczuję bardzo!
Dziecko ma 15 miesięcy a my kupiliśmy barierki do naszego łóżka 😅 Jedni się wyprowadzają do swoich łóżeczek a u nas powrót 🙈 Zaczęły mi się podobać te spokojnejsze wieczory, a strach jak sama się kula po naszym wysokim łóżku. Też tak macie, że już wieczorami nic się nie chce jak ciemno za oknem? Do niedawna zawsze coś ogarniałam w domu, a teraz wychodzę z sypialni to już ciemno i jakoś mniej energii, choć się muszę pochwalić że zasypianie bez noszenia idzie nam już świetnie 😁 -
Oj dzisiaj był płacz przy oddawaniu bo zamiast go dać tak żeby sie nie skapnął to postanowilam mu pomachać i chyba do niego dotarło że ja z nim nie ide 😂🥺
Nikola a jak mały w żłobku, co mówią ciocie? Jak sie zachowuje? Je posiłki? Zasypia? Czy na rękach cały czas?21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Mama po pp to gratulacje 💪
Moja motywacja na okres jesienno zimowy spada drastycznie. Tez mam lenia jak nadchodzi ciemność, robię tylko to co muszę. Przed wyjazdem zmotywowałam się i narobiłam wieczorem z 50 pierogów z serem. Wrzuciłam do zamrażarki i będą na słabe czasy.
Oliwer słodycze zjada bardzo okazjonalnie. Ja nie daje, mąż czasem tak. Babcie mu dają. Tutaj ma całkiem wolną amerykankę. Lubi ciasta zjeść. Banany nosem wciąga. Muszę codziennie brać z restauracji. Gardzi za to frytkami. Nie rozumiem tego 🙈 frytki be, pieczone ziemniaki be. Za to pomidor super, makarony, ryz, kasza i przede wszystkim mięso. Pulpeciki, kurczak pod różną postacią.
Dziś już nawet katar ma bardzo delikatny, brak stanów podgoraczkowych, nie jęczy, nie pcha do buzi. Może na chwile będzie spokój -
Mama pp nie on tak choruje😩 ja tez kupuje do naszej sypialni łóżko dla małego i będzie spał jak przy dostawce🙈
Sumi w zlobku było już troszkę lepiej. Zostawał na 3,5h bawił się, nie płakał, ale nic, a nic nie jadłMam nadzieje ze u Was będzie lepiej.
Zoe ja mam depresje pogodowa! Jeszcze nigdy, aż tak bardzo nie chciałam jesieni i zimy! Nie nawidzę tej ciemni, szarugi, zimna, deszczu, błota, ubierania, chorob, siedzenia w domu! 🤮🤮🤮 -
Zgadzam sie, choroby są paskudne. Zwłaszcza ten zawalony nos, pobudki co sekunde przez kaszel, gorączka. A jak jeszcze rodzice chorzy to masakra ...
Nikola to powiem ci że ja z drugiej strony mam już dość słońca. Nie wierzę że to pisze serio.
Jak widze teraz że jest pogodny dzień to jestem zawiedziona. Czekam na te jesień i zime bardzooo. Mam ochote poczuć wiatr, mam ochote pobawić sie z Małym w śniegu. Mam ochote rozgrzewać sie wieczorami gorącą gerbatą z goździkami i gorącym prysznicem.
Uwielbiam moment gdy widze że na niebie są chmury, idzie deszcz i wieje. Nie pytaj xD chyba po tych wakacjach zagranicznych non stop na patelni z rozgrzanym słońcem - mam dosyć. A ja jestem ciepłolubek 😅😂21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10