Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Nikola ostatnio moja pediatra powiedziała, że zapalenie ucha bardzo ciężko wyleczyć. Coś ostatnio się zmieniło. Czy jakaś nowa bakteria wywołująca to czy co. Mowila, że co wyleczy uszy to dzieci za chwile znowu wracają z tym samym. Powiedziała, że rozmawiała na ten temat z koleżankami z pediatrii to mówiły to samo.
-
Batylda mały obecnie nosi śpiworek 86 ale widzę że już nogawki przykrótkie. Zamówiłam 92 z tej samej firmy co ma teraz. Jest tak wielki, że bratanek 3 lata by go spokojnie założył. Nie chciało mi się odsyłać. Będzie na później. Zamówiłam na Vinted nowka sztuka z rękawami ocieplany rozmiar 92. Tez duży. Ale zapomniałam przymierzyć bo może tylko nogawkę zawine i będzie spoko. Chyba to taki marny okres przejściowy między tymi rozmiarami
-
Mój kuzyn jak ledwo przekroczył 18 lat to okazało się że dziewczyna w ciąży. Pobyli ze sobą do momentu gdy mały miał może z półtora roku. Oboje chcieli balować ze znajomymi ale zadno nie chciało zostać z dzieckiem. Jak skończyły się pieniądze ze spadku i brakło na nianie to i miłość się skończyła. Teraz miał sprawę o podniesienie alimentów, płaci na prawdę sporo. Na rozprawie okazało się, że ona znowu w ciąży z kolejnym z rzędu przyjacielem (miała ich kilku po rozstaniu - bardzo lubi dzielić się tym faktem na Facebooku 😅). Nie wiem czy ona ma 20 lat. Nowy przyjaciel pracuje wyjazdowo za granicą wiec ona za chwile zostanie sama z 2 małych dzieci. Jeden ledwo przekroczy 3 lata a drugi niemowlak. Będzie miała ciekawie
-
KasiaC mocno przytulam i trzymam kciuki. Wierzę, ze Wam sie uda!
Nikola, o matulu, ale macie z tym uchem. Zdrowka!!!
U nas czapka, opaski, komin tez ściągane chyba ze uda sie czyms odwrocic uwage, jak sie nie da a jest chlodno to nakładam kaptur.
Zoe, Pola pierwsze kroki zrobila jeszcze w sierpniu, ale potem jakby sie zblokowala i tak na dobra sprawe to dopiero w pazdzierniku ruszyla na dobre. Teraz chodzi, biega.. Moze Oliwier tez z tych ostrożniejszych.
Do nas wczoraj zadzwonili ze zlobka, ze mloda ma gorączkę i zeby ja odebrac. Niby miala 38.6, przy odbieraniu 38.2, a w domu okaz zdrowia. Zero temperatury. Nie wiem co to w takim razie bylo. Może ciociom sie dzieci pomyliły? 🙈
-
Nikola matulu! Bardzo współczuję małemu! Po przeciwbólowych mu troszkę lepiej?? Tak jak Zoe pisze dobrze ibuprofen bo on też jednak przeciwzapalne działa. Do kiedy czekacie na posiew?
Apropo tej czapki to masz też te wiązane? Może tych nie będzie ściągał?Adaś ❤️ 20.06.2021
1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
25.01.19 ET 8A -> Bhcg >2,3I/U ❌
2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius Katowice M.P.
29.09.20 ET 8A -> 8dpt Bhcg 16I/U, 10dpt 68I/U, 12dpt 220I/U, 19dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
3️⃣09.2023 trzecia procedura IVF Invimed Wrocław
Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
02.10.23 - ET 2x 8A -> Bhcg >2,3I/U❌
04.12.23 - FET 4AA -> Bhcg >2,3I/U❌
27.02.24 - FET 4BB ->Bhcg >2,3 I/U❌
29.11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U, 31.12.24 CP p.stronna -> leczenie Metotreksatem (bez efektu), 09.01.25 usunięcie prawego jajowodu ❌
4️⃣ Procedura Angelius Katowice -> M.P.🙏🏻❤️ -
Karolina my juz 3 razy przechodziliśmy tylko wodnosty KATAR 😅 zawsze tak samo, katar znika po 1,5 tygodnia, jest raz wodnisty, raz gęsty, żółty. No różnie.. a kaszel po ok 2,5tyg. Ewoluuje z suchego w mokry albo odwrotnie, no różnie jest. Teraz Ig kaszle jak gruźlik dosłownie.
Osłuchać zawsze wartoWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2022, 14:04
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Sumi no dla mnie taki katar to nowość bo Ignacy oprócz tego Covida i 3dniowki to okaz zdrowia raczej.
Dlatego no...w szoku jestem 🤣
Ale dziś nawet prywatnie ciężko się dostać. Mogłabym podjechać jedynie na sor, ale już poczekam do poniedziałku. Wyśle męża rano po numerek
A co do kombinezonu to ja się przymierzam i mam mętlik. Reima trochę kosztuje więc chciałabym kupić taki żeby chociaż 2 zimy pochodził. Ale też nie chce żeby wyglądał jak w worku 😅 i nie wiem czy np do żłobka brać jakiś rzędu HM czy tylko ta Reima wystarczy 😅
Edit: zapomniałam, że będę miała drugiego syna 😅 on pokorzysta 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2022, 14:56
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
A myślicie że nasze maluchy są za małe jeszcze na taką zabawkę/grę łowienie rybek? 😁
Chciałam Ignacemu zamowic, jako "zadośćuczynienie" za tą chorobę 🥺👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Karolina my mamy te rybki i to jest szał!! Mega polecam. Znajomi nam kupili w prezencie, krzywo na to spojrzałam bo stwierdziłam że będą leżały ale coś ty, bardzo lubi 'łowić' z tatą 😊😆
Sam czesto siada otwiera i łowi. Tylko my mamy jakies takie drewniane, chyba w smyku kupione.
Co do Reimy to sie skusiłam i kupiłam za 200 na vinted. Tez sobie powtarzam ze przeciez drugi syn tez skorzysta 😂21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Nie te dokładnie ale takie płaskie właśnie. A ja z kolei szukam czegoś do kąpieli bo w sumie mam tylko kubeczki 😏
https://www.fabrykawafelkow.pl/56836-rex-gra-magnetyczne-rybki.html?gclid=Cj0KCQjwqc6aBhC4ARIsAN06NmPJmkqbUQrVUbT4uFG2HM77BUcncYwIXmPpuwBnHEb4m-kO1UsoS0saApU9EALw_wcBKarolina90 lubi tę wiadomość
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Wczoraj wieczorem przyszła informacja, że w czwartek było dziecko z rotawirusem w Oliwiera grupie. W nocy dwa razy zwymiotował. Później cały dzień zachowywał się normalnie. Pomyślałam, że może tylko coś zjadł w żłobku. Bez gorączki, bez innych objawów. Teraz zjadł na kolacje pół kanapki z dżemem i od razu zwrot 😕 jednak to pewnie rotawirus
Jeszcze z bratowa rozmawiałam i ona mówiła ze Adam tez ma Rota, biegunka. Jeszcze mówiłam jej, że mały nie ma. Nie zdążyli dobrze pojechać i masz babo placek. -
Dzięki Sumi
zamówiłam te rybki
Zoe u nas w żłobku natomiast jest przypadek mononukleozy. Trochę się stresowałam, żeby Iggi nie złapał, ale narazie jest spokój.
A co do rota to mam wrażenie, że nasze maluchy po szczepieniu przechodzą w miarę łagodnie. Więc mam nadzieję, że i u Oliwiera tak będzie👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Cyprysek Ola mówi "ciapa"?
Moja dalej całe dnie tylko pa pa i ta ta🙈
Na Lisę nadal działają komplementy 😅 Czasem zdejmnie czapkę albo opaskę, ale tylko po to żeby sobie zaraz sama założyć, a raczej podjąć próbę 🤣 Bardzo samodzielna chce być. Skarpetki i kapcie już praaawie potrafi założyć 😅
Sumi wydaje mi się, że pisałaś że nie macie zbyt dużego mieszkania, gdzie mieścicie te wszystkie zabawki? 🤭 Co chwilę piszesz, że ma coś nowego. U nas raczej minimalizm, bo i tak zabawki interesują ją najmniej 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2022, 19:47
-
Karolina właśnie dlatego początkowo miałam wątpliwość czy to jednak rota. Zachowywał się normalnie, jak co dzień. Śniadanie ładnie zjadł. Drugie śniadanie spoko. Jak wstał to nie miał chęci na obiad. Później zjadł kanapkę. Spacer, zabawa. Czas kolacji i o. Wcześniej zwróciłam uwagę, że miał wzdęty brzuch a nie jadł dużo. Pójdę wcześniej spać żeby znowu nocy nie zarwać. Muszę przyznać, że nawet jak jest chory to złote dziecko jest. W nocy obudził się, zwymiotował, umylam go, dałam pic wody, położyłam do łóżka i poszedł spać. Drugi raz to samo. Wymioty, mycie buzi i powrót do snu.
-
Mama pp u mnie to samo. Kupuje bardzo mało zabawek. Może jedna na dwa miesiące. Nawet jak idę do galerii w jakimś konkretnym celu i pomyśle żeby mu cos kupić. Pójdę obejrzeć a tam masa plastikowego dziadostwa. Tyle tego jest, że oczopląsu można dostać. Wychodzę z niczym. Teraz kupiłam mu mówiąca książeczkę. Np jak naciśnie się krowę to muczy.
Mam materiałowy niezbyt duży pojemnik w którym trzymam zabawki. Zaczynaja z niego wypadać wiec już planuje część znowu wydelegowac do komórki. On woli skakać między nami na kanapie, przytulać się, jak jestem w kuchni to siedzi na blacie i obserwuje. Teraz jesteśmy u rodziców i ma całkiem sporo zabawek. Nie wiem czy bawił się nimi 15 min w ciągu dnia. Zaglądał do kuchni co babcia robi, przekładał kawałki kanapki na talerzyku, chodzi wokół ławy, wspina się na fotel, robi kilka samodzielnych kroków na kanapie. Zdejmuje każdemu kapcie i zakłada sobie. Takie są jego zabawy 🤷♀️ -
Nikola bardzo współczuje ze musisz to przechodzić. A przede wszystkim synuś. Oby szybko dostał pewnie antybiotyk w tym przypadku. Plus jest taki ze zwykle praktycznie od ręki działają.
Karolina my mamy coś takiego i to jest największy sztos:
Sonia sie tym bawi kilka razy dziennie. Jak dla mnie bomba jeśli chodzi o zręcznościowa zabawkę. Tez myślałam o rybkach ale tak jak Zoe lubię dużo zabawek wiec za jakis czas jej moze zmienię. Ta póki co jest na topie
Za to właśnie u nas Zoe same zabawki w ruchu. Albo ten ptak albo tablica manipulacyjna albo puzzle albo piramidki albo i to fakt lubi nade wszystko - książki. Przedmiotami codziennego użytku tez sie bawi zakłada buty itp, ale żeby sobie spacerować cały dzień i nie tknąć zabawek to nie ma szans -
A jak tam u Was z mowa ? Długo mnie nie było wiec nadrabiam
I pamietam ze niektóre dzieci juz dawno naśladowały zwierzęta czy mówiły mniam mniam.
A nas w repertuarze kilkanaście słów maksymalnie. Mama, tata, baba, papa, mniam mniam, guu na ptaki, pa na balon i banki, muu na krowę, ci na kota i jakies lał albo hał na psa.