X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 23 października 2022, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyprysek dzięki. Jesteśmy u rodziców. Jak wstanie to wracamy do domu. Tam mam jakieś elektrolity. Kupiłam na wycieczkę i nie było potrzeby użyć. Nie pamietam jakiej firmy. Probiotyk mam, dicoflor. Wezmę na jutro wolne i pójdę spróbować zapisać go na NFZ do naszej pediatry. Czytałam, że to leczy się objawowo. Dałam smecte rano. Wraz jeszcze te „kupy” nie są takie. W nocy w brzuszku mu jeździło. Na szczęście pije i jest ogólnie zadowolony. Do tej pory nic nie zwrócił. Na wymioty to nawet nie wiem czy coś się daje. On w nocy śpi normalnie na szczęście. Szybka przerwa i śpi. Za to ja nie. Nasłuchuje czy znowu mu się nie odbija 😵‍💫 druga noc z rzędu i czuje się jak wrak.

Wysłany: 23 października 2022, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp kiedyś myślałam, że jak ktoś mi daje ubranka to że je daje a nie pożycza. Męża siostra jak dawała coś po raz kolejny to powiedziała „nie musisz mi tego oddawać bo to już po 4 będzie i większość się nie nadaje. Przebierz sobie” a ja 😳. Wybrałam lepsze ale nic nie wywaliłam bo mi się nie chciało 😅 bratowa oddała jako oddanie a nie wypożyczenie. Bratowej rzeczy jako tako kojarzę bo sporo Adamowi kupowaliśmy. Odłożę je na bok. Niby oddała ale ma dwie siostry które w tamtym roku wyszły za mąż wiec może niebawem tez będą planować powiększenie rodziny to „oddam”. Ale to zrobię z własnej woli. nie mam ochoty żeby brata rzeczy trafiły do męża siostry 🤣 moja mama dostaje sporo ubranek po koleżanki synku i te ubrania ida najpierw do Adama a później do Oliwiera 😁
    U męża siostry sytuacja się zmieniła. Córka w drodze. Zaplanowałam, że na długi weekend przyjdę do mamy i pójdę zrobić porządek w ubrankach. Dostałam je z 3 miejsc i oczywiście wiekszosci nie pamietam. Co się nie nadaje to wyrzucę. Resztę rozdziele.

Od męża siostry dostałam też masę dodatkowych rzeczy. A to podgrzewacz do mleka którego nie użyłam, laktator ręczny - nie użyty, wanienka, stojak na wanienkę, przewijak z ikea który trzymam u mamy i inne. To wszystko wróci do niej. Z przyzwoitości dokupię jej trochę stroi dla małej i tyle.

• Nikola Autorytet

Wysłany: 23 października 2022, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u nas armagedon. Serio! Nikt nie chce nas wcześniej przyjąć z małym! Brak terminów, termin na za 2 miesiące! Chryste przecież to 16 miesięczne dziecko! Wyników nadal brak, małemu w nocy poleciała z tego ucha krew!!! Tak podaje mu ibuprofen co 6 godzin, ale ku… ile można ładować w dziecko przeciwbólowe! :( Jestem bezradna! Jutro jedziemy do pediatry i błagać o wizytę u dr na którego dostałam namiary.

Jak by tego było mało! Wczoraj od 20 do 8 rano wymiotowałam jak kot. Dopiero teraz jestem w stanie wstać z łóżka! Jak się wali to wszystko:(

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 23 października 2022, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola masakra. A nie myślałaś żeby go jednak na SOR w takim przypadku zabrać - w szpitalu powinni mieć sprzęty do badania…

Z mówieniem tak myslamam ze Sonia mało mowi. Jeszcze mowi NIE oczywiście. Ale generalnie nie potrafi połączyć rożnych sylab. Tylko te same typu baba mama tata papa. Łączy różne ale tylko jak gada po swojemu.

• Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 23 października 2022, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra! Nie macie gdzieś dyżuru laryngologicznego? To zazwyczaj jest przy szpitalu laryngologicznym albo przy dużej placowce akademickiej. Na Śląsku jest coś takiego w Chorzowie na Truchana i tam wiem, że nie lekceważą tylko przyjmują i badają dzieci... Bo tam terminy do poradni to rok

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 23 października 2022, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola ja tez chyba udała bym się na sor. Współczuje Wam bardzo, biedny maluszek 😥

• Karolina90 Autorytet

Wysłany: 23 października 2022, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola ja chyba też bym jechała mimo wszystko na SOR... :(

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 23 października 2022, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola bardzo współczuję! Przepraszam, że może głupio się pytam, a pediatra nie potrafi pomóc w żaden sposób tylko ibuprofen? A te terminy za dwa miesiące to prywatnie? Masakra, przecież jak słyszą że chodzi o dziecko to mógłby któryś lekarz zostać te pół godziny dłużej, albo przyjąć Was w przerwie obiadowej albo jakoś, przecież i tak dostałby za to zapłacone. W głowie mi się to nie mieści. Nam lekarz powiedział, że jeśli będzie się cokolwiek z Małą działo poza godzinami ich przyjmowania to od razu uderzać do kliniki dziecięcej tam muszą pomóc.
    A co z Tobą? Zatrułaś sie czymś?

OrT4p2.png

Wysłany: 23 października 2022, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola współczuje. Pediatra wysłała was do laryngologa?

Wysłany: 23 października 2022, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałam 😂
    To pasuje do wszystkiego 😆
    „Będę siedzieć w parku na ławce i czytać książkę a mały będzie spał w wózku” 🤣🤣😂

b11b1124c0a8.png

Mama po przejściach, espoir, Santi_14, _agrafka_ lubią tę wiadomość

Wysłany: 23 października 2022, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do takich wirusów to mój mąż cierpiał w tamtym tyg. Bolał go brzuch i miał silne skurcze. No nie powiem pomyślałam sobie „a masz dziadu za mój poród” 🤣 ale później dałam mu dwie nospy i po nich przechodziło 😇 pewnie tak z kilka dni narzekał, że nie jest nadal ok. A u małego w żłobku w czwartek było dziecko z rotawirusem, wysłali wiadomość w piątek wieczorem a małego pobrało w piątek w nocy

• Chaos Autorytet

Wysłany: 23 października 2022, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola jejku, trzymajcie sie. Tez bym pojechala na sor jednak. Tam go przebadają wzdluz i wszerz. Ta krew z ucha jest niepokojaca😔

Pola z mówieniem to raczej sie nie wybija jakos szczegolnie. Mowi ta na tak, nie, mama, bam, am am, muuu, hau hau, miau, tutu, a reszta to po chinsku😅

Ale zaskoczyła mnie ostatnio ze umie pokazywać gesty w piosenkach. Wiecie typu aramsamsam, boogie woogie. I wszystko kuma. Dzis poddalam sie przy usypianiu i wyszlam z pokoju, probowala wychodzic z niego, na co ja widzac ja w drzwiach, mowie Pola spać, a ta odwraca się i biegnie do lozka. I tak 3 razy.. W koncu sie poddala i juz zostala.

I pamięć ma dobra. Te wszystkie książeczki gdzie trzeba cos robic, poglaskac, pocałować, potrząsnąć, to przewraca kartke i to robi. A jak jej czytam wierszyki to zatyka nos w momencie kiedy sa dialogi, bo wie ze ja tak robie, zeby zmienić glos😅 śmieszna jest taka.

3jvzg7rf8l045ugq.png
    ckai43r818gdn5mx.png
  • Chaos Autorytet

Wysłany: 23 października 2022, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie zajrzalam do mojego dziecka co sie aamo uspalo, śpi słodziutko, a na szyji ma komin brata 😂😂😂 jak do tego doszlo.. Nie wiem🙈

3jvzg7rf8l045ugq.png
    ckai43r818gdn5mx.png
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 23 października 2022, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chaos ale super, ciekawe jak będzie spała.
    Ja naopowiadałam Lisie przed zaśnięciem, że jutro będzie super dzień, że będzie dużo dzieci itp. To ona chyba już przeżywa, bo już dwa razy się obudziła 🤦‍♀️

OrT4p2.png
  • KasiaC Autorytet

Wysłany: 23 października 2022, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe - Qwa pomóżcie jest dobre 😂

Nikola moze tez z nerwów bidoku wymiotowałas :( mam nadzieje ze dzisiaj udało Wam sie coś ogarnąć…

U nas Sonia tez dużo ogarnia w sensie rozumienia. Tak samo jak chce wyjsć to od razu robi papa przesyłanie całusów i wszystkich żegna. W książeczkach to pokazuje coś stronę wcześniej. W sensie juz wie co jest na kolejnej i zaczyna pokazywać. Dużo naśladuje nas typu próbuje klucze
    Do zamka w drzwiach wkładać itp itd. Widac ze dużo rozumie otaczający świat ale na gadkę sie to nie przekłada :D

Chaos chyba sam fakt ze tak usnęła to juz sukces ! I pewnie bedzie normalnie spać jak zawsze. Samo zasypianie jest trudne a tu proszę od ręki poszła i zrobiła to sama. Moze tak zostanie :) ale ostrzegam wtedy sie tęskni i marzy o przytuleniu śpiącego dziecka :D moje ciagle zasypia samo wiec z rozżaleniem oglądamy je na kamerce. Mąż co kilka dni mowi ze idzie ja obudzić i przytulić bo nie wytrzyma. Fajnie by było kiedyś z bąblem zasnąć 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2022, 21:48

• Chaos Autorytet

Wysłany: 23 października 2022, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp, kciuki za Lise jutro! 😊

3jvzg7rf8l045ugq.png
    ckai43r818gdn5mx.png
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 23 października 2022, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola do diabła biegiem na sor przecież cholera wie czy nie daj boże nie rozpieprzy mu to słuchu!! Krew z ucha i czekasz w domu?? Natychmiast do szpitala!!!!

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 23 października 2022, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecież to jest najprawdopodobniej kwestia recepty na antybiotyk. Nie ma naprawdę prywatnego lekarza w okolicy? Przeciez do prywatnego dostaniesz sie z marszu czemu czekasz? 🤷🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2022, 23:17

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 24 października 2022, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doceniam mój pakiet medyczny.
    Jak było podejrzenie zapalenia ucha u Igusi, to dostałam się w 2 dni do dobrego specjalisty za darmo.
    Z zapaleniem ucha nie ma żartów. Ale się biedny nameczy. Oby szybko dostał odpowiednie leki i żeby już nigdy nie wróciło.

Wysłany: 24 października 2022, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola dołączam. Mały nas zaraził. Na zmianę siedzimy w łazience. Właśnie siostra napisała, że rodzice to samo.
    Mały w nocy już nie 🤢 ale za to pojawił się stan podgorączkowy. Teraz tez ma 37,5

‹‹ 1945 1946 1947 1948 1949 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ