Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Sumi, serio. Waży 9,5kg, ale każdy kto ją zobaczy mówi, że drobniutka chudzinka. Brzuszka nie ma, nigdy wałeczki jej się nie robiły na rączkach czy nóżkach, żebra można liczyć 😁 ale na bank jest wyższa niż te zmierzone na odwal 80cm, więc waga też się inaczej rozkłada.
Kasiu, wierzę, że jeśli udało się z Sonią to uda się też z rodzeństwem, bardzo mocno trzymamy za was kciuki, a nasza historia pokazuje, że za ktorymś razem trafia się na ten wlasciwy zarodeczek nawet jak sytuavja wydaje się fatalna. Ale niech to będzie szybciej niż wolniej, prawda? ❤
My mamy z hm, kupilam na promce za 80zl, ale nie jestem przekonana. Zbyt płaskie wydają mi się w palcach(na wysokosc), polecane u kilku fizjo.
10 lat starań
26.08.2018r. decyzja o ivf
28.01.2019 I ICSI punkcja - 7 komórek - 4 zarodki 3-dniowe 26 kwietnia FET22 czerwca FET
28 sierpnia - 2 zarodki nie rozmroziły się
17.01.2020 II pICSI punkcja - 6 komorek - 1 wczesna blastocysta 22.01 ET
13.08. 2020 III pICSI punkcja - 9 komórek - 5 blastocyst - 4.1.1, 3.3.3, 2bl, 2bl, 2bl
12.10 FET
7dpt beta 134,31mIU/ml
9dpt beta 318,49mIU/ml
11dpt beta 745,15mIU/ml
Usg 30.10.2020r. -> pęcherzyk żółtkowy
Usg 31.10.2020r. -> krwawienie, pęcherzyk na swoim miejscu
(21dpt hcg total 27973,8mIU
23dpt hcg total 34761,5mIU)
23dpt beta 34558,50mIU/ml
16.11 usg, jest śliczne serduszko ❤ -
Sumi, to ja Ci napiszę co je mój grubasek. Czy ktoś przebije nasze 12,3kg?
Rano chlebek ciemny ok 1,5 kromki z masłem albo twarożkiem, warzywa najczęściej pomidory z 5 koktajlowych albo jeden cały no i albo jajo na twardo, albo parówka (1, 5) albo dwa plasterki szynki albo twarożek. Na słodko zjada 2 naleśniki z mascarpone i masłem orzechowym (z różnych orzechów) i do tego jakieś owoce. Lubi też placki bananowe 1 banan, jedno jajo, trochę mąki i oliwy i do tego jakiś owoc typu kiwi, czasem jej kilka placków posmaruje dżemem albo masłem orzechowym. Rzadziej kasza, wtedy je z nami owsiankę na wodzie, pod koniec dodaje trochę mleka albo mascarpone i do tego jakiś mus owocowy i łyżeczka masła orzechowego.
Na obiad je albo z nami coś ręką albo dostaje coś gotowego, bo moja teściowa ma obsesję kupowania jej słoiczków.
Na podwieczorek jogurt i owoc, jogurt i kawałek ciastka, wczoraj był jogurt i 4 placki z jabłkiem.
Na kolację zawsze na słono, zupa i chlebek z twarożkiem, makaron z warzywami, omlet z warzywami, kanapki, frytki z batata. Kolacja bez mięsa, czasem wpadnie jej ryba jak też jemy. Po kolacji przed myciem zębów mleko jakieś 150ml krowie, dostaje w kubku kapku, pije sama chyba że to stary jej daje, wtedy musi ją trzymać jak dzidziusia i poić. Nie ze mną te numery.
Między śniadaniem a obiadem dostaje czasem chrupkę albo biszkopta.
-
Nikola mój siedział w domu ponad dwa tygodnie. Wrócił do żłobka w poniedziałek na 4 h i od wtorku silna jelitówka. Jak się okazało panuje na grupie już od zeszłego tygodnia ale żaden rodzic się nie przyznał. Dyrekcja dopiero dzisiaj wydała informacje ze na grupie panuje jelitówka. Mój mały otarl się o szpital. Wychodzimy powoli na prosta.
My butów na zimę jeszcze nie mamy narazie chodzi w ocieplanych emelkach.
Sumi mój maly to taki okruszek jak Twój, wazy 9,600 i ma jakieś 80 cm. Wciąż nosi ubranka które nosił pół roku temu.
Karolina jeśli chodzi o plasterki to bardzo polecam plasterki ibufen aroma. Maja w składzie same eteryczne olejki, żadnej chemii a naprawde pomagają. Polecam Wam tez balsam do smarowania stop i klatki piersiowej lekki oddech. Wydaje mi się ze infekcja trwa krócej jeśli się używa. Nam pomogło. I krople do noska w żelu oxalin baby.
Kasiu bardzo mi przykro ze tak się to wszystko potoczyło i czeka Was kolejna procedura. Bardzo mocno trzymam za Was kciuki ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2022, 16:12
-
Agrafka dzięki!
Już patrzyłam na ten balsam. Tam też polecają Olejek tymiankowy np do kąpieli
narazie zamówię tylko ten balsam, myślę że i mi się przyda na czas ciąży i potem kp
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Zoe u nas tak samo. Właściwie to taki katar czyli gil do pasa ma pierwszy raz. Zawsze coś tylko mu furczalo w nosie...a teraz ciągle chodzę i wycieram 🙄
Aleee...w środę w żłobku było 15 dzieci, a dziś 6 🙄_agrafka_ lubi tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Dziękuję Wam bardzo za słowa otuchy. Ostatni tydzień sie mocno martwiłam ale juz mi przeszło. Zaskoczyły mnie po prostu tak skrajnie złe wyniki po jedynie 2 latach. I musiałam przestawic sie w głowie ze nie bedzie to zaraz juz. Ze jednał różnica wieku bedzie moze i 3 lata.
I teraz mi dużo łatwiej. Przy in vitro z Sonia sie nie stresowałam nie miałam parcia ze musi być ten miesiąc. A tu sie zafiksowalam ze chce mieć 1,5 roku różnicy i każdy miesiąc traktowałam na wagę złota.
Mama pp kochana właśnie zaczęłam nadrabiać forum i widziałam ze o nas pytałaś 😘 przyznam ze nie lubię jak mi na tym forum coś ucieka i prędzej czy pózniej musze nadgonić
Pocieszylyscie mnie tez ze Sonia nie jest jedyna kluseczka 😁
Zoe niby do 18 miesiąca życia powinno zacząć sie chodzić. I chyba chodzi o generalnie pierwsze kroki a nie full chodzenie wiec sie załapał Oli. Ale ja tak jak Ty pewnej bym sprawdziła o fizjo co go blokuje by ruszyć z kopyta -
Zoe jak nie masz sprawdzonej fizjo to ja Ci mogę polecić taką co nie naciąga na wizyty. Jak Nina nie chciała się podpierać na rękach to dała kilka ćwiczeń, kazała zadzwonić za dwa tygodnie, był postęp więc kazała wysłać filmik na whatsuppie, opisała jaka tam zmiana zaszła i że nie ma potrzeby więcej przychodzić.
-
Karolina niechcący polubiłam Twój wpis. Czy tylko mi się to zdarza? Przewijam stronę i zawsze jakoś tak kliknę 🤷♀️
Batylda imponujące ilości zjada Twoja córcia 🙂 mój je może 1/4 tego co Twoja a przy infekcjach to już w ogóle nie je prawie nic. Chociaż nie powiem odkąd chodzi do żłobka to apetyt mu się poprawił i Panie w żłobku mówią ze ładnie je. Nie wiem ile w tym prawdy bo po żłobku zawsze wracał do domu głodny.
Ale przytył 600 gram w przeciągu 4 miesięcy i pediatra mówiła ze to ładny wynik. -
Kupiłam Lisie kolejny śpiworek do spania 😅 Mam jakiegoś bzika na tym punkcie🙈 Przekonałam się do kupna niektórych rzeczy z drugiej ręki, ale spiworki ma zawsze nowe i z najwyższej półki 😅 Wszystko żeby tylko się jej dobrze spało.
Ostatnio przez niedopatrzenie kupiłam slumbersack bez tych zakładek na stopy. Ona tak wędruje po łóżku, że prawie cały czas miała nogawki podciągnięte pod same kolana. Nie wytrzymałam i kupiłam kolejny już z tymi stopkami. Więc jeśli któraś będzie kupowała na zimę nowy to polecam zwrócić na to uwagę, chyba że dziecko śpi spokojnie w bezruchu to może to bez znaczenia.
Kasia najważniejsze, że już sobie w głowie wszystko poukładałaś ❤
-
Agrafka, moja mama zawsze powtarza że lepiej do piekarza niż do lekarza, ale faktycznie czasem apetyt jej dopisuje aż za bardzo. Stary mówi że z dwójką dzieci w wieku nastoletnim będziemy musieli sobie chyba kurnik na balkonie postawić.
Mama pp nam wczoraj śpiwór nie wysechł po praniu i musiała spać w awaryjnym bez nogawek. Ta noc była okropna, bo ona też wędruje po łóżeczku. No i przyszedł nam nowy, rozmiar 90, jest tak wielki że chyba sama będę w nim spać.
Zoe, Ewelina Olszewska-Kuchnio. Ja tam zawsze z dystansem podchodzę do tych lekarzy z Instagrama. A czy któraś z Was ma do polecenia jakiegoś flebologa? Albo miała w ciąży żylaki? Moja prawa noga jest ok, ale lewa zaczyna mnie niepokoić. A ja tak bardzo nie znoszę chodzić po lekarzach.
-
KasiaC ja wierzę, że raz dwa poprawicie wyniki i kto wie, może bliźniaki wcelujecie? życie jest naprawdę nieprzewidywalne. my długo się staraliśmy o pierwsze dziecko (z poronieniami po drodze) i do końca nie wierzyłam, że będzie mi dane być mamą. a potem nagle wszystko się odmieniło i w każdą kolejną ciąże zachodziłam za pierwszym razem. ja wierzę, że u Was też się wszystko raz dwa odwróci! ❤️💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Dziewczyny, o 20 wróciłam z małym z wymazu! Znów ma ostre zapalenie ucha! Leci mu ropa:( Obdzwonilam wszystkich najlepszych laryngologow. Albo brak terminów na już, albo brak aparatury dla tak małych dzieci! W końcu dodzwoniłam się do dr na której najbardziej mi zależało. I skonsultowała mnie telefonicznie. Czekam na wymaz, ale jest znów armagedon:( Nie wiem co robić. Okropnie cierpi, płacze, a musimy czekać na posiew:(
Zoe Oliwier musi się rozchodzić, ale wiadomo ja tez uważam, ze jak coś niepokoi trzeba sprawdzac.
-
Batylda ok, to ja myślałam że u nas jest dużo ale absolutnie u Ciebie je duuużo wiecej, to Iguś myśle że też nawet połowy tego nie zjada, łoł!
Ale z tą wagą to jest śmiesznie bo byliśmy w knajpie kiedyśtam i ja trzymałam na rekach rocznego Igusia 8kilo a znajomi 3 miesięczną Madzie 8kilo 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2022, 23:44
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Nikola jejku ratunku, masakra. Biedactwo...
Dałaś ibuprofen? Jak Igor miał infekcje ucha to po ibuprofenie wyglądał jakby jednak go przestawało boleć. Koniecznie daj na noc bo sie ta dziecinka zamęczyWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2022, 23:49
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Dziewczyny ja nie wiem czy my się dobrze zrozumiałyśmy, bo ja podałam różne opcje, z tych śniadań, kolacji i podwieczorków to ona zjada tylko jedną z nich 🙈
Nikola co za koszmar, biedny maluszek, daj znać jak minęła noc. Dostęp do lekarzy to jest w ogóle jakiś absurd, dobrze że Ci się udało.
-
Nikola kurcze
strasznie Ci współczuję
Ja też się zastanawiam czy nie pójść dziś prywatnie do jakiegoś pediatry, bo katar mu się nie kończy (Nasivinu już nie możemy) plus mokry kaszel. Chce żeby go osluchali.👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️