Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mama po przejściach wrote:A który macie model? Dziękuję, napewno poczytam o nim 😊
Narazie tylko zerknęłam co oferuje rynek i już się napalilam na najnowszego cybexa z poduszką powietrzną. Cena również robi wrażenie 😅
Mamy axkid minikid 2.0 wersje premium tylko ze on jest bez bazy i nie wiem czy by Wam to odpowiadało. -
Zoe u nas też święta w rozjazdach. Nie lubię takich świat. O ile czekam na nie cały rok, tak wiem, że teraz będziemy się tułać całe dwa dni 😅jedyny plus, że jedziemy na gotowe w sumie. Ja zrobię tylko jakies 1-2 ciasta i już👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Ooo ile chorych! U nas Laura nadal chora - już równe 2 tygodnie. Skonczyła antybiotyk, inhalacje po 3x dziennie a smarka i kaszle dalej 🤦♀️ dzisiaj sobie uświadomiłam że nasz inhalator od miesiąca jest codziennie w użyciu. No kosmos jakiś 🙄
Co do syropu z cebuli to ja też lubię 😁
-
A u nas świeta pod wielkim znakiem zapytnia. Nawet gdy wypuszcza nas ze szpitala, czy jechać do rodziny z tak maleńkim dziekiem? Ewentualnie ja pojade a Stary zostanie. Bardzo chciałabym zeby Igus byl na Wigilie, u nas zawsze jest jak z tych amerykańskich filmów. Kolacja i ciotki w duuużym domu. Olbrzymia choinka, wszystko pieknie przystrojoe, kolędy, pod choinką poerdyliard prezentow bo przeciez 15 osob kupuje kazdemu z osobna 🤦🏼♀️ no i Mikołaj! Ostatnio był wujek, a teraz moja siostra sie przebierze. No i kazdy prezent wymaga zaśpiewania przed wszystkimi jakiejs piosenki, powiedznia wierszyka itp, kocham świeta i już mi serce peka na sama mysl ze mnie ominą ❤️
Nikola ale super ze wychodzicie na prostą, u na tfu tfu już lepiej. Gil bardziej zwarty, kaszel dużo lżejszy. Apetyt nareszcie wrocil odrobine, ale cieszy mnie to. Niestety tohe czasem sie lapie za uszy wiec dobrze zeby pediatra zobaczyla21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
No i siedzimy juz w domu, tak naprawde bedziemy soe izolowac pewnie jeszcze przez 3 miesiace. Szkoda mi troche tego bo wiele fajnych rzeczy sie dzieje dookola łącznie z imprezą w żłobku21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Sumi dla mnie byłaby to najgorsza kara - brak możliwości uczestniczenia w wigilii
U mnie tez duża rodzina, przyjezdza babcia, ciotka, wujek (teraz już ze swoją wybranka) i czasami jego syn (z synem i kolejna wybranka), do siostry pewnie w tym roku przyjedzie chłopak. Mama ma duży salon, kupiła ogromny rozkładany stol - musi stać w poprzek żeby się zmieścił w salonie 😅 a i tak siedzimy jedno na drugim. Prezentów masy nie ma bo każdy dostaje po jednym. Lubię jak jest nas tak dużoSumireguska lubi tę wiadomość
-
Ja to na miejscu Sumi napewno byłabym szczęśliwa, że mogę się nacieszyć małym Mikołajkiem w spokoju w domu 🥰 Takie spędy to moim zdaniem nie jest miejsce dla noworodków, a i nie zapomninajmy że połóg wcale przyjemny nie jest 🙈 Jeszcze nie jedna Wigilia przed Wami.
-
Zoe, tak mi się marzy. Dlatego narobię sobie dzieci,żeby w święta być otoczona ludźmi. U mnie zawsze tylko mama, babcia i ja. I mi się takie marzyły z dużą choinka i milionem prezentów, wielkim stołem, milionem potraw. Wiem,że to ma też ciemne strony, ale to moje marzenie z dzieciństwa.
Teraz nasz pierwszy cykl staraniowy, ciekawe ile się tego zejdzie. Bardzo chciałabym być w wakacje w ciąży. -
Dokładnie oe ja tez tak mam ze lubie jak jest nas tak duzo
Syrenka no mam to samo też bym chciała duuuużą rodzine ale nie wiem co z tym trzecim, chyba nie dam rady chociaż mi sie ta córka marzy nadal
Termin mam 24 grudnia
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Pisząc, że lubię takie spędy oczywiście nie miałam na myśli, że bym zabrała taką małą dzidziulkę w tłum (nawet rodzinny) 😅
Patrząc na to jak często choruje Oliwer, wszystko łapie, jak potrafi przebiegać choroba to z kilkudniowym noworodkiem nie ryzykowałabym pójścia w taki tłum. Tym bardziej, że cześć chorób jest „utajona” zanim rozwiną się widoczne objawy. A może akurat urodzisz po terminie nawet jednodniowym 🤪 emocje z Wigilii przyspieszą ten proces 😁 -
Sumireguska wrote:Baaaardzo bym chciała urodzic w przyszły piatek. Idealny termin...
Akurat na weekend wiec nikt by urlopu nie musial brac, no i bysmy sie podkurowali jeszcze z tych choróbsk
jak pakowanie toreb? skończyłaś już?
ja mam tylko swoją na razie, muszę Franka dzisiaj spakować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2022, 12:11
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Mam urodziny 23.12. I powiem Wam,że to najgorsza możliwa data. Wszyscy biegają, nie mają czasu na urodzinowa kawę i ciasto, imprezy nie ma sensu robić. Często nawet najbliżsi zapominają. Bo siedzą w pierogach czy innych przygotowaniach do Wigilii. Teraz też już ludzie zabiegani, ale to spoko czas. Im bliżej świat, tym gorzej. Wydaje mi się,że spoko też w przerwie między świętami a sylwestrem. Bo już po wszystkim i ludzie są zmęczeni, ale spokojni, to taki fajny czas. Ja lubię.
Mojego szwagra syn urodził się w zeszłym roku w moje urodziny. Miał 365 dni do wyboru, a zdecydował się na ten. Razem będziemy narzekać,że to beznadziejna data na urodziny;D ale tak naprawdę to sami sie wtedy na świat pchaliśmy, więc pretensje do siebie;D -
Espoir siebie spakowałam, mam jeszcze ze dwie trzy rzeczy do wrzucenia. Igusia musze spakować jeszcze zeby miał taką torbę 'na szybko do dziadków'.
Syrenka a co do dziadków to wczoraj miałam tak nędzny humor i tak mało energii (moja mama akurat nie mogła przyjechac zresztą ona pomaga codziennie), że spróbowałam zaciągnąć teściową bo ona w sumie ani razu z nim nie siedziała poza tym ostatnim razem jak przyjechała, pobawiła sie 15 min, usiadła przy stole i powiedziała Młodemu że babcia zmęczona i koniec
Oczywiście najpierw na spokojnie gadałyśmy i mówiłam że no już mi ciężko, że z małym trzeba sie pobawić a mi nie do końca starcza sił w tym ostatnim tygodniu, że obiad musze gotować.. że bym posprzątała, dopieła tematy ale nie mam czasu. No a ona "Słaaaabo", i na koniec że "no życze ci żeby Iguś sie po prostu więcej bawił sam, nie musisz z nim ciągle siedzieć".
Po czym poirytowana wysłałam jej smsa "Kiedy możesz przyjść zająć się Igusiem? Piątek, Sobota czy Niedziela?"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2022, 14:06
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
heh moja teściowa nawet życzeń na urodziny wnukom nie wysyła 🙃 ostatnio spotkała moją mamę w Biedrze to się zdziwiła, że Szymek już chodzi, bo tak się interesuje wnukami, że nawet nie wie (a chodzi od lipca) więc pamiętajcie, że zawsze może być gorzej 🙃
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2022, 14:09
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Sumireguska wrote:Po czym poirytowana wysłałam jej smsa "Kiedy możesz przyjść zająć się Igusiem? Piątek, Sobota czy Niedziela?"
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧