Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nadal jestem w teamie źle śpiących. To jest jakaś tragedia. Śpi do 1 lub 2 w łóżeczku w swoim pokoju, czasami trzeba pójść do niego i posmyrać żeby spał dalej a od tej 1,2 to jest bonanza. Biega po ciemku po całym domu i coś tam krzyczy po swojemu, potrafi po ciemku wywalić kosz z zabawkami, potem płacze, krzyczy, woła nas ale do łóżka nie chce. Dostaje mleko i idzie dopiero spać z nami. W poprzek na naszych poduszkach, a my jak te sardynki.
Teraz doszła gorączka, katar i zalegająca flegma więc nie ma mowy o dłuższym spaniu.
Na początku szukałam pomocy, rady, latałam po lekarzach, osteopatach, robiliśmy badania i wszyscy zgodnie twierdzą, że dzieci tak mają i to minie. Taaa tylko idź tu człowieku do roboty rano, wyglądaj przyzwoicie żeby nie pomyśleli, że dajesz w szyję, myśl logicznie i w ogóle ogarniaj życie.
-
Lilak, no u nas też dramat. Teraz wzglednie, bo do pracy mało kiedy jadę, ale ogólnie to na początku głównie jeździłam do biura po 2-3 godzinach snu. Teraz się zastanawiam jak ja dałam rade. Matka jednak potrafi mieć super moce.
U nas też już 'wymuszanie' pełna geba. I wlasne zdanie wjechało. Dzisiaj Ula wybrała, co chce ubrać do zlobka. Od poniedziałku robi histerie,odreagowuje żłobek. Lubi tam być, bardzo chętnie idzie, ale swoje musi później wykrzyczeć. Ona jest bardzo dynamiczna w okazywaniu niezadowolenia. Trzeba pilnować,żeby sobie czy komuś nie zrobiła krzywdy, bo pada na podloge, nie patrząc,czy o coś się uderzy. I kopie. Wiele razy się uderzyła przy histerii. I potrafi płynnie przejść z awanti roku to najlepszego humoru ever. Jeszcze łzy nie wyschną, a ona już trajkocze i się cieszy. To śmieszne;) -
U nas Iga zaczęła przeklinac niedawno. Ale tylko mówi 'pierdole'. My dużo przeklinalismy w domy, ale teraz się pilnujemy bardzo. Raz byłam z dziewczynami U lekarza i one zaczęły latać w kółko i krzyczeć 'dupa'. Jak mi było wstyd..
Nocka spoko. Przed zaśnięciem histeria i ciągnięcie za bluzkę, ale się przytuliła i zasnęła. W nocy kilka pobudek, za każdym razem próbowała cyca, ale popłakała chwilkę i z głowy. Dawałam jej mleko i wodę. Myślę,że ona że 2 tygodnie będzie próbowała cyckowac. Iga raz nie dostała i już nigdy nie próbowała. Jakie dzieci potrafią być różne. W ogóle Iga jest na co dzień trudna, ale ona zmiany łatwo akceptuje. Buntuje się raz.
Batylda, zobaczymy, czy Twój maluszek też tak się posłucha, dzisiaj miał być Wasz dzień -
Oliwier okazuje swoje niezadowolenie poprzez jęczenie i siadanie na podłodze. Będzie siedział i jęczał aż nie powiem „chodź, pocieszę cię”. - pocieszanie przez tatę nie działa. Przytula się 3 sekundy i już dalej leci zadowolony do swoich spraw.
Oli nie chce powtarzać więc nie trzeba się pilnować. Z tym, że nie przeklinamy. Rzadko kiedy coś się zdarzy. Mąż więcej ale upominam go, że nie jest już w pracy i ma zwracać się do mnie z należytym mi szacunkiem 🤪 -
Wcześniej miał fazę na powtarzanie słów. Teraz powie tylko jak robią poszczególne zwierzątka. Jak proszę żeby powtórzył to tylko się uśmiecha. Tyle z mojego gadania. Codziennie czytam książeczki. Kończy się to tym, że albo pucio albo jego ulubiona z seri baw się i dotknij na wsi. Kupiłam inne ale tamtych nie uważa za godne 😅
-
Czarno to widzę dziewczyny, czekam na ten pierwszy skurcz jak na zbawienie, już nawet mogą mi odejść wody na placu zabaw. Stary wczoraj po robocie pojechał na zakupy i dzwoni ile ma jeszcze tych ananasów kupić 😭
Syrenka, pierwsze koty za płoty, teraz tylko konsekwencja. Ja bym w nocy dawała tylko wodę, żeby potem nie przechodzić tego jeszcze raz z eliminacją nocnego mleka. No i zęby.
-
Zoe mam nadzieję, że dziś nas puszcza. Bo z wagi aż tak dużo nie spadł.
Ale czekamy jeszcze na wynik crp Kajtka. Przez dodatni GBS zdążyli podać tylko 1 dawkę antybiotyku podczas porodu i teraz muszą sprawdzić czy wszystko jest okej. I ja czekam na dodatkowe USG, bo za bardzo mi zjechała hemoglobina po CC i chcą sprawdzić czy nic tam w brzuchu się nie dzieje.
Także Batylda mam nadzieję, że mnie dziś puszcza, a przyjmą Ciebie 😅😅👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Batylda no faktycznie data fajna. Spiesz się!😁 kolejna fajna jest 20.03 ale tyle to pewnie nie chcesz czekać 😅
Syrenka u nas też hasło „dupa” na porządku dziennym 🙈 nie zliczę ile razy się wstydu najadłam…no ale takie uroki kontaktów z rówieśnikami. Najgorsze, że młodsza wszystko łapie 🙄
Jeśli chodzi o emocje to u Laury cały wachlarz: czasami krzyczy, rzuca a czasami zrobi podkówkę i płacze. W międzyczasie potrafi się też obrazić i wyjść z pokoju. No nic, taki etap.
-
Wychodzimy:D o 17:00 ma być po nas mąż i Iguś 😁❤️❤️
Mala_syrenka, Mama po przejściach, Cyprysek89, _agrafka_ lubią tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2023, 10:30
Sumireguska, Batylda, Mama po przejściach, Veruka, Cyprysek89, _agrafka_ lubią tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️