Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Dalej nie urodziłam 🥴
Już mam dosyć, boli mnie wszystko, brzuch jest tak nisko że kolanami niedługo będę go obijać, w nocy nie mogę sobie znaleźć pozycji do spania. Nie tracę jednak nadziei, zrobię sobie wieczorem spa żeby być piękna na jutro do szpitala 😂
Syrenka współczuję Ci strasznie, odstawianie to nic przyjemnego, dokładnie jak pierwszy trymestr. Musisz być konsekwentna. To będzie trwało kilka nocy, ale w końcu się uda. U nas zadziałało mleko przed spaniem, a w nocy jak się budziła to woda. No i stary wstawał. Ty też musisz teraz odpocząć.
-
Syrenka współczuję. Mnie też znów bolą brodawki, myślałam że trochę się zahartowały po Ignacym, ale nic z tych rzeczy 😅
Pierwsza nocka taka pół na pół. Najlepiej spi się oczywiście przy mamie 😅 ale no nie było tragedii
Batylda kciuki, żeby rozkręciło się najpóźniej jutro👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Syrenka znam to uczucie.. miałm taka noc podczas rota ze maly budzil sie non stop i ciagnal pustego cyca myslalam ze oszaleje. I tak podziwam ze tyle czasu dajesz rade. Sprobuj odstawic, kilka nocek z placzem ale uda sie. Moze zbadaj zelazo? Chciaz wiem ze klucie takich maluchow jest beznadziejne...
Karolina o jaki to charakterek ten Kajtek?
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Sumi często przy infekcji pojawia się szum na serduszku. Czy Igor jest chory aktualnie? W sensie przeziębiony czy coś?
Dziewczyny na limango jest promocja na buciki Naturino jest spory wybór, idealne na wiosne 😀 i w przystępnej cenie. Chyba dzisiaj się kończy ta promocja. -
Sumi wydaje się być w miarę spokojny
nawet chyba podobny do Ignasia. W dzień dzień mega spoko, zje, poobserwuje i sobie śpi
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Agrafka to u Mikolaja. Jz po porodzie mowili ze jest szum a potem ze jednak nie. U mojej pediatry plakal przy osluchiwaniu wiec mogla nie slyszec, dzis byl spokojny u innej pediatry i ona zlecila echo21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Sumi, u nas też był szmerek. Ale to w trakcie infekcji i tylko jedna lekarka raz słyszała. Miałam iść na echo, ale tyle się działo,że zapomniałam, a teraz myślę,że nie ma sensu. Bo u nas to było jednorazowe. Mam nadzieję,że u Was nie okaże się nic poważnego.
Pierwszy dzień bez cyca za nami. Było dramatycznie. Ciągle placz i cysia cysia. Krzyk, szarpanie za bluzkę, histeria. Zasnęła szybko, bo pewnie była zmęczona. Nie wiem, ile spala w żłobku, ale w nocy że 4 godziny, więc drzemka by tego nie odespała. Boje się pobudki nocnej. Ale wiem,że teraz nie mogę wymięknąć. Ale mam myśli,że zacisnę żeby na bol i będę karmić, bo ona cierpi. Z Iga było inaczej. Ona nie była przywiązana do cycka. Teraz jest bardzo trudno. Ale ja serio nie mam mleka. Ostatnio karmiłam o północy i nic nie napłynęło. Flaczki. A przecież ostatnio Ula była w domu i ciągnęła regularnie kilka razy dziennie i w nocy open bar. -
Syrenka to mega szybko ci zanikło. Mi dopiero w 3 miesiacu.
Teraz juz nie dawaj cysia, jeden dzien za wami. A moze mleko w bboxie? Mnie mega to uratowało. Gdy mały wył w nocy do cyca dawalam mu mleko w bboxie wlasnie. Kupowalam kilka takich gotowych buteleczek bo czesto mi sie po orostu nie chcialo przygotowywac w srodku nocy. Przelewałam, na poczatku był bunt i pil moze 20 ml a po miesiacu juz dudnił 250ml i spal całą noc. Teraz juz zyc nie moze bez besia wieczornegoMoze jej to zastapi troche cyca, a i poje przy okazji. Chyba ze nie chcesz juz w ogole jej dawac mleka w nocy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2023, 20:51
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Jak to jest ze slowa takie jak ćwir, muu, bee, chrum powtarzam temu dziecku codziennie od drugiego miesiaca i dopiero je załapał ale jak powiedzialam do siebie w kuchni 'ku$#&", bo stluklam kubek to od razu podchwycił.. masakra 🙄21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
U nas jeszcze bluzgów nie powtarza, za to siostra Julka starsza o 2 miesiące jak ostatnio upuściła zabawkę to wrzasnęła kur... mać. Dupa, gówno, cholera na porządku dziennym.
Moi starsi chłopcy nie powtarzali takich słów choć klnę jak szewc w domu. Ciekawe jak będzie z Julkiem. Oby się tylko nie zapatrzył na siostrę w tej kwestii. -
Ja już tez zaczynam pilnować się z tym co mówię przy małym bo zaczyna wszystko powtarzać 🙈 zdolne bestie z tych maluchów 😅
Syrenka trzymam kciuki za nockę, może Ula Cię zaskoczy i nie będzie tak zle.
My mieliśmy pierwsza od kilku tygodni spoko nockę w końcu. I tak sobie pomyślałam o tych dziewczynach które tu piszecie ze Wasze nocki tak często są kiepskie. Mama pp ja nie wiem jak Ty funkcjonujesz, serio. To jest dramat jak dziecko tak kiepsko śpi w nocy 😥
Mój mały już prawie całkiem zdrowy, jutro kończymy antybiotyk ale oczywiście nie puszce go jeszcze od poniedziałku do żłobka bo pewnie znowu złapie jakiś syf 🙈🙈 szykuje mi się kolejny tydzień ho z dzieckiem.
W tym tygodniu trochę pomagała mi mama, ale mały miał takie humorki ze babcia wymiękała. Oczywiście wszystko to moja wina bo małemu ustępuje a on wszystko „wymusza” 🤯🤯🤯🤯 ona zapomina ze to jest dwuletnie dziecko - powinien się z nią ładnie bawić i „ być grzeczny”. Wiecie takie babcine mądrości 😄 No ale mały faktycznie zaczął robić sceny, zdarzyło mu się nawet rzucić na podłogę i uderzyć w nią czołem 🤷♀️🤦♀️🤦♀️ -
Rzucanie sie na podloge albo branie rozbiegu i uderzanie w drzwi albo sciane ze zlosci u nas na porzadku dziennym. Taki etap nadszedł po prostu. Strasznie nie lubie slow 'wymuszanie' 'niegrzeczny' w stosunku do 20 miesiecznych maluchow xD no testuja granice p prostu, tyle emocji w nich sie kotłuje. To dobrze własnie21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10