Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolina, dzielna mama
Kolejna Cyprysek i Zoe, ale myślę,że ktoś inny się jeszcze w kolejkę wbije. Dużo dziewczyn się już nie udziela, ale kto wie, może coś się kluje.
Zoe, ja tak w przenośni napisałam,że chcą mnie na l4 wygonić. Bo mnie wkurzają, prowokuja:D Ludzi tak brakuje u nas, że ostatnio mieli zwolnić jednego dyscyplinarnie, bo tak oszukiwał z pracą, a został. Więc oni wola nawet jak będę w kratkę, ale będę. Jakbym wytrzymała jeszcze trochę to bym też na macierzyńskim dostawała pełna wypłatę. Ale nie wiem,czy nie wolę wypocząć. Zaraz się ciężka orka zacznie.
Ja się o nocach nie wypowiadam. Ula wstaje co 20 min. I ciągle ten cyc w buzi. Mam dość, bolą mnie sutki strasznie. Czy to mija czy trwa cała ciążę? Postanowiłam,że w piątek robie kategoryczne odcięcie od cyca. Będzie się darla,bo teraz ma beż ograniczeń, ale może to poprawi nam noce, poza tym wyc mi się chce z bólu. Nie dam rady robić tego stopniowo przy tym. Będzie weekend krzyku, ale przetrwamy. Ula też czasem pije mleko z bidonu w nocy. -
Cyprysek, musiałam gdzieś przegapić albo mój ciążowy kalafior tego nie zarejestrował, tak czy siak, oddam brzuszek ASAP.
Syrenka a Ulka z Wami śpi w pokoju/łóżku? Mnie ciąża bardzo zmotywowała do odstawienia, nie dość że byłam zmęczona, to bolało okrutnie.
Sumi Igor jeszcze ciągnie cyca czy tylko bidon?
Karolina jak to było z tymi wodami? Obudziłaś się i odeszły czy odeszły i się obudziłaś? Jak ja jechałam do szpitala ze skurczami to w obawie że odejdą mi wody założyłam sobie podpaskę 😂😂😂 na szczęście chlusnęły dopiero na porodówce.
-
Batylda ja w ogóle tej nocy to słabo jakiś spałam 😅 leżę w łóżku i czuję jakoś tak dziwnie i wstałam i nagle nie wiedziałam czy sikam czy leja się wody 😅 ale tego było tyle...że nie miałam wątpliwości :p ja w domu siedziałam jeszcze z ręcznikiem między nogami, a do szpitala nocna podpaskę poporodowa wsadziłam i podkład pod tyłek 😅👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Batylda no u mnie nic nie wskazywało na odejście tych wód. Ja byłam przekonana wręcz, że zacznie się skurczami jak przy Ignacym 😅 a tu niespodzianka 😜👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Marzył mi się taki poród zaczynający się wylewem wod;)
Może tym razem.
Ann, ten mniejszy materac to rucken polecany przez mamę fizjoterapeutę, a drugi hevea. Niestety rozmiar 180x90 jest dość mało popularny i nie było za dużego wyboru. Ale wydaje mi się,że materac spoko. -
Mama po przejściach wrote:Syrenka Ty to dziwna jesteś 🤪 To była moja największa obawa 🙈😅💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Mała Syrenka my mamy Hevea SnuDo właśnie w rozm 180x90. Ignasiowi super się na nim spi👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Hej Dziewczyny. Czytam Was caly czas ale nie mam kiedy pisac, a to praca, a to dzieciory. Ogolnie to ciężko ostatnio mamy, nie mam siły na smęcenie.
Karolina, mam nadzieję ze nocka będzie spokojna i pozwoli Ci Kajtus odpoczac. Jeszcze raz gratulacje.
Batylda, kciuki teraz za Ciebie!!!
Syrenka, gratuluje serduszka. Szalona Ty😊😊😊
A co do wód, to wiecie ze ja w ogole nie kojarze tematu. Przy synku cos mi swita, ze to stalo sie juz w trakcie porodu, ale przy corce? Rzeklabym, ze nic takiego nie mialo miejsca 😂😂😂 a tez sie tego najbardziej obawialam, ze zaskoczy mnie w jakims rossmanie czy innym dziwnym miejscu🤪🤪
-
Chaos mi wody odeszly dwa skurcze przed przyjsjem Mikolaja na świat. A mialam czekac do odejscia wód w domu, ale by było
Igor od pół roku już nie cyca. W 3 mscu ciąży skończyło sie besio wiec cycanie bolało i to mnie zmotywowało do odstawienia. Syrenka to podziwiam, ja tu narzekam ze musze raz wstac z mlekiem do Igora a u was dalj te pobudk ech, a ty powinnas wypoczywac
Ciekawe czy tez ciąża wplynie u cb na laktacje.. moze to bedzie motywacja jak i u mnie21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
No to już jesteście w komplecie! Cudownie! Hehe ciekawe czy będą podobni:)
Sumi dziś w żłobie nie zjadł nic! W domu tez przed zlobek nic. Jak dojechaliśmy do domu była czarna rozpacz z głodu, tego jeszcze nie widziałam w jego wydaniu. Na szybko dałam mu tubkę mus, potem na obiad makaron z pulpetami w sosie. Wyjadł wszystkie pulpety i poprosił o banana. Staram się mleko dać w ostateczności za dnia. Potem na Zakupach zobaczył tubkę z musem i wypił w sklepie, a w domu na kolacje z całego talerze zjadł 2 plasterki szynki i ogorka. Na noc pije mleko i w nocy tez pije. Ogólnie zaczyna mnie to nie jedzenie już trochę martwic. Badania robiliśmy są ok. Żelazo niskie jest super wysokie, ale na tym etapie nie ma potrzeby suplementacji.
To teraz czekamy na Batylde:)
Sumi 😁 mężowie doradzaja najlepiej w karmieniach nocnych😂😁😂 Mój jest mistrzem, bo sam śpi:) Może to przejściowe.
-
Sumi, ja chyba już nie mam mleka.
Dzisiaj w nocy pękłam. Ula nie mogła spać. Najpierw ciągnęła cycki 2 godziny. Już mnie tak bolało,że nie moglam wytrzymać. O północy zabrałam piers. Już nie dam. Cała noc się darla, praktycznie nie spaliśmy. Mam dość. I muszę podawac żelazo, bo na pewno coś jest na rzeczy. Ona chciala spać i nie mogła.
No i oczywiście znowu choroby. Iga i ja. Zawalone zatoki i bol gardła. Czekam na wiosne