Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane ja już po
skończyło się CC o 7.41
54 cm i niecałe 3200
Ogólnie chyba ze mnie miękka faja jeśli chodzi o ból :pBatylda, espoir, Mala_syrenka, Veruka, Lilak , _agrafka_, Mama po przejściach, Cyprysek89, unify, NatkaZ, Nikola lubią tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Daj nam tego małego szkraba na Facebooka 🥰 i czekam na relacje z porodu
W tym tyg zostałam poinformowana o zmianach organizacyjnych w moim biurze. Na pewno moja szefowa nie będzie już moją szefowa. Teraz zależy gdzie trafię. Jeżeli mi się nie spodoba to decyzja o 2 zostanie podjęta szybciej niz planowałam 😂Mala_syrenka, Batylda lubią tę wiadomość
-
Karolina gratuluję!!!
To nie Ty jesteś miękka faja, to ten bol jest poza skala. Każda przy nim wymięka. Wrzuc foto i daj znać jak się czujesz później;)
Zoe, mnie próbują już wygonić na l4. Tak mnie drażnią,że walczę że sobą. A chciałam marzec przetrzymać, bo premia, a w kwietniu może jeszcze na urlop byśmy wyjechali. -
No więc tak jak pisałam 2:45 zalało pół sypialni wodami 😅 zadzownilam do położnej, mówiła żeby się powoli zbierać bo dodatni gbs i dawać jej znać, bo skurczy nie było.
Ok 4 byliśmy w szpitalu, skurcze po drodze już miałam co 6 minut. Na IP to wiaodmo jakieś dokumenty, ktg i USG. Rozwarcie na 3 cm.
Moja położna była poza Warszawą i nie dojechała. Ogólnie teraz ten poród szedł zdecydowanie wolniej, po godzinie czy dwóch było 4 cm potem 5 cm. Ale przy 5 to już mnie tak bolało plus zaczęła ciągnąć blizna, że poprosiłam o ZZO z zaznaczeniem, że ze względu na ból w bliźnie może być i CC. No i przyszło kilku lekarzy na konsultacje i padła decyzja o CC. Generalnie blizna się nie rozchodziła ale ból był przez zrosty
A jeszcze na samym początku położna, która mnie przyjęła już mówiła że jest odgięty bo źle jej się go bada (czyli Jak Iguś).
Mąż mnie trochę masował i to przyniosło ulgę ale jak skurcze były co 3 min to już było źle.
Ogólnie teraz ból jest gorszy niż przy pierwszej cesarce ale to podobno norma 🤔
Opieka i samo CC sprawnie i miłona Madalińskiego jestem
A Iguś został z moją mamą i siostrą👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Mi wydaje się że Cyprysek ustawiła się w kolejce 😉
Syrenka być może chcą zatrudnić kogoś na zastępstwo 🤷♀️ Wiadomo jak jest. Można różnie się czuć. 2 tyg będziesz, później 3 tyg nie, dojdą opieki na dziewczynki a robotę ktoś musi zrobić.
Batylda muszę nazbierać na godny macierzyński 😅😂 u mnie wliczają się prawie wszystkie dodatki. premia kwartalna była fajna. Jeszcze ze 2 takie, premia motywacyjna i premia roczna i mogę zachodzić w ciąże. Ostatnio miałam taki macierzyński jak 100% podstawy pensji. Jedne co traciłam w wynagrodzeniu to dodatki które są kwotami zmiennymi. Więc fajnie było. A jak dojdzie jeszcze jeden maluch, w następnym roku zmiana żłobka na przedszkole jeżeli nie uda się na państwowe to prywatnie pewnie 2 tys tylko dotknie, w mieszkaniu zrobi się ciasno. Trzeba będzie myśleć intensywnie o czymś większym. Nie lubię podejmować decyzji pochopnie. A jeszcze pozostaje ciagle kwestia mojego „samotnego” macierzyństwa 🙈🤷♀️🙃 -
Karolina super, najwazniejsze ze wszystko sie dobrze skończyło. Wypoczywajcie !
Nikola to faktycznie bardzo mało, a w żłobku jak je? Ile mleka ci wypija na dzień? Kurcze u mnie zrobila sie faza na mleko w nocy. Mega z tym walczyłam.. dzis w nocy myslalam ze go zabije, uparłam sie ze nie bedzie jadł 3h po kolacji... bo zjada kaszke na wieczór, pije 250 ml mleka i po 3 h codziennie i tak budzi sie na mleko.
Zaczelo sie od tego ze ze 2 tyg temu dałam mu kilka razy besio w nocy bo jęczał i stwierdzilismy ze Starym że ojojoj ząbki wychodzą niech wypijeUspokajał sie po mleku i spał spokojnie całą nocke. potem w hotelu dawałam zeby był cicho przez całą noc i nie budził Mikiego no i teraz juz wstaje codziennie o 24:00 i domaga sie histerycznie bboxa mlesia. Dziś wył 1h o mleko.. i na nic noszenie usypianie, nic... po 3h usypiania oczy jak 5 zł.. a ja zrezygnowałam, mimo silnego samozaparcia. Wypił i zasnął od razu. Chyba odpuszcze moze taki etap, sprobuje wyeliminować za jakis czas..
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Karolina a jak Kajtek pije z cysia od razu załapał? Spokojny jest, daje pospać ?
Mikołaj po narodzinach spał 2h po czym 2 doby wrzeszczał xD I juz wiedziałam jakie to będzie ziółko..21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Sumi złapał ładnie właśnie. Był 2 godz kontakt skóra do skory i od tamtej pory śpi ładnie w mydelniczce :p narazie jest okej, miałam szansę się zdrzemnąć i zregenerować trochę. Mąż ma po 16 przyjechać
Po pionizacji niby spoko ale jednak boli :p👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️