X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha no i Bebetto Holland - moja znajoma ma ten wózek i też używała spacerówki, aktualnie drugi bobas w nim jeździ. Jak zawsze, ile ludzi tyle opinii. :)

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siuger wrote:
    Cześć dziewczyny. Temat wózka spędza mi sen z powiek.
    Zdecydowałam się ostatecznie na bebetto holand. W sumie wszystko mi się w nim widzi, tylko obawiam się o praktykę.
    Nowe nie kosztują miliony monet, ale jest jeszcze czas, więc postanowiłam sprawdzić ogłoszenia dot. używanych w swoim regionie. Trochę oszczędności nie zaszkodzi, a nie zamierzam iść na kompromisy przy kolorze. Czyli kupić tani ale brzydki czy zniszczony.

Znalazłam kilka takich które mi odpowiadają. Tylko dlaczego u licha w 50% ogłoszeń piszą że spacerówki w ogóle nie używane.
    Szczerze - ok. Fajnie bo nie zniszczona. Ale skoro nie używana, to znaczy że jest aż taka zła?

Myślałam, że już na tym wózku zostanę, a teraz mam stracha niesamowitego.

Z drugiej strony zaś myślę, że jeśli kupię używany (taniej) to jak spacerówka będzie tragiczna, to się kupi lepszą.
    No ale jednak wolałabym z tej korzystać.

Czy te dziewczyny które miały Bebetto mogły by się wypowiedzieć. Plisss

Ja miałam Bebetto ale Vulcano. Ze spacerówki korzystaliśmy około 1.5 roku. Nie są złe, tyle że po złożeniu i tak są sporych gabarytów. Wydaje mi się, że to jest główna przyczyna.

Teraz też stawiamy na Bebetto tyle, że właśnie zastanawiamy się nad Hollandem lub Tito

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie z tym.wyprofilowaniem.aie zrobic nic nie da... albo dziecko leci w przod, w sensie zjezdza pupa, albo na boki...
    Moja mala zawsze w nim jakos tak pokracznie siedziala, a jak na britaxa zmienilismy to supelnie inaczej w tym wozku wygladala i miala pozycje, ani razu nie zjechala, czy siedziala przekipnieta na bok...

Mi sie tez wielkosc tych wozkow podoba, duza gindola to mega plus jest dla mnie... tylko wlasnie... gondola jest ekstra, a pozniej jak dla mnie, to funkcjonalnosc wozka sie konczy... bo nawet do suva z wielkim bagaznikiem zapalowac to osobno, to byla udreka i pol bagaznika nie moje, ze juz i weekendowych wyjazdach nie wspomne

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Chaos Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy xlander xpulse. Gondola jest duża, wentylowana, my korzystalismy 7 miesięcy. Ze spacerowki okolo roku, potem kupilismy leciutk spacerowke samolotowa i w niej jeździmy do dzis. Natomiast wiem, ze spacerowki xlanderowe ludzie często kupują jako kolejny wozek po bublu z innego zestawu 2w1 wiec nie sa zle. Wozek jest lekki, zgrabny, ladny (to kwestia subiektywna) , spacerowka z najnowszej wersji sklada sie razem ze stelazem. Troszke można sie umeczyc w trudniejszym terenie to fakt,ale ogolnie pojedzie wszedzie. Acha i nowy nieuzywany nie kosztuje fortuny 🤪🤪 My go zostawiliśmy dla kolejnej pociechy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2021, 11:48

3jvzg7rf8l045ugq.png
    ckai43r818gdn5mx.png
  • Chaos Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak, trzymam kciuki za Was. W szpitalu jesteście pod dobrą opieką. Daj znać co i jak, jak bedziesz mogła!

3jvzg7rf8l045ugq.png
    ckai43r818gdn5mx.png
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak dawaj znać co i jak, skąd te bóle..

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wózki Bebetto mają to do siebie, że właśnie spacerówkę można składać razem ze stelażem. My wybierając wózrk dla młodszej córy bardzo zwracaliśmy na to uwagę, bo zależało nam na zaoszczędzeniu trochę miejsca w bagażniku (mieliśmy wtedy Audi w kombi).

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2022, 19:57

• Alaia77 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak, trzymamy kciuki, dawaj znać.
    A w temacie spacerówki, nam z Cybexa Priama bardzo się sprawdziła, ale fakt że duża i zajmuje sporo miejsca (nie był to dla nas problem, chodziło nam o to zeby łatwo się składaĺa i była rozkładana na płasko i nie kubełkowa, a taki Priam jest). Natomiast faktem jest, że mamy jeszcze easywalkera buggy xs i na wyjazdy letnie, samolotowe, tudzież szybkie wypady do sklepu, galerii zabieramy jego. Więc dla mnie te dwie spacerówki to układ idealny

oar8ugpja57m909m.png
    iv09ej28cad12t1o.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak, trzymaj się Kochana 😥
    I przede wszystkim staraj się nie martwić. Jesteś w dobrych rękach.

Daj znać co powie lekarz po wstępnym badaniu.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • unify Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie kupno wózka juz zaczelo stresować. Czy nie ma takich wózków 1w1?😂 tylko gondola i stelaż? Zawsze musi byc ta spacerowka? Bo tak jak piszecie potem i tak kazdy kupuje oddzielnie spacerowke bo tamta sie nie nadaje. A fotelik dostaniemy super po znajomych. Duzo osob radzi kupic tanszy wozek na początek bo to i tak tylko kilka miesięcy bo dziecko zaraz wyrosnie i zainwestować w super spacerowke, ktora posłuży na lata.

atdc2n0a92hantdh.png
  • Nikola Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka czekamy na informacje. Trzymaj się! Wszystko będzie dobrze!

• espoir Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siuger wrote:
    Zdecydowałam się ostatecznie na bebetto holand. W sumie wszystko mi się w nim widzi, tylko obawiam się o praktykę.
    Nowe nie kosztują miliony monet, ale jest jeszcze czas, więc postanowiłam sprawdzić ogłoszenia dot. używanych w swoim regionie. Trochę oszczędności nie zaszkodzi, a nie zamierzam iść na kompromisy przy kolorze. Czyli kupić tani ale brzydki czy zniszczony.

Znalazłam kilka takich które mi odpowiadają. Tylko dlaczego u licha w 50% ogłoszeń piszą że spacerówki w ogóle nie używane.
    Szczerze - ok. Fajnie bo nie zniszczona. Ale skoro nie używana, to znaczy że jest aż taka zła?

Z drugiej strony zaś myślę, że jeśli kupię używany (taniej) to jak spacerówka będzie tragiczna, to się kupi lepszą.

u mnie spacerówka i w jednym Bebetto i w drugim używana już kilka lat i ja nie narzekam 😊
    7dfe7bee2873.jpg

NatkaZ lubi tę wiadomość

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siuger wrote:

Ja mam bebetto holland i sobie chwalę ☺️ Spacerówki używaliśmy normalnie na codzień, a drugą mieliśmy na stałe w jednym samochodzie. Fakt mieszkamy na parterze i nie musiałam jej wnosić na 10 piętro ale też jak na wózki 2w1 to ten model nie był ciężki. Jedyny minus można dać za kosz na dole bo jest dość mało ładowny, ale z drugiej strony ja z dzieckiem na wielkie zakupy nie chodziłam :) a tak to byłam zadowolona. Siedzisko spacerówki można montować w dwóch kierunkach co u nas było o tyle przydatne, że Sara jak mnie nie widziała to dostawała spazmów 🙈 a jak jechała przodem do mnie to dawała rade. Koła mieliśmy pompowane, amortyzacja też była i fajnie się prowadził. Budka też fajna, z siateczką, można było ją porządnie rozłożyć. Do auta też wchodził a nie mamy kombi! Wiadomo, że każdy ma inne wymagania ale jak dla nas był ok :) 2 pary znajomych też go miały i nie słyszałam żeby ktoś był niezadowolony.

NatkaZ, siuger lubią tę wiadomość

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • Kryśka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatkaZ wrote:
    Przyznam, że ja nawet nie patrzyłam jaka igła. Nawet w monitor nie spojrzałam 🤪 Patrzyłam w sufit i słuchałam lekarza jak mówił o wszystkim co robi 😁 A wiesz jaką metodą będziesz miała przeprowadzone to badanie?

Jestem dużo spokojniejsza po wczorajszej wizycie. No i tym, że nasz mały wredziuch od wczoraj wieczorem non stop się wierci 😂
    Badanie metodą aCGH (kariotyp molekularny)

tm01qjv.png
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryśka wrote:
    Badanie metodą aCGH (kariotyp molekularny)

Czyli mikromacierze tak jak u mnie. A jeżeli mogę spytać to gdzie miałaś robioną amnio?

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale wlasnie to co widac, to jednak wiekszosc z was nawet jak korzystala ze spacerowki z 2w1 to i tak miala jeszcze druga spacerowke...
    Wiec ta druga sie jednak gdzies mimo wszystko najczesciej przewija...
    Ja np moj sprzedalam, bo nie kielismy gdzie trzymac wtedy dwoch wozkow, a kupilam porzadna spacerowke... teraz wozek chce uzywany, bo zalezy mi glownie na gondoli i ewentualnie spacerowne poki dziecko nie zacznie jezdzic przodem do swiata i sprzedaje a przesiadamy sie na britaxa, wiec szkoda kasy na nowy na te moze 10 miesiecy

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • kamkam Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe, mam ten sam odkurzacz od końca 2018 roku. Najlepszy zakup jaki mój mąż mógł zrobić! To moja miłość od pierwszego odkurzania 🤣 Dopiero dziś, po ponad 2 latach wymienię szczotki ( dalej są ok, ale stwierdziłam że wypada zmienić). Gdybym miała kupić drugi raz- nie wahałbym się, jest warty tych pieniędzy. Chodzi codziennie, co drugi dzień. Jest mega!
    Co do wózków my mamy cybexa baliosa s. Byłam i jestem z niego zadowolona. Mniej z gondoli ( ale gondole używa się krótko), ale spacerówka jest ekstra- kupilismy po prostu dobrą spacerowkę z funkcją gondoli). Młody do tej pory w niej śmiga. Do tego wózka planuje zakupić tylko dostawkę dla starszaka.

gg64j48a867cxnry.png
    1usasg18efbg4zod.png
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamkam wrote:
    Zoe, mam ten sam odkurzacz od końca 2018 roku. Najlepszy zakup jaki mój mąż mógł zrobić! To moja miłość od pierwszego odkurzania 🤣 Dopiero dziś, po ponad 2 latach wymienię szczotki ( dalej są ok, ale stwierdziłam że wypada zmienić). Gdybym miała kupić drugi raz- nie wahałbym się, jest warty tych pieniędzy. Chodzi codziennie, co drugi dzień. Jest mega!
    Co do wózków my mamy cybexa baliosa s. Byłam i jestem z niego zadowolona. Mniej z gondoli ( ale gondole używa się krótko), ale spacerówka jest ekstra- kupilismy po prostu dobrą spacerowkę z funkcją gondoli). Młody do tej pory w niej śmiga. Do tego wózka planuje zakupić tylko dostawkę dla starszaka.

Cieszy mnie, że czytam kolejną dobra opinię na temat baliosa s,bo poważnie rozważamy jego zakup ( tą nowszą wersję -lux). 😊 A tak z ciekawości jaki masz kolor?

OrT4p2.png
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z dzieckiem wszystko ok. Muszę jednak zostać bo będą szukać przyczyny tak silnego bólu. Pobrali mi wszystkie posiewy, wymazy, krew, mocz, dostaje kroplówki przeciwbólowe i z antybiotykiem bo bakteria w moczu może być jedną z przyczyn, ewentualnie endometrioza 🤔. Dodatkowo jakieś kroplówki na wzmocnienie bo od rana mam zawroty głowy. Oby znaleźli przyczynę bo włosy sobie z bólu powyrywam. No i drugi lekarz mówi, że chłopak 🥰.

NatkaZ, Noelle, unify, Katarzynka1, Paulina93, AśKa31, Bajka111 lubią tę wiadomość

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png
‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ