X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe to zależy jaki budżet zamierzasz przeznaczyć :) ja uwielbiam ciuszki Newbie (są do kupienia w kappahl), przepiękne są ale ceny już mniej mi się podobają...ale raz na jakiś czas zawsze się skuszę ☺️ Coccodrillo , Zara i smyk też ma czasem fajne. Są w h&m ale tam rzadko mi coś w oko wpadnie. Miałam pare rzeczy z Pepco i 5.10.15 ale tu już gorzej z jakością, po praniu wyglądały jak szmaty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2021, 18:17

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu Zoe wrote:
    Mój kawaler już żwawo się rusza. Teraz nie mam wątpliwości ze to on.

Jakie marki dla dzieci polecacie? Te tańsze i marki premium dla małych dam i gentelmenów?
    Ja zazwyczaj buszuje w 5-10-15, Smyku, w Pepco jeszcze nigdy nic nie kupiłam ale wiem ze można tam dostać. Ubranka z Lidla też słyszałam ze są dobrej jakości. Gdzie jeszcze warto się zagrzebać oprócz ciucholandu? 😁

Właśnie przeglądam stronę z Lidla w poszukiwaniu czegoś dla małej , bo też słyszałam sporo dobrych opinii co do jakości dziecięcych ciuszków. Napewno kupię tam wyprawkę w rozmiarze 56 albo i 50 ... Bo nawet nie ma pewności czy zdąży założyć a dla spokoju warto coś mieć.

OrT4p2.png
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola może podpytaj swoją ginekolog? U mojego lekarza jest osobny gabinet położnych i tam robią ktg. Wizyty mam co 3 tygodnie, później są co 2, pod koniec co tydzień a po terminie co 2-3 dni 😄

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Budżet w zależności od okazji. Nie będę mu kupować rzeczy „po domu” gdzie bodziaki będą kosztować 150 zł 😆 ale już na święta, urodzony, obiad u babci chce mieć coś fajnego. I tu jestem w stanie wydać więcej.

• Veruka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejściach wrote:
    Właśnie przeglądam stronę z Lidla w poszukiwaniu czegoś dla małej , bo też słyszałam sporo dobrych opinii co do jakości dziecięcych ciuszków. Napewno kupię tam wyprawkę w rozmiarze 56 albo i 50 ... Bo nawet nie ma pewności czy zdąży założyć a dla spokoju warto coś mieć.

Ooo Lidla też polecam! Tylko zwróć uwagę na wielkość bo u nas ma troszkę zawyżoną rozmiarówkę.

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu Zoe wrote:
    Budżet w zależności od okazji. Nie będę mu kupować rzeczy „po domu” gdzie bodziaki będą kosztować 150 zł 😆 ale już na święta, urodzony, obiad u babci chce mieć coś fajnego. I tu jestem w stanie wydać więcej.

Dokładnie! Na szczęście aż tyle nie kosztują i często mamy sponsora w postaci cioci 🤗

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • kamkam Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najmniej zadowolona jestem z 5-10-15. Bardzo słaba jakość, bo kilku praniach ubrania wyglądają jak szmaty do podlogi. Ja ubielbialam ciuchy z brytyjskiego George i nexta. To są ciuchy nie do zdarcia. Licytuje na allegro. Lubię też ciuchy z Reserved, cocodrillo, i uwaga- z Sinsay. Bardzo tanie, a jakość bez zarzutu (niestety nie wiem jak z bodziakami i pajacami bo kupowałam ciuchy dla starszaka). A najlepsze okazje to są paki na olx. Co ok. Pół roku kupuje mega pakę za 150-200 zł i ciuchów mam mnóstwo. Jeszcze nigdy nie trafiłam na jakąś lipę bądź schodzone ciuchy.

gg64j48a867cxnry.png
    1usasg18efbg4zod.png
  • Nikola Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesty nie bardzo mogę pomóc w tym temacie, bo mieszkam w Niemczech. W przychodni gdzie chodzę pracuje także " moja" położna,u której jestem już zapisana i miałam już spotkania i to ona tam na miejscu potem również robi KTG. A po porodzie będzie nas odwiedzać w domu.
    Jasne, dziekuje. Zadzwonię w poniedziałek do mojej przychodni może uda mi się coś dowiedzieć:)

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka uf dobrze ze wszystko dobrze się skończyło, w szpitalu teraz znajdą przyczynę tych boli brzucha i będziesz mogła spokojnie wrócić do domu i cieszyć się ciąża. Super że będzie chłopczyk

Ja uwielbiam newbie super jakoś ciuszków, zaraz też ma fajne ale rozmiwrowka jest zanizona, z hm też sporo mam dla synka, jak byłam w Polsce to kupowałam dla małego z Lidla i byłam mega zadowolona nie dość że nie są drogie to naprawdę fajna jakoś tych ciuszków.

No i mam zagwozdkę z wózkiem cały czas myślałam o stokke ale ten cybex beliso wpadł mi w oko, chyba podjadę po usg połówkowym do sklepu z wózkami i sobie go poogladam🙈

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Nikola Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veruka wrote:
    Nikola może podpytaj swoją ginekolog? U mojego lekarza jest osobny gabinet położnych i tam robią ktg. Wizyty mam co 3 tygodnie, później są co 2, pod koniec co tydzień a po terminie co 2-3 dni 😄
    Tak jutro będę na wizycie wiec o wszystko zapytam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2021, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam na próbę dwa bodziaki z GaGatek. Ładnie uszyte, dobrej jakości materiał i cudne wzory! Niestety najmniejsze rozmiary jakie maja to 62. Ale i tak wzięłam :D zachwycam się modelem „mlekozaur” 😄 w ogóle mój mały chłopaczek chyba wszystko będzie miał w dinozaury 😄 a ja mam pytanie odnośnie łóżeczka. Bardzo podoba mi się takie które ma pełne krótsze boki. Czy któraś z Was dziewczyny miała już takie, nie przeszkadza to w niczym?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2021, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ciucholandów. Proponuje spróbować coś upolować jak będzie wymiana towaru z zimowego na letni. Mama mojej szwagierki pracuje w ciucholandzie i obiecała nam przejrzeć ciuszki zanim wyłoży na sklep :)

• Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate90 wrote:
    Ja kupiłam na próbę dwa bodziaki z GaGatek. Ładnie uszyte, dobrej jakości materiał i cudne wzory! Niestety najmniejsze rozmiary jakie maja to 62. Ale i tak wzięłam :D zachwycam się modelem „mlekozaur” 😄 w ogóle mój mały chłopaczek chyba wszystko będzie miał w dinozaury 😄 a ja mam pytanie odnośnie łóżeczka. Bardzo podoba mi się takie które ma pełne krótsze boki. Czy któraś z Was dziewczyny miała już takie, nie przeszkadza to w niczym?

A moja córeczka w zajączki/ króliczki 🤣 Zamówiłam już takie naklejki na ścianę i meble. Słodkie, urzekły mnie bardzo 😁

OrT4p2.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje ciuchy głównie z pepco, może nie super jakoś ale na codzień po domu, jak najbardziej, choć czasem można kupić i super jakość, niewiem od czego to zależy. Lepsze ciuchy to smyk,a lidl też ma całkiem fajne.
    W pierwszej ciąży nie miałam położnej z nfz, nikt do domu nie przychodził. A na pierwsze ktg pojechałam w dniu terminu do szpitala w którym miałam rodzić.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego gina jest specjalny pokoj, gdzie sa takie fotele falowane lezace jak kozetki u psychiatry😂 i tam sie ok pol godzinki lezy pod ktg... mialam tak, ze co 2 tygodnie raz samo ktg, raz ktg+usg... jak bylo samo ktg, to jak zapis byl ok to samo ktg, jak cos niepokojacego, albo mnie coś niepokoilo, to jeszcze wizyta u lekarza i usg...

Co do ubranek, ja wiekszosc mam h&m i c&a i jedne i drugie ekstra! Do tego mamy troche next, zara (tu jakosc moim zdaniem srednia w porownaniu do ceny), pepco tez troche rzeczy mamy co podostawalismy albo kupilismy jak bylismy w pl i tutaj to jak sie trafi, jedne super inne kiepskie...
    Wiekszosc podobmowek mamy lidl i aldi i bardzo dobra jakosc ubranek, zelaszcza aldi lubie bo sa dluzsze i szczuple, a moje dziecko z tych szczuplejszych z dlugimi nogami...
    W lidlu trzeba brac poprawde na rozmiarowke, bo sa zawyzone, sa podwojne rozmiarowki i jak jest 50/56 to bedzie zawsze blizej 56, te 62/68 zawsze bardziej 68 niz 62 itp...

Nikola lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate90 wrote:
    Ja mam lozeczko z pelnymi krotszymi bokami i absolutnie w niczym mi to nie przeszkadzs

Kate90 lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2021, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja córeczka w zajączki/ króliczki 🤣 Zamówiłam już takie naklejki na ścianę i meble. Słodkie, urzekły mnie bardzo 😁
    Ooo..ja znalazłam na Allegro takie słodkie w króliczki 3 sztuki nad łóżeczko ale naprawdę są piękne rozmiar a4 albo a3. Ale nie ukrywam będę jeszcze szukać w dinozaury :D swoją droga wynalazłam pościel (ale taka mniejsza raczej do dostawki, gondoli) bambusowa i bardzo ja chce ale jeszcze się waham czy nie odpuścić i na początku nie ubierać w śpiworek do spania albo otulacz. Tez polecam bambusowe, w dotyku cudownie miłe, raczej lekkie. A bambus idealnie się sprawdzi u naszych maluszków bo w lato potrafi obniżyć temperaturę nawet o dwa stopnie, za to w zimne dni potrafi ogrzać, dodatkowo jest antyalergiczny, nie przyciąga kurzu a co za tym idzie roztoczy. Kupiłam tez dwa kocyki bawełniano bambusowe i po prostu się w nich zakochałam 🥰 adres do zdjęcia otulacza <3 https://images.app.goo.gl/2sdfLNCGyvgfzvZw6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2021, 19:18

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tez wielki otulacz muslinowy, kocyki bambusowe i bawelniano bambusowe, no i moje ukochane bambusowe pieluszki, ktore sluzyly latem wlasnie za pfzykrycie zamiast kocyka od LennyLamb😍

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Alaia77 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2021, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate90 wrote:
    Mam takie łóżeczko, model z Ikei, w niczym mi to nie przeszkadza i jestem z niego bardzo zadowolona.
    A jeśli chodzi o ciuszki, to rozmuar 56-62 prawue cały dostałam od koleżanki, oprócz firm o kyórych piszecie było tam sporo rzeczy z Tesco, F&F bodajże i też całkiem niezła jakość. Ja do tego z rzeczy na codzień sporo dokupuje w Pepco, głównie koszulki i legginsy, z jakością raz lepiej raz gorzej, ale generalnie nie narzekam. No i poluje na promocje i wielopaki na Zalando i Limango, stamtąd najwięcej mam Gap, Benetton, Carter's i Mothercare

oar8ugpja57m909m.png
    iv09ej28cad12t1o.png
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie przyjmowali na oddział to położna krzyknęła na mnie żeby nie głaskać brzucha!!! Aż podskoczyłam i teraz boję się go dotknąć 🤦‍♂️

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png
‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ