X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe to zależy jaki budżet zamierzasz przeznaczyć :) ja uwielbiam ciuszki Newbie (są do kupienia w kappahl), przepiękne są ale ceny już mniej mi się podobają...ale raz na jakiś czas zawsze się skuszę ☺️ Coccodrillo , Zara i smyk też ma czasem fajne. Są w h&m ale tam rzadko mi coś w oko wpadnie. Miałam pare rzeczy z Pepco i 5.10.15 ale tu już gorzej z jakością, po praniu wyglądały jak szmaty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2021, 18:17

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu Zoe wrote:
    Mój kawaler już żwawo się rusza. Teraz nie mam wątpliwości ze to on.

Jakie marki dla dzieci polecacie? Te tańsze i marki premium dla małych dam i gentelmenów?
    Ja zazwyczaj buszuje w 5-10-15, Smyku, w Pepco jeszcze nigdy nic nie kupiłam ale wiem ze można tam dostać. Ubranka z Lidla też słyszałam ze są dobrej jakości. Gdzie jeszcze warto się zagrzebać oprócz ciucholandu? 😁

Właśnie przeglądam stronę z Lidla w poszukiwaniu czegoś dla małej , bo też słyszałam sporo dobrych opinii co do jakości dziecięcych ciuszków. Napewno kupię tam wyprawkę w rozmiarze 56 albo i 50 ... Bo nawet nie ma pewności czy zdąży założyć a dla spokoju warto coś mieć.

OrT4p2.png
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola może podpytaj swoją ginekolog? U mojego lekarza jest osobny gabinet położnych i tam robią ktg. Wizyty mam co 3 tygodnie, później są co 2, pod koniec co tydzień a po terminie co 2-3 dni 😄

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Budżet w zależności od okazji. Nie będę mu kupować rzeczy „po domu” gdzie bodziaki będą kosztować 150 zł 😆 ale już na święta, urodzony, obiad u babci chce mieć coś fajnego. I tu jestem w stanie wydać więcej.

• Veruka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejściach wrote:
    Właśnie przeglądam stronę z Lidla w poszukiwaniu czegoś dla małej , bo też słyszałam sporo dobrych opinii co do jakości dziecięcych ciuszków. Napewno kupię tam wyprawkę w rozmiarze 56 albo i 50 ... Bo nawet nie ma pewności czy zdąży założyć a dla spokoju warto coś mieć.

Ooo Lidla też polecam! Tylko zwróć uwagę na wielkość bo u nas ma troszkę zawyżoną rozmiarówkę.

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu Zoe wrote:
    Budżet w zależności od okazji. Nie będę mu kupować rzeczy „po domu” gdzie bodziaki będą kosztować 150 zł 😆 ale już na święta, urodzony, obiad u babci chce mieć coś fajnego. I tu jestem w stanie wydać więcej.

Dokładnie! Na szczęście aż tyle nie kosztują i często mamy sponsora w postaci cioci 🤗

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • kamkam Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najmniej zadowolona jestem z 5-10-15. Bardzo słaba jakość, bo kilku praniach ubrania wyglądają jak szmaty do podlogi. Ja ubielbialam ciuchy z brytyjskiego George i nexta. To są ciuchy nie do zdarcia. Licytuje na allegro. Lubię też ciuchy z Reserved, cocodrillo, i uwaga- z Sinsay. Bardzo tanie, a jakość bez zarzutu (niestety nie wiem jak z bodziakami i pajacami bo kupowałam ciuchy dla starszaka). A najlepsze okazje to są paki na olx. Co ok. Pół roku kupuje mega pakę za 150-200 zł i ciuchów mam mnóstwo. Jeszcze nigdy nie trafiłam na jakąś lipę bądź schodzone ciuchy.

gg64j48a867cxnry.png
    1usasg18efbg4zod.png
  • Nikola Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesty nie bardzo mogę pomóc w tym temacie, bo mieszkam w Niemczech. W przychodni gdzie chodzę pracuje także " moja" położna,u której jestem już zapisana i miałam już spotkania i to ona tam na miejscu potem również robi KTG. A po porodzie będzie nas odwiedzać w domu.
    Jasne, dziekuje. Zadzwonię w poniedziałek do mojej przychodni może uda mi się coś dowiedzieć:)

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka uf dobrze ze wszystko dobrze się skończyło, w szpitalu teraz znajdą przyczynę tych boli brzucha i będziesz mogła spokojnie wrócić do domu i cieszyć się ciąża. Super że będzie chłopczyk

Ja uwielbiam newbie super jakoś ciuszków, zaraz też ma fajne ale rozmiwrowka jest zanizona, z hm też sporo mam dla synka, jak byłam w Polsce to kupowałam dla małego z Lidla i byłam mega zadowolona nie dość że nie są drogie to naprawdę fajna jakoś tych ciuszków.

No i mam zagwozdkę z wózkiem cały czas myślałam o stokke ale ten cybex beliso wpadł mi w oko, chyba podjadę po usg połówkowym do sklepu z wózkami i sobie go poogladam🙈

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Nikola Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veruka wrote:
    Nikola może podpytaj swoją ginekolog? U mojego lekarza jest osobny gabinet położnych i tam robią ktg. Wizyty mam co 3 tygodnie, później są co 2, pod koniec co tydzień a po terminie co 2-3 dni 😄
    Tak jutro będę na wizycie wiec o wszystko zapytam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2021, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam na próbę dwa bodziaki z GaGatek. Ładnie uszyte, dobrej jakości materiał i cudne wzory! Niestety najmniejsze rozmiary jakie maja to 62. Ale i tak wzięłam :D zachwycam się modelem „mlekozaur” 😄 w ogóle mój mały chłopaczek chyba wszystko będzie miał w dinozaury 😄 a ja mam pytanie odnośnie łóżeczka. Bardzo podoba mi się takie które ma pełne krótsze boki. Czy któraś z Was dziewczyny miała już takie, nie przeszkadza to w niczym?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2021, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ciucholandów. Proponuje spróbować coś upolować jak będzie wymiana towaru z zimowego na letni. Mama mojej szwagierki pracuje w ciucholandzie i obiecała nam przejrzeć ciuszki zanim wyłoży na sklep :)

• Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate90 wrote:
    Ja kupiłam na próbę dwa bodziaki z GaGatek. Ładnie uszyte, dobrej jakości materiał i cudne wzory! Niestety najmniejsze rozmiary jakie maja to 62. Ale i tak wzięłam :D zachwycam się modelem „mlekozaur” 😄 w ogóle mój mały chłopaczek chyba wszystko będzie miał w dinozaury 😄 a ja mam pytanie odnośnie łóżeczka. Bardzo podoba mi się takie które ma pełne krótsze boki. Czy któraś z Was dziewczyny miała już takie, nie przeszkadza to w niczym?

A moja córeczka w zajączki/ króliczki 🤣 Zamówiłam już takie naklejki na ścianę i meble. Słodkie, urzekły mnie bardzo 😁

OrT4p2.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje ciuchy głównie z pepco, może nie super jakoś ale na codzień po domu, jak najbardziej, choć czasem można kupić i super jakość, niewiem od czego to zależy. Lepsze ciuchy to smyk,a lidl też ma całkiem fajne.
    W pierwszej ciąży nie miałam położnej z nfz, nikt do domu nie przychodził. A na pierwsze ktg pojechałam w dniu terminu do szpitala w którym miałam rodzić.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego gina jest specjalny pokoj, gdzie sa takie fotele falowane lezace jak kozetki u psychiatry😂 i tam sie ok pol godzinki lezy pod ktg... mialam tak, ze co 2 tygodnie raz samo ktg, raz ktg+usg... jak bylo samo ktg, to jak zapis byl ok to samo ktg, jak cos niepokojacego, albo mnie coś niepokoilo, to jeszcze wizyta u lekarza i usg...

Co do ubranek, ja wiekszosc mam h&m i c&a i jedne i drugie ekstra! Do tego mamy troche next, zara (tu jakosc moim zdaniem srednia w porownaniu do ceny), pepco tez troche rzeczy mamy co podostawalismy albo kupilismy jak bylismy w pl i tutaj to jak sie trafi, jedne super inne kiepskie...
    Wiekszosc podobmowek mamy lidl i aldi i bardzo dobra jakosc ubranek, zelaszcza aldi lubie bo sa dluzsze i szczuple, a moje dziecko z tych szczuplejszych z dlugimi nogami...
    W lidlu trzeba brac poprawde na rozmiarowke, bo sa zawyzone, sa podwojne rozmiarowki i jak jest 50/56 to bedzie zawsze blizej 56, te 62/68 zawsze bardziej 68 niz 62 itp...

Nikola lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate90 wrote:
    Ja mam lozeczko z pelnymi krotszymi bokami i absolutnie w niczym mi to nie przeszkadzs

Kate90 lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2021, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja córeczka w zajączki/ króliczki 🤣 Zamówiłam już takie naklejki na ścianę i meble. Słodkie, urzekły mnie bardzo 😁
    Ooo..ja znalazłam na Allegro takie słodkie w króliczki 3 sztuki nad łóżeczko ale naprawdę są piękne rozmiar a4 albo a3. Ale nie ukrywam będę jeszcze szukać w dinozaury :D swoją droga wynalazłam pościel (ale taka mniejsza raczej do dostawki, gondoli) bambusowa i bardzo ja chce ale jeszcze się waham czy nie odpuścić i na początku nie ubierać w śpiworek do spania albo otulacz. Tez polecam bambusowe, w dotyku cudownie miłe, raczej lekkie. A bambus idealnie się sprawdzi u naszych maluszków bo w lato potrafi obniżyć temperaturę nawet o dwa stopnie, za to w zimne dni potrafi ogrzać, dodatkowo jest antyalergiczny, nie przyciąga kurzu a co za tym idzie roztoczy. Kupiłam tez dwa kocyki bawełniano bambusowe i po prostu się w nich zakochałam 🥰 adres do zdjęcia otulacza <3 https://images.app.goo.gl/2sdfLNCGyvgfzvZw6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2021, 19:18

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tez wielki otulacz muslinowy, kocyki bambusowe i bawelniano bambusowe, no i moje ukochane bambusowe pieluszki, ktore sluzyly latem wlasnie za pfzykrycie zamiast kocyka od LennyLamb😍

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Alaia77 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2021, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate90 wrote:
    Mam takie łóżeczko, model z Ikei, w niczym mi to nie przeszkadza i jestem z niego bardzo zadowolona.
    A jeśli chodzi o ciuszki, to rozmuar 56-62 prawue cały dostałam od koleżanki, oprócz firm o kyórych piszecie było tam sporo rzeczy z Tesco, F&F bodajże i też całkiem niezła jakość. Ja do tego z rzeczy na codzień sporo dokupuje w Pepco, głównie koszulki i legginsy, z jakością raz lepiej raz gorzej, ale generalnie nie narzekam. No i poluje na promocje i wielopaki na Zalando i Limango, stamtąd najwięcej mam Gap, Benetton, Carter's i Mothercare

oar8ugpja57m909m.png
    iv09ej28cad12t1o.png
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie przyjmowali na oddział to położna krzyknęła na mnie żeby nie głaskać brzucha!!! Aż podskoczyłam i teraz boję się go dotknąć 🤦‍♂️

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png
‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ