Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Szwagierka mówi, że wymarzona córka to będzie gagatek 🙈 po urodzeniu jak zaczęła się drzeć (ona nie płacze tylko się drze - dokładnie tak relacjonuje to szwagierka) to skończyła koncert o 3 nad ranem. Dziś teściowa dzwoniła i mowila ze chciała z nią pogadać chwile to nie były w stanie zrozumieć siebie nawzajem bo tak dawała do wiwatu. Przypomnę, że jej pierwszy syn tez miał takie początki. Darł się dzień i noc a skończył dopiero jak miał ponad rok 🙃
Mąż się śmieje, że idealnie wpasowała się w ich rodzine 😅 -
Jezu lilak! To powazne zderzenie. Mały rozumiem że ok? Obserwuj dzis w nocy, ale mysle ze by po nim bylo wodac ze wstrząśnienie wymioty czy cos. Dobrze ze nic nikomu soe nie stało21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Aż mi soe przypomniało jak w czarnogorze wyjechalismy z lotniska i samochod jadacy naprzeciwko nas zjechał na nasz pas i uderzył czołowo w auto przed nami. Sekunda pozniej i byloby w nas..
A mąż nie ma za co sie obwiniać, nie z jego winy21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Dzisiaj jak zaplanowałam, że zostaję w domu to Lisa obudziła się w nocy tylko 2 razy, a wczoraj 22 i musiałam dać radę w pracy po takiej nocce 🙈
Cierpliwa kciuki ✊ Jest dużo chętnych na jedno miejsce?
O opłatach to ja się lepiej nawet nie wypowiadam. Płacić musimy nawet za posiłki, czy dziecko jest czy go nie ma. Podczas Wielkanocy mają dwa tygodnie wolnego. -
Lilak, dobrze że nic nikomu się nie stało. Ale to musi być okropne. ja się strasznie boję wypadków, bo można być super kierowców a co z tego, jak wokół jeździ mnóstwo baranów 🙄
Jak Julek w nocy?
Batylda jak tam u Was? Jak sobie radzicie i jak Nina reaguje na brata?
U nas są wzloty i upadki. Raz jest miłość i całowanie a raz mówi: Połóż Kakusia i chodź 😅 ale na szczęście nie pcha mu ( jeszcze) palców do oczu. Raz tylko chciał go uczesać grzebieniem 😅
A wczoraj mnie rozczulić bo Kajtek płakał, a on: Mamuś szybko. Kakuś płacze. Daj cysia ❤️🥰
Dziewczyny z Wawy. W sobotę w Reducie ma być Bob Budowniczy i koparki 😅 ja mam w domu fana, więc u nas chłopaki się wybierają na pokazy maszyn budowlanych 😅👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Mama pp, nawet nie wiem ile akurat do naszego przedszkola, ale lacznie na wszystkie przedszkola bylo ponad 100 zgloszen a z tego 2/3 to byly dzieci ponizej 3 toku zycia, gdzie w kazdym przedszkolu (4 czy 5 placowek) jest max 10-12 miejsc dla takich dzieci...
Plus u nas dochodzi jeszcze taka sprawa, ze jest budowane nowe przedszkole i 3 grupy z naszego przedszkola beda przechodzily koncem do tamtego nowego, a w obecnym zostana dwie, tak, zeby mogli powoli remontować i przebudowac nasze, wiec jeszcze moze dosc zmiana budynku, ale to cala grupa razem z paniami... No i juz 100% wiadomo, ze wszystkie dwulatki beda szly do nowego, bo beda tam dwie grupy 1-3 wiec dwulatki beda w jednej 12 osobowej grupie, a nie jak do tej pory w grupie 2-6
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Właśnie wróciłam od lekarza. Znowu mi trafiło do tego młodego gawędziarza (tam przyjmuje więcej lekarzy). Przyszłam z przeziębieniem a on komentuje kolor moich oczu 😄 że taki wyjątkowy 🙈 Ale chorobowe dostałam, krew pobrali, załatwione. Jutro też mogę się wyspać 😁
Po południu Lisa.
Cierpliwa czyli będziecie mieć taki żłobek już bardziej skoro 1-3. Moim zdaniem to lepsze rozwiązanie.
-
Zoe a szwagierka mają duże mieszkanie/dom? Z tego co opowiadasz ta trójka starszych to niezłe gagadki, a przy tym noworodek to będzie wyzwanie. No chyba, że będą całe dnie bajki oglądać, to może będą cicho 😅
Ostatnio mówiłam mężowi, że moglibyśmy w końcu gdzieś jechać, bo Lisa zaraz będzie miała 2 lata a jeszcze w hotelu nie była. Przed budową i dzieckiem wyjeżdżaliśmy bardzo często. A on do mnie, że to nic, dziwniejsze że dwa lata i że jeszcze włączonego telewizora nie widziała 🤣🤣🤣🙈
-
Mama pp, N będzie w 1-3 tylko pol roku w sensie w tej grupie, q pozniej przechodzi do grupy 3-6 ale to dopiero po przeniesieniu sie do nowego budynku...
Mia jest od poczatku w 2-6 grupie i ja sobie bardzo chwale i duzo lepiej mi sie ta opcja podoba niz grupa takich maluszkow... M np rozwojowo zawsze byla dużo przed rówieśnikami jesli o motoryke itp chodzi i ona w grupie maluszkow by sie zanudzila, zawsze bawila sie z tymi starszymi dziecmi, nigdy nie mlodszymi, a nawet malo co tymi w swoim wieku... A zlobek to nie, to bedzie nadal przedszkole, tyle ze dwie grupy beda 1-3 i dwie grupy 3-6 ale wszyscy w jednym budynku i na jednym podworku... No ale do tego czasu u nas zostaje po staremu...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Na chwile obecna maja do dyspozycji parter domu o wymiarach 10x12m. Od tego trzeba odliczyć garaż bo maja go razem z domem i kotłownie. Dwóch starszych chłopców ma pokoje po ok. 10m2. Trzeci syn śpi u nich w sypialni na małym pojedynczym łóżku (ma 3 lata) i teraz najmłodsze pewnie tez w sypialni. Brak więcej pokoi. Ona śpi na jednym łóżku z takimi małymi dziećmi.
-
Kiedyś ludzie żyli na 2 pokojach z 4 dzieci i nikogo to nie szokowało. Sama chyba bym nie umiała się tak cisnąć i być szczęśliwa, no, ale ludzie są różni.
Wiesz Zoe, za każdym razem jak piszesz o swojej szwagierce, zastanawiam się, po co utrzymujecie że sobą kontakty. Ty ich ewidentnie nie lubisz, a ich towarzystwo Cie męczy, nie lepiej unikać takich ludzi?
No i też czasem mi trochę przykro, bo uświadamiam sobie,że takie samo zdanie o nas, jak Ty o szwagierce, ma o nas brat męża. Zawsze jak nas widzą, to wjeżdżają bajki i Tona słodyczy. Do tego Iga nic się nie słucha i zachowuje się jak rozwydrzony bachor, któremu nikt nie poświęca uwagi. A to tak nie jest. Ona ma swoje problemy. My naprawdę poświęcamy jej mnóstwo uwagi i wszystko tłumaczymy. Myślę,że poza zaburzeniami Si, ma jeszcze inne problemy,może ADHD albo asperger. A że widują nas głównie u babci, to i bajeczki i czekolada.
Oni mają bardzo spokojne dziecko i myślę,że to ich utwierdza w przekonaniu, że dzieci są spoko, a rozwydrzaja się przez rodziców. -
Syrenka oboje z mężem ich unikamy. Nie ma wspólnych niedzielnych obiadków czy kawusi. Pomimo ze mieszkają pół godz autem od nas. Nigdy z własnej inicjatywy nie jedziemy do nich. Mało tego. Ona w styczniu miała urodziny i zaprosiła prawie całą rodzine. Prawie. Bo jedynego brata (męża) nie 😅 jeździmy tam gdy przyjezdza ich mama i chwilowo stacjonuje u niej w domu, albo jak ich mama przyśle paczkę na jej adres i jest coś w niej dla nas (nasza ostatnia wizyta była w tym celu dodatkowo dała ubranka po najmłodszym dla Oliwiera), jedziemy jeszcze na urodziny męża chrześniaka. Poza takimi okazjami widujemy się tylko na święta i u ich mamy w domu gdy jest na urlopie w wakacje. Może niebawem pojedziemy z przyzwoitości żeby poznać najmłodszego członka rodziny a później albo zobaczymy się na Wielkanoc albo nie. W tym roku teściowa nie przyjezdza na święta wiec może nie być okazji. A kolejna okazja to Komunia na koniec maja.
Mąż zazdrości ze po mojej stronie jest nas 5 i każdy z kazdym może liczyć na wsparcie. Nikt nikomu niczego nie zazdrości. Z osiągnięć się cieszy. A tam… 🤷♀️ -
Mala_syrenka wrote:Wiesz Zoe, za każdym razem jak piszesz o swojej szwagierce, zastanawiam się, po co utrzymujecie że sobą kontakty. Ty ich ewidentnie nie lubisz, a ich towarzystwo Cie męczy, nie lepiej unikać takich ludzi?
Syrenka mam podobne odczucia co do Twoich teściów 😅🙈 -
U Lisy to ponoć nic poważnego. Płuca czyte. Póki nie ma gorączki to mam machnąć ręką 🙈 Nie wiem czy Ci nasi lekarze wszystko lekceważą, czy mamy takie szczęście, bo tutaj co chwilę czytam o poważniejszych chorobach i innych zaleceniach niż tylko syropek.
-
Chyba w każdej rodzinie jest tak, że ktoś za kimś nie przepada 😅 ja za swoją teściowa też nie bardzo, ale no na Boże Narodzenie pokazać się wypada :p tak to praktycznie nie jeżdżę, a jak dzwoni to staram się wyjść, żeby nie słuchać jej glupot. A jak słucham to dogaduje zawsze coś od siebie do męża 😅
Mama pp Ignas siedzi od poniedziałku w domu z kaszlem. Nic mu innego nie jest, tylko kaszel. Też dostał syropki i inhalacjeale ja wolę takie podejście niż na każdego gluta antybiotyk, bo są i tacy lekarze 🙄
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Mama pp, masz rację, powinnam uciąć z nimi kontakt, bo mają na mnie toksyczny wpływ. Z nimi mam taki problem,że oni pomagać nie chcą, dzieci samych do siebie nie wezmą, ale pilnują regularnych kontaktów. Co tydzień pchają się na kawę.
A z tymi chorobami, to wydaje mi się,że w Polsce się trochę za mocno pilnuje tych wszystkich lekkich przeziębień i katarkow. Mi się bardzo podoba zagraniczne podejście. Ale tak pisze, a kilka razy Ula chrumknie i też lecimy do pediatry;D -
Mamy miejsce w przedszkolu🥳🥳🥳 Nath idzie od sierpnia razem z Mia do jednego przedszkola, a w międzyczasie okaze sie, czy do nowego budynku przejdzie tylko on, czy tez grupa Mii
Mama po przejściach, Mala_syrenka, Sumireguska, espoir lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700