Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi przeszkadzałby ciągły płacz dzieci podczas dłuższego lotu, jako matka rozumiem, ale nie piałabym z zachwytu widząc takich współpasażerów 😅🙈 i sama wolałam nie fundować innym takich przyjemności. Oczywiście każdy może mieć inne zdanie, ale ja uważam, że niemowlakowi nie jest potrzeba do szczęścia wycieczka na inny kontynent czy koniec świata. Wydaje mi się, że równie szczęśliwy będzie w baseniku na ogródku, czy na miejskiej plaży. Potrzeby rodziców by zmienić otoczenie, naładować baterie, zwiedzać itd.rozumiem doskonale, ale nie zwalajmy wszystkiego na dzieci 🤣
Z takim dwulatkiem to już chyba coś innego, bardziej świadomie podróżuje.
-
Oj zazdroszczę tych wakacji. My w tym roku też planowaliśmy gdzieś lecieć a tymczasem po majówce notariusz i ruszamy z remontem nowego domu. Gdyby rok temu ktoś mi powiedział, że dzisiaj będę w drugiej ciąży i będziemy znowu wykańczać mieszkanie i znowu się przeprowadzać to popukałabym się w głowę 🤪 teraz tylko trzeba jakoś ogarnąć remont, wyprawkę, poród i przeprowadzkę. Wakacje może za rok, jeśli się odkujemy.
Jeśli chodzi o lotnisko Chopina to przepuszczali nas ze wszystkim, z bidonem, tubkami owocowymi, tubkami z owsianką i słoiczkiem. Szczerze mówiąc nikt specjalnie tego nie sprawdzał.
W tamtym tygodniu zdjęłam Laurce na próbę pampersa w domu na 3 dni. Niestety kompletnie nie łapie. Jeśli ją przypilnuje to zrobi na nocnik i siku i kupę ale sama nie sygnalizuje. Czasem jej się zdarzy, że mówi "mama pupa boli" to znaczy, że chce kupę i wtedy idziemy na nocnik. Spróbuję jeszcze raz w czerwcu, bardzo bym chciała ją odpieluchować zanim urodzę ale zobaczymy jak to będzie. -
u nas pierwsza podróż na pewno będzie nad Jezioro Garda. moim marzeniem jest zwiedzić całe Włochy, a na to potrzeba przynajmniej z 30 wyjazdów więc do końca życia 🤪 najpierw musimy kupić busa, bo do tego auta nie wejdzie nic poza nami 🤪 ja liczę, że jeszcze jedno dziecko urodzę w bliskiej przyszłości i wtedy zaczniemy jeździć. ale my na pewno nie do hoteli, a pod namiot (chcemy kupić taki wypasiony dla 8 osób), bo tak wyjdzie taniej. zresztą ciężko znaleźć pokój dla rodziny 2+6 - ciekawe czemu 🤡🤡🤡🤡💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Espoir, ja od razu wiedziałam,że będzie Was wiecej;) ciekawe,czy będzie kolejny chłopiec. No 6 z rzędu to już mega wyczyn!
Mi się też Włochy marzą, może nie całe, ale sporo miejsc. I tam głównie jedzenie i zwiedzanie, wiec może będziemy się wybierać z maluchami na krótko albo poczekamy aż dorosna i też będą się jarać zwiedzaniem. Ja uwielbiam namioty, ale mój stary jest zbyt wygodny. I tak kiedyś go namowie, żeby dzieci przeżyły przygodę i może mu się spodoba.
A z wakacjami to różnie. Ja się umordowalam na ostatnich, a znowu chce się pchać. Tym razem naiwnie wierzę,że trochę wypoczne. Ale zależy mi głównie na wygrzaniu i poplywaniu. No i chciałabym nacieszyc dusze pięknym morzem i kolorowymi rybkami.
A muszę powiedzieć, że niemowlak nie ma żadnych korzyści, a w moim przypadku niemowlak mniej wył w samolocie niż 2letnia Iga. No i częściej słyszę jak krzyczą właśnie kilkuletnie dzieci, nie maluszki. I jako matka rozumiem,że dzieci krzyczą, a też tego nie lubięchociaż wolę słyszeć cudze niż moje;D
-
Włochy tez moja miłość, ogolnie mam plan kiedys kupic tam dom na starosc i robić wino 🥴
Mama pp ale tak jak mowi syrenka w samolocie najbardziej drą sie starszaki, to lepiej w ogole nie latac do 10rż 😅
Jak lecielismy rok temu na Kos to bylo pełno niemowlakow, nawet dreptały na czworaka po samolocie i bawily sie sznurowkami od butow innych pasazerow 😆21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
A rodzice tez maja prawo wygrzać cztery litery 😁, ja nie lubie placzu dzieci ogolnie ale jestem wyrozumiala w samolocie.
Espoir ja kocham pod namiot. Bylismy rok temu z Igusiem ale bylo zimnoJuz Starego namawiam na kampera 😄
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2023, 19:00
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
ja o samolocie nawet nie myślę, ale to ze względu na cenę - paliwo to koszt 350 funtów, a samolot dla tylu osób ponad 2000 😅
Sumi ile dokładnie miał Igus jak byliście?
był ktoś z Was pod namiotem z kilkumiesięcznym dzieckiem czy to szaleństwo? 🤪🤪🤪 i jakie macie namioty?💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Kurde. Okrągła rocznice ślubu mam w piątek. Co na szybko facetowi można kupić? Wy robicie co raz sobie prezenty. On zawsze mi coś kupuje a ja zawsze zapominam o tej rocznicy twierdząc ze jest to dla mnie nie istotnie.
W tamtym roku położył mi na stole złote kolczyki. A ja cały dzień chodziłam i zastanawiałam się po co i komu kupił te kolczyki 🙃
Ogólnie to wiem czego on chce. Nowego samochodu, domu i córkę 😂 ale bez przesady proszę państwa. Jaką drobnostkę można kupić na szybko? Zegarek dostał na święta. -
Zoe, my zawsze kupujemy sobie bzdurki. Breloczek z napisem, czy zdjęciem albo po prostu skoro nasza rocznica to kupujemy coś, co nam się obojgu przyda. W tym roku kupiliśmy sobie piec do pizzy. Ogólnie stawiamy na małe rzeczy o dużej wartości sentymentalnej. Jeśli lubi jakiś alkohol, to może jakaś lepsza flaszkę. Mój stary miłośnik pokera ucieszyłby się z jakiś akcesoriów. Zależy od zainteresowań.
-
Mala_syrenka wrote:Haha;) fakt;) 2 i 4 latek;) patrze po moich, może Twoi są mniej pomysłowi, chociaż wątpię. Ja bym się bała,że Ula z Iga spróbują nawiac. A z namiotu bardzo latwo;)
na dworze tez trzyma się wózka zawsze i słucha.
a Szymek raczej by też się bał, wystarczy, że powiem, że na zewnątrz są pająki 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2023, 09:13
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧