Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
No to fajnie jedzą. A jak świetnie opisane. Porządek musi byc;)
Moje dziewczyny nie lubią kanapek, a szkoda, bo to fajny posiłek na wyjście.
My wychodzimy na plac zabaw blisko domu, więc zawsze możemy wrócić na posiłek, wtedy ich nie dokarmiam, a w domu wymiatają później pół lodowki;) -
Mama pp tą promkę 3 za 2 widziałam tylko stacjonarnie w sklepach hm. Z tego co kojarzę nie ma jej online.
Espoir szacun za te kanapki 😅 my zawsze idąc na płac zabaw zabieramy mus plus ewentualnie idziemy na frytki 😅👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
przyzwyczaiłam się. kupujemy surowe bułki w takich wielkich workach chyba po 30 i smażymy rano, żeby świeże były. chociaż byłoby łatwiej jakby każdy nie chciał czegoś innego 🙃 a musy bierzemy z 10-20, ale ostatnio Szymek wciągnął 5 na raz więc tym by się nie najedli 🙈💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Ann, ogarniesz, nie masz innego wyjścia 😅
Zaczęłam rozszerzać Filipowi dietę i jest słabo, w ogóle nie chce buzi otwierać, gdzie Nina w jego wieku to łyżeczkę z ręką by zjadła. Wy już zaczęliście Karolina?
Jaki nasz maluch forumowy nie chciał jeść na początku? Pocieszcie że to się zmienia. Chyba że to kara za wymadrzanie się jak to dziecko może nie jeść, bo Ninka je absolutnie wszystko.
-
Karolina dzięki za odpowiedź. W takim razie już zamówię bez promocji, nie ma co czekać, bo mi rozmiar wykupią.
Wczoraj byłam z Lisą u dentysty. Na nic nasze ćwiczenia, nie chciała otworzyć buzi. A jeszcze w poczekalni zarzekała się, że pokaże dentyście ząbki. Na sekundę położyliśmy ją na siłę i na pierwszy rzut oka wszystko w porządku. Zebrała prezencik i poszłyśmy na lody 😅 Za pół roku znowu mamy się pokazać, by ją przyzwyczajać aż w końcu przestanie się bać. Syrenka a jak u Was poszło? Jak się nie mylę pisałaś, że też idziecie. Czy wizyta jeszcze przed Wami? -
Bylysmy w poniedziałek. Ula otworzyła buzię, trzymała długo. Na jednym ząbku ma delikatna plamkę, na razie male odwapnienie. Zrobiła fluoryzację,żeby to zabezpieczyć i za pół roku kontrola. Ula byla ciekawa. Bala sie, ale robila, o co pani prosila. A bylysmy same i moglam jej poświęcić 100% uwagi.
Ja jej dokładnie myje zabki, ale ona dostaje butelkę z mlekiem do snu po myciu. Muszę to wyeliminować. Batylda, Ula nie była w ogóle zainteresowana jedzeniem. Ale jak cyc został odstawiony, ponad 1.5 roku, tak żarłok się z niej zrobił jakich mało. Dalej wszystkiego chętnie próbuje, nie widać u niej jeszcze oznak neofobii, dzisiaj zrobiła awanturę o jeżyny. Jadłam je pierwszy raz w życiu. -
Espoir ja podziwiam za gotowanie dla tylu osób. Do dziś nienawidzę smażyć. Króluje u mnie pieczenie, gotowanie (typu pulpety), gotowanie na parze, oby nie smażyć 😅
Mąż mówi ze może czas rozejrzeć się za akcesoriami dla małego do basenu typu rękawki itp. Zaczęłam ogladac a tam… kamizelki, rękawki, pasy, stój kąpielowy do nauki pływania, buty do wody. Przerosło mnie to. Co macie? Co polecacie? Co jest beznadziejne?
-
Batylda Franek nie chciał jeść obiadków. zaczęłam dawać kaszę lub musy owocowe i czasem chrupki kukurydziane 😅 2 dni temu spróbowałam znowu ze słoikiem to była mina w stylu "nie no kobieto kurna co Ty mi tu dajesz" i buzia zamknięta.
więc daje dalej to co lubi. kiedyś zacznie jeść więcej na razie niech je to... ale dzięki temu je cycka tylko do spania /jak śpi.💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Zoe to chyba jak wszystko, to zależy od dziecka co podpasuje 😅 Ale jeśli macie jakieś pewniaki to też chętnie poczytam. Moja na widok rękawków zaczęła wrzeszczeć. Ma takie koło z siedziskiem, to może dwa razy dała się tam wcisnąć. Na urlopie spodobał jej się mini materac. Siedziała w rozkroku a tata ją "woził " po morzu 😅
-
Normalne mleko z kartona, wyciąga pół litra na pewno dziennie. Każdego dnia. I to połowę do snu i w nocy. Z bidonu. Awanturuje się jak ma za mało. Zacznę z nią rozmawiać,że tylko przed myciem zębów i tak po tygodniu spróbujemy odstawić. Kiedyś mnie Espoir nastraszyla. Nie wyobrażam sobie leczyć zębów takiego malucha. Przecież to by nie była współpraca jak na kontroli. Jak można, to trzeba próbować uniknąć. A nie wspomnę o kasie. Kontrola+fluoryzacja 150 zł. Wizyta 5 min. Jakby trzeba było leczyć, to grube setki.
-
Ula szaleje za flamingiem, on jest jakby przecięty,że można go rozszerzyć i w niego wejść. Trzyma go za szyję i na nim dryfuje. Lubi też zwykle kółko, ale mniej. Kamizelki nie próbowałam, rękawki Iga dopiero akceptuje (4 lata), Ula nie dala sobie założyć. Kółko z otworami na nogi też be..
No i Ula bardzo by chciala mieć duży materac w kształcie żółwia. Ale nie miałyśmy okazji spróbować czy jej pasuje, muszę kupić, bo do dziś o nim wspomina;D -
Mala_syrenka wrote:Normalne mleko z kartona, wyciąga pół litra na pewno dziennie. Każdego dnia. I to połowę do snu i w nocy. Z bidonu. Awanturuje się jak ma za mało. Zacznę z nią rozmawiać,że tylko przed myciem zębów i tak po tygodniu spróbujemy odstawić. Kiedyś mnie Espoir nastraszyla. Nie wyobrażam sobie leczyć zębów takiego malucha. Przecież to by nie była współpraca jak na kontroli. Jak można, to trzeba próbować uniknąć. A nie wspomnę o kasie. Kontrola+fluoryzacja 150 zł. Wizyta 5 min. Jakby trzeba było leczyć, to grube setki.
Po naszej mało udanej wizycie też pomyślałam o pieniądzach, bo w sumie dentysta nic nie zdołał sprawdzić, a idąc w Polsce prywatnie to bym i tak musiała zapłacić.
I to już drugi raz, bo za pierwszym razem było jeszcze gorzej, wrzeszczała od progu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2023, 22:50
-
Syrenka fajnie, my tez chodzimy, ale F nie otwiera buzi na tak długo😁
Espiro to ile to robienia obiadu i kolacji😁
Tak Zoe to wszystko zależy co podpasuje. Do koła jak wchodził płakał i nie chciał, skrzydełek tez, ale może już był chory i stad takie zachowanie. Top to były kamienie na płazy, piasek. Ale nad naszym polskim morzem tez się bal fal wiec tylko latał przy brzegu/) -
Dzięki dziewczyny, dajecie nadzieję że z tego się wyrasta. Chciałabym karmić tyle ile Ninę, czyli 14 miesięcy, to nie jest jeszcze połowa za mną, ale już blisko. Lubię karmić i jest to dla mnie o wiele wygodniejsze niż miałabym karmić butelką, ale koniec cyca i normalne jedzenie to jest jednak luksus.
-
Batylda ja dziś dałam pierwszy raz brokuł zblendowany ale bez szału 😅 raczej bez rewelacji. Jutro może znowu spróbuje. Idę tym samym tokiem co z Iggim ale mam wrażenie ze jakoś gładko szło, a teraz…
Nawet ćwiczenia od FIZJO z Iggim jakoś łatwiej nam szły , a Kajtek nie robi jeszcze wysokiego podporu i za nic nie chce.👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
U mnie to dopiero jest luksus jak będąc poza domem, dziecko może zjeść pizzę czy frytki 😅 Pewnie gdyby nie tragiczne menu w naszym żłobku to bym do tej pory Lisie nie pozwalałam, ale skoro przeżyła prawie rok to już może i przy mamie zjeść frytki i lody 😅
Szef dzwonił czy nie miałabym ochoty już jutro przyjść od pracy, no chyba go pogrzało 😅 Ostatni dzień wolnego, ostatni dzień upałów u nas, a on do pracy zaprasza. Odnowiłam, powiedziałam że widzimy się w poniedziałek 🙃 -
Ja się na temat diety moich dzieci nie wypowiadam. Bo u nas daleko od ideału. Ale mimo wszystko jestem zadowolona, bo nie widać u nas jakiejś masakrycznej wybiórczości pokarmowej, znaczy Iga ma, ale i tak jest akceptowalne. Jedzą chętnie warzywa i owoce.
Jeny, dziewczyny, co się u nas narobiło. Ula dostała rogów. Ja chyba za szybko myślałam,że mamy bunt dwulatka. Od tygodnia ciągle wrzeszczy. Wszystko nie, zero negocjacji, ma jakieś chore jazdy. Ale najgorsze,że ciągle, praktycznie beż powodu ma jakiś problem i krzyczy. Idzie zwariować. Gdzie się podziało moje cudowne dziecko?!
Mama pp, masakra. Ma chłopina tupet.