X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Foxy Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia C, Sonia dlugo chodzi do przedszkola? U nas na początku też tak bylo, z czasem wszystko się unormowało

Espoir, współczuje przeżyć. Jak się odnajdujesz w roli matki córki? Wasza rodzina jest juz kompletna? ;)

Zoe, szok! tyle czekaliście na ten dom... nic wiecej wam się nie należy? tylko zwrot zaliczki? Super, ze Oli sie rozgadal!

Wrzucilam mały update bobasów na FB :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 22:10

15.09.20: (I) ET 4.1.1
    bhcg 6dpt 44,7; 9dpt 220; 17dpt 4663
    25+4tc 891g, 29+4tc 1616g, 32+6tc 2230g, 34+4tc 2500g 36+5tc 3025g 38+3tc 3280g
    24.08.23 (II) FET 4.1.1
    bhcg 4dpt 1,1; 6dpt 3,8; 9dpt 6,6
    20.09.23 (III) FET 3.1.1
    age.png

preg.png
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyłączam się do reanimacji naszego wątku!😁 u nas z przedszkolem średnio, Laura strasznie nie chce chodzić. Poranne pożegnania to horror. Ja wróciłam do pracy i mam poczucie, że jestem i kiepską matką i gownianym pracownikiem 🤦‍♀️
    Espoir ogromnie współczuję takiego „początku”, to musiał być koszmar. Dobrze, że stary w domu😜
    Zoe - co za człowiek! Nie rozumiem jak można komuś coś takiego odwalić🙈 co do niektórych ludzi to ju brak słów..ja rozumiem, że coś się mogło wydarzyć ale fajnie gdyby chociaż zadzwonił i wyjaśnił co się stało.

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgodnie z umową zwrócił podwójną zaliczkę. I to najpierw zwrócił pieniądze a drugiego dnia napisał maila że wycofuje się z umowy. Bez wyjaśnień. Bez podniesienia ceny. Bez odpowiedzi. Bez obierania telefonów.
    Nieruchomości przez rok poszły znowu do góry. Nawet nie chce pisać o jakie kwoty teraz chodzi.

Psychicznie siedzie teraz w dołku, w tym 💩. Posiedzę, przeżyje swego rodzaju żałobę i pójdę dalej.

• espoir Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxy wrote:
    Espoir, współczuje przeżyć. Jak się odnajdujesz w roli matki córki? Wasza rodzina jest juz kompletna? ;)
    mam nadzieję, że jeszcze raz się uda mieć maleństwo 🤪

ale masakra z tym domem... gdzie teraz mieszkacie, bo nie pamiętam?

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo jaka miła niespodzianka!;) mnie życie pochlonelo do reszty, a co by było, gdybym miała wrócić do pracy jeszcze.
    Kasia, na pocieszenie napisze,że moja Iga się ogarnęła tak na 4.5 roku. I od tamtego czasu jest dzieckiem prawie ze złota. Na nią najmniej mogę narzekać. Za to Ule jakby diabeł opętał. Czekam na ten wiek koło 5 lat i liczę,że też nagle nastąpi zmiana. Olaf z kolei tak wrzeszczy,że jakby Ula taka była, to byśmy mieli dwójkę.
    Czasem mam sekundę przebłysku, że może i jeszcze jedno, ale szybko mi przechodzi.
    Espoir, jeszcze jedno?;) jesteś niesamowita! Współczuję chorób. A jak się odnajdujesz jako mama dziewczynki?
    U nas też choroby. Wrocilismy z Tajlandii (było super, polecam!) i już myślałam,że jakaś zaraza stamtąd. Ale jakiś chamski wirus. Więc też czekam na wiosnę.
    Foxy, ja nawet nie wiedziałam,że u Ciebie się coś nowego kluło, fajnie że się tak kochają ;) i ja chyba też już bym nie dała rady rodzić.
    Veruka, Ula też do przedszkola chodzi, a ja ją na siłę prowadzę. Ale muszę, bo bym zwariowała. Już jesteśmy w domu od grudnia i naprawdę mam dość. Czasem siedzę po nocach, mimo, że wstajemy 5/6, żeby posiedzieć trochę w ciszy.
    Ehh Zoe.. Strasznie bym się wkurzyła. My też z deweloperem mieliśmy przeboje, ale ostatecznie wyszło na dobre. szkoda,że u Was nie.. Teraz Cię Olivier zagada. To takie mądre i fajne bestie już są;)
    Ula jak nie robi scen, to jest słodziak, że się każdy zachwyca. Nie dość,że ma taką baby doll twarz, to jest urocza. Jakby się jeszcze dawala ładnie ubrać i uczesać, to by była mala laleczka. a tak, chodzi taka czupakabra.. A jak coś palnie, to można pec ze smiechu. Dzisiaj przybiegła i mówi 'mamcia, w naszym pokoju zjawiła się kupa' (mamy chomika, a one wiadomo, co krok;D). No, ale przeważnie się drze, bo sobie coś ubzdurala i ma być teraz. Ciężki przypadek. Ale jakoś przetrwamy, chyba;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 23:40

• espoir Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widziałam Twoją relacje z Tajlandii i zawsze się zachwycam urodą Twoich dziewczynek 🙂

ja przyznaje, że dalej mówię o Amelce "on" 🤣 typu "zaraz go obudzicie" 🤣🤣🤣

Veruka może jeszcze polubi przedszkole... chociaż teraz po świętach pewnie na nowo ciężko...

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧

Wysłany: 5 stycznia, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kawalerce… 35 metrów 😐 ciasne ale własne. Miało być na chwilę jest rok. I nie wiadomo ile jeszcze

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka czekałam aż dasz znać jak u Igi 🙈 pocieszam się 😅 a nie wstaje już w złym humorze ? Nie stęka nie jęczy ? Bo Sonia oprócz ataku szału (tego najwcześniej coraz mniej) to przeszła właśnie w tryb „nic mi nie pasuje”. O wszystko stęka ciężko jej dogodzić. Nic jej nie pasuje i od razu wtedy jek i płacz :(

Igusia za to zero płakania więc otula me serce :D

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to Sonia żywioł przy tym jest i gada już od dawna. Nawet jej nie pamiętam takiej niemówiącej 😀

Zoe mega współczuję. Ja też miałam ciężki poprzedni rok bo otworzyłam firmę która jednak padła. Nie chce pisać ile hajsu stracilam. To było w trakcie ciąży z Igą.

Syrenka super w ogóle ze wakacje się udały. Z tego co widzę w kółko się gdzieś kręcicie, super 🤩 przypomnij mi jak Was znaleźć na instagramie, chcę zobaczyć te szkraby :)

My w tym roku po Polsce jeździliśmy z dziewczynami i jeszcze w Turcji byliśmy tylko.

W kwietniu planuje dopiero chrzest razem z roczkiem i muszę się powoli za organizację zabrać.

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxy Sonia od września poszła pierwszy raz. Nigdy nie mamy problemów z zaprowadzaniem czy rozstaniem. Ale zachowanie się pogorszyło i widzę że mocno odreagowuje. Wg pań z przedszkola jest cicha i spokojna , niedawno się zaczęła dopiero rozkręcać. W styczniu będziemy mieć spotkanie z paniami by pogadać jak sobie radzi dokładnie.
    Ale jakby była w domu to bym zwariowała.
    I tak chodzi na 8:15 a wychodzi o 14 maksymalnie

• Veruka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja starsza jęczy cały czas a niedługo będzie miała 7 lat🙈 😅
    A tak z innej beczki. Macie jakąś polecajke na wakacje w lipcu/ sierpniu ale żeby nie było za gorąco?😬 muszę coś wymyśleć a dziewczyny nie znoszą upałów 🤦‍♀️

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe, w takim wypadku wściekłabym się podwójnie. I co teraz planujecie?
    Espoir, ja mówię o Olafie 'ona'. Może kiedyś się nauczę;D
    Kasia, jest o niebo lepiej. Jak u Veruki, jęczy dalej, dramy o wszystko, ale szybciej się wycisza, więc jest chwila awanturki i po krzyku. Jest już taka rozumna,że naprawdę można wszystko przegadać. Iga ma wysoką nadwrażliwość dotykowa i to jest straszne. Bo od tego jest dużo jęczenia. Ale jak porównuje to do wrzasków Uli, to już naprawdę mały problem. Bo ta potrafi krzyczec godzinę o banana, bo Iga zjadła ostatniego, a Ula też chce. sklepy zamknięte, nie ma skąd wziąć, a ona i tak drze się jak,że chce i koniec. Nic nie dociera. Z tego Iga wyrosła. Zaczęła się komunikować słowami, a nie wrzaskiem i płaczem. Wstaje bez jęków, zadowolona, wygląda jakby cieszyła się życiem, a wcześniej taka maruda. Kochana jest, przytuli się, wladuje na kolanka, taki plasterek. Gaduła straszna, lubi być w centrum zainteresowania. Zaczęła się poprawiać po 4 urodzinach i jest coraz lepiej. Aż czekam,żeby wszystkie takie były;)
    Na insta jesteśmy maluchy_na_walizkach. stary się tym zajmuje, ja nie mam czasu.
    U nas znowu choroby. Tym razem jelitowka. Mam chęć sobie strzelić w łeb. Nie wiem,czy to się kiedys skończy. Na szczęście Olaf nadal dość łagodnie przechodzi choroby.
    Veruka, w tym czasie to chyba wszędzie gorąco. Teraz się klimat tak zmienia, że wszędzie upały mogą być nie do zniesienia.
    A nie możecie wybrać się choćby w czerwcu? to już by było większe pole manewru, chociaż teraz to nigdzie nie ma pewniaczka.

Wysłany: Dzisiaj, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia przykro że tak wyszło. Bo jednak co swoje to swoje. Na własnych zasadach.

My w tamtym roku byliśmy tydzień nad polskim morzem i na tym koniec. W tym roku mamy zarezerwowany Cypr na koniec września. Pewnie ruszymy też nad polskie morze. Obowiązkowo do Danii na przedłużony weekend (siostra już w tym roku mi nie daruje 😅). Ale tutaj to pewnie autem pojedziemy.
    Nie polecam Cypru w okresie lipiec sierpień. Koleżanka była w tamtym roku i mówi że piekło. Nie da się zwiedzać. Jedyne co byli w stanie robić to leżeć w cieniu i pić zimne napoje na zmianę z leżakowaniem w pokoju z klimatyzacja.

Oliwer poszedł dziś pierwszy dzień do nowego przedszkola. Mina była nie tęga ale nie płakał. Mają dzwonić jakby było coś nie tak.

Syrenka. Przeglądamy oferty. Na razie nie schodzimy z kryteriów wcześniejszych tj. Kameralna inwestycja, dobre połączenie komunikacyjne. Najgorzej mnie boli ten wzrost cen przez okres który mieliśmy zarezerwowany dom. Na razie nie umawialiśmy się z żadnymi właścicielami, bo nic nie wpadło nam w oko.

• Veruka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka no właśnie muszą to być wakacje bo starsza poszła już do zerówki szkolnej🙈 muszę coś znaleźć ale czarno to widzę 😅
    A jeszcze z innej beczki pytanie - co kupujecie na dzień babci/ dziadka? Też nie mam pomysłu a już chyba wszystkie opcje do tej pory wyczerpałam

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • Veruka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    mam nadzieję, że jeszcze raz się uda mieć maleństwo 🤪

ale masakra z tym domem... gdzie teraz mieszkacie, bo nie pamiętam?

Espoir teraz przydałaby się siostra dla Amelki 😁 zazdroszczę Ci takiej ekipy, na zdjęciu cudownie wyglądają 🩷

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
‹‹ 2352 2353 2354 2355 2356
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ