X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 12 października 2024, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka moje zęby 12 tys temu też nie wyglądały tak ładnie 😅 jeszcze dwa tyg temu wyrwałam dwie 8, było mi słabo przy zapłacie a nie przy wyrywaniu 😂

Dom. Bez zmian. Teraz wersja ze już na pewno będzie gotowy do sprzedaży na przełomie listopada i grudnia. Więc jak tak będzie to klucze w styczniu 😑 i nadal bujanie się 4 godz dziennie w komunikacji. Teraz mój tata mniej pracuje więc jak będę zmęczona to przyjadę do rodziców.

Karolina co do aut. Jakoś w wakacje spieszyłam się i zarysowałam sąsiadowi kawałek zderzaka w aucie przy wyjeżdżaniu z parkingu. W moim tylko delikatnie felga przytarta więc spoko. Ale za to dziś mój brat tak cofał że mam drzwi do wymiany 🫣 za jeden Egipt 🙃

• Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, przestałam się udzielać, bo jakoś zaczęłam odczuwać, że coraz mniej tutaj pasuję z moim jedynakiem i bez żadnych chęci na kolejne dziecko.
    U nas wszystko dobrze. Lisa bez problemów rozpoczęła przedszkolną przygodę w nowej placówce. Ma grupę mieszaną, dzieci w wieku 3-5 lat, ale tylko ona i jeszcze jeden chłopczyk moją 3. Dla niej to żadnen problem, radzi sobie świetnie i uważam, że to z korzyścią dla niej. Liczenie już jej super idzie, a teraz zaczęła interesować się literkami, bo podpatruje te starsze dzieci. Tutaj szkoła zaczyna się od 6 lat.
    Raz w tygodniu jeździmy na zajęcia do szkoły baletowej. Nigdy bym nie powiedziała, że mojej żywiołowej i głośnej córce spodoba się balet, a jednak 😁
    Pod koniec miesiąca mamy ferie jesienne i zapisałam Lisę na kurs pływania. Sama nie umiem, to zależy mi żeby córka nauczyła się w miarę wcześnie.
    Dzisiaj Lisa miała kontrolę u dentysty, a ja jutro będę mieć robione dwie korony, wiec u nas też temat zębów na tapecie. Nasłuchałam się w polskim internecie, że aparat ortodontyczny zakładają już na mleczne zęby, dzisiaj zapytałam, to dentysta mi odpowiedział że do szóstego roku życia jeszcze szczęka jej urośnie i najprawdopodobniej zęby się rozejdą i zrobią więcej miejsca dla stałych, bo póki co ma równe, ale bardzo blisko siebie, bez żadnych szpar. A jak jest u Waszych dzieci?

Pozdrawiamy 😚

KasiaC lubi tę wiadomość

OrT4p2.png

Wysłany: 14 października 2024, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i szał na kucyki dalej trwa, ale jeszcze conajmniej rok musi poczekać, by móc chodzić na zajęcia. Póki co od czasu do czasu robimy siebie spacery z kucykiem 😊

OrT4p2.png

Wysłany: 17 października 2024, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa i balet 😁 fajnie że jej się podoba.
    Mój nie chodzi na nic dodatkowego. Bynajmniej na razie. Ale obok przedszkola jest dom kultury i tam widziałam że jest masa zajęć. Może jak się osiedlimy to coś mu wybiorę.

On ma zęby ładne. Bez szpar. Bialutkie aż mu zazdroszczę. taki odcień zębów ma też mój brat. Bylam z nim u dentysty chyba w maju. Wybiorę się na początku roku.

Być może zęby się rozejdą jak będzie rosła. Moje się nie rozeszły 😅 ortodontka zawsze zemściła że dorosła babka a szczeka jak u dziecka 🙃 żeby mieć proste górne zęby musiałam usunąć dwie czwórki.

• espoir Autorytet

Wysłany: 17 października 2024, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, melduje, że wczoraj urodziła się Amelka 🙂

Mala_syrenka, Karolina90, Mama po przejściach, KasiaC lubią tę wiadomość

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 18 października 2024, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir! Gratuluję!
    nie mogę się doczekać aż zobacze zdjęcia Waszej ekipy;)
    same chłopaki i mała łobuziara. no super!
    Mam nadzieję,że czujecie się dobrze!;)

• Karolina90 Autorytet

Wysłany: 18 października 2024, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir gratulacje!
    Jak będziesz na siłach to daj znać jak się czujecie :)

Jeżeli chodzi o zęby to u nas Ignacy tez ma ładne, białe, ale mimo wszystko mieliśmy już „jedynkę” do zrobienia.
    Mysle, ze po nowym roku tez wybierzemy się na kontrole. I z Kajo na pierwszą wizytę.

Mama pp super, ze Lisie się podoba. My teraz w ramach p-kola mieliśmy do wyboru właśnie balet, akrobatykę i piłkę nożna. Ignacy poszedł na piłkę nożną. I twierdzi, ze mu się podoba.

Kajtuś za to jest w trakcie adaptacji, dziś 3 dzien jesteśmy 10-12, od wtorku zaczynamy 9-12 i może od jeszcze kolejnego tyg zostanie na drzemkę.

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️

Wysłany: 18 października 2024, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje 😊
    Brat też tak nazwał córkę 😊

Wysłany: 19 października 2024, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    Dziewczyny, melduje, że wczoraj urodziła się Amelka 🙂

Gratuluję! Wszystkiego dobrego dla Was

OrT4p2.png
  • sanda Koleżanka

Wysłany: 30 października 2024, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki ;-) A podpowiedzcie mi jeszcze przy okazji... takie lampy ogrodowe - https://www.lampy-ogrodowe.pl/produkty/kategorie/latarnie-ogrodowe. Konkret czy szkoda czasu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2024, 12:50

Wysłany: 15 listopada 2024, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, teraz to już chyba naprawdę koniec tego wątku.
    Trzymajcie się dziewczyny! Cieszę się że mogłam Was "poznać" i przeżywać z Wami te najpiękniejsze w życiu chwile.
    Uściski dla Waszych trzylatków 😊

OrT4p2.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2024, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp, no szkoda,że tak się potoczyło. Ale normalne, życie wciąga, czasu coraz mniej. I tak długo się trzymalyśmy.
    Mnie również cieszyly te 3 lata, fajnie z Wami tu było;)
    Mam nadzieję,że się jeszcze będą dziewczyny czasem odzywać z aktualizacją czy to tu, czy na FB ☺️

Wysłany: 16 listopada 2024, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 lata? Myślę że około 4 😂
    Mnie wciągnęły dojazdy i wykańczają systematycznie 🙃
    Nadal ciągnę trochę urlopu, trochę u teściowej, trochę u rodziców.
    Mały lubi tamto przedszkole. Potrafi już uciekać mi z szatni i gnać do sali. Ciesze się że mu się podoba. Tylko te dojazdy okropne. Jemu się nudzi w komunikacji. Wariuje 😑 ostatnio ratowała mnie gazetka z pepco z zabawkami.

• espoir Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2024, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halo halo, zagląda tu ktoś jeszcze?

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧

Wysłany: 28 grudnia 2024, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    👋 ja czasem patrzę. Ale jak widać z opóźnieniem 😅

• espoir Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu Zoe wrote:
    👋 ja czasem patrzę. Ale jak widać z opóźnieniem 😅
    szkoda kurcze, że wątek padł, bo ja lubiłam to miejsce... 🙁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 18:52

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • KasiaC Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju ale co to się dzieje :( sama nie mam czasu zaglądać, ale przykro mi okropnie że już koniec.
    Choć wiem że taka kolej losu.

Bardzo ale to bardzo mi miło dziewczyny że Was poznałam. Teraz się mało pamięta ale ciąża i te pierwsze miesiące czy lata spędzone z Wami dodawało dużo sił. I często humoru :)

Mogę odmeldować krótko co u nas. Iga to anioł :) jest tak cudownym dzieckiem, że jestem w szoku. Niedługo kończy 9 miesięcy. Ja niezmiennie marzę o trzecim a mąż niezmiennie nie chce 🤣

Sonia chodzi do przedszkola, super się odnalazła. Praktycznie od początku bezproblemowo się zaadoptowała w sensie że biega tam zadowolona codziennie. Natomiast i tak jest to dla niej jakieś obciążenie i mocno odreagowuje. Mega jest trudna. Trochę kojarzy mi się z Iga od Syrenki. Mam wrażenie że im dalej w las tym jest trudniejsza i bardziej marudna. A przy tym też coraz bardziej rezolutna więc daje nam oczywiście pełno uciechy.

• espoir Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra to spróbujmy znowu nakręcić tematy 🙂
    u mnie w tym roku 4 placówkowa (przedszkole, 1, 2 i 4 klasa). Szymka puściliśmy na cały dzień do przedszkola i jest zadowolony. wiec od 8.45-15.15 mam w placówkach 4 dzieci. jeden budynek więc luz z prowadzaniem i odbieraniem.
    Stary jeszcze miesiąc ma wolne, więc nie jest najgorzej, potem moi rodzice mają przyjechać na 5 tygodni. chociaż początek był trudny, bo jak Mała miała 5 dni to Wojtek nam zachorował. Stary z nim poszedł do lekarza, a lekarz wzywał pogotowie przez problemy z oddychaniem... no ogólnie kosztowało mnie to dużo stresu, bo zostałam sama w domu z nieodkladalnym noworodkiem i 4 dzieci gdzie wiadomo nie powinnam jeszcze ani dźwigać ani nic. baby blues wjechał na całego. potem każde kaszlniecie któregokolwiek to był mój płacz ze stresu. miesiąc po tym była powtórka. znowu Wojtek... znowu zapalenie płuc i szpital. no pierwsze tygodnie życia Małej to ja przeryczalam ze stresu o choroby i szpitale... a tamten rok był tak spokojny o choroby, to teraz w tym nadrabiamy.
    Mała już 3 razy była przeziębiona...
    no ogólnie byle do wiosny...

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧

Wysłany: 4 stycznia, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choroby 🫣
    Mój na szczęście zdrowy
    Ale za to… zmiana placówki. Facet wypowiedział nam umowę rezerwacyjną na dom bez słowa, bez kontaktu. Zwrócił zaliczkę. Nie odpisuje. Nie odbiera. Także tak to. Taki prezent na święta dostaliśmy.
    Dlatego od wtorku mały przeniesiony do przedszkola pod blok. Musze tylko przejść przez drogę.
    Panie z poprzedniej placówki bardzo rozpaczały i mówiły że on jest tak fajnym pogodnym dzieckiem że im serce pęka.

Załamałam się tym. Wcześniej dostałam propozycję zmiany pracy - ta sama firma inny departament. Więc idąc za ciosem pomyślałam, że jak ma się coś jeszcze spier*** to niech to będzie w tym roku, żebym w nowym roku mogła ułożyć sobie życie na nowo. I tak oto w sylwestra miałam rozmowę o pracę. Czekam na sformalizowanie.

A mały tak dużo zaczął mówić. Pełnymi zdaniami że czasem aż mnie szlag trafia 😅
    Wczoraj mówię chodź myć zęby a on do mnie „czekaj chwilę. Robimy coś z tatą” 😆

• Foxy Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego w Nowym Roku. U nas życie z dwójka dzieci to 24h rollercoaster. Chwila spokoju a zaraz armagedon. Hanka jutro kończy 7 miesięcy jest cudowna i podobna do brata jak dwie krople wody, włacznie z alergiami. Jesteśmy po medycznym maratonie i nasza pierwsza baza to mleko Neocate. Na rutynowym usg nerek wyszla nam też tzw. "podwojna nerka" co było dla nas szokiem, ale podobno to dość powszechne i mamy sie nie martwić.
    Ciąża i poród SN Hanki nie był taki przyjemny jak Ludwika, po wszystkim musieli przetaczać mi krew. Skutecznie mnie to przekonalo, że wiecej nie dam rady i nie chce. Za stara jestem... Choć mąż byłby bardzo chętny na trzecie.

L. kocha Hankę miłością przeogromną*, zero zazdrości czasem tylko stęka, że mu podgryza duplo albo liże puzzle. Najważniejszy na początek dnia jest buziak dla wszystkich, w tym dla Hanki w stopę ;) bo to jego "Hania ukoHania".

Fajnie byłoby gdyby wątek jeszcze odżył ;)

15.09.20: (I) ET 4.1.1
    bhcg 6dpt 44,7; 9dpt 220; 17dpt 4663
    25+4tc 891g, 29+4tc 1616g, 32+6tc 2230g, 34+4tc 2500g 36+5tc 3025g 38+3tc 3280g
    24.08.23 (II) FET 4.1.1
    bhcg 4dpt 1,1; 6dpt 3,8; 9dpt 6,6
    20.09.23 (III) FET 3.1.1
    age.png

preg.png
‹‹ 2353 2354 2355 2356 2357
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ