Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Syrenka moje zęby 12 tys temu też nie wyglądały tak ładnie 😅 jeszcze dwa tyg temu wyrwałam dwie 8, było mi słabo przy zapłacie a nie przy wyrywaniu 😂
Dom. Bez zmian. Teraz wersja ze już na pewno będzie gotowy do sprzedaży na przełomie listopada i grudnia. Więc jak tak będzie to klucze w styczniu 😑 i nadal bujanie się 4 godz dziennie w komunikacji. Teraz mój tata mniej pracuje więc jak będę zmęczona to przyjadę do rodziców.
Karolina co do aut. Jakoś w wakacje spieszyłam się i zarysowałam sąsiadowi kawałek zderzaka w aucie przy wyjeżdżaniu z parkingu. W moim tylko delikatnie felga przytarta więc spoko. Ale za to dziś mój brat tak cofał że mam drzwi do wymiany 🫣 za jeden Egipt 🙃 -
Ach, przestałam się udzielać, bo jakoś zaczęłam odczuwać, że coraz mniej tutaj pasuję z moim jedynakiem i bez żadnych chęci na kolejne dziecko.
U nas wszystko dobrze. Lisa bez problemów rozpoczęła przedszkolną przygodę w nowej placówce. Ma grupę mieszaną, dzieci w wieku 3-5 lat, ale tylko ona i jeszcze jeden chłopczyk moją 3. Dla niej to żadnen problem, radzi sobie świetnie i uważam, że to z korzyścią dla niej. Liczenie już jej super idzie, a teraz zaczęła interesować się literkami, bo podpatruje te starsze dzieci. Tutaj szkoła zaczyna się od 6 lat.
Raz w tygodniu jeździmy na zajęcia do szkoły baletowej. Nigdy bym nie powiedziała, że mojej żywiołowej i głośnej córce spodoba się balet, a jednak 😁
Pod koniec miesiąca mamy ferie jesienne i zapisałam Lisę na kurs pływania. Sama nie umiem, to zależy mi żeby córka nauczyła się w miarę wcześnie.
Dzisiaj Lisa miała kontrolę u dentysty, a ja jutro będę mieć robione dwie korony, wiec u nas też temat zębów na tapecie. Nasłuchałam się w polskim internecie, że aparat ortodontyczny zakładają już na mleczne zęby, dzisiaj zapytałam, to dentysta mi odpowiedział że do szóstego roku życia jeszcze szczęka jej urośnie i najprawdopodobniej zęby się rozejdą i zrobią więcej miejsca dla stałych, bo póki co ma równe, ale bardzo blisko siebie, bez żadnych szpar. A jak jest u Waszych dzieci?
Pozdrawiamy 😚
-
Lisa i balet 😁 fajnie że jej się podoba.
Mój nie chodzi na nic dodatkowego. Bynajmniej na razie. Ale obok przedszkola jest dom kultury i tam widziałam że jest masa zajęć. Może jak się osiedlimy to coś mu wybiorę.
On ma zęby ładne. Bez szpar. Bialutkie aż mu zazdroszczę. taki odcień zębów ma też mój brat. Bylam z nim u dentysty chyba w maju. Wybiorę się na początku roku.
Być może zęby się rozejdą jak będzie rosła. Moje się nie rozeszły 😅 ortodontka zawsze zemściła że dorosła babka a szczeka jak u dziecka 🙃 żeby mieć proste górne zęby musiałam usunąć dwie czwórki. -
Espoir gratulacje!
Jak będziesz na siłach to daj znać jak się czujecie
Jeżeli chodzi o zęby to u nas Ignacy tez ma ładne, białe, ale mimo wszystko mieliśmy już „jedynkę” do zrobienia.
Mysle, ze po nowym roku tez wybierzemy się na kontrole. I z Kajo na pierwszą wizytę.
Mama pp super, ze Lisie się podoba. My teraz w ramach p-kola mieliśmy do wyboru właśnie balet, akrobatykę i piłkę nożna. Ignacy poszedł na piłkę nożną. I twierdzi, ze mu się podoba.
Kajtuś za to jest w trakcie adaptacji, dziś 3 dzien jesteśmy 10-12, od wtorku zaczynamy 9-12 i może od jeszcze kolejnego tyg zostanie na drzemkę.👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -