Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja badanie III trymestru tez będę robić, z racji wieku mam już za darmo na NFZ 😂
Ja ruchy czuje tez już tak od 17 tc a teraz czasami mam takie dni ze mały tak „buszuje” ze aż mnie zadziwia że taki mały jest a tak go czuje 😍
Jeśli chodzi o pokój dla maluszka to zupełnie nie mam pomysłu nie wiem jaki kolor ścian wybrać czy dać na jedną ścianę tapetę czy może naklejki na ścianę ? 🤷♀️ Nie wiem, może jeszcze przyjdzie jakieś natchnienie 😂
Mebelki są białe wiec do nich wszystko pasuje...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 10:44
-
U mnie od 16t6 dni czuje ruchy. Ale jestem szczupła i jest to moja druga ciąża. Dalej nie widać mi brzucha, ale widać ruchy, nieraz jakby ktoś w środku paluszkiem jeździł po skórze 😍
A tutaj jest mój "brzuszek"😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 10:53
unify, Karolina90, Chaos, Veruka, Niezapominajka5, Sumireguska, Rubi27 lubią tę wiadomość
-
Mama po przejściach wrote:Mamusie która w tym tygodniu ma również połówkowe? Ja już jutro 😊
Planujecie także trzecie usg prenatalne? Muszę się zastanowić i wrazie czego już jutro powiedzieć lekarzowi. -
Kamkam ja też jestem szczupła, ale taki brzuszek to miałam na codzień :p gdzie ten Twój maluszek sie mieści
Agrafka ja myślałam nad tapetą, ale w końcu jakoś wybraliśmy szare ściany i obrazki nie mogłam tez znaleźć idealnego wzoru, a tez inwestować w jakieś super meble i zabudowy nie chce, bo na jesień zaczynamy budowę domu i z obecnego segmentu będziemy sie wynosić👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Ja też zamierzam robić III USG i to tam gdzie prenatalne i za to trzecie będę musiała płacić (dwa pierwsze mam na NFZ ze względu na wskazania- inwersja chromosomu).
Też mam łożysko z przodu i na dodatek nisko więc to też maskuje ruchy, ale głównie wieczorem coś tam czuje, ale nie jest to takie wyraźne
Ja planuje naklejki na ścianę, chcę drzewo i jakieś zwierzątka: sarenki, jeżyki żeby trochę ożywić pokój -
Mieszkam w pl i jeśli masz skierowanie to powyżej 35 roku życia badania prenatalne robione są za darmo na NFZ. Wrzucam poniżej link :
https://pacjent.gov.pl/program-profilaktyczny/program-badan-prenatalnych
Jeśli chodzi o pokój to tez chyba postawie na taki szaro - błękitny kolor i jakieś naklejki żeby nie przesadzić ale jeszcze jest trochę czasu to może mnie „najdzie” na coś innego 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 11:25
-
Kamkam jaka chudzina! 🙈
Ja to już jestem prawdziwym grubaskiem. 😂
Takiego brzucha to jeszcze w życiu nie miałam. 🤷🏻♀️
U nas pokój będzie szaro różowy - dzisiaj jedziemy zamówić mebelki. 😍
I też zamierzamy zrobić prenatalne w 3 trymestrze. ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 11:26
_agrafka_, Diara84, Sumireguska, kamkam, Veruka, AśKa31 lubią tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Kamkam jaki zgrabny brzusio ☺️
Nad pokojem też już zaczynam myśleć ale kompletnie nie mam pomysłu 🤷🏼♀️ Ściany mam w odcieniu kawy z mlekiem, mebelki białe więc może coś różowego 🤔 też myśle o jakiś naklejkach chociaż tapeta mi się bardziej podoba, ale więcej roboty z tym wszystkim
-
Cierpliwa chudnie, kamkam mikro brzuszek a ja 6 kg do przodu
Najlepsze jest to, że mam jedną z najstarszych ciąż (20 t 2 d) i w ogóle dzidzi nie czuję.
Łożysko tylna ściana, na badaniach wiercipięta a ja nic. Albo totalnie nie kumam, że coś kopie
Prenatalne ja osobiście robię wszystkie, czyli również te trzecie. -
Dziewczyny, śmieję się z mojego małego brzucha, ale nieraz aż głupio poprosić w kolejce o pierwszeństwo bo przecież po mnie nic nie widać nie mogę się doczekać kiedy faktycznie wyjdzie brzusio. W poprzedniej ciąży miałam dużo większy brzuch. od lutego chciałabym iść na zwolnienie a na pewnobbędzie gadanie- taaaa, dopiero zaciążyła i od początku idzie na zwolnienie 🤦 co z tego że mój kierownik wie od października....
-
_agrafka_ wrote:Mieszkam w pl i jeśli masz skierowanie to powyżej 35 roku życia badania prenatalne robione są za darmo na NFZ. Wrzucam poniżej link :
https://pacjent.gov.pl/program-profilaktyczny/program-badan-prenatalnych
Jeśli chodzi o pokój to tez chyba postawie na taki szaro - błękitny kolor i jakieś naklejki żeby nie przesadzić ale jeszcze jest trochę czasu to może mnie „najdzie” na coś innego 😂
-
kamkam wrote:U mnie od 16t6 dni czuje ruchy. Ale jestem szczupła i jest to moja druga ciąża. Dalej nie widać mi brzucha, ale widać ruchy, nieraz jakby ktoś w środku paluszkiem jeździł po skórze 😍
A tutaj jest mój "brzuszek"😅
Naucz i mnie!
Pewnie niebawem się pojawi
A za jakiś czas będziemy patrzeć z zazdrością, że Ciebie ciąża w niczym nie ogranicza😊Noelle, kamkam lubią tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Jak patrze na malenstwo Kamkam, to dopiero mam olbrzyma przed soba😂
Wrzucam na chwile mojego bebzolka...
Po prostu Zoe, Noelle, kamkam, unify, Ladyo, Lilak , Rubi27 lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ja tez jestem po in vitro i dostałam skierowanie na darmowe 1 i 2 prenatalne. Właśnie się zastanawiałam czy na 3 dostanę dopiero później. Ale jak Was czytam to pewnie faktycznie to nie jest w zakresie refundowanych badań. Składaloby się to w całości.
-
Alaia77 wrote:Agrafka, z tego programu refundowane niestety są tylko 2 pierwsze usg, za usg 3 trymestru trzeba zapłacić. Z racji wieku i zapłodnienia in vitro korzystałam już w poprzedniej ciąży i teraz też i jak pytałam w przychodni to dalej tylko 2 pierwsze usg są na NFZ
Widzisz byłam pewna ze te trzecie tez są na NFZ, w takim razie będę musiała je zrobić prywatnie na medicover bo na pewno będę chciała je zrobić. -
Dziękuje za polecenia nawilżaczy.
Ja w pokoju już nic nie zmieniam. Jedną ścianę mam w butelkowej zieleni i w tym samym odcieniu grube welurowe zasłony. Druga ściana jest pomalowana czarną farbą tablicówką, trzecia aktualnie zakryta wielką białą szafą jest w wąskiej desce podłogowej z wplecionymi lustrami w różnych rozmiarach. A czwarta to dwa wielkie balkonowe okna. Wstawiam tylko łóżeczko i komodę z przewijakiem.
U kogoś lubię oglądać dziecięce pokoje. Ale u sobie nie widzę tego. Irytują mnie kwiatuszki, baloniczki, naklejeczki. Im mniej tym lepiej. Nawet jak ubranka oglądam to wolę jednokolorowe ewentualnie w paseczki. koszulki z bohaterami mnie irytują 😅
Brat dzwonił, że bratowa szykuje dla mnie pakę po ich synku. Ona ma tego sporo 😅 ale darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda 😉😆 ja będę kupować sobie na wyjścia takie jak mi się podobają