Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja badanie III trymestru tez będę robić, z racji wieku mam już za darmo na NFZ 😂

Ja ruchy czuje tez już tak od 17 tc a teraz czasami mam takie dni ze mały tak „buszuje” ze aż mnie zadziwia że taki mały jest a tak go czuje 😍

Jeśli chodzi o pokój dla maluszka to zupełnie nie mam pomysłu nie wiem jaki kolor ścian wybrać czy dać na jedną ścianę tapetę czy może naklejki na ścianę ? 🤷‍♀️ Nie wiem, może jeszcze przyjdzie jakieś natchnienie 😂

Mebelki są białe wiec do nich wszystko pasuje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 10:44

• kamkam Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od 16t6 dni czuje ruchy. Ale jestem szczupła i jest to moja druga ciąża. Dalej nie widać mi brzucha, ale widać ruchy, nieraz jakby ktoś w środku paluszkiem jeździł po skórze 😍
    A tutaj jest mój "brzuszek"😅
    8ed4fed2d547.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 10:53

unify, Karolina90, Chaos, Veruka, Niezapominajka5, Sumireguska, Rubi27 lubią tę wiadomość

gg64j48a867cxnry.png
    1usasg18efbg4zod.png
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agrafka jeszcze trochę czasu masz na szukanie natchnienia 😉
    U nas pozostaną białe ściany i będą naklejki, rodzina zajączków 😁

OrT4p2.png
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamkam gdzie Ty tam mieścisz te swoje maleństwo? 😉
    U mnie już dużo większy brzuch.

OrT4p2.png
  • unify Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejściach wrote:
    Mamusie która w tym tygodniu ma również połówkowe? Ja już jutro 😊

Planujecie także trzecie usg prenatalne? Muszę się zastanowić i wrazie czego już jutro powiedzieć lekarzowi.
    Ja tez mam jutro popołudniu:) stres i eekscytacja w jednym

atdc2n0a92hantdh.png
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamkam ja też jestem szczupła, ale taki brzuszek to miałam na codzień :p gdzie ten Twój maluszek sie mieści :)

Agrafka ja myślałam nad tapetą, ale w końcu jakoś wybraliśmy szare ściany i obrazki :) nie mogłam tez znaleźć idealnego wzoru, a tez inwestować w jakieś super meble i zabudowy nie chce, bo na jesień zaczynamy budowę domu i z obecnego segmentu będziemy sie wynosić :P

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Alaia77 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agrafka, a gdzie Ty mieszkasz, że to Usg jest za darmo?

oar8ugpja57m909m.png
    iv09ej28cad12t1o.png
  • Alaia77 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sensie w Polsce czy poza? Bo tutaj mi mówiono, że wiek nie jest wskazaniem do zrobienia tego Usg na NFZ, z racji wieku raczej na pewno bym się łapała😄

oar8ugpja57m909m.png
    iv09ej28cad12t1o.png
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zamierzam robić III USG i to tam gdzie prenatalne i za to trzecie będę musiała płacić (dwa pierwsze mam na NFZ ze względu na wskazania- inwersja chromosomu).

Też mam łożysko z przodu i na dodatek nisko więc to też maskuje ruchy, ale głównie wieczorem coś tam czuje, ale nie jest to takie wyraźne ;)

Ja planuje naklejki na ścianę, chcę drzewo i jakieś zwierzątka: sarenki, jeżyki ;)żeby trochę ożywić pokój :)

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkam w pl i jeśli masz skierowanie to powyżej 35 roku życia badania prenatalne robione są za darmo na NFZ. Wrzucam poniżej link :

https://pacjent.gov.pl/program-profilaktyczny/program-badan-prenatalnych

Jeśli chodzi o pokój to tez chyba postawie na taki szaro - błękitny kolor i jakieś naklejki żeby nie przesadzić ale jeszcze jest trochę czasu to może mnie „najdzie” na coś innego 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 11:25

• Noelle Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamkam jaka chudzina! 🙈
    Ja to już jestem prawdziwym grubaskiem. 😂
    Takiego brzucha to jeszcze w życiu nie miałam. 🤷🏻‍♀️

03dfe26c34ff.jpg

U nas pokój będzie szaro różowy - dzisiaj jedziemy zamówić mebelki. 😍
    I też zamierzamy zrobić prenatalne w 3 trymestrze. ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 11:26

_agrafka_, Diara84, Sumireguska, kamkam, Veruka, AśKa31 lubią tę wiadomość

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamkam jaki zgrabny brzusio ☺️

Nad pokojem też już zaczynam myśleć ale kompletnie nie mam pomysłu 🤷🏼‍♀️ Ściany mam w odcieniu kawy z mlekiem, mebelki białe więc może coś różowego 🤔 też myśle o jakiś naklejkach chociaż tapeta mi się bardziej podoba, ale więcej roboty z tym wszystkim

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • KasiaC Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa chudnie, kamkam mikro brzuszek a ja 6 kg do przodu :P
    Najlepsze jest to, że mam jedną z najstarszych ciąż (20 t 2 d) i w ogóle dzidzi nie czuję.
    Łożysko tylna ściana, na badaniach wiercipięta a ja nic. Albo totalnie nie kumam, że coś kopie :P
    Prenatalne ja osobiście robię wszystkie, czyli również te trzecie.

• kamkam Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, śmieję się z mojego małego brzucha, ale nieraz aż głupio poprosić w kolejce o pierwszeństwo bo przecież po mnie nic nie widać :) nie mogę się doczekać kiedy faktycznie wyjdzie brzusio. W poprzedniej ciąży miałam dużo większy brzuch. od lutego chciałabym iść na zwolnienie a na pewnobbędzie gadanie- taaaa, dopiero zaciążyła i od początku idzie na zwolnienie 🤦 co z tego że mój kierownik wie od października....

gg64j48a867cxnry.png
    1usasg18efbg4zod.png
  • Alaia77 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _agrafka_ wrote:
    Mieszkam w pl i jeśli masz skierowanie to powyżej 35 roku życia badania prenatalne robione są za darmo na NFZ. Wrzucam poniżej link :

https://pacjent.gov.pl/program-profilaktyczny/program-badan-prenatalnych

Jeśli chodzi o pokój to tez chyba postawie na taki szaro - błękitny kolor i jakieś naklejki żeby nie przesadzić ale jeszcze jest trochę czasu to może mnie „najdzie” na coś innego 😂
    Agrafka, z tego programu refundowane niestety są tylko 2 pierwsze usg, za usg 3 trymestru trzeba zapłacić. Z racji wieku i zapłodnienia in vitro korzystałam już w poprzedniej ciąży i teraz też i jak pytałam w przychodni to dalej tylko 2 pierwsze usg są na NFZ

oar8ugpja57m909m.png
    iv09ej28cad12t1o.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamkam wrote:
    U mnie od 16t6 dni czuje ruchy. Ale jestem szczupła i jest to moja druga ciąża. Dalej nie widać mi brzucha, ale widać ruchy, nieraz jakby ktoś w środku paluszkiem jeździł po skórze 😍
    A tutaj jest mój "brzuszek"😅
    Kamkam gdzie Ty ten brzuch chowasz? nauczyłaś się wciągać? 😁
    Naucz i mnie!

Pewnie niebawem się pojawi :)
    A za jakiś czas będziemy patrzeć z zazdrością, że Ciebie ciąża w niczym nie ogranicza😊

Noelle, kamkam lubią tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak patrze na malenstwo Kamkam, to dopiero mam olbrzyma przed soba😂
    Wrzucam na chwile mojego bebzolka...

efd2518df0be.jpg

Po prostu Zoe, Noelle, kamkam, unify, Ladyo, Lilak , Rubi27 lubią tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • KasiaC Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem po in vitro i dostałam skierowanie na darmowe 1 i 2 prenatalne. Właśnie się zastanawiałam czy na 3 dostanę dopiero później. Ale jak Was czytam to pewnie faktycznie to nie jest w zakresie refundowanych badań. Składaloby się to w całości.

• _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alaia77 wrote:
    Agrafka, z tego programu refundowane niestety są tylko 2 pierwsze usg, za usg 3 trymestru trzeba zapłacić. Z racji wieku i zapłodnienia in vitro korzystałam już w poprzedniej ciąży i teraz też i jak pytałam w przychodni to dalej tylko 2 pierwsze usg są na NFZ

Widzisz byłam pewna ze te trzecie tez są na NFZ, w takim razie będę musiała je zrobić prywatnie na medicover bo na pewno będę chciała je zrobić.

• Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za polecenia nawilżaczy.

Ja w pokoju już nic nie zmieniam. Jedną ścianę mam w butelkowej zieleni i w tym samym odcieniu grube welurowe zasłony. Druga ściana jest pomalowana czarną farbą tablicówką, trzecia aktualnie zakryta wielką białą szafą jest w wąskiej desce podłogowej z wplecionymi lustrami w różnych rozmiarach. A czwarta to dwa wielkie balkonowe okna. Wstawiam tylko łóżeczko i komodę z przewijakiem.

U kogoś lubię oglądać dziecięce pokoje. Ale u sobie nie widzę tego. Irytują mnie kwiatuszki, baloniczki, naklejeczki. Im mniej tym lepiej. Nawet jak ubranka oglądam to wolę jednokolorowe ewentualnie w paseczki. koszulki z bohaterami mnie irytują 😅
    Brat dzwonił, że bratowa szykuje dla mnie pakę po ich synku. Ona ma tego sporo 😅 ale darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda 😉😆 ja będę kupować sobie na wyjścia takie jak mi się podobają

‹‹ 257 258 259 260 261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ