Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
To moja córka zdecydowanie też z tych zimnolubnych ☺️ Od zawsze na boso (my też kapci nie używamy), kołdry nie toleruje a woda w wannie musi być, jak na moje standardy, chłodna. Ale też nigdy nie była przegrzewana, znam ludzi, których dziecko po kąpieli w domu miało zakładaną czapkę...
-
Ja również polecam firmę vtech. Mamy nianie VTECH BM4700 i od 1,5 roku działa bez zarzutu
Cccierpliwa, widzę, że wybieramy te same marki 😁
Czytałam, że polecasz firmę britax. My jako drugi fotelik wybraliśmy właśnie britax romer dualfix i-size.
Poki co jestem zadowolona
Dziewczyny, pytałyście kiedyś o ubranka.
Ja polecam newbie. Co prawda dość drogie, ale jestem zakochana w niektórych wzorach.
Teraz jest wyprzedaż, a oprócz tego, jeśli macie sklep w swoim mieście, to zamawiając odbiór w galerii, dodatkowo jest jeszcze -30% od ceny. Trzeba sobie tylko sprawdzić, czy dane ubranko jest w konkretnym sklepie. Ewentualnie trzeba zadzwonić na sklep.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Dziewczyny potrzebuje porady! Chciałam dzisiaj przejrzeć ciuszki po starszej i okazało się, ż znaczna cześć z nich ma jakieś żółte plamy. Nie mam pojęcia skąd to bo z całą pewnością były czyste i wyprasowane. Miała któraś z Was podobny problem??
-
Mama po przejściach wrote:Dziewczyny chciałabym ogłosić, że właśnie zamówiłam na super promocji fotelik Cybex Cloud Z i-Size Plus 😁 Mąż zadowolony bo Cybex, ja zadowolona, że to nie Aton M przy którym bym się ciągle zastanawiała nad tą pozycją dziecka w nim, a i z ceny jesteśmy zadowoleni oboje 😆
Mam nadzieję, że tej nocy będę już spokojniej spać, bo kolejny problem z głowy🤗
A podpowiesz gdzie bo tez się rozglądam ... -
Julia87 wrote:A podpowiesz gdzie bo tez się rozglądam ...
Mieszkam w Niemczech i chyba za bardzo nie pomogę, chyba że też interesują Cię promocje niemieckich sklepów online? I ten najtańszy był właśnie tylko w kolorze passion pink, co akurat mi pasuje 😊 -
Veruka wrote:Dziewczyny potrzebuje porady! Chciałam dzisiaj przejrzeć ciuszki po starszej i okazało się, ż znaczna cześć z nich ma jakieś żółte plamy. Nie mam pojęcia skąd to bo z całą pewnością były czyste i wyprasowane. Miała któraś z Was podobny problem??
CIERPLIWA niewiem czy Ty aktualizujesz listę, u nas będzie chłopak. -
Rubi27 wrote:A mi sie wydaje że to plamy po ulanym mleku, bo żadnych kosmetyków nie używałam a też mam na ciuszkach na synu które leżały 2 lata w workach a na pewno były czyste pakowane. Ja wyrzuciłam bo miałam tylko na kilku sztukach a ciuchów mam dużo.
CIERPLIWA niewiem czy Ty aktualizujesz listę, u nas będzie chłopak.
Sara nie ulewała 🤷🏼♀️ A niektóre są w dziwnych miejscach, np.na pleckach.
Gratuluje drugiego synka! 🤗
-
Mama po przejściach wrote:Mieszkam w Niemczech i chyba za bardzo nie pomogę, chyba że też interesują Cię promocje niemieckich sklepów online? I ten najtańszy był właśnie tylko w kolorze passion pink, co akurat mi pasuje 😊
Ja w Luxemburgu, także jakbyś mogła to chętnie. Czas zaczac się trochę ogarniać w temacie bo póki co nie mam nic. Dziękuje ! -
Veruka wrote:Sara nie ulewała 🤷🏼♀️ A niektóre są w dziwnych miejscach, np.na pleckach.
Gratuluje drugiego synka! 🤗
Dzięki mam nadzieję że zostanie chłopakiem do następnej wizyty, chociaż Pani doktor nie miała wątpliwości -
Veruka, to częsty problem, na jednej Z grup na fb na której jestem przewija się regularnie. Jest parę teorii, że to po oliwce, ulanym mleku albo ktoryms ze skladnikow proszku/płynu do prania, ktory tak ujawnia się po czasie.
Podobno da się większość takich ubranek uratować. Namocz i wypierz z dodatkiem odplamiacza dla niemowląt, jak się da to w 60stp i powinno być git.
Ja ubranka po synku wywiozlam do rodzicow.. I myślę, ze tez mnie to czeka..dlatego przywiozę je sobie wcześniej co by mieć czas z nimi powalczyc☺️🙈
-
Julia87 wrote:Ja w Luxemburgu, także jakbyś mogła to chętnie. Czas zaczac się trochę ogarniać w temacie bo póki co nie mam nic. Dziękuje !
Kupiłam na stronie babyonlineshop.de. tam wyszło najtaniej, bo jest jeszcze dodatkowy rabat za płatność paypal. Dostawa w ciągu paru dni. Ale nigdy jeszcze niczego od nich nie zamawiałam więc ręki nie dam sobie uciąć za ten sklep.Julia87 lubi tę wiadomość
-
Chaos wrote:Veruka, to częsty problem, na jednej Z grup na fb na której jestem przewija się regularnie. Jest parę teorii, że to po oliwce, ulanym mleku albo ktoryms ze skladnikow proszku/płynu do prania, ktory tak ujawnia się po czasie.
Podobno da się większość takich ubranek uratować. Namocz i wypierz z dodatkiem odplamiacza dla niemowląt, jak się da to w 60stp i powinno być git.
Ja ubranka po synku wywiozlam do rodzicow.. I myślę, ze tez mnie to czeka..dlatego przywiozę je sobie wcześniej co by mieć czas z nimi powalczyc☺️🙈
Dzięki! Będę próbowała odratować...bo zaraz się okaże, że nie mam ciuszków 🙈
-
Niezapominajka, ewidentnie lubimy podobne marki
Tak, uwielbiam britaxa
My kolejny tez mamy britaxa, ale swingfix m i-size i spacerowke tez mamy britaxa model b motion 4 plus i tez jest swietny! I to byla jedyna typowa spacerowka, ktora macalam, a ktora miala kola amortyzowane...
Veruka, moja teraz tez woli cjlodniejsza wode, tzn chlodniejsza jak na mnie, ale jak byla niemowlaczkiem to te 40° musialo byc... ale tak to tez zawsze chłodniej niz cieplej... dzis kulki ze sniegi robila bez rekawiczek, a wieczorem latala w samej pieluszce chyba z pol godziny przed kapiela i jeszcze cala cieplutka byla😂 moj maz aie smieje, ze to eskimos jakis😂
Co do plam, to z teoriami po czym to nigdy sie nienspotkalam, ale bardzo czesto (prawie kazda znajoma) slyszalam o tym, zwlaszcza w przypadku jak byky popakowane w worki prozniowe (coz moje sa i na jednej wierzchniej bluzeczce tez zauwazylam zolta plame), takze licze sie z tym, ze i mnie to czeka niestety...Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Veruka, trudno wyjaśnić te plamy, ale też obstawiałabym mleko.
Te plamy wychodzą po czasie, mimo, że wcześniej nie było ich totalnie widac.
Co najlepsze, jak się schowa np taką wypraną pieluszkę głęboko w szafkę bez dostępu światła, to można wyciągnąć istnego brązowego potwora 🙃
Wydaje mi się, że to jakiś enzym z mleka (przynajmniej w moim przypadku).
Ale jest sposób na to. Trzeba ubranko wyprac i wystawić na ostre słońce do wyschniecia. Nie zawsze zniknie za pierwszym razem, ale będzie się robić coraz jaśniejsze. Przetestowane przeze mnie i przez moją sis.
Tylko to musi być naprawdę ostre słońce, a nie takie przebłyski jak mamy teraz (plamą do słońca).Veruka lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝