Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Bardzo bym chciała jechać w tym roku, ale wiem że będzie to niemożliwe. Na wakacjach z Adamem byliśmy w Grecji jak miał 8 miesięcy. Cudownie wspominam ten urlop. Już potrafił się cieszyć z niektórych rzeczy, próbował jeść inne rzeczy a nie tylko cyc. Był na tyle mały że jeszcze spał 2x w dzień i mieliśmy czas wypocząć. Na następne wakacje pojedziemy pewnie za rok w maju/ czerwcu jak zakończymy budowę domu
-
Po prostu Zoe wrote:Mąż obiecał, że w tym roku wyjedziemy na wakacje dwa razy. Raz do jego mamy i raz do mojej 🤣
Kochany👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
A ja ponawiam pytanie. Jak myślicie czy jest sens robić badanie moczu w trakcie kuracji globulkami dpochwowymi (nystatyna)? Może to zaburzyć wynik? W internetach jak zwykle różne zdania. Może któraś z Was miała taki przypadek 🤔
-
Lilak wrote:A ja ponawiam pytanie. Jak myślicie czy jest sens robić badanie moczu w trakcie kuracji globulkami dpochwowymi (nystatyna)? Może to zaburzyć wynik? W internetach jak zwykle różne zdania. Może któraś z Was miała taki przypadek 🤔
Nie pamiętam jak to badanie wyszło. Pamiętam tylko jak gimnastykowalam się żeby przypadkiem nic mnie wpadło do pojemnika z moczem. Pomogłam sobie papierem 🙃Lilak lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Ja bardzo chciałbym gdzieś polecieć, ale z dwójką małych dzieci wypad zagraniczny stoi pod znakiem zapytania.
Jeśli to nie wypali, to pewnie wyskoczymy gdzieś w kraju.
Chyba, że trafi mi się high need, to będę marzyć żeby chociaż się wyspać 😁Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Lilak wrote:A ja ponawiam pytanie. Jak myślicie czy jest sens robić badanie moczu w trakcie kuracji globulkami dpochwowymi (nystatyna)? Może to zaburzyć wynik? W internetach jak zwykle różne zdania. Może któraś z Was miała taki przypadek 🤔
Mi się wydaje, że można. Jak przyjmowałam luteinę to robiłam. Grunt to dobrze "zabezpieczyć".Lilak lubi tę wiadomość
-
Bajka111 wrote:Unify tu masz dobry artykuł na ten temat:
https://www.muscle-zone.pl/blog/wplyw-stresu-na-przebieg-ciazy-i-dziecko/
Radzę zapytać lekarza, ponieważ normy podane w labie są zapewne normami dla osób "zdrowych". -
Na wakacjach ulokowała się obok nas młoda para z dzieckiem (tak ok 8 miesięcy). Sytuacja na leżakach na basenie po obiedzie. Widać że dziecko przespało obiad, mama miała dla dziecka przekąski w miseczce. Szykowała się żeby nakarmić małego. Tata zbulwersowany „jak możesz się tak guzdrać, nasmaruj mi plecy! Zaraz przez ciebie będę cały czerwony!” 😲 mąż spojrzał na mnie i tylko powiedział „ja już miałbym tą miskę na swojej głowie”. Biedna dziewczyna nawet słowem się nie odezwała. Zostawiła dziecko i zaczęła smarować hrabiemu plecy. 🤦♀️
Dzisiaj pojechałam do pracy wymienić laptopa. Nie musiałam chodzić daleko na piechotę. Plecak z laptopem na plecach. Jak wysiadłam z pociągu to myślałam ze nie zdążę do drzwi. Tak mnie złamało jak wstałam że maskara. Boli mnie kość ogonowa, łonowa, w pachwinach. Chodzę skulona i drepcze jak kaczka. Myślałam że 500 m do domu nie dojdę 🙈 pierwszy raz stało mi się coś takiego. -
Mamuśki a powiedzcie mi co sądzicie o misiach szumisiach? Warto czy szkoda wydawać pieniędzy? Niektóre są przepiękne ale i bardzo drogie 🤷♀️Adaś ❤️ 20.06.2021
1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
25.01.19 ET 8A -> Bhcg >2,3I/U ❌
2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius Katowice M.P.
29.09.20 ET 8A -> 8dpt Bhcg 16I/U, 10dpt 68I/U, 12dpt 220I/U, 19dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
3️⃣09.2023 trzecia procedura IVF Invimed Wrocław
Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
02.10.23 - ET 2x 8A -> Bhcg >2,3I/U❌
04.12.23 - FET 4AA -> Bhcg >2,3I/U❌
27.02.24 - FET 4BB ->Bhcg >2,3 I/U❌
29.11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U, 31.12.24 CP p.stronna -> leczenie Metotreksatem (bez efektu), 09.01.25 usunięcie prawego jajowodu ❌
4️⃣ Procedura Angelius Katowice -> M.P.🙏🏻❤️ -
Santi ja znam jedną opinie - koleżanka miała misie szumisie za grubą kasę a jej syn zasypiał tylko przy szumie okapu puszczonym z telefonu. 😂
Także nie wiem czy warto wydawać na nie jakiekolwiek pieniądze.
Ja nie będę kupować. 🤷🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 19:31
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Mojej bratowej nie przydał się na początku. Mały polubił jak zbliżał się do roku. Swojemu nie kupuje. W sumie to nawet zapomniałam o takim gadżecie 🤔 czytałam, że takiego misia należy umiejscawiać z dala od dziecka. Nie przy głowie w wózku, łóżeczku tylko w tym samym pokoju i nie najgłośniejszy poziom.
Szwagierka też ma. Usłyszałam w kuchni szum i pytałam co to jest. Dziecko było dwa pokoje dalej, miało go w wózku a ja z takiej odlegości go słyszałam 🤷♀️
Ale nie zapieram się, że nie kupię go jak moje dziecię będzie szaleć i tylko to go uspokoi. -
Jeżeli chodzi o cenę to widziałam w outlecie smyka że posiadają takowe z niższą ceną. Nie pamietam teraz ile dokładnie kosztowały. Misie były całe, bez usterek. Jedyna „wada” to pogniecione lub dziurawe opakowanie. Na prezent słabo taki dać ale dla siebie jak najbardziej można kupić.
U mnie np koleżanki, rodzeństwo i rodzice pytają co chciałabym dostać. Więc myślę że można poprosić o jakiś gadżet na który samemu szkoda pieniędzy. Jeżeli dana rzecz jest droga to składka wśród osób zainteresowanych. Wszystko zależy jakie z kim mamy relacje. -
Nie miałam szumisia, ale miałam apke na telefon z dźwiękami dla dzieci, jak syn był płakał i nie mógł usnąć to włączyłam mu w apce dźwięk suszarki. I to nam wystarczyło. Ja bym chyba poprosiła rodzinę o jakiś fajny kocyk np.bambusowy bo one sa i po 200zl. A może lepiej się sprawdzi jak szumiś. Ale to moje zdanie
-
Mamy 395 g zdrowego syna
Szyjka 34 mm i zamknięta, a łożysko na przedniej ścianie, ale zeszlo z szyjki, czyli juz nie przoduje
Termin porodu nam sie nie zmieniłChaos, Rubi27, Batylda, Noelle, Cccierpliwa, Mama po przejściach, Kate90, Bee, Cyprysek89, AśKa31, Marta9191, NatkaZ, Sumireguska, Santi_14, artemida27, Bajka111, Veruka, Niezapominajka5, kamkam, Papillon, unify, _agrafka_ lubią tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
My Szumisia dostalismy w prezencie i spoko, sama nie planowalam tego zakupu, ale ucieszyłam się, ze go dostalismy. Uzywalam przy zasypianiu ale nie zawsze i nie wiem czy mi bardziej nie pomagal niz synkowi. Teraz dalej jest z nami choc od jakiegos czasu nie ma baterii ale to synkowi nie przeszkadza 😅😅
-
Santi_14 wrote:Mamuśki a powiedzcie mi co sądzicie o misiach szumisiach? Warto czy szkoda wydawać pieniędzy? Niektóre są przepiękne ale i bardzo drogie 🤷♀️
Sa aplikacje, wiec da sie obejsc, ale ja np na spacerze sobie nie wyobrazalam wsadzac corce telefon, ktory jednak sie nagrzewa, emituje jakies fale jakby nie bylo itp do wozka... a czesto nam sie na spacerze przydal...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Jestem po wizycie wszystko ok no i będzie jednak chłopiec ok 250g ma już.
Miś Szumiś u nas zawsze się przydawal przy 3 dzieci ale to jest na pewno trochę kwestia dziecka i ptzyzwyczajenia to do niego.
My teraz głowimy się jakie imię eh... dlaczego dla dziewczynek jest tyle ładnych a dla chlopcow już nie eh...Cccierpliwa, Mama po przejściach, Kate90, Bee, AśKa31, Marta9191, Chaos, NatkaZ, Sumireguska, Santi_14, Bajka111, Veruka, kamkam, Nitka1, Papillon, unify, _agrafka_ lubią tę wiadomość