Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Sumireguska to się pewnie stresu najadłaś 😔 całe szczęście, że z dzidzią wszystko dobrze. A jak łożysko masz umiejscowione? Może to przez nie nie czujesz ruchów...albo tak się dziecko ułożyło. Mam nadzieje, że taka sytuacja już się nie powtórzy, trzymam kciuki!
Kamkam to dobra wiadomość! Może to faktycznie stres i teraz będzie lepiej...tego Ci życzę ☺️
-
Veruka wrote:Ja poluje na jakiś fajny bujaczek i fotelik - co do obu nie wiem jeszcze jaki model. Muszę też dokupić nianie z kamerką. Ale za to nie potrzebuje ciuszków a kupuje na potęgę 🤷🏼♀️ Jakimś cudem nadal sprawia mi to przyjemność ☺️
Z fotelikiem tak samo, do kwietnia poluje na spokojnie, a pozniej juz kupie jakaby cena nie byla...
Couszkow nie kupuje, bo nadal nie znam plci🙈 jak bedzie dziewczynka to nie bardzo musze kupowac, jak jednak potwierdzi sie chlopczyk to troche dokupic musze... upolowalam kilka sztuk chlopiecych na vinted, wszystko z Nexta, jak sie nie przyda to sprzedam a mega perelki za smieszna kase to bralam...
Nianie mamy i dwie kamerki do niej, nawet karuzele do lozeczka mam po corce, sterylizator i laktator tez w razie co...
Musze nowa wkladke do przewijaka kupic i kosz na pieluszki...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Sumireguska wrote:Ja dzisiaj o 4 rano zauważyłam plamienie, rano o 8 również. Było brązowe na szczęście ale to już drugi raz w przeciągu dwóch tygodni więc poszłam do swojej kliniki na USG. Chciałam być spokojna. Ginka badała mnie 45 min, dzidzia ok, brak krwiaków, żadnych torbieli, szyjka podobno baardzo długa i zamknięta, łożysko ok. Wiec przyczyna nieznana.
Dzidzia ma 300gram
Dodatkowo powiedziałam że nie czuje teraz ruchów wiec pewnie śpi, ale ginka powiedziała że dla niej to szok bo dziutek sie aż rzucał w środku, machał i kopał
Nie żałuje, jestem spokojna. Ale poranek cały byłam przybita strasznie
Super ze poszłaś ! Myśle ze ciąża to tak wyjątkowy stan ze nie ma się co zastanawiać i jak nas coś niepokoi - iść. Przynajmniej ja sobie obiecuje taką poprawę. 😅 ja moją zaczęłam tak czuć codziennie właśnie około tej wagi wiec pewnie tez zaczniesz, ale - moja tez kopie rzuca a czuje z tego 10 %. Może trzeba się cieszyć, co to będzie jak urośnie😅
Kamkam - super ze odpoczywasz. Trochę dystansu do wszystkiego i zadbania o siebie na pewno pomoże ułożyć wiele różnych rzeczy. Na niektóre poprostu nie mamy wpływu. Ale również wiem ze remont daje w kość - to się (kiedyś) kończy i będzie pięknie -
Nikola wrote:Mam pytanko do mamusiek. Urodzilyscie przed, po czy w terminie wasze pierwsze dziecko?
Przed. Starsza w 36tc+4dni, a młoda równo w 38tcNadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Nikola wrote:Mam pytanko do mamusiek. Urodzilyscie przed, po czy w terminie wasze pierwsze dziecko?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2021, 19:22
-
NatkaZ wrote:Przed. Starsza w 36tc+4dni, a młoda równo w 38tc
Przeczytałam to i moja pierwsza myśl „😳 o matko, o matko, o Boże, o Boże, czego leżysz. Za zakupy się bierz!”. Czuje się zmotywowana. Dobrze że dziś zamówiłam materace do łóżeczek 😅 a mąż odebrał z paczkomatu dresiaki dla małego.
Moja kuzynka urodziła tydzień przed terminem pierwsze dziecko. Bratowa tydzień po terminie. Szwagierka jak dobrze pamietam prawie dwa tyg po terminie.
Noelle, NatkaZ lubią tę wiadomość
-
Urodziłam córkę w 39tc i było to idealnie wyliczone od "strzału⚽" 🤣 i tym razem również mam swoje typy urodzić 1-2 tyg przed terminem.
Jutro jadę do poradni prenatalnej na kolejne połówkowe usg. Trochę się martwię bo to 40km w jedną stronę a kuj pom zasypane jak diabli... Podobno piasek się skończył i nie mają kasy na sól.. No mowie wam co to się dzieje, liczę, że do jutra już sypać nie będzie.
-
Mój pierworodny pojawił się na świecie dwa tygodnie przed terminem, poród wywołany przez stan przedrzucawkowy, ale poszło szybko 😅
A propo wózków mieliśmy najpierw anex sport w kolorze szarym i był kolor ok, później spacerówkę mutsy nio ciemno zieloną i do spacerówki od razu zamówiłam wkładkę w leśne klimaty, wiec jak się brudzi wrzucam ją do pralki a wózek czysty🙂 teraz do spacerówki mutsy dokupuje gondole.
Starszak teraz ma 20 miesięcy i niestety bardzo niechętnie jeździ w spacerowce a spacery to koszmar, zawsze w inną stronę niż ja😅
-
Ja to chyba z tych wyrodnych matek, bo jak zostawiam synka na noc u dziadków, tak średnio raz na trzy miesiące to jestem tak szczęśliwa że hoho:p wiec bardziej niż zostawieniem go na kilka nocy z dziadkami i tatą obawiam się jak zareaguje na zmianę
-
Edith, ja też ta wyrodna. Młoda co prawda nie miała nocy bez mamy (nikt jej na noc nie chce:D), ale o to się nie martwię. Ona sobie poradzi i ja też bez problemu. Ale co będzie później, to mnie przeraża. A chyba mamy dzieci w tym samym wieku?
Akurat na bunt dwulatka mama dorzuci rodzeństwo. Nie mogę się doczekać. Będzie grubo:D -
U mnie przed chwilą hit. 😂🙈
Zaczęła mi lecieć siara więc wchodzę do dużego pokoju do męża i mówię mu, że jutro musimy jechać do roska po wkładki laktacyjne bo zaczyna mi lecieć siara i to w sporych ilościach.
I mąż pyta co mi leci więc mówię mu, że mleko i chcąc mu pokazać wyjęłam cycka a tu siiiik chyba na 20 cm. 😂😂😂
Dobrze, że go nie postrzeliłam. 😂NatkaZ, Po prostu Zoe, Batylda, KasiaC, _agrafka_, Cyprysek89, Nitka1, Sumireguska, AśKa31, Bajka111, Santi_14, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Noelle wrote:U mnie przed chwilą hit. 😂🙈
Zaczęła mi lecieć siara więc wchodzę do dużego pokoju do męża i mówię mu, że jutro musimy jechać do roska po wkładki laktacyjne bo zaczyna mi lecieć siara i to w sporych ilościach.
I mąż pyta co mi leci więc mówię mu, że mleko i chcąc mu pokazać wyjęłam cycka a tu siiiik chyba na 20 cm. 😂😂😂
Dobrze, że go nie postrzeliłam. 😂
🤣😂🤣👍 ale się uśmiałam 🤣😂
A co do zakupów, że czasu mało i dużo do kupienia, to mój mąż już tak od dwóch miesięcy szaleje 🙈 co wraca z pracy to się pyta, czy udało mi się zamówić kolejną rzecz dla małej 😄 -
Jeżeli chodzi o zsotawianie Tosi to już miałyśmy tego przedsmak jak trafiłam na początku ciąży do szpitala. Obie tęskniłyśmy bardzo, bo w sumie tylko ze mną mała usypia. Po powrocie do domu miała cały dzień na mnie focha (nawet podejść i się przytulić nie chciała), więc podejrzewam że po porodzie będzie tak samo 🙈😂
Noelle telefon oplułam ze śmiechu 🤣😂
My dla małego mamy narazie dwa rożki i dzisiaj dotarł kocyk z ali, ale nie miałam jeszcze okazji go obejrzeć bo Tosia zaraz by go zarekwirowała dla siebie 😂 No i jeszcze są ciuszki po bratankach, ale takie bardziej wiosenno/jesienne, więc i tak sporo będziemy musieli dokupićWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2021, 20:05
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016