X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelle wrote:
    Bajka u nas zawszę się mówi, że drugie dziecko będzie przeciwieństwem pierwszego i o dziwo znam same przypadki gdzie ta teza się potwierdziła. 😄

Ojej jakby tak było to... aż ojej. :D Ale wolę się miło zaskoczyć, niż rozczarować. :D Ale dzięki! :D

Noelle lubi tę wiadomość

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelle wrote:
    Bajka u nas zawszę się mówi, że drugie dziecko będzie przeciwieństwem pierwszego i o dziwo znam same przypadki gdzie ta teza się potwierdziła. 😄
    u mnie był taki przypadek! Bartek tak nam dał popalić, że przez pół roku mówiłam że nigdy więcej żadnych dzieci!!
    teraz mniej się męczyłam z trójką małych dzieci niż z nim jednym! 🤪

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir ja też mam sporo koleżanek, których pierwsze dziecko było typowym hnb a drugie anioł wcielony. Serio. 🙈
    Z drugiej strony mam też koleżankę, której pierwsze dziecko to anioł i teraz boi się jakim diabełkiem będzie drugie. 😂

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwagierka ma pierwszego syna hnb. Ledwo obie dawałyśmy sobie z nim rade. Mam traumę z tego okresu. Drugi był spokojny i bezproblemowy dopóki nie sprawdził na ile mu rodzice pozwolą. Teraz jest małym wcielonym diabłem. Podobno jak przyszła pani na zastępstwo w przedszkolu to mu płaciła żeby był grzeczny 🙈 trzeci na razie jest spokojny. Ale pozwólmy mu się rozkręcić, za miesiąc ma pierwsze urodziny.
    No nic. Na szczęście jeżdżę tam okazjonalnie i nie muszę dużo z nimi przebywać. Jak patrzę się na ich rodzine to wiem w jaki sposób nie chce wychowywać swojego dziecka 😅

• Noelle Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że u mnie wraz z siarą pojawiły się pierwsze cztery rozstępy i to na jednej piersi. 🙈
    I ból nie z tej ziemi i świąd stulecia. 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2021, 09:37

• NatkaZ Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to się kompletnie nie sprawdziło 🤷‍♀️ Obie córy spokojne, od początku przesypiały noce jedynie z pobudką na karmienie. Dlatego już się zaczynam bać czy Mikołaj nie będzie totalnym przeciwieństwem 🙈😱😁

Tak w ogóle to muszę Wam powiedzieć, że już zapomniałam jak bardzo piersi mogą boleć w ciąży. W poprzedniej wcale mnie nie bolały, za to w pierwszej tak jak i teraz bolą tak że nie mogę się do nich dotknąć 😱

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2021, 09:38

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatkaZ wrote:
    U nas to się kompletnie nie sprawdziło 🤷‍♀️ Obie córy spokojne, od początku przesypiały noce jedynie z pobudką na karmienie. Dlatego już się zaczynam bać czy Mikołaj nie będzie totalnym przeciwieństwem 🙈😱😁

To u Ciebie oby się nie sprawdziła wróżba rodziny mojego Męża, że chłopcy są "gorsi". :D Oby był spokojny! :D

NatkaZ lubi tę wiadomość

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję rozstępów. Mnie od paru dni bardzo boli skóra na brzuchu, ale nie swędzi, tylko boli. Niezbyt fajne uczucie. :(

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, oby i u mnie tak bylo🙏🏻 moja corka naprawde noworodek idealny wrecz byla i az sie boje jak drugie mi da popalic za dwoje 🙊

NatkaZ lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie skóra na brzuchu swędzi, boli i mam wrażenie że czasami jest jej za mało jak brzuch się porządnie napnie. Mi pomaga bardzo częste smarowanie brzucha balsamem. Od razu przynosi ulgę. Są dni że potrafię smarować się do 6 razy dziennie.

Mnie piersi bolały strasznie na początku. I to do tego stopnia że nie można było w staniku takim prosto z prania chodzić. A w nocy potrafiłam obudzić się z bólu jak niechcący położyłam się na nich, w sensie na brzuchu. Jak zasypiałam w pozycji na brzuchu to robiłam sobie z poduszki taką podstawkę, twarz i szyja wyżej, poduszka podwinięta, mleczaki w powietrzu 😁 myśl architektoniczna na miarę XXI wieku 😆

• Batylda Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny melduję się po połówkowy! Na 90% dziewczynka, mąż szaleje z radości. Szyjka ok, łożysko bez ryzyka przodowania. Lekarz wykrył obustronne torbiele splotów naczyniówkowych o średnicy 5 i 6mm... Mówi że powinny się wchłonąć i mam przyjść na kontrol za miesiąc. Niby mnie uspokoił, ale trochę się denerwuję :(

_agrafka_, Noelle, Bajka111, Mama po przejściach, Marta9191, NatkaZ, Alaia77, AśKa31, unify, Veruka, Sumireguska lubią tę wiadomość

relgtv73ymxx11gn.png

• _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jeszcze skóra na brzuchu ani nie boli ani nie swędzi, tzn swędzi czasem ale bardzo rzadko, smaruje codziennie wieczorem po kąpieli. Piersi już tez mnie tak nie bolą jak na początku ale są większe, nabrzmiałe, zawsze miałam duże piersi a teraz to kosmos musiałam kupić miseczkę F 🙈na szczęście moja waga trochę przystopowała w pierwszym trymestrze więcej przybierałam na wadze niż teraz, oby tak zostało chociaż do końca tego drugiego trymestru ☺️

Śliczne macie pieski dziewczyny 😍 kocham psy ale aktualnie mamy w domu kocura 😅 i jak to kot włazi wszędzie, urządził sobie legowisko już i z fotelika dla dziecka i z łóżeczka 🙈 wszystko jest przykryte a on i tak znalazł sposób żeby tak wejść 😬 nie wiem jak mu tłumaczyć żeby nie wchodził 🙈🙈

• Noelle Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie swędzą tylko piersi a na brzuchu też mam uczucie jakby skóry było za mało. 🤷🏻‍♀️
    Siedzę jak paralityk i boję się dotykać piersi bo co dotknę to coś wycieknie. 🙄

• Bajka111 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batylda wrote:
    Dziewczyny melduję się po połówkowy! Na 90% dziewczynka, mąż szaleje z radości. Szyjka ok, łożysko bez ryzyka przodowania. Lekarz wykrył obustronne torbiele splotów naczyniówkowych o średnicy 5 i 6mm... Mówi że powinny się wchłonąć i mam przyjść na kontrol za miesiąc. Niby mnie uspokoił, ale trochę się denerwuję :(

My meliśmy taką torbiel, i się wchłonęła tak jak lekarka mówiła. U Was też na pewno tak będzie! Super wieści! :)

Batylda lubi tę wiadomość

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _agrafka_ wrote:
    Mnie jeszcze skóra na brzuchu ani nie boli ani nie swędzi, tzn swędzi czasem ale bardzo rzadko, smaruje codziennie wieczorem po kąpieli. Piersi już tez mnie tak nie bolą jak na początku ale są większe, nabrzmiałe, zawsze miałam duże piersi a teraz to kosmos musiałam kupić miseczkę F 🙈na szczęście moja waga trochę przystopowała w pierwszym trymestrze więcej przybierałam na wadze niż teraz, oby tak zostało chociaż do końca tego drugiego trymestru ☺️

Śliczne macie pieski dziewczyny 😍 kocham psy ale aktualnie mamy w domu kocura 😅 i jak to kot włazi wszędzie, urządził sobie legowisko już i z fotelika dla dziecka i z łóżeczka 🙈 wszystko jest przykryte a on i tak znalazł sposób żeby tak wejść 😬 nie wiem jak mu tłumaczyć żeby nie wchodził 🙈🙈

Przechodziłam to samo z kotem, po prostu pozabezpieczałam kocem i dałam se spokój. :D

Mnie tak boli, że nie ma mowy o smarowaniu parę razy dziennie, które zresztą na ból nie przynosi efektu, na swędzenie owszem :) , mam problem z dotykaniem brzucha w ogóle. Piersi już mam wieeeeeeeeeeeelkie, gdzie ja naturalnie jestem płaska, mam malusie piersi, więc zawsze mnie to bawi bardzo. :) Ale na szczęście nie mam rozstępów, za to skóry po nich zostało bardzo dużo, a po skończeniu karmienia wróciły do swoich malutkich rozmiarów i wygląda to kiepsko. :(

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Nitka1 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelle wrote:
    Melduję, że u mnie wraz z siarą pojawiły się pierwsze cztery rozstępy i to na jednej piersi. 🙈
    I ból nie z tej ziemi i świąd stulecia. 🙈

Niestety mam tak samo, tylko siary brak. A tak się Cieszyłam, że cycki chociaż przez okres ciąży mam fajne, pełne i w rozmiarze, który moglabym mieć standardowo (normalnie to prawie ich brak 😄). Aż się boję co będzie po ciazy - flaczki i to na dodatek z rozstepami. Choć któraś z dziewczyn pisała, że jej biust po ciazy zostal większy, to może i u mnie tak będzie. Muszę zaczac to sobie wizualizowac, może siła persfazji pomoże 😉 Teraz najbardziej balam się rozstepow właśnie na biuście no i bęc, są.

8p3o3e3kc0g27rqi.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie skora na brzuchu nie boli, ale mega sqedzi, tez sie musze czesto smarowac... z corka mialam tak samo...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka mojej mamie po ciąży zostały duże i jędrne piersi - oby to szło genetycznie. 🙏🏻
    U mnie na takie flaczki mówi się cenzuralnie liście klonu. 😂

• Nitka1 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2021, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelle wrote:
    Nitka mojej mamie po ciąży zostały duże i jędrne piersi - oby to szło genetycznie. 🙏🏻
    U mnie na takie flaczki mówi się cenzuralnie liście klonu. 😂

O jakie ładne określenie, zacznę stosować. Mój mąż bardzo lubi syrop klonowy, to może będzie mu się milo kojarzyć.

Noelle lubi tę wiadomość

8p3o3e3kc0g27rqi.png
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę tylko nie straszcie mnie, że piersi mogą pozostać w takim rozmiarze po ciąży 😱🙈 Zdecydowanie duuuży biust utrudnia życie.

Może przyjrzyjcie się kosmetykom, których używacie do smarowania brzucha, skoro dalej tak niemiłosiernie swędzi to może skóra wcale nie jest dobrze nawilżona. Może warto wypróbować coś innego. Ostatnio przeczytałam składy paru kosmetyków dla ciężarnych i nie rzadko jest np.alkohol w składzie gdzie to zbrodnia przecież skoro chcemy nawilżenia.

OrT4p2.png
‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ