Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Zoe, pewnie ze tak! Ja tez nie wiem co sie drugiemu udziwi, wiec mysle co kupic, a czego nie... rozek odpuszczam, w rzie co mam po corce i bede myslec jesli to chlopiec po porodzie zeby nie nosil sie w rozowych serduszkach
Spiworki tylko cienkie kupuje i zobacze jaka bedzie pogoda koniec maja-poczatek czerwca... najwyzej wtedy jakis grubszy dokupie... no a jest tez opcja, se deugie nie bedzie jak siostra i bedzie chcialo spac ze starymi a nie samo, wtedy znow weryfikacja😂
Jak widac nawet juz doswiadczonej matce ciezko zaplanowac, bo kto wie co to za charakterek bedzie
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Rożka nie chciałam kupować. Jednak na liście do szpitala wymagają. Dopytywałam szwagierki i bratowej i one miały. Jednej się przydał bo mały bardzo się wychładzał na początku (dziecko wakacyjne). Druga nie użyła 🤷♀️ Kupiłam rożek używany dwa razy na wszelki wypadek.
-
Cześć, w temacie śpiworków ja mogę polecić markę Natulino, nam się bardzo sprawdzały. Są w różnych grubościach, ja używałam gdzieś tak od 3 tygodnia, bo pierwsze tygodnie to był rożek. Teraz zastanawiam się właśnie, czy z racji pory roku inwestować w rożek, ale z tego co czytam to bardziej zależy od dziecka niż temperatury, więc chyba na wszelki wypadek się zaopatrzę.A co do kocyków, to moje zamówienie z Lepampuch przyszło i są piękne, zamówiłam też u nich pieluszki bambusowe, które były na wyprzedaży i są super. Z tym, że kocyki planuję jeszcze jakieś dokupić, w związku z czym mam pytanie: któraś z Was miała do czynienia z marką Poofi lub Colorstories? Znacie jakieś opinie na temat ich kocyków? Rozważam też z racji lata kocyk bambusowy La millou, mają przecenione produkty ze skazą i tak myślę, czy się nie skusić
-
Ja mialam tylko z lullalove przy corce
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Ja mam otulacz bambusowy z la millou i jest super, tylko te frędzelki co sa na rogach syn oberwał, ale sam materiał troche przeszedł przy pierwszym synu i nadal wygląda jak nowy. Teraz zamawiałam kocyk bambusowy na babyhit.pl też bardzo fajny.
-
My mamy po synku tylko zimowy spiworek 2,5tog, muszę rozejrzec sie za letnim. W rozku mysle ze moze corce byc latem za cieplo🤔 synek korzystal, ale on zimowy byl 😅 kocyki mam tylko z pampucha i tk maxxa, nawet nie wiem jakich marek bo odcięłam metki 😅 ale o poofi slyszalam dobre opinie, i oczywiście o lullalove.
U nas tez sniegu nasypało, bylismy na sankach. W nocy ma byc znow śnieżny armageddon, juz sie zastanawiam czy damy radę jutro dojść do zlobka jak nas zasypie🙈🙈🙈
-
My korzystaliśmy z spiworka do spania jak Adam byl starszy. Na początku im był bardziej skrępowany i było mu ciaśniej tym lepiej spał. Ale jestem przygotowana na jedno i drugie
muszę rozglądnąć się za cienkim spiworkiem, wydaje mi się że w czerwcu lepiej się sprawdzi niż rożki.
Jutro idę na krzywą cukrową i pozostałe badania 😅 łącznie mam do zrobienia 32, z czego 24 z krwi. Ciekawe ile pobiorą krwi 😅 czy złapie się na jakąś darmową czekoladę za duża stratę płynów 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2021, 18:13
-
Kamkam współczuje na pewno sporo krwi Ci będą musieli upuścić na tyle badan, miałam tak przed procedurą jak robiłam badania do immunologa to Panie w laboratorium mówiły ze jeszcze im się taki przypadek nie trafił żeby tyle krwi od jedej osoby brać na raz (w sensie tyle fiolek) 😅
-
Alaia77 co prawda ja jeszcze nie mam żadnego kocyka dla małej, ale mam poduszkę ciążową do spania firmy poofi i muszę przyznać, że materiał i wykonanie na najwyższym poziomie, więc podejrzewam że z kocykami również tak będzie.
Kamkam powodzenia jutro! Miałam już kiedyś za jednym razem pobrane 8 fiolek krwi, przeżyłam i sama samochodem 30km wróciłam, więc nie było aż tak źle 😉 Choć kiedyś zdarzało mi się mdleć po zwykłej morfologii 🙈
Dziewczyny zaopatrujecie się w dużą ilość pieluch? Tzn. chodzi mi o takie używane przy ulewaniu, zasypianiu, przewijaniu itd.
Pytam, bo właśnie sobie uświadomiłam, że przy każdym zamówieniu zawsze dorzucam jakieś pieluszki 😄🙈
-
Ja mam ok. 20 sztuk. Głównie muśliny, bo są fajne mięciutkie i ciągle wyglądają jak nowe, kilka tetrowych i 2 flanele. I to dla mnie taka fajna ilość. I myślę,że może 2 potnę na mniejsze i obszyje, bo nie zawsze są potrzebne takie duże.
We wtorek mam badania, w tym krzywa, boje się,że wyjdzie cukrzyca. I w środę wyczekane połówkowe;) ciekawe czy coś powie na przyrost wagi. Bo ruszyła i to z kopyta. A w tym tygodniu tłusty czwartek;DAśKa31 lubi tę wiadomość
-
Ja przy córce miałam 10 dużych białych tetrowych, 3 flanelowe (służyły w łóżeczku pod główkę) i z 8 wzorzystych muślinowych i bambusowych. Mnie wystarczyło, ale córka nie ulewała. I fajnie, że napisałaś o tej poduszce Mama po przejściach, bo ja myślę heszcze właśnie nad poduchą z Poofi, ale do karmienia. Przy córce miałam z Motherhood jedna kupioną świeżo przeze mnie i była beznadziejna (za wysoka i za twarda) i drugą od przjaciółki po dwójce dzieci karmionych po około 3 mce i ta była genialna, ale jak dołożyłam półtorej roku swojego karmienia to już ją wykończyłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2021, 19:31
-
Ja jak jade do hematologa, to za kazda wizyta idzie 4-5 fiolek, na pierwzzych badaniach ciazowych u hematologa idzie 7-8 fiolek🤷♀️
Mama po przejsciach, ja przy corce kupilam 10 flanelowych, 15 tetrowych, e bambusowe i 3 muslinowe i to bylo za malo bo ona bardzo ulewala i jeszcze na szybko dokupowalam 10 tetry i to mi na styk wystarczalo...
Alaia, teraz mnie zmartwilas, bo ja planowalam wyprobowac motherhood i teraz to nie wiem...
Moja ciazowa byla do karmienia mega niewygodna, a z theraline z wypelnieniem tymi kuleczkami byla dla mnie zbyt flakowata i w finale bylo mi najlepiej bez zadnej, oparta z kolanami podciafnietego pod brzuch o one mi mala triche podtrzymywaly...
Wiec teraz o motherhood myslalam wlasnie dlatego ze jest dosc gruba, ma zwarte wypelnienie... no ale tetaz to juz sama nie wiem, czy w ogole jakas kupowac
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
U nas synek byl ulewajacy wiec pieluch tetrowych i flanelowych mialam duuuuzo i dokupywalam jeszcze. Jak przestaly sie przydawac do synka to przejal je stary na ryby (nie pytajcie 🙈) wiec znow będę musiala porobic zapasy bo zostalo mi parę sztuk.
Ja mam do karmienia kurę z la millou, jest taka zbita, ale chyba moglaby byc większa, nie wiem jak wypada rozmiarowo do innych🤔, do karmienia na kanapie czy w fotelu byla ok,a jak karmilam na lozku to wygodniej bylo mi sie owinac poduchą ciążową... A potem odkrylam ze najwygodniej karmi mi sie na lezaco, a i synek byl juz za duży na taka poduszkę 😅
Kamkam, duzo klucia jutro, czekolada po powinna wjechac obowiazkowo! 😊
No i kciuki za mamy wizytujące jutro!!!
-
Cccierpliwa, dla mnie ta z Motherhood była za twarda i za wysoka, bo co do jakosci wykonania nie mam zastrzeżeń. Aż poszłam zmierzyc: jest wysoka na jakieś 13-14 cm, ta używana na której karmiło mi się lepiej na 10 cm. Wychodzi, że w moim przypadku te 3-4 cm zrobiły różnicę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2021, 20:39
-
Alaia, ja juz nawet nie mam tej z theraline, musialabym wygooglowac ile ona ma...
Ja na lezaco powiem wam, ze tez uwielbialam karmic, ale nie moglam bo corka ulewala wtedy jeszcze mocniej i to za kazdym puszczeniem piersi
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
A ja właśnie na leżąco nie potrafiłam. Karmiłam zawsze na siedząco, przy czym wolałam na sofie niż na fotelu. Zresztą fotel do karmienia (słynny uszak z Ikei) to w moim przypadku najbardziej może nie tyle nietrafiony (bo w pokoju wygląda fajnie) co nieprzydatny i niepotrzebny zakup
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2021, 21:09
-
Ja w fotelu tez nie, naroznik albo lozko w.sypialni musialo byc, tam wygodnie oparta i tak karmilam
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700