Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Robiłam badanie moczu i wyniki są złe, ale wydaje mi się, że podczas pobierania próbki mógł mi skapnac tam lutinus. Myślicie, że jeżeli tak się stało to leukocyty i bakterie będą z tego? W ogóle nie czuję, żebym miała mieć jakąś infekcję
👱♀️29lat
PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
Marta9191 wrote:Robiłam badanie moczu i wyniki są złe, ale wydaje mi się, że podczas pobierania próbki mógł mi skapnac tam lutinus. Myślicie, że jeżeli tak się stało to leukocyty i bakterie będą z tego? W ogóle nie czuję, żebym miała mieć jakąś infekcję
Moja ginka kazała mi od początku sikać z tamponem żeby nie było takich nieprawidłowości, polecam, choć nie jest to przyjemne 🙈Marta9191 lubi tę wiadomość
-
Batylda dzięki za pomysł 😊 we wtorek przed wizytą powtórzę wynik, ale i tak na wszelki wypadek zaczęłam brać tabletki z żurawiną
👱♀️29lat
PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
Marta9191 wrote:Robiłam badanie moczu i wyniki są złe, ale wydaje mi się, że podczas pobierania próbki mógł mi skapnac tam lutinus. Myślicie, że jeżeli tak się stało to leukocyty i bakterie będą z tego? W ogóle nie czuję, żebym miała mieć jakąś infekcję
Marta ja miałam ostatnio taką sytuację, że robiłam badanie moczu podczas brania nystatyny dopochwowo. Oczywiście gimnastykowalam się żeby nic się tam nie dostało. Wyszły głupoty i pojedyncze bakterie. Za kilka dni już po odstawieniu nystatyny zrobiłam posiew moczu i było czysto. -
Heeej
czy u Was tez dzis byla tala piękna pogoda?
u nas az sie chcialo spacerowac
zaliczyliśmy dzis sesje ciążową w studio. Wydaje mi sie, ze wyszlo spoko, wiec czekam na efekty
Poza tym w piątek kupiliśmy szafę do pokoiku Ignasia, a we wtorek ma przejechać materacyk. Wzięliśmy w końcu Hevea Eco Lateks (pianka z lateksem)!ponieważ nasz model łóżeczka przewiduje maeracyk do 10 cm. Dlugo myslalam nad Hevea Baby Max, ale on juz ma 12.5 cm.
Wczoraj tez dostalam kolejna paczkę ubrań z szumisiem, nosidelem z chicco i podgrzewaczem Aventa. Teraz juz chyba do roczku będę kupowala sama wyjściowe outfity 😅🤣
Noelle ja tez odliczam każdy tydzien 🤷👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
U mnie jest super pogoda. Bylismy na spacerze. Od razu 10 tys kroków a teraz leżę padnięta 😅
Do mamy wczoraj tez już dotarły dwa materace. Zamówiłam dziś prześcieradła do łóżeczek i gondoli. Na ten tydzień planuje znaleźć torbę do wózka.
A na sesję lecę w połowie marca 😊
Karolina90 w jakich kreacjach robiłaś sobie zdjęcia?
-
Noelle mi babeczka mowila ze „najlepsze” brzuchy są tak między 28 a 32 tc. Później już można robić się opuchniętym, zmęczonym. Zresztą mi brzuchy w ostatnim miesiącu tez się nie podobają (jakkolwiek to brzmi 😅 ). Są takie olbrzymie i według mnie mało estetyczne. A te super brzuszki będą już tuż tuż
-
Mama po przejściach wrote:Zoe, te 10 tyś. kroków ile to km?
Mnie wczoraj ta słoneczna pogoda dodała tyle sił, że umyłam prawie wszystkie okna w domu, mąż rolety wewnątrz i na zewnątrz i już jesteśmy gotowi na przyjście wiosny 😄
Chyba ok 6 km bo kiedyś biegałam po tej trasie i telefon pokazywał mi 6,5 km -
Po prostu Zoe wrote:Chyba ok 6 km bo kiedyś biegałam po tej trasie i telefon pokazywał mi 6,5 km
To ja też dzisiaj spacerowałam z mężem 6 km, dystans który robię prawie codziennie sama, tylko jego co chwilę musiałam upominać żeby zwolnił tempo😄 Brzuszek coraz większy 🙈 -
10 tys kroków to powinna być dzienna norma. Tak dla zdrowia. Na chwilę obecną dla mnie marzenie;) i cel na wiosnę. Oby zdrowie dopisało i pogoda to postaram się podreptać
a dzisiaj było cudownie. Pachniało wiosna. Ale jeszcze trochę trzeba będzie poczekać.
Ja mam sesję umówiona na połowę kwietnia. Mam nadzieję,że to będzie spoko. Z córką miałam tak mały brzuch,że nawet dzień przed porodem nie kwalifikował się do sesji zdjęciowej. A ostatnio zaczęłam lżej jeść i zrobil się maleńki. Za to pupa dorodna. Wyglądam jak biała murzynka najedzona duża ilością bigosu;D -
Mieliśmy kilka wspólnych zdjęć i ja kilka sama
a mialam ze sobą czerwoną pizamke, dluzszy jasny sweter, jeansy, czarne body, biala marynarkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2021, 20:15
Mama po przejściach, Alaia77, Mala_syrenka, Julia87, Noelle, Chaos lubią tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Mala_syrenka wrote:10 tys kroków to powinna być dzienna norma. Tak dla zdrowia. Na chwilę obecną dla mnie marzenie;) i cel na wiosnę. Oby zdrowie dopisało i pogoda to postaram się podreptać
a dzisiaj było cudownie. Pachniało wiosna. Ale jeszcze trochę trzeba będzie poczekać.
Ja mam sesję umówiona na połowę kwietnia. Mam nadzieję,że to będzie spoko. Z córką miałam tak mały brzuch,że nawet dzień przed porodem nie kwalifikował się do sesji zdjęciowej. A ostatnio zaczęłam lżej jeść i zrobil się maleńki. Za to pupa dorodna. Wyglądam jak biała murzynka najedzona duża ilością bigosu;D
😂🤣😂 👍 -
Też mamy zaplanowana sesje na 10 kwietnia to już będzie 31tc. Typowo kobieca coś w tym stylu:
https://naforum.zapodaj.net/dbedb6c2b9f7.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/28fe8e121d59.jpg.html
Mam nadzieję, że nie będę opuchnięta a nawet jeśli to makijaż i Photoshop to zniwelują 😅
unify lubi tę wiadomość
-
Wiem, że 10 tys kroków to norma. Ale po 8h pracy, przygotowaniu obiadu, drobnych pracach domowych na serio nie mam ani siły ani ochoty popylać 10 tys kroków 😅 jak będę na zwolnieniu to będzie łatwiej. Teraz ćwiczę 3 razy w tyg z Lewandowską, czasem specjalnie wstaję o 6 żeby się ogarnąć z treningiem przed pracą. Sumienie uspokojone 😁
-
AśKa31 wrote:Też mamy zaplanowana sesje na 10 kwietnia to już będzie 31tc. Typowo kobieca coś w tym stylu:
https://naforum.zapodaj.net/dbedb6c2b9f7.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/28fe8e121d59.jpg.html
Mam nadzieję, że nie będę opuchnięta a nawet jeśli to makijaż i Photoshop to zniwelują 😅
Mi tez podoba się sesja w tym stylu. Czarno białe zdjęcie w czarnym body. Takie będę miała na pewno 😍AśKa31 lubi tę wiadomość
-
Zoe no tak właśnie koło tego 32 tygodnia chciałabym wycelować. 😄
Karolina mąż Lewandowski? 🤪
Aśka o właśnie taka mi się marzy! 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2021, 19:21
AśKa31, Karolina90 lubią tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️