Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Cyprysek, swietny wozek!
Cyprysek89 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Po prostu Zoe wrote:Gdzie kupujecie prześcieradła do łóżeczka?
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
To i ja się pochwale małymi zakupami : właśnie przyszedł fotelik do wózka junama, który kupiliśmy już jakiś czas temu używany 2w1.
Fotelik: https://naforum.zapodaj.net/061016280754.jpg.html
A tu wózek:
https://naforum.zapodaj.net/db27be9e1ef5.jpg.html
Oprócz tego mam jeszcze przewijak wymiennie z wanienką na stelażu też używka (kupiłam tylko nowe prześcieradełko frotte na gumce na przewijak) :https://naforum.zapodaj.net/ca561f9cdd9d.jpg.html
Trochę ubranek też już kupiłam i trochę dostałam ale widziałam mega fajna rozpiskę wyprawki na stronie dobre liski - z wyszczególnieniem ile sztuk dla dziecka wiosna/lato itd. I muszę się trochę pohamować bo faktycznie młody szybko wyrośnie z 56/62 i nie zdąży wynosić 😹 a one są takie słodkie i sliczne😅
Co do mojego pobytu w szpitalu to dostałam oczywiście l4 i 4x paracetamol.. Oszczędny tryb życia. Ale jeden z lekarzy w szpitalu na pocieszenie chyba wspomniał, że to rozejście spojenia łonowego jest ok pod koniec ciąży bo można urodzić nawet duże dziecko naturalnie... I wtedy pomyślałam, że to jakiś sadysta - ja urodzę 6kg dziecko SN a po porodzie nie będę mogła chodzić... Dziękuję bardzo 😓
Za to mój gin mówi, że póki co zapatrujemy się na cc przy tym bólu spojenia i że ułożenie miednicowe młodego.
-
AśKa31 gratuluję udanych zakupów 😊 Ja większość rzeczy kupiłam na 62, z nadzieją że w tym rozmiarze dziecko dłużej pochodzi i większość mam takie uniwersalne, nie typowo letnie, bo też nie wiadomo kiedy będzie akurat ten rozmiar pasował.
Ułożenie miednicowe na tym etapie ciąży to jeszcze chyba o niczym nie przesądza,co? U mnie też tak jest i lekarz nie wspomniał ani słowa, że to źle. -
Mama po przejściach wrote:AśKa31 gratuluję udanych zakupów 😊 Ja większość rzeczy kupiłam na 62, z nadzieją że w tym rozmiarze dziecko dłużej pochodzi i większość mam takie uniwersalne, nie typowo letnie, bo też nie wiadomo kiedy będzie akurat ten rozmiar pasował.
Ułożenie miednicowe na tym etapie ciąży to jeszcze chyba o niczym nie przesądza,co? U mnie też tak jest i lekarz nie wspomniał ani słowa, że to źle.
-
_agrafka_ wrote:Dziewczyny przypomnijcie proszę co na ból gardła można brać w ciąży ? Isla? Od wczoraj strasznie boli mnie gardło, nie wiem skąd mi się to wzięło 😔
Ja polecam stare babcinne sposoby, płukanie gardła wodą z solą lub szałwią. U mnie działa, oczywiście jeśli to już nie jest angina. Zdrówka!_agrafka_ lubi tę wiadomość
-
Mama po przejściach wrote:Ułożenie miednicowe na tym etapie ciąży to jeszcze chyba o niczym nie przesądza,co? U mnie też tak jest i lekarz nie wspomniał ani słowa, że to źle.
Teoretycznie maluch może się jeszcze obrócić z tysiąc razy do 32tc. U nas taką granicę dawał zawsze mój gin. Mikołaj też jest w ułożeniu miednicowym i jeżeli jest takim uparciuchem jak siostry to nawet nie liczę, że to się zmieni. Córy od 24tc zostawaly już w położeniu główkowym 🤷♀️🙈Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
U mnie też jest ułożony miednicowo. Lekarz za każdym razem mówi że ma jeszcze dużo czasu i zdąży się setki razy obrócić. Ma mnóstwo miejsca, dziecko na tym etapie może obracać się kilka razy dziennie. Ale w pierwszej ciąży odkąd pamiętam, Adam byl obrócony główkowo.
Ja ostatnio byłam mocno przeziębiona. Stosowałam uniben oraz maść vicks. Dużo herbaty z domowym sokiem malinowym. Nie wiem czy można czy nie można używac unibenu i maści. Podczas laktacji na pewno mozna bo używałam. Myślę że wybrałam mniejsze zło, bo czułam się na prawdę fatalnie a funkcjonować trzeba. Często czytam blogi i strony o różnych składach kosmetyków czy żywności, bardziej szkodliwe są dla nas niektóre konserwanty, wypełniacze, substancje chemiczne niż substancje lecznicze czy olejki eteryczneWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2021, 09:50
-
Mama po przejściach, u mnie córka była tak ułożona w momencie wypisywania skierowania do szpitala na cesarkę, jakoś 34 tydzień, a później przekręciła się główkowo, lekarz twierdzi, że na tym etapie na jakim jesteśmy ułożeniem nie należy się sugerować
-
Miałyśmy termoforek z pestek wiśni, nie używałam. Teraz leży po córce, ale nie wydaje mi się,żeby się przydał. Ciepła tetra podobnie działa w razie co. A na dobrą sprawę na bóle brzuszka i kolkę to pomaga tylko cierpliwość matki. Przynajmniej u nas tak było. Jakbym nawet na rzęsach chodziła, to by nie pomogło. I tak był ryk;D
Takie dziecko. Byliśmy u znajomych ostatnio, mają takiego 4 miesięcznego klopsa. Przez 3 godziny to małe nawet nie steknelo. Nie wiedziałam,że są takie dzieci. Ile ja bym dała,żeby moje takie było;D
Moje dziecię ułożone miednicowo i mamy cichy układ,że już tak zostanie. Ja się porodu boje i chętnie dam się pociąćszukam jedynie wskazania.
Poplywalam w końcu wczoraj. Ale to było cudowne. Kupuje karnet i 2 razy w tygodniu będę chodzić. Lepsze samopoczucie i od wczoraj nie mam rwy! I może dupa przestanie się rozrastać. Same plusy;) -
Po prostu Zoe wrote:Mam tydzień zakupów 😅
Kupujecie termoforki dla dzieci czy czekacie na moment aż wyda Wam się niezbędny?
My mieliśmy przy Tosi taki z pestek wiśni i w sumie użyliśmy go może ze dwa razy na brzuszek. Częściej korzystała z niego starsza córa 😁Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Ja dostałam poduszeczkę z pestek wiśni jako prezent przy okazji zakupów 😊 Nie wiem czy się przyda, ale skoro gratis to skorzystałam.
Mała Syrenka , nie wykonuje się cc na życzenie kobiety? Trzeba mieć powód czy to tak sama dla siebie takiego argumentu szukasz? 😉