Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama po przejściach wrote:Ja dostałam poduszeczkę z pestek wiśni jako prezent przy okazji zakupów 😊 Nie wiem czy się przyda, ale skoro gratis to skorzystałam.
Mała Syrenka , nie wykonuje się cc na życzenie kobiety? Trzeba mieć powód czy to tak sama dla siebie takiego argumentu szukasz? 😉
Już nie robią w Polsce cc na prośbę kobiety. Bodajże od 2019 musi być powód medyczny do jej wykonaniaNadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
A ja właśnie w piątek dostałam za darmo termoforek z pestek wiśni od Bebiko. Napisane jest, że można go też chłodzić i kłaść na brzuch żeby macica się szybciej obkurczala, albo jak dziecko będzie miało gorączkę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2021, 11:00
👱♀️29lat
PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
Wczoraj miałam jakiegoś doła. Bo coś mi polepszy to się spieprzy. Nie radzę sobie z kłuciem palców, coś mi krew nie chce lecieć. I się tym stresuje i od razu już mam znowu twardy brzuch. Na początku ciąży musiałam brać zastrzyki, jak przestałam je brać to po dwóch tygodniach zaczął mi twardnieć brzuch, teraz jak już z brzuchem było lepiej to ta cukrzyca i przez to kłucie znowu brzuch mi się robi twardy. No masakra, aż się boję pomyśleć co będzie później. Chciałabym, żeby był już czerwiec i mieć to dzieciątko w ramionach. Sorki za te gorzkie żale
Na poprawę humoru jadę dzisiaj do sklepu dziecięcego 😊
👱♀️29lat
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
Marta, żal sie ile potrzebujesz. I tak mnie-naczelnej marudy nie przebijesz;)
A będzie gorzej. musisz się na to przygotować. Większość z nas będzie miała nadzieję na poród tuż po 38 tc, a część sie pomęczy dłużej niż 40 niestety.
A końcówka da popalić. Więc żal się, skarż jak chcesz już teraz. Nie można tego w sobie zbierać. -
Marta9191 wrote:Wczoraj miałam jakiegoś doła. Bo coś mi polepszy to się spieprzy. Nie radzę sobie z kłuciem palców, coś mi krew nie chce lecieć. I się tym stresuje i od razu już mam znowu twardy brzuch. Na początku ciąży musiałam brać zastrzyki, jak przestałam je brać to po dwóch tygodniach zaczął mi twardnieć brzuch, teraz jak już z brzuchem było lepiej to ta cukrzyca i przez to kłucie znowu brzuch mi się robi twardy. No masakra, aż się boję pomyśleć co będzie później. Chciałabym, żeby był już czerwiec i mieć to dzieciątko w ramionach. Sorki za te gorzkie żale
Na poprawę humoru jadę dzisiaj do sklepu dziecięcego 😊
Moja droga tez tak mam. A wczoraj to już w ogóle najchętniej schowałbym głowę w piasek do czerwca - z reguły jestem osobą aktywną i ta niepewność i ogólne zalecenie odpoczywania robi mi z głowy szambo. I tez co chwile coś, już właśnie miało być dobrze bo ktg wyszło ok a od przedwczoraj tez czuje te twardnienia brzucha i jeszcze przyszły wyniki kontrolne ze infekcja dalej być może jest. Nosh ile można... Moj małżonek się mnie wczoraj pyta jak mi się ciąża podoba, otóż nie podoba mi się bo ile się można martwić i żyć na takiej huśtawce nastrojów. pal licho kilogramy, marze coby to był mój jedyny problem 🤷♀️🤷♀️🤷♀️ I jeszcze do tego mam świadomość ze nastrój ma znaczenie także nieustannie próbuje się przekonać ze mam być pozytywna 😅 co pewnie jeszcze potęguje stres. No ale dzis w porównaniu z wczoraj jest mi na duszy lepiej, mam nadzieje ze i Tobie będzie wkrótce. Miłych zakupów
A w temacie twardnienia co za zastrzyki brałaś? Bo które już bym wszystko wzięła byle tylko wrócić do względnej normalności. 😅🤷♀️🤦♀️
Ot to popłynęłam gruuubo 😅
Trzymaj się l, każdego dnia jest trochę do przodu. -
Ja też mam ciężki czas ostatnio ale bardziej pod względem psychicznym. 🙈
Fizycznie czuję się bardzo dobrze i w sumie nie mam chyba powodów do obaw ale mój ciążowy mózg daje mi popalić.
Od 20 tygodnia ciągle czytam czy gdybym urodziła natentychmiast to dziecko udałoby się odratować, jakie ma szanse na przeżycie i co się jeszcze nie wykształciło.....
I oczywiście czy taki skrajnie wcześniaczy poród ma jakieś wcześniejsze objawy czy mogę się czuć dobrze i nagle trach i rodzę....
Wczoraj nawet zaczęłam czytać jaki jest procent śmierci okołoporodowych. 🙄
Bijcie mnie laciem za to nakręcanie się....Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2021, 12:28
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Julia87 wrote:Patrzę na ten monitor oddechu i tak się zastanawiam - to pewnie trzeba kupić nowe? Bo znalazłam pare ofert prawie nowych w pudełkach i się tak zastanawiam, ale to jednak bezpieczeństwo. Cierpliwa Ty będziesz używać ten po córce czy nowy..? 🤔
Co do uzywanego, bylabym ostrozna, bo to jest tylko sprzet, kolezanka juz sie naciela i kupila wadliqy, a byl po gwarancji, takze jesli to tylko taki z rachunkiem i gwarancja...
Ja sama mialam moj w serwisie, bo sie matka jakos popsuła ze caly czas swiecila na zielono, nawet jak plytki nie byly podlaczone... bez problemu wymienili na nowe, serwis bardzo sprawnie i szybko dziala, no ale... jakbym odkupila i nie miala zadnej gwarancji to bylabym w ()() z nim...
Te plytki tez teoretycznie powinny byc co 2 lata konfigurowane (u mnie jeszcze po serwisie 2 lata nie minely) no ale to wiadomo, jak nic sie nie dzieje z nim, a czlowiek ma od nowoaci, to tez inaczej, jednak ma sie pewnosc, no a.odkupujac, to jednak ograniczone zaufanie bo rozne cuda moga sie zdarzyc i ludzie czasem wiedza ze cos nie do konca sprawne, a sprzedajaJulia87 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Mama po przejściach wrote:A jaki termometr kupić? Są jakieś konkretne zalecane dla niemowlaków?
Na poczatku kupilismy bezdotykowy, ale te termometry to przy malutkich dzieciach istny badziew... naprawde chyba przy malo ktorym sie sprawdza... u nas yemp mozna bulo dobrze zmierzyc na poczatku, ale jak juz miala te 3-4 miesiace to byl zupelnie bezuzyteczny, raz ze krecila glowa, nie mozna bylo zmierzyc tak jak to sie prawidlowo poqinno odbyc bo dziecko za sqoatelkiem.wodzilo wzrokiem, w nocy przez to ostre swiatelko sie nie raz wybudzala...
Uzywaliamy go w sumie dla siebie i do wody/mleka, a melej kupilismy tego Brauna...
A i zeby nie bylo, bezdotykoqy mierzył nam dobrze, tylko u corki sie nie sprawdzalMama po przejściach lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Noelle nie czytaj tego 🙈 nie ma co się stresować i negatywnie nastrajać. Jest dobrze i niech tak zostanie ☺️
Co do ułożenia to nasze dzieci mają jeszcze czas. Moja córka obróciła się gdzieś koło 34tc. Internet zna jakieś specjalne ćwiczenia/pozycje, dzięki którym dziecko ma się obrócić ale nie sądzę żeby to działało... 😄
Ja za to jestem masakrycznie zmęczona. Normalnie wstaje rano i już jestem wykończona. Nie mam pojęcia czy to przez tą anemię czy o co chodzi ale czuje się jakbym codziennie maratony zaliczała...a do czerwca jeszcze tyle czasu.
-
Noelle, ryzyka sa niestety zawsze i to wszystko jedno czy to cc czy sn, ryzyko, ze cos pojdzie nie tak jest zawsze, na szczescie zdarza sie rzadko...
Nie czytaj, bo pojdziesz todzic to sie na parcou nie skupisz tylko ryzykach
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Noelle skup się na przyjemnych rzeczach, masz już całą wyprawkę, pokoik gotowy? 😉
Przyznam się, że przed zajściem w pierwszą ciążę byłam bardzo spanikowana, że wady wrodzone, że choroby genetyczne, że ryzyko rośnie z wiekiem itd. gdzie nie znam osobiście żadnego takiego przypadku ... Nie wiem skąd mi się to wzięło. I " spełniały" się moje najgorsze obawy. Trisomia 13, zdarza się tak rzadko, a ja jakbym przyciągnęłam chorobę moim strachem.
Tak więc kobiety tylko pozytywne nastawienie poproszę 😊 ❤
Julia87, NatkaZ lubią tę wiadomość
-
Noelle, zobaczysz,że jeszcze będziesz prosić o ten poród. Mam nadzieję,że my tu wszystkie ładnie donosimy. Ja też czasem się zastanawiam jakie maluszek ma szanse. Ale szybko odganiam te myśl. Moim celem jest 32 tydzień, wtedy już się fajne dzieci rodzą i naprawdę mają duże szanse.
Ale wiadomo, różnie bywa. Męża kuzynka 10 lat temu urodziła w 24 tc. Maleństwo ważyło 0.5 kg. Dziś nikt by nie powiedział. Ma dużą wadę wzroku, ale u nich wszyscy mają, więc ciężko powiedzieć, czy by nie miała, jakby nie była wcześniakiem. -
Julia akurat Zastrzyki brałam nie na twardy brzuch. A na ten brzuch to biorę nospe, magnez i lutinus. Ale ja już sama widzę że u mnie to stres ma duże znaczenie. I mam nadal niski poziom magnezu. Zmieniłam teraz Magen b6 na magne b6 forte i kupiłam mama premium dha bo tam też jest magnez. I zobaczymy za jakiś miesiąc czy wyniki się poprawią
Oglądałam wózki i może dwa bym mogła kupić. Tylko że jeden to typowo dla dziewczynki a drugi zielony a mężowi taki kolor się nie podoba. Prawie wszystkie albo czarne albo szare. Mi się podobają takie z białym stelażem i jasną gondolą, szaro- granatową, ale one już są chyba niemodne, bo nie było ani jednego.
Julia87 lubi tę wiadomość
👱♀️29lat
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉