Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Hmmm ja codziennie jem coś słodkiego, ostatnio jestem uzależniona od białych Michałków, 2-3 muszę zjeść bo inaczej mnie trzęsie 😅 a moje dziecko nie jest duże. Nie dość że między to z USG a tp z om mam różnice prawie 2 tygodnie to dziecko jest poniżej 50 centyla biorąc pod uwagę to z USG 1 trym. W 25t3dni miał niecałe 800g. Wizytę mam w najbliższy poniedziałek, u innego lekarza, z racji urlopu mojego. Trochę się denerwuje bo jest to lekarka, która prowadziła moją pierwszą ciążę a teraz jej nie wybrałam... Mam nadzieję że niepotrzebnie się stresuję wizytą
-
Ja w kwietniu idę na szkołę rodzenia do szpitala, w którym planuję rodzić. Tam mam nadzieję wszystko mi doradzą lub rozwieją wątpliwości i na tej podstawie ustalę plan porodu.
Też chciałabym w wodzie, ale może nie na skurczach partych tylko na wcześniejszej fazie porodu. I też celem złagodzenia bólu, zawsze w wannie polewając się ciepłą wodą mi lepiej
Ale już właśnie na sam poród może wyjdę i postaram się przyjąć jakąś horyzontalną pozycję -
Dziewczyny, czy mamy na pokładzie jakąś kadrową, lub osobę znająca się na zwolnieniach? Noelle, z tego co pamiętam, Ty pracujesz w placówce medycznej ?
Przełożyli mi wizytę lekarską z poniedziałku na sobotę. Zwolnienie lekarskie mam do 15.03 a wizyte 13.03. czy lekarz może wypisać zwolnienie w przód lub czy zwolnienia mogą się pokryć ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2021, 13:45
-
kamkam wrote:Dziewczyny, czyamy na pokładzie jakąś kadrową, lub osobę znająca się na zwolnieniach? Noelle, z tego co pamiętam, Ty pracujesz w placówce medycznej ?
Przełożyli mi wizytę lekarską z poniedziałku na sobotę. Zwolnienie lekarskie mam do 15.03 a wizyte 13.03. czy lekarz może wypisać zwolnienie w przód lub czy zwolnienia mogą się pokryć ?
Wydaje mi się że 13.03 wypisze nowe zwolnienie od 16.03kamkam lubi tę wiadomość
-
Kamkam według funduszu lekarz nie może wystawić zwolnienia do przodu, tylko i wyłącznie trzy dni wstecz.
Zwolnienia nie mogą też na siebie nachodzić.
Zapytaj bo lekarz może wypisać zwolnienie 15.03 z innej placówki zdalnie. 😉
U mnie tak robią bez problemu. ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2021, 13:50
kamkam lubi tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Sumireguska, nie mam pojęcia skąd ta masa. Moje dziecko ma wszystko wielkie, nie tylko brzuszek. Więc to raczej nie od cukru. No nic, będę się pilnować z jedzeniem, bo nic więcej nie mogę zrobić. Ale już się zaczynam nakręcać,że coś jest genetycznie nie tak. No nic. Byle do czerwca.. przynajmniej prawdopodobnie bede miała wymarzona cesarkę. Tyle dobrego.
-
Lilak wrote:Czy któraś z Was zdecydowała się na szpital św rodziny w Warszawie na Madalińskiego?
A co sadzicie o szpitalu sw. Zofii na Zelaznej? Albo o tym na Zwirkach i Wigurach? -
Mała syrenka ja to nawet powiedziałam gince że to chyba za duża masa jak na ten tydzień a ona że jest wszystko w porządku. U mnie w rodzinie same wcześniak albo dzieci ważace max 2,5 kg sie rodziły do tej pory, i same dziewuszki. U narzeczonego niestety takie po 4.5kilo
No ja ograniczam cukier od dziś (powiedziałam chapiąc kawałek sernikaale już nie bede podjadać). U mnie w ogóle 4 kilo na plusie także myslalam ze mlody tez duzo nie przybrał
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Unify Żelazna mega polecana, ja miałam sie na nia decydować ale finalnie wybrałam inny szpital. Martwie sie że w czerwcu tam będzie tłum bo ogólnie słyszałam że tam dużo dziewczyn rodzi
Ale znajoma mega poleca. Miała wykupiona cudowna położna i bardzo dobrze wspomina. Ja też robie teraz szkołe rodzenia z Żelaznej bo maja wspaniałą prowadzącą21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
U mnie mlody tez wychodzi ogolnie wiekszy o tydzien, tyle, ze on wychodzi wiekszy, bo u nas nogi przeszlo 2tyg wyorzedzaja, jest na 94 centylu, glowka tez troche wieksza, zas brzuszek na 57 centylu i tylko 3 dni wyprzedza, wiec u nas te nogi ewidentnie zawyzaja
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Sumireguska wrote:Unify Żelazna mega polecana, ja miałam sie na nia decydować ale finalnie wybrałam inny szpital. Martwie sie że w czerwcu tam będzie tłum bo ogólnie słyszałam że tam dużo dziewczyn rodzi
Ale znajoma mega poleca. Miała wykupiona cudowna położna i bardzo dobrze wspomina. Ja też robie teraz szkołe rodzenia z Żelaznej bo maja wspaniałą prowadzącą -
Na Żelaznej koleżanki synowa rodziła troje dzieci. Wróciła tam po każdym porodzie - dobrze świadczy. Moja koleżanka z pracy tam rodziła i ma traumę. W MSWiA szwagierka urodziła dwójkę, z trzecim by nie zdążyła dojechać 😉 miała szybkie porody, nie narzeka na szpital. Druga koleżanka z pracy tez rodziła w MSWiA z wykupioną położną - mówiła że ok.
A na Żwirkach to nie jest ten Medyczny? Czytaj jako tłumy studentów na oddziałach?
Kolezanki z pracy mojej siostry polecają szpital Praski. Babeczka z którą rozmawiałam w przychodni tez polecała Praski.
Koleżanka szwagierki poleca Bródnowski. Ale ona ma tam koleżankę położną dlatego poleca.unify lubi tę wiadomość
-
Cccierpliwa wrote:Mamy go od prawie 2 lat... koniecznosci nie ma, ale jest warto, bo niestety w tej bazie zbiera sie kurz, brud z butow nierzadko, jesli dziecko cos je to okruchy, zabawki, smoczki itp, takze po tych 2 latach moze byc, ze bedzie sie obdacal jeszcze w miare ok (a i tak warto, bo nie wiadomo co bedzie za 2,5 roku a serwisuja tylko w czasie gwarancji na swoj koszt), a moze byc, ze po roku bedzie sie zacinac baza i ciezko obracac... wszystko zalezy od uzytkowania...
U nas jednak jak mala miala buty brudne, to raczej sciagalismy jej zawsze przed wlozeniem do fotela, no ogolnie staralismy sie dbac o to bo wiedzialam hakie jest ryzyko, a nie wiedzialam, ze mozna to serwisowac...
W czerwcu stuknie nam 2 lata jak go mamy takze oddalismy juz teraz przy okazji, zeby nie jezdzic po tysiac razy i tez nie oddawac na ostatni dzwonek...
Pewnie za jakis tok mlody przejmie ten fotel i troche nim pojezdzi jeszcze, wiec warto, zeby byl po serwisie i chodzil bez zarzutu
Maz wyciągnął 1, ale drugi nie pójdzie. Męczyłam się ostatnio i ostatecznie się poddałam.
Nie wiesz, czy w Polsce taki serwis też jest bezpłatny?
Myślisz, że wyjmą to od ręki?
Do sklepu mamy 80 km, więc fajnie byłoby załatwić tą sprawę przy okazjiTyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝