X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też najchętniej chodziła bym na usg co drugi dzień ;)

a powiedzcie czy któraś używała detektora tętna płodu ?

• Majaaaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie! Wszystko wporzadku posłuchałam serduszka zarodek pięknie nam urósł i wielkość idealnie pokrywa się z OM.
    Następna wizytę mam na 30.11 i wtedy będę miała już USG preneralne - 11t4d w tym tygodniu mam zrobić masę badań a przed sama wizyta mam zrobić test PAPPA- A i beta hcg- wolna podjednostka z tego co patrzyłam razem ok 180zl.
    I na koniec wstawiam wam 1,30cm człowieka !
    https://zapodaj.net/02301c1b7463e.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2020, 13:18

Batylda, _agrafka_, Paulina93, Veruka, Monia66, Bajka111, Diara84, Alunis, Mala_syrenka, unify, Kitaja, Sumireguska, Bea30 lubią tę wiadomość

20s640t.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _agrafka_ wrote:

Ja w pierwszej ciazy i w tej nie zamierzam... moje dziecko go nienawidzilo i zawsze po pierwszych 2-3uderzeniach uciekala i nawet jakbym fodzine szukala juz nie bylo szans, zebym ja znalazla... jakby nie fakt, ze tak samo nienawidzila sluchania serca u lekarza na usg i za kazdym razem jak probowal posluchac to byla dzika furia i sie rzucala i uciekala na tym usg, to bym co chwile byla w szpitalu zestresowana sprawdzac czy wszystko ok bo zamiast mnie uspokajac, stresowaloby mnie to...
    Zawsze bylo tak ze jak dopiero przykladalam to odrazu znalazlam, ale jak mowie ze 2 max 3 pukniecia i bylo po sluchaniu

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Ja w pierwszej ciazy i w tej nie zamierzam... moje dziecko go nienawidzilo i zawsze po pierwszych 2-3uderzeniach uciekala i nawet jakbym fodzine szukala juz nie bylo szans, zebym ja znalazla... jakby nie fakt, ze tak samo nienawidzila sluchania serca u lekarza na usg i za kazdym razem jak probowal posluchac to byla dzika furia i sie rzucala i uciekala na tym usg, to bym co chwile byla w szpitalu zestresowana sprawdzac czy wszystko ok bo zamiast mnie uspokajac, stresowaloby mnie to...
    Zawsze bylo tak ze jak dopiero przykladalam to odrazu znalazlam, ale jak mowie ze 2 max 3 pukniecia i bylo po sluchaniu

dzięki za odpowiedź, jestem ciekawa tego urządzenia ale nikt ze znajomych nie używał

• Alunis Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _agrafka_ wrote:

Ja używałam, moje dziecko też nie lubiło i kopało w ten detektor, ale wiedziałam chociaż, że żyje :D Miałam bardzo mało ruchliwe dziecko, więc ratował on moje nerwy.

Do monitowania funkcji życiowych, jestem na tak
    Żeby tak o sobie posłuchać bicia serca bez powodu - jestem na nie

Córeczka 13.03.2020 <3
    Jest i on 💕 24.06.2021r.
    atdcpiqv6jtb1fho.png

Mutacja czynnika V Leiden hetero.
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _agrafka_ wrote:

Ja mam, dało dużo spokoju w pierwszej ciąży. Ale nie miałam takich problemów jak Cierpliwa. :) Wiadomo jak był mniejszy to uciekał czasami, jak był większy już było lepiej. Ale nie było to takie uciążliwe, więc jak widać zależy od młodego człowieka.

Dziewczyny a ja mam pytanie do Was, czy ma któraś z Was jakieś doświadczenie z glukozą w ciąży? W pierwszej ciąży miałam zawirowania z glukozą, ale małe, dało się to naprostować i zaczęły się one trochę później.

Od paru dni mierzę rano i mam ponad 100 już teraz, w wynikach z krwi też wyszło 103. Nie jest to bardzo wysoki wynik, więc normalnie się nie martwię (często taki mam normalnie, bez ciąży). Ale no właśnie ciekawa jestem czy któraś z Was ma jakieś lepsze informacje w tej kwestii?

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunis wrote:
    Ja używałam, moje dziecko też nie lubiło i kopało w ten detektor, ale wiedziałam chociaż, że żyje :D Miałam bardzo mało ruchliwe dziecko, więc ratował on moje nerwy.

Do monitowania funkcji życiowych, jestem na tak
    Żeby tak o sobie posłuchać bicia serca bez powodu - jestem na nie

Dokładnie jak u mnie. Też używałam najczęściej, gdy Mały za długo się nie ruszał. :)

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywalam jakos 11-17tc pozniej moje dzieckonruszal9nsie doslownie 22h/dobe 😂🙈

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka111 wrote:
    Ja mam, dało dużo spokoju w pierwszej ciąży. Ale nie miałam takich problemów jak Cierpliwa. :) Wiadomo jak był mniejszy to uciekał czasami, jak był większy już było lepiej. Ale nie było to takie uciążliwe, więc jak widać zależy od młodego człowieka.

Dziewczyny a ja mam pytanie do Was, czy ma któraś z Was jakieś doświadczenie z glukozą w ciąży? W pierwszej ciąży miałam zawirowania z glukozą, ale małe, dało się to naprostować i zaczęły się one trochę później.

Od paru dni mierzę rano i mam ponad 100 już teraz, w wynikach z krwi też wyszło 103. Nie jest to bardzo wysoki wynik, więc normalnie się nie martwię (często taki mam normalnie, bez ciąży). Ale no właśnie ciekawa jestem czy któraś z Was ma jakieś lepsze informacje w tej kwestii?
    Ja mialam w poprzedniej ciazy na czczo 98-102 i mialam cukrzyce ciazowa z insulina na noc ;)
    A i dodam, ze po posilkach mialam zawsze idealnie, problem byl tylko i wylacznie na czczo, mimo, ze mialam mierzyc tez przed snem i zawsze mialam taki wynik jaki kiescil sie w zakresie na czczo bylo za wysoko... dostalam insuline na noc, nie musialam stosowac jakiejs super diety, jadlam raczej normalnie jak zawsze i wszystkie wyniki idealne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2020, 13:48

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Lilak Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka111 wrote:

Ja miałam stwierdzoną hiperinsulinemię i hipoglikemię reaktywną tuż przed zajściem w ciążę. Od początku więc mam dietę IG, dostałam też glukometr i muszę się 4 razy dziennie badać. W ciąży norma na czczo jest do 90,po posiłkach do 140. Biorę też metforminę do 13 tygodnia ciąży. Byłam u dietetyka żeby rozpisała mi dietę i gdy jej pilnuję faktycznie wszystko jest w normie. Taki cukier na czczo podwyższony miałam gdy robiłam za dużą przerwę między kolacją a śniadaniem.
    Generalnie już do rozwiązania muszę się pilnować.

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my po wizycie, dziś będę spokojnie spala, maluch ma się dobrze rośnie jak na drożdżach, wiek ciąży 8t1d.Odetchnela z ulgą... Już mi mdłości nie straszne jak wiem że z maluchem wszystko dobrze

Diara84, unify, Veruka, Bajka111, Cyprysek89, Batylda lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :)
    Maja łaaał no już widać człowieka! Pieknie!!

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Chaos Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Dawno nie pisałam ale zmiotła mnie choroba. Czytałam Was, ale już na posty sił było za mało. Zapadłabym w sen zimowy jak niedźwiedź i obudzila sie na wiosnę 🙈😅

mialam dzis w koncu wizytę, dopiero pierwszą🤪, 7t6d, termin usg pokrywa sie z om. Wszystko jest git, serduszko bije. 14 mm szczescia😊 w pakiecie niestety mam torbiel na jajniku, dostałam 2x dziennie luteinę dowcipnie. Za 4 tyg usg prenatalne, a tydzień wcześniej krew do pappa.

Z dolegliwości ciążowych to chyba tylko zmęczenie i ciągły głód. Na szczescie waga poki co stoi w miejscu 😅 no i masakrycznie bolą sutki przy karmieniu, takie są biedne sfatygowane, a już karmie rzadko.. Mam nadzieję że zdaze odstawic starszaka zanin pojawi mu sie brat lub siostra😅

Nie uzywalam detektora płodu w pierwszej ciąży i teraz też nie planuję.

Z glukoza tez nie miałam wcześniej problemow.

Gratuluję udanych wizyt i witam nowe dziewczyny. Niezła ekipa czerwcowa się zapowiada 😊😊😊

unify, Bajka111, Batylda lubią tę wiadomość

3jvzg7rf8l045ugq.png
    ckai43r818gdn5mx.png
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy i zachecamy do wstawiania suwaczków żeby łatwiej było śledzić kto jest w którym tygodniu ciąży :) :)
    Co do tego detektora, łał, tego nie wiedziałam że dziecko wyczuwa detektor i 'chowa sie'. Bardzo ciekawe w sumie

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Nowa_Monika Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak u was z pracą. Pracujecie czy macie l4?
    Bo ja się zastanawiam czy lekarka wystawi mi l4 przy następnej wizycie jak będę chciała:)

• Chaos Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumireguska wrote:
    Witamy i zachecamy do wstawiania suwaczków żeby łatwiej było śledzić kto jest w którym tygodniu ciąży :) :)
    Co do tego detektora, łał, tego nie wiedziałam że dziecko wyczuwa detektor i 'chowa sie'. Bardzo ciekawe w sumie
    Mam wybrany suwaczek, ale nie wiem jak go wkleić.. Da się to zrobić z poziomu telefonu czy trzeba na kompie?? 🤔🤔🤔

3jvzg7rf8l045ugq.png
    ckai43r818gdn5mx.png
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chaos witam😊 Co teraz z tym torbielem, sam ma się wchłonąć? Nie jest niebezpieczny w ciąży?

OrT4p2.png

Wysłany: 2 listopada 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumireguska wrote:

Czekam z suwaczkiem do następnej wizyty, za tydzień, bo wiek ciąży jeszcze nie dokładnie ustalony.

OrT4p2.png

Wysłany: 2 listopada 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Monika wrote:
    Bo ja się zastanawiam czy lekarka wystawi mi l4 przy następnej wizycie jak będę chciała:)

Mam to szczęście, że od momentu przedstawienia pracodawcy zaświadczenia o ciąży, mam zakaz pracy ze względu na obecną sytuację. Nie mam nic przeciwko 😊

OrT4p2.png
  • Chaos Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Monika wrote:

Dużo zależy od lekarza, niektórzy uważają, że ciąża to nie choroba i jal nie ma przesłanek to na l4 będą kręcić nosem, a inni wypiszą już na pierwszej wizycie.

Mnie się mój pytał czy jestem na l4 i czy zamierzam pracować. Myślę, że jakbym chciała to bym dostała zwolnienie bez problemu. Ale nie planuję, mam fajną, rozwojową pracę więc póki mogę i mam siły to pracuję 😊

3jvzg7rf8l045ugq.png
    ckai43r818gdn5mx.png
‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ