Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
też tak mogło być, bo mąż w kupił inne pojemniki niż miałam do tej pory. swoja drogą to nie wiem po co sprzedają niesterylne
Karolina90 wrote:Czy któraś z Was tez cierpi na bezsennośc? Mam wrażenie, że w nocy w ogóle nie śpię. Rano wstaje taka zapuchnięta, ze ledwo widzę na oczy😅
-
Ja na razie śpię dobrze. Kilka razy przetoczę się na różne strony i jest ok.
To Wy kupujecie pojemniki na mocz? Ja za każdym razem wyparowuje do laboratorium i proszę o pojemnik. Nigdy nie miałam problemu, żeby nie dali a wręcz czasem dają od razu dwa 😁 -
unify wrote:Dziękuję za odpowiedzi 😊 mocz pobieram zawsze zgodnie z instrukcją, pod prysznicem po podmyciu i ze środkowego strumienia. Ale moze tym razem cos zrobilam zle i wyszly dziwy😁 biore luteine dopochwowo 2x dziennie wiec moze to zaburzylo wynik. Zobaczymy co ginka powie ciekawego😁
Ano widzisz, może to i luteina. Dziewczyny pisały tu już wcześniej o sposobie na to z tamponem. Żeby nic nie dostało się z moczem z pochwy, zakładasz na chwilę tampon,dokładnie się podmywasz i dopiero pobierasz próbkę.unify lubi tę wiadomość
-
serio? nigdy nie dostałam. W Gdańsku w laboratorium Uniwersyteckim mocz trzeba oddawać w pojemniku z probówką, jak ma się w innym to każą kupić u nich i przelać. Kupiłam sobie kilka jak u nich prywatnie robiłam badania. Poźniej robiłam już na skierowanie w zwykłym szpitalnym labie i tam nie było takich wymogów więc mąż kupił najzwyklejsze a ja nawet nie miałam świadomości, ze one mogą być niesterylne
-
Po prostu Zoe, ja czasem dostaje, czasem kupuje
nie zawsze pamiętam żeby się upomnieć o pojemnik, a babeczki same z siebie jakoś mało rozrzutne są 🤭
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
A ja mam głupie pytanie dziewczyny. 😆
Przygotowuję sobie powoli torbę do porodu i zaczęłam się zastanawiać jak to jest z suplementacją po porodzie. 🙈
Rodzie i odstawiam wszystkie kwasy foliowe i inne?
Czy do szpitala brać wszystko to co normalnie suplementuję? 🙈
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Ja u gina tez zawsze oddaje w ubikacji przed sama wizyta, ale kubeczki sa takie jak te sterylne w aptekach zamkniete i zaplombowane i stoja w toalecie, tak samo jak oddaje mocz u diabetologa... jedynie co, to jak kolejna wizyte mam wczesnie rano, to wtedy biore ze soba jeden taki zaplombowany kubeczek, bo wtedy zazwyczaj na miejscu nie jestem w stanie oddac moczu
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cyprysek, to ja ta probowke dostaje jak jakiea rozszerzine badania, np jak na chlamydie na poczatku ciazy czy cos, to tez tak... bo wtedy do labo wysylaja... a jak podstawowe to do kubeczka i odrazu na miejscu badane...
Tak samo np jak u hemoglobine itp to odsylaja, ale jak juz np badanie krzywej, to odwirowuja probowke na miejscu i odrazu znam wynik
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Lilak wrote:Ano widzisz, może to i luteina. Dziewczyny pisały tu już wcześniej o sposobie na to z tamponem. Żeby nic nie dostało się z moczem z pochwy, zakładasz na chwilę tampon,dokładnie się podmywasz i dopiero pobierasz próbkę.
Lilak lubi tę wiadomość
-
Błagania zostały wysłuchane❤ szyjka długości nie zmieniła 2,76, także jestem przeszczesliwa. A moj chlopaczek wazy juz 1,5kg😊 co do bakterii w moczu,to powiedziala, ze prawdopodobnie zle zostsl pobrany i najważniejsze,ze posiew jest dobry. Dyskomfort,parcie na pęcherz i czeste oddawanie moczu to po prostu glowka malego, ktora ciagle napiera 😄
Foxy, Niezapominajka5, Lilak , Noelle, Mama po przejściach, Karolina90, Bajka111, Mala_syrenka, Po prostu Zoe, Nitka1, Papillon, Cyprysek89, Marta9191, Santi_14, kamkam, Veruka, _agrafka_, Maggi, AśKa31 lubią tę wiadomość
-
Ja też po wizycie i ważymy 1575 g. Nie wiem oczywiście jak to jest w centylach, ale wydaje mi się wysoko ....
Jeszcze w życiu pojemniczka mi nikt nie dałKupiłam w aptece kilka na raz jałowych i teraz je zużywam i zanoszę.
Póki co śpię ok, ale dzisiaj po raz pierwszy w trakcie zabolały mnie pachwiny i spojenie łonowe.
Czuję, że powoli "będzie się działo"Bajka111, Mala_syrenka, Foxy, Po prostu Zoe, Mama po przejściach, Noelle, Cyprysek89, Marta9191, unify, Santi_14, Veruka, _agrafka_, Maggi, AśKa31 lubią tę wiadomość
-
Mala_syrenka wrote:1600 to trochę ponad 70 centyl na tym etapie. Bylam 29+5 i tak mi wyliczył lekarz
dokładnie. Ja byłam na USG 29+4 i młody miał 1616g co odpowiadało 75 centylowi przy terminie porodu 3.06
dodatkowo komputer wyliczył, że gdyby odnieść te wagę do 50 centyla to termin porodu wypadałby na 25 czy 26 maja -
Ja już wzięłam się za porządki domowe. Na pierwszy ogień poszło wyszorowanie wszystkich drzwi i wyrzucenie przeterminowanych kosmetyków z łazienki. Czas robić miejsce na kosmetyki małego. Mam zamiar skończyć w tym tyg łazienkę, łącznie z wyszorowaniem płytek ma ścianach. Na następny tydzień ruszam z szafą. Doszłam do wniosku że najpierw wyczyszczę wszystkie półki a później dopiero włożę do nich czyste ubranka.
-
Widzę, że nie tylko ja miałam dzisiaj wizytę 😊
Moja Mała ma już 1538g. i z tego co widzę to mieści się w tutejszych naszych normach 😆 Ale kości nożek i rączek ma "ekstremalnie długie"- jak to określił lekarz 😂🙈 Rośnie mi modelka ❤
Obwód brzuszka jest dokładnie po środku normy, więc rozumiem że lodów odmawiać sobie nie muszę 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2021, 17:11
Foxy, Noelle, Papillon, Po prostu Zoe, Marta9191, unify, Santi_14, Veruka, Bajka111, _agrafka_, Maggi, kamkam, AśKa31 lubią tę wiadomość
-
Ja też już się wzięłam za porządki. Na początek wzięłam się za szafy. Dziś zrobiłąm porządek w piwnicy, żeby tam zanieść kilka rzeczy. Powystawiałam troche "gratów" na olx. Po swiętach zabieram się już za pranie. Mój mąż uważa, że zrobiłam w mieszkaniu armagedon totalny ale ja widze w tym metode
Przypominam, ze od soboty wszelkie większe sklepy budowlane i meblowe typu Castorama i Ikea będą w Polsce zamknięte. Ja mam zamiar jeszcze dzis wieczorem po szkole rodzenia podjechac do Ikei po organizery do szuflad bo bez tego nic nie poukładam. -
Niestety bardzo byłam nastawiona na ładne zdjęcia, a dostałam tylko jedno w 3D i na dodatek Mała ma jakąś smutną minkę. Lekarzowi nie chciało się dłużej bawić. Moja ciąża przebiega książkowo, Mała zdrowo rośnie to jakoś dało się odczuć, że jestem dla niego mało ciekawym przypadkiem. Trudno, jeszcze parę tygodni i sobie odbijemy, porobimy mnóstwo zdjęć 😆
A jeszcze chiałam dodać, że skorzystałam z tej promocji na limango. Nosiboo zamówione, jeszcze miałam dodatkowo bon 10 Euro rabatu, więc jestem bardzo zadowolona z ceny 😁 -
Ja tez skorzystalam z limango, bo moj zamowiony wczesniej jeszcze nie uzyty, nie bylo potrzeby, wiec odsylam drozszy, zostanie tanszy
Mama po przejsciach, brzuszek po arodku jest super, pod warunkiem, ze glowka jest tez po srodku lub ponad polowe, a nie na nizszym niz brzuszek
U mnie brzuszek jest po srodku, a glowka na 70 centylu wiec idealnie... za to nogi wyprzedzaja o 2tyg i 2 dni🤣 ale z corka tez nogi wyprzedzaly i urodzila sie ekstremalnie dlugonoga, ze wszystkie kupione kompleciki w buty sobie wsadzic moglam, bo ona ma spodnie zawsze o 1-2 rozmiary wieksze jak bluzki/body
Super dziewczyny, ze udane wizyty same
Ja wlasnie bylam z moim gadem malym na spacerze 6km...
Pies pada, mi nogi tez juz wchodza, bo dzis jak wyszlam z domu o 8:30 tak erocilam do niego popoludniu na jakies 2h, a moja corke nadal rozpiera energia (spacer caly zrobila na nogach/hulajnodze) i dalej szaleje w domu na jezdzikach i z moja pilka gimnastyczna
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700